دیدیم که اولین عاملی که غرب را به بالا کشاند، رقابت بین کشورهای کوچک و درگیر نزاع غربی بود که آن‌ها را در برابر امپراطوری یک‌پارچه‌ی چین به جلو راند. اما عامل دومی که این پیروزی‌ها را رقم زد علم بود. علم به غرب در پیروزی در جنگ‌ها کمک کرد. و حالا این سوال مطرح است که آيا اگر ما برتری علمی‌مان را از دست بدهیم، به تاریخ خواهیم پیوست؟

گروه جنگ نرم مشرق- مطلب پیش رو بخش دوم  گزارشی است از مستند تمدن‌سازی، ساخته‌ نایل فرگوسن، مورخ، اقتصاددان و استراتژیست نوظهور غربی. وی در این مستند یک سوال اساسی را مطرح می‌کند: آیا غرب به تاریخ خواهد پیوست؟در این مستند 6 قسمتی وی می‌کوشد تا به 6 دلیل اساسی برتری غرب در 500 سال گذشته اشاره کرده و در نهایت نتیجه می‌گیرد که آیا جهان غرب به پایان خود نزدیک شده است یا خیر؟

پروفسور نایل فرگوسن یک جمهوری‌خواه تندرو و از نئومحافظه‌کاران است. در انتخابات دو دوره قبل در ایالات متحده مشاور جان مک‌کین بود و در حال حاضر یکی از گزینه‌های اصلی جای‌گزینی هنری کسینجر در جناح جمهوری‌خواه و برنارد لوییس، استراتژیست فرهنگی غرب است.

او از مسیحیان صهیونیست و طرف‌دار دو آتشه‌ی اسرائیل و کاملا ضد اسلام است. در سال 2010 همسر خود را با 3 فرزند طلاق داد و با ایان هیرسی علی که فمینیست افراط‌گرای ضد اسلام است ازدواج کرد.

انتخاب این مستند از یک سو با روی‌کرد دشمن‌شناسی، در جهت آشنایی مخاطبان با نظرات اصلی این استراتژیست غربی و ضد اسلام صورت گرفته و از سوی دیگر کمک می‌کند تا مخاطبان با دست‌یابی به برآورد استراتژیک متوجه شوند که دشمنان اسلام چطور یا چگونه فکر می‌کنند. در ضمن با توجه به اینکه جنبه‌های آموزشی این مستند از حیث تاریخی و کلان‌نگر، یکی از عوامل اصلی در انتخاب این مستند بوده، به مخاطب گرامی اصرار می‌ورزیم که اصل ویدئوی این مستند را مشاهده نموده و از مطالب عمیق آن نهایت استفاده را ببرند. آنچه که در ادامه می‌آید روگرفتی ساده و خلاصه‌ای مجمل از این مستند 6 قسمتی می‌باشد.

برای مطالعه بخش اول این گزارش اینجا کلیک کنید.

نایل فرگوسن

نایل فرگوسن: کمی بیش از 3 قرن پیش، تمدن غرب در خطر سقوط قرار گرفت. در سال 1683، بیرون مرزهای وین پایتخت اتریش دو ارتش مسلح در برابر هم صف‌آرایی کردند؛ مسلمانان شرق در برابر تمدن غرب. اما در بیش از 300 سال گذشته، غرب به جز چند شکست موقتی، همیشه پیروز بوده است. چرا؟

دیدیم که اولین عاملی که غرب را به بالا کشاند، رقابت بین کشورهای کوچک و درگیر نزاع غربی بود که آن‌ها را در برابر امپراطوری یک‌پارچه‌ی چین به جلو راند. اما عامل دومی که این پیروزی‌ها را رقم زد علم بود. و البته علم، به غرب در پیروزی در جنگ‌ها کمک کرد. و حالا این سوال مطرح است که آيا اگر ما برتری علمی‌مان را از دست بدهیم، به تاریخ خواهیم پیوست؟

امروزه در دنیا هر ابرقدرتی نیاز به علم دارد ولی در گذشته چنین نبود. بیش از 1000 سال پیش، این دنیای اسلام بود که سردمدار علم در جهان به شمار می‌رفت. اما چه دلیلی باعث شد تا اسلام از غرب عقب بماند؟

در جنگی که میان مسمانان ترک و ارتش وین صورت گرفت، در آغاز احتمال پیروزی مسلمانان بالا و احتمال برد مسیحیان بسیار کم بود؛ اما از آنجا كه امیر ترک، نقشه‌ای برای اشغال بلندمدت وین نداشت، مردد شد و با آمدن لشکر 60 هزار نفری ارتش لهستان، جنگ به نفع غرب به پایان رسید. محاصره‌ی وین پایان یافت و امیر ترک به دستور سلطان ترکیه به دار آویخته شد.

پیروزی در محاصره‌ی وین با کمک توپ‌ها، لحظه‌ای حیاتی در اعتلای غرب بود. و همین پیروزی باعث شد تا موجی از علاقه به علوم تسلیحاتی و شیوه‌ی حکومت در غرب به وجود آمد.

دانلود

هفتاد سال بعد از آن جنگ، دو مرد، تبدیل به نماد شکاف به وجود آمده در غرب و شرق شدند. سلطان عثمان سوم، و فردریک کبیر پادشاه پروس (آلمان کنونی). تغییراتی که فردریک به وجود آورده بود کاری با اروپا کرد که این قاره را از همه‌ی دشمنانش پیش انداخت. او هرگز مردی با خیال آسوده نبود. در حالی که فردریک در مکانی خالی از حشم و خدم، سخت‌کوشانه کار می‌کرد و این فرهنگ را در سراسر کشور جا انداخته بود، سلطان عثمانی در فضایی پرخفقان به حکومت می‌پرداخت. شهوت‌رانی و تنبلی در کل حکومت وی به چشم می‌خورد. چیزی نگذشت که این امپراطوری، یک حکومت پوسیده شد.


دانلود

در پروس، فردریک هرگز اجازه نمی‌داد تا مذهب و دین جلوی پیش‌رفت‌های تکنولوژیکی را بگیرد و همواره به ساخت امارت‌های عمومی بی‌نظیر و در عین حال به ساخت دولتی سکولار دست می‌زد. در مقابل، در عثمانی، دین (نویسنده: از نظر دکتر نایل فرگوسن، این دین بوده است که عامل بدختی شده و نه تنبلی و کج‌فهمی از دین) عاملی دست و پا گیر برای پیش‌رفت‌های علمی شده بود. در پروس مردم آزاد بودند تا مطابق میلشان پرستش کنند اما تا جایی که مانعی بر سر راه پیش‌رفت تکنولوژی نباشد.

به گفته‌ی یکی از علمای مسلمان، به ندرت پیش می‌آید که کسی شیفته‌ی این علم بیگانه بشود و مذهب را انکار، و عنان پرهیزگاری را از کف ندهد. دانشمندان مسلمان نمی‌توانستند به علم غرب دست یابند چرا که مذهبشان ایشان را از خواندن کتاب‌های چاپی منع می‌کرد. برای عثمانی‌ها، خط مقدس بود و قلم و مرکب حرمتی مذهبی داشت، هم‌چنین خوش‌نویسی بر چاپ رجحان داشت. در اسلام گفته می‌شود که مرکب خوش‌نویسان از خون شهیدان مقدس‌تر است (نویسنده: نهایت کج‌فهمی از احادیث) و این در حالی بود که در اروپای دچار انقلاب صنعتی، شبکه‌ی بزرگی از دانشمندان همیشه در حال مکاتبه با یکدیگر بودند و عثمانی خارج از این شبکه بود. در سال 1515 حکمی از طرف سلطان سلیم، هر کسی را که به گسترش چاپ کمک می‌کرد به مرگ محکوم می‌کرد. این تابو تا قرن هجدهم ادامه داشت.(نویسنده: آنچه که آشکار است نه تنها برداشت- عمدا- اشتباه جناب فرگوسن از اسلام بلکه محدود و بهترین نوع دانستن حکومت اسلامی در سلسله‌ی عثمانی است. حرف علمی باید بدون قضاوت و تعیین درست و غلط زده شود. چنان‌‌چه در ادامه می‌بینیم این استاد دانشگاه آمریکا به شدت اصرار دارد بگوید اسلام با علم مخالف و مغایر است.)

این عدم تلاش برای آشتی دادن علم و اسلام، نتیجه‌ای مهلک در برداشت. علم در نزد عثمانیان محدود به مطالعات سطحی دینی بود. تا اواخر قرن هفدهم در سراسر اروپا، حکم‌رانان به طوری فعال به ترویج علم می‌پرداختند. نگاه شاهان اروپایی به علم، نگاهی شخصی و سودانگارانه نبود بلکه مسئله‌ی ایشان نفع ملی بود. در اروپا همه‌ی علوم به اشتراک گذاشته شده بود به طوری که اگر محاسبات رابرت هوک نبود، اسحاق نیوتون هرگز به مسئله‌ی گرانش پی نمی‌برد.

فردریک به دانشمندان برای حل مسائل حل نشده جوایز زیادی می‌داد. این همه تلاش او برای کارهای علمی فقط روشن‌فکری او نبود بلکه اصل مسئله، افزایش قدرت نظامی بود؛ چیزی که با علم شروع می‌شود و با تسلط به پایان می‌رسد. در اواسط قرن هجدهم، فردریک کبیر نماد پیوند علم و قدرت نظامی بود. این روند تا جایی پیش رفت که پروس به لشکری بزرگ و مردمش به مردمی نظامی تبدیل شدند. صاحبان زمین افسرها و رعیت‌ها سرباز بودند. ارتشی که در آن توپ‌خانه‌ی بینهایت دقیقش بهترین مدل برای پیروزی در 200 سال بعد از آن شد.

انقلاب علمی بستری بود برای شکوفایی اذهان خلاق. در سال 1740، یک ریاضی‌دان خودآموخته به نام بنجامین رابینز مکانیک نیوتونی را در حل مسائل توپ‌خانه به کار گرفت. او از معادله‌های مختلفی استفاده کرد تا اولین توصیف صحیح از تاثیر مقاومت هوا بر پرتابه‌های با سرعت بالا را ارائه بدهد. با محاسبه‌ی تاثیر باد و هوا، رابینز به دست‌آوردی تاریخ‌ساز در زمنیه‌ی بهبود دقت توپ‌های زمینی رسید. بعد از آن فردیک به سرعت دستور به ترجمه‌ی آلمانی اصول جدید علم توپ‌خانه داد. مترجم آن لئونارد اویلر، بهبود زیادی در آن داد، و ضمیمه‌ای کامل از جداول تعیین کننده‌ی سرعت، برد، حداکثر ارتفاع، مدت پرواز با زاویه‌ی پرتاب و حجم لوله‌ی توپ به آن اضافه کرد.

عاملی به نام علم، به غرب، سلاحی به شدت کشنده داده بود: توپ‌خانه‌ی دقیق. و این دقیقا چیزی بود که عثمانی‌ها کاملا از آن بی‌بهره بودند.


دانلود

بعد از آن ترک‌ها و عثمانی‌ها به سرعت شروع کردند به تقلید صرف و کورکورانه از غربی‌ها. تقلید ایشان به حدی بالا گرفت که حتی به سبک معماری و سرود ملی اپرایی ایتالیایی نیز رسید. به عنوان مثال کاخی که سلطان عبدالمسعود اول به عنوان بادوام‌ترین سمبل دروان اصلاحات ساخت یک تقلید بزرگ از معماری اروپا بود. ترک‌ها برای رسیدن به مقاصد خود نیاز به چیزی بیشتر از قصر و ساعت و معماری داشتند. آن‌ها نیاز به قانون اساسی جدید، الفبایی جدید و دولتی جدید داشتند و همه‌ی این‌ها به لطف مردی به نام کمال آتاتورک به ترک‌ها داده شد. او فردریک کبیر ترک‌ها بود(نويسنده: خيانت‌هاي بزرگ آتاتورك همگي به لطف تعبير شدند).


دانلود

در زمان آتاتورک بالاخره رصدخانه‌ای ساخته شد که در آن دانشمندان می‌توانستند بدون نگرانی از تخریب توسط مذهبیون به تحقیقات‌شان بپردازند. اما با این حال آتاتورک نتوانست از شر بدترین میراث عثمان‌ها در سرزمین مقدس خلاص شود.

نویسنده: از نظر آقای فرگوسن اساس و بنیاد جنگ امروز بین اعراب و یهودیان در فلسطین اشغالی به این صورت آغاز شده است؛ دیدن رفع اتهام از اسرائیل و برگرداندن آن به سمت کشورهای مسلمان و حتی کشور دوست و برادرشان عربستان سعودی بسیار جالب توجه است:


دانلود

به عنوان یک جامعه‌ی غربی با اعتبار، اسرائیل در لبه‌ی بُرنده‌ی علم و نوآوری‌های تکنولوژیکی قرار دارد چرا که باید مثل وین قدیم در برابر دشمنی مذهبی و کینه‌توز از خود دفاع کند. تنها در سال 2008، مخترعان اسرائیلی موفق به ثبت 9591 اختراع شدند جدید شدند در حالی که رقم معادل برای ایران 50 بود. اسرائیل نسبت به هر کشور دیگه‌ای بیشترین تعداد دانشمند و مهندس را در پایتخت دارد. یک کشور کوچک می‌تواند بر تعداد زیادی دشمن پیروز شود اگر علم را در کنار خودش داشته باشد درست مثل فردیک کبیر که با علمی که داشت تمام اروپا را به زانو درآورده بود.

اما این شکاف علمی بین شرق و غرب در حال بسته شدن است.

نمونه‌ای از تهمت‌های این استراتژیست جوان آمریکایی به ایرانیان که در لابلای حرف‌های درست و علمی زده می‌‌شود:


دانلود

سوال کلیدی این است که امروز غرب تا چه حد قادر به نگاه‌داشتن تقدم علمی خود است که در کنار دیگر عوامل مدت‌ها است مبنای نظامی آن است؟ آیا این عاملی کشنده‌ی دیگری است که شرق و اسلام موفق به دانلود آن شده‌اند؟ در قسمت بعد می‌بینیم که عامل کشنده‌ی دیگر غربی‌ها همان دموکراسی آن‌ها است. اگر ایرانیان بتوانند سلاح کشنده‌ی ما را کپی کنند باید ببینیم آیا می‌توانند دموکراسی ما را نیز کپی کنند؟

خط سیر: آقای نایل فرگوسن در این قسمت از مستند آیا غرب به تاریخ خواهد پیوست از رویارویی و هم‌چنین برابری غرب و شرق در جنگ بین اتریش و عثمانی در سال 1683 میلادی یاد می‌کند. اما بعد از آن غرب حرکتی پرشتاب به سوی علم و فنون نظامی را در پیش می‌گیرد در حالی که دنیای اسلام به خواب می‌رود و خواب ناز خود را تا زمان بیداری کمال پاشا آتاتورک ادامه می‌دهد. همان‌طور که در آن زمان وین نوک پیکان غرب و عثمانی نوک پیکان اسلام بود، امروز اسرائیل نوک پیکان غرب و ایران و حزب‌الله نوک پیکان اسلام هستند. در حالت قدیمی غرب پیروز شد اما در حالت امروزی احتمال شکست علمی غرب وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 40
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • میثم ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    "دانشمندان مسلمان نمی‌توانستند به علم غرب دست یابند چرا که مذهبشان ایشان را از خواندن کتاب‌های چاپی منع می‌کرد." احتمالا این آقای پروفسور دوره ای به نام «نهضت ترجمه» در اسلام به گوشش نخورده که این حرف ها رو میزنه یا بهشون استناد میکنه!!
  • غرب ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 5
    شما مسلمانان و مردم جهان سومی خاورمیانه بهتره به فکر خودتون باشید که هر 20 -30-40-50 سال در حال سرنگونی و وانقلاب و کشتار و جنگ تغییر نظام و ..هستید... وجالبه هر بار هم هر تغییر نظامی رو جنش می گیرید از مصر و تونس گرفته تا ایران...
  • ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    به گفته رهبری: طبق مقدرات الهی خاورمیانه جدید شکل خواهد گرفت و آن خاورمیانه اسلام خواهد بود
  • اسماعیل ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    مرسی مشرق خیلی عالی بود.به قول دکترعباسی واسه شکست دشمن بااستراتژی دشمن روبشناسی.
  • حسن ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    کدوم فتوا از خواندن کتاب چاپی منع کرده؟؟؟؟؟؟
  • حسن ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    1 0
    چرا جشن میگیریم ؟ چون وجود کثیف شما غربی هارا باید هرچند سال یکبار از کشور های مسلمانان پاک کرد تا خاکمان نجس نشود
  • حمیدرضا هدایت پناه ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    با حرف کسی کار ندارم،ولی به در این لحظه به شدت در تمامی زمینه های علمی عقب افتاده تر از جهانیم و این تا زمانی که دلیل اصلی این عقب افتادگی مرتفع نشه نمی شه امیدی به برتری یا حداقل برابری داشت.
  • albert ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    شما فکری به حال 7000سال تمدنتون بکنید که هیچی ازش باقی نموده!!
  • سعید ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    آزادی اندیشه و گسترش عدالت رمز برتری غرب است و تمام ...... تا وقتی ما این ارزش را درک نکنیم و این رمز را نفهمیم عقب خواهیم ماند تا زمانی که مشتمان در برابر اندیشه و فکر مخالف گره کرده است فضای امید و عدالت نخواهد بود و پیشرفتی هم نخواهیم دید
  • رضا ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    العاقبه للمتقین
  • رضا ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    چیزی که باعث شد که مسلمانان و عثمانیها رو به افول بروند دوری از دستورات اسلام و قرآن بود برای نمونه تاریخ اوایل تمدن اسلامی رو بخوانید
  • حسین ۱۵:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    شاید مشرق نیوز شما تنها سایت ایرانی است که چنین مقالات مستند و جالبی را با استفاده از فیلم ، پیوند و بقیه مزایای اینترنتی ارائه می دهد. مقاله واقعا جالبی است. البته راجع به خود نایل فرگوسن خیلی نظرات کاملا متفاوت وجود دارد. به نظر بنده همانطور که یاد آوری کرده اید ، در بالاترین اولویت باید "دشمن شناسی" را هدف اینگونه مقلات قراردهیم. بنده یک کتاب از ایشان خوانده ام که انصافا برایم در شناخت ریشه ها ی اصلی پیدایش سرطان عصر حاضر ، صهیونیزم بین الملل ، خیلی کمک کننده بود. این کتاب The Ascent of Money: A Financial History of the World نام دارد و نمی دانم که به فارسی ترجمه شده است یا نه. از ایشان آثار دیگری نیز مانند The Great Degeneration: How Institutions Decay and Economies Die و Civilization: The West and the Rest و Colossus: The Rise and Fall of the American Empire نیز اخیرا منتشر شده است که بنده متاسفانه هنوز فرصت مطالعه آنها را پیدا نکرده ام. در "پورتال" های ویدیویی مانند Youtube صهیونیست ها خیلی راجع به ایشان تبلیغ می کنند. اما بنده پیشنهاد می کنم که کتابی از ایشان جهت دشمن شناشی بخوانید. التماس دعا
  • مقتدر ۱۵:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    گسترش عدالت؟ مطمئنی؟
  • حسین ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    آقا سعید ، عزیزم. تنها علم و از قبل آن فن آوری ، توانسته اند در برتری مادی "غرب" نسبت به سایر نقاط جهان در چند قرن گذشته شده کمک اساسی کرده باشند ، نه "آزادی اندیشه و گسترش عدالت". زمامدارن این "غرب" در چند قرن گذشته متوجه نکته باریکی شدند و آن اینکه این علم و به تبع آن فن آوری هستند که بهترین وسیله برای استیلا و برتری ممتد و مطمئن بر سایرین می باشند. بدین جهت بود که در جوامع خود روح تحصیل علم و فن آوری ، اعتماد به نفس ، ابداع و ابتکار را تا بدانجا پیش بردند که در اسناد تاریخی در مورد زندگی روزمره اهالی این دیار بوضوح جو نو آوری و اختراع و رقابت در این امر را بصورت یک سنت و آیین اجتماعی و یا حداقل بعنوان یک تفکر و ذهنیت عمومی براحتی می توان یافت. در قرون وسطی ما مسلمانان غرب و جنوب غربی آسیا و نیز شمال آفریقا مدتها با همین رمز توانسته بودیم بر همین "غرب" تسلط یابیم. آقای فرگوسن ، در یافته های خود به این نکته (برتری مسلمانان بر اروپای قرون وسطی دیرین) بارها با اسناد مدارک اشاره دارد. از اختراع "پول" تا "قرارداد" و از اداب "معامله" تا حساب و کتاب "سود تجارت".
  • ۱۶:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    اگر به معنای واقعی تمدن عنایت داشته باشیم درخواهیم یافت که هرگز در غرب تمدنی به وجود نیامده است. تمدن با توحش فرق دارد. انچه در غرب تمدن نامیده می شود توحش است. شرط نخست تمدن توحید و یکتا پرستی و شرط دوم آن انسان دوستی است چیزی که در قاموس غربی ها بی معنی است.
  • آرش ۱۸:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    500 سال تسلط غرب بر جهان اغراق است. تسلط آنها از اواخر قرن هیجدهم شروع شد. حداکثر 250 سال . که البته رو به افول است و حداکثر تا سال 2025 ادامه خواهد داشت.
  • ۱۹:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    دقیقا. برای من جالبه مشرق به این شخص رفرنس میده. آیا در مورد همسر این شخص و عقاید شدید ضد اسلامی اش اطلاع دارید یا خیر؟ شما که متخصص رمز گشایی از همه چیز هستید چرا؟
  • ۱۹:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    و آن خاورمیانه اسلام شیعی خواهد بود
  • آرش ۲۰:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    مقاله مضحکی بود از یک شیاد که سعی میکند با ترکیبی از جزئیات بی ربط تاریخی به استراتژی های کلی امروز یهودی یک اهرم شستشوی مغزی و انحراف افکار بسازد. دلیل جهش غرب در قرن شانزدهم میلادی هیچکدام از مسائل عنوان شده توسط این یهودی شیاد نیست. دلیل آن فقط سیل طلای غارت شده از آمریکای شمالی به اروپای غربی بود. از این یهودی باید پرسید اگر این خصوصیاتی که شما برای انسان غربی برشمردید اگر واقعا درست بود . باید خیلی پیش تر از قرن شانزدهم تاثیر خود را نشان میداد. چرا این خصوصیات فقط در پنج قرن اخیر فعال شدند؟؟چرا رنسانس چند دهه بعد از کشف آمریکا اتفاق افتاد؟؟ دلیلش سیل طلای غارت شده از سرخپوست های مظلوم و جهش اقتصادی و مالی اروپای غربی بود که پیامدهای آن ساخت دانشگاه و مراکز علمی و نظامی و.........بود. پول نامحدود و فراوان که باشد خیلی چیزها تغییر میکند. البته این یهودی شارلاتان این دروغ مسخره را در مورد یهودی ها هم تکرار کرده است. 9591 اختراع فقط در سال 2008 توسط اسرائیلی ها قطعا جوکی بیش نیست. یهودی ها اگر توان اختراع و تولید دانش داشتند در طول تاریخ هم این کار را میکردند. این قوم آواره و سرگردان در تمام طول تاریخ ننگینش به شهادت اسناد تاریخی غیر از سوداگری و فتنه گری هنر دیگری نداشته است. چه اتفاقی افتاده که در 50 سال اخیر تبدیل به مخترع و دانشمند شده اند؟؟ دلیل آن واضح است یهودی های ساکن اروپا و آمریکا با سفته بازی و سوداگری سهام بسیاری از شرکت های بزرگ صنعتی را در اختیار گرفته اند و همچنین یهودی های بسیاری در صنایع اروپا و آمریکا نفوذ کرده اند که اطلاعات فنی را به اسرائیل میفرستند. ریچاردهلمز رئیس سابق سازمان سیا هم مفصل در این مورد اعتراف کرده که یهودی ها چه خیانتی به کشورهای محل سکونت خود به نفع اسرائیل مرتکب می شوند.
  • ۲۰:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    شما صنعت خودروسازی رو نبین ! اینهمه پیشرفت در ضمینه علمی ، فناوری و نظامی رو نمی بینی واقعا ؟! چون خودروسازهای ما فقط به فکر سود خودشون بودن و به دلیل نبود فضای رقابتی ، هیچ میلی به ارتقای کیفیت نداشتن پس همه همینطورین !؟ اما ما هر روز در یک زمینه جز چند کشور محدود که به اون فناوری خاص دست پیدا کردند میشیم ! اینم فقط و فقط به خاطر تفکر بسیجی و عشق به وطنه ! جایی که تفکر بسیجی و وطن پرستی نباشه میشه مثله صنعت خودرو !
  • ۲۰:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    منتظریم تا در موقعش از صهیونیست های تروریست انتقام بگیریم... قطعا انتقام کشتار بی رحمانه ایرانیان به دست یهودیان کثیف رو خواهیم گرفت ! شما هم تا اون روز ، برو واست خودت یه فکری بکن که یه وقت تو آتش انتقام ما ..........!!!!!!!!!! گرفتی ؟!!!
  • ۲۰:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    فتوای حضرت نایل فرکوسن از علمای جدید الاسلام!
  • ۲۰:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    آره ، آزادی اندیشه رو میبینیم تو غرب ! شما کافیه درباره موضوع جعلی هولوکاست یه اظهار نظر بکنی بعد ببینی چطور نیست و نابودت میکنن ! اما ....... کافیه یه توهین کنی به اسلام و به خصوص ایران و شیعه !!! ، اونوقت میشی صدای حقوق بشر دنیا و هزار چیز مسخره ، من دراوردی دیگه که فقط برای کشور های دیگه ساخته شدن نه غرب و آمریکا !!!!!!! با اسلام هم مخالفن چون در تمام ادیان الهی به آمدن دین کامل خداوندی که بر مبنای عدل و عقل هست ، وعده داده شده و اون دین ، دینی نیست جز دین مبین اسلام. مشکلشون هم با دین اسلام عدالت خواهی و مبارزه با ستم گرانه ! وگرنه چرا با بودایی ها یا موارد دیگه مشکلی ندارن !؟ چون هیچ کدوم اون مکاتب به عدالت خواهی و آزادگی مثل دین اسلام توجه نمیکنن. ما آزادگی رو از امام حسین (ع) یاد گرفتیم که برای آزادی و رهایی از ستم مستکبران و زورگویان جان خودش رو هم فدا کرد. در ضمن کاش منظورت رو هم از اندیشه مخالف توضیح بدی ! ما از اول انقلاب تا الان هرکس رو دیدم که مدعی اصلاحات بود و به دین اسلام توهین میکرد ، چند وقت بعد تو شبکه های ضد انقلاب بهایی و صهیونیستی میدیدمش ! حرف کسانی که سالهاست برای وطنت نقشه های شوم و کثیف میکشند و خون جوانان این مرز و بوم رو تا تونستند ریخته اند ، تکرار نکن! در کل بحث زیاده ! در صورتی که شما واقعا در جستوجوی حقیقت باشی !!!
  • زادهوش ۲۱:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    اگه این یارو (پروفسوره!!!) بنده عالم دهرم! اساسا یارو تاریخ را از آخر به اول خونده و حواسش نیست جادوگری و بی فرهنگی و خونریزی های چند ده میلیونی از کدوم طرف عالم شروع شده!!!
  • ۲۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    «العلم سلطان من وجده صال و من لم يجده صيل عليه
  • ۲۲:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    حداقل ما پیشینه تمدنی داریم و مثل بعضی ها کولی وار ! از سرار دنیا یک جا جمع نشدیم تا با قتل و غارت برای خودمون کشور ( مثلا !) درست کنیم یا با جعل تاریخ و تحریف مذاهب الهی خودمون را محق نشان بدیم !!
  • رضا ۲۲:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    لینک مستند رو بذارید لطفا
  • ۲۳:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۷
    0 0
    خاورمیانه نه،جنوب غرب اسیا!
  • ۰۳:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۸
    0 0
    آقای فرگوسن آخه دروغ تو روز روشن؟!! در مورد تعداد اختراعات ایران در سال 2008 ایشون گفتند ایران فقط 50 اختراع در اون سال ثبت کرده ولی اسرائیل 9591 اختراع!!! ولی در اون سال فقط 80 اختراع توسط مخترعان ایران در مسابقات بین المللی چین شرکت داده شده! پس یعنی خیلی بیشتر از 80 اختراع داشتیم که 80 تاش به مسابقات جهانی رسیدن. راستی نتیجه مسابقات اختراعات 2008 چین هم جالبه: در اين مسابقات : تيم ايران مقام اول، تيم چين میزبان مقام دوم ، و تيم روسيه مقام سوم را کسب نمودند. این هم لینک خبرش: http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=78761 آقای فرگوسن مستند ساز نیست. افسانه سازه!
  • آدمیزاد ۰۴:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۸
    0 0
    بگذارید یک نکته را خوب روشن کنیم ، * منظور از تمدن غرب ، غرب جغرافیایی نیست چنانچه بسیاری از کشورهای آسیایی(ژاپن، کره) از کشورهای اروپایی(یونان،اسپانیا،) غربی ترند *تفکر غربی بر پایه نسبی بودن همه ارزشها و نیز فرد گرایی است که خود تفکری نوین است و از زمان انقلاب صنعتی بطور رسمی آغاز شده است و درباره سقوط تمدن غرب اندیشمندان اروپایی بسیاری کتاب نوشته اند که ژرفترین و بیطرفترینشانOswald Spenglerّ بوده که کتابی نوشت با نام "سقوط باختر " که با احترام از تمدنهای اسلامی ایرانی یاد کرده است هیتلر و موسولینی کوشیدند تا جامعه شان را ابتذال و انحطاط فرهنگی پاک کنند آنها کاباره ها وفاحشه خانه ها را بستند و هنر و ادبیات را از دست روشنفکر نما های (پست مدرن) رها کردند ، یا بدیگر سخن آنها کوشیدند تا جامعه اروپایی را از کژی فرهنگی نجات دهند اما شکست خوردند ، آنها دریافته بودند که شکوفایی اقتصادی کوتاه مدت و ولنگاری فرهنگی به فروپاشی جامعه در دراز مدت میانجامد.. به هر حال تفکر رودرروی نسبیت همان مطلق گرایی ارزشهاست که بقول" نلسون فرای" در جهان امروزی فقط ایران آخرین دژ استوار برای دفاع از ارزشهای مطلق انسانی -معنوی مانده است و برای همین است که میان ایران و تفکرغربی ستیزش هست.
  • اذری عشق اییییران ۰۴:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۸
    0 0
    عثمانی ها بجای مقابله با غرب به مقابله باشرق وایران به خصوص شیعه کشی رو آوردندبازماندگانشان امروز باز به مقابله باشیعه روکرده اندوازحربه های زبونانه استفاده میکنندمن خودآذریم انان ازپیشرفتواتحادماناشادندسعی میکنندبین شیعیان تفرقه ایجادکنندبااستفاده ازافرادمزدوروخودفروخته مسئله زبان رامطرح میکنندودایم برطبل زبان ترکی میکوبندمن به خاطرتودهنی به دیکتاتوری باکوممنوع کردم اعضای خانوادم ترکی صحبت کنندتادشمن راناشادکرده وفکرتجزیه طلبی از راه زبان ترکی راازسربه درکنندبعضی ازهمشهریان ناآگاه تحت تأثررادیوتلویزیون بیگانه میگن تو اصالتت روازدست دادی منم میگم اصالتی که دشمن شادکنه وبین شیعه جدایی بندازه رامن نمیخوام هرچنداگه خوب تاریخ را خونده باشیم آذری لحجه ای دری محلی بوده که به علت حملات اتراک مغولان وحاکمیت طولانی شان مردم برای ارتباط باحاکمانشان به مدت چندین نسل از زبان انان استفاده کرده واصالت اصلی راازیادبرده اندهمچنان که مصریان وکشورهای شمال افریقا این چنین شدن یاهندوپاکستان
  • علی ازپارس آبادمغان ۰۴:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۸
    0 0
    یهود و اعراب حال با نا امیدی باشبکه های خبرپراکنی وخریدن مزدور سعی در ایجاد تفرقه دارند از راه زبان مردم ایران عزیز رهبرفرهیخته فرمودندزبانفارسی بایدمرجع علمی جهان شود پس پاس داشتن زبان مشترک ایرانیان تودهنی بر اجانب است وزدن برطبل زبان ولهجه های مختلف خیانت به اتحادویک پارچه گی شیعه وکهن دیار است
  • جواد ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۸
    0 0
    در پاسخ به حسین. باید بدونی همه چیز روی پیشرفت علمی تآثیر داره. از آرامش روانی مردم گرفته تا فساد و عدالت و برنامه ریزی صحیح و ... . اولا چون این پیشرفت علمی حاصل تفکر انسان هاست. پس هر چیزی که فکر انسان ها رو تحت تآثیر قرار بده اونم متاثر میکنه. دوما تنها با وجود عدالت افراد لایق سرکار مناسب می ایند، درست کار میکنند و از کارهایشان کشور نتیجه ی درست میگیرد. سوما شخص نخبه با دیدن بی عدالتی اجتماعی نه تنها از ایران میره بلکه شاید از کشورش و هم وظنانش سرخورده یا حتی متنفر هم بشه.
  • میترا1 ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۸
    0 0
    یه مبنای غلط واسه استدلالش گذاشته ! چون اون مبنا غلطه بنابراین بقیه ی نتیجه گیریهاش هم غلط از اب در مییاد !
  • جواد ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۸
    0 0
    ما فکر خودمونیم اما از اون سر دنیا اومدند و به تاراج میبرند. یادت نره وحشیهای غرب کتابخونه ها را آتیش میزدند وقتی حمله میکردند. تغییر نظام توسط فتنه گران و رسانه های عوضی همین غربیها تبلیغ میشه. ما مفتخریم که نظام سلطنتی را به نابودی کشوندیم در این مملکت.
  • جواد ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۸
    0 0
    به نظرت چند درصد مردم آمریکا میتونند با آزادی رسانه های مخالف صهیونیستها را ببینند؟ دزدی از سایر مردم و تاراجشون و پر کردن ذخیره های خودشون رو میگی گسترش عدالت؟ پس چرا آمریکا اینقدر تو خاورمیانه، روسیه، چین و سایر کشورهای آزاد اندیش منفور و مهجوره؟ برو عمو سعی کن با خودت حداقل روراست باشی
  • حسین ۱۶:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۸
    0 0
    آرش عزیزم ، مطالب شما با اسناد تاریخی که در موزه ها و تمامی کتب موجود از دوره قرون وسطی در اروپا باقی مانده اند مطابقت ندارد. شاید شما با زبان آلمانی آشنایی نداشته باشید ولی این امر یک واقعیت تاریخی است که تسلط مسلمانان غرب و جنوب غربی آسیا و شمال آفریقا بر اروپا تا بدان حد گسترده و فراگیر بوده است که حتی بار وارد کردن بی رویه نقره از آمریکای لاتین (بالاخص کلمبیا) به اسپانیا ارزش این فلز گرانبها در دوره ای آنقدر تنزل نمود که برای خرید یک قرص نان حتی چند کیلو نقره هم کافی نبوده است. به عبارت دیگر نقره خیلی زیاد و فراوان وجود داشت ولی گندم نبود و آن را هم نمی شد با کشتی از آسیای جنوب غربی وارد کرد. چون امکانات فعلی موجود نبود. اینجا در آلمان در میان مردم و علما یک خاطره تاریخی باقی مانده است که برای وارد کردن گندم و جو از آسیا و شمال آفریقا حتی زمین این ممالک را در مقابل می داده اند و Land شده است واحد پول. این واحد بعدا به Thaler تغییر نام پیدا نموده است و از طریق اسپانیا به آمریکا رفته است و به Dollar (در زبان اسپانیایی می خوانند "دالر") تبدیل شده است. خواهش می کنم ابتدا در مورد موضوعی مطالعه بفرمایید و بعد در باره آن اظهار نظر کنید. اگر فرصت مطالعه ندارید می توانید به پیوند زیر مراجعه کنید که متاسفانه جامع نیست و سندیت هم ندارد http://en.wikipedia.org/wiki/Dollar علت اینکه "انسان غربی" نتوانسته به این پیشرفت و برتری نسبت به دیگران قبل از قرن شانزدهم دست یابد ، حکومت ظالمانه کلیسا بر این مردم بوده است که ابزار سلطه یعنی علم و فن آوری را برا آنها حرام نموده بود. آنها مجبور بودند حتی سکه های رایج کشور خودشان را در غرب و جنوب غربی آسیا و یا شما آفریق ضرب و تولید کنند و یا حتی از سکه های رایج در میان ما استفاده کنند. مطالبی را که شما راجع به یهودیان بیان کرده اید را بنده تا حدود زیادی تایید می کنم. مطالب فرگوسن در اینباره آمیخته ای از اغراق ، آرزو و واقعیت است. توجه داشته باشید ، صرف توصیه یک کتاب ، تایید تمام مطالب داخل آن نیست. بخصوص وقتی که آن کتاب برای "دشمن شناسی" به شما پیشنهاد می شود. پیشنهاد این بوده است که شما به رمز و رازها ، افکار و نقشه ها و اهداف و آرمانهای دشمانانتان آگاهی پیدا کنید. کسی به شما منبعی برای پیروی از عقاید و دستورات موجود در آن توصیه نکرده است. صهیونیست ها دامنه حضور و نفوذ بسیار وسیعتری از آنچه که شما به آن اشاره کرده اید در جهان غرب دارند. در اینباره منابع و ماخذ فراوانی هم به همه زبانها و از جمله فارسی خودمان موجود است. فقط با یک گذر از کتابفروشی ها روبروی دانشگاه تهران و یا مرکز مشابه آن در دیگر نقاط ایران می توانید منابع خوبی به فارسی پیدا کنید. نکته آخر اینکه ، قبل از اینکه به دشمن حمله کنید ، خوب او را شناسایی نمایید. اینرا حقیر از شهید باقری یاد گرفته ام ، ان شاء الله به دردتان بخورد. التماس دعا
  • آدمیزاد ۰۴:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹
    0 0
    آقای حسین از آلمان، اتفاقا من به زبان آلمانی و اسپانیایی هر دو آشنایی دارم ولی توجه داشته باشید دانستن یا ندانستن آلمانی هیچ دلیلی برای بررسی تاریخ اروپا و مسلمانان نیست ، دیگر اینکه آنچه که شما در مورد نقره کشور کلمبیا و تاریخ دلار گفتید نادرست است نقره را از کشور آرژانتین امروزی میآوردند و خود نام" آرژانتین" از "آرژانت" به معنی نقره آمده است که در ضمن ارتباط آن بحث انحطاط اروپا بی مورد است و هر چند اسپانیایی زبان ها امروزه دلار را بخاطر واحد پول آمزیکا میشناسند ولی در گذشته آنرا نمیشناختند و اصلا این هیچ ربطی بزبان اسپانیایی ندارد بلکه انگلیسی خود زبانی ژرمنیک است و T آلمانی D تلفظ میشود همچون که Tag در آلمانی Day انگلیسی است بی آنکه ربطی به اسپانیایی داشته باشد . و اینکه شما گفتید که کلیسا جلوی پیشرفت علم را گرفته بود و آنها حتی سکه های خود را هم در خارج ضرب میکردند گذشته از اینکه نادرست است با داستانهای تخیلی آمیخته است . زیرا که پس از فروپاشی امپراطوری روم غربی اروپا بجز اسپانیا دچار هرج و مرج و نابسامانی فرهنگی وسیاسی شد و همین صومعه های مسیحی بودند که از کتابهای علمی وفرهنگی کهن نسخه برداری میکردند و دانشمند تربیت میکردند و براستی دانشگاههای مشهوری همچون پاریس و اکسفورد سالامانکا در آغاز بقول خودمان "حوزه علمیه" دینی بوده اند و دانشمند تربیت میکردندو نیز مسیحیت در قرون وسطی هنوز دین رسمی همه اروپا نشده بود بطوریکه اروپای شمالی /اسکاندیناوی تا هزار سال پیش مسیحی نبودند پس با این گفته شما نباید مشکلی برای علم صنعت داشته بوده اند در حالیکه اروپای شمالی غیر مسیحی در آن زمان در نادانی و بیسوادی کامل به سر میبرد و در جنوب اروپا و که کاتولیک و ارتودوکس ها نفوذ داشتند و با تاثیر از همزیستی با مسلمانان علم و صنعت وضع بهتری داشت. در پایان به شما توصیه میکنم کتاب : Der Untergang Des Abendlandes نوشته Oswald Spengler را مطالعه کنید
  • ۱۴:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۰
    0 0
    اين مستند رو انتشارات انديشكده يقين منتشر ميكنه
  • ۰۰:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
    0 0
    در بین این مباحث کتاب پایان تاریخ یا سقوط غرب و آغاز عصر سوم در هزاره سوم رضوی خالیست. دوستان ببینند این کتاب رو

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس