ابهام‌سازی در مورد راکتور آب سنگین اراک و طرح مجدد بازرسی از سایت نظامی پارچین به عنوان "مطالبه اصلی" آژانس در مذاکرات وین، از جمله نقاط تمرکز این رسانه‌ها در حوزه اخبار ایران بوده است.

گروه بین‌الملل مشرق - رسانه‌های اسرائیلی در روز گذشته خط تقویت ادعاهای نتانیاهو بر ضد برنامه هسته‌ای ایران را همزمان با مذاکرات وین و در آستانه مذاکرات ژنو دنبال کردند. ابهام‌سازی در مورد راکتور آب سنگین اراک و طرح مجدد بازرسی از سایت نظامی پارچین به عنوان "مطالبه اصلی" آژانس در مذاکرات وین، از جمله نقاط تمرکز این رسانه‌ها در حوزه اخبار ایران بوده است. موضوع تعطیلی روزنامه بهار و پایین کشیدن پوسترهای ضدآمریکایی نیز با هدف اختلاف افکنی داخلی و انعکاس صداهای متفاوت در داخل ایران که از هفته گذشته آغاز شده، دیروز نیز  ادامه یافت.

گروه بین‌الملل مشرق ازین پس اخبار ایران در رسانه‌های اسرائیلی را با هدف ارائه تحلیلی جامع از فضای غالب رسانه‌ای این رژیم بر ضد ایران و شناسایی خطوط القایی آن‌ها به افکار عمومی، بصورت روزانه منتشر خواهد کرد.

یدیعوت آحارونوت: ایران در مذاکرات با آژانس "رویکردی جدید" اتخاذ کرده است

"یوکیو آمانو در آغاز گفتگوهای ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفته است مذاکره‌کننده‌های ایران و سازمان ملل باید درمذاکرات امروز پیشرفت عینی نشان دهند."

"عراقچی هم در دیدار با آمانو از "رویکرد جدید" ایران در مذاکرات با آژانس خبر داده است؛ مذاکراتی که از اوایل 2012 آغاز شد اما تا کنون پیشرفتی نداشته است. عراقچی به جزئیات این رویکرد اشاره‌ای نکرد."

روزنامه یعدیعوت با انعکاس گزینش شده خبر رویترز، در ادامه فضاسازی‌‌های رسانه‌ها و مقامات اسرائیلی در مخالفت با هرگونه توافق هسته‌ای با ایران، "رویکرد جدید" ایران را با گذاره‌هایی نظیر موفق نبودن مذاکرات از 2012 تا کنون و اشاره نکردن مذاکره‌کننده ایرانی به جزئیات، تلاش می‌کند نسبت به آن ایجاد ابهام کند. نتانیاهو پیش از این نیز تاکید کرده بود "توافق بد با ایران بدتر از به توافق نرسیدن است".

این درحالی است که مقامات ایرانی تا کنون بارها رویکرد جدید ایران نسبت به مسئله هسته‌ای را که مبتنی بر رفع نگرانی‌های منطقی طرف‌های مقابل است، تشریح کرده‌اند.

تایمز اسرائیل: ایران یک روزنامه را بدلیل مقاله‌ای ضد اسلامی توقیف کرد

"تلویزیون دولتی ایران روز دوشنبه اعلام کرد انتشار روزنامه بهار به دلیل انتشار مقاله ضد اسلامی یا مغایر با ارزش‌های اسلامی ممنوع شده است."

"روزنامه بهار روز چهارشنبه هفته گذشته با انتشار مقاله‌ای، جانشینی علی بن ابی‌طالب [ع] پس از حضرت محمد [ص] را زیر سؤال برده بود. مسؤولان روزنامه بهار پیش از صدور حکم توقیف و با هدف جلوگیری از صدور چنین حکمی اعلام کرده بودند روزنامه به مدت دو هفته منتشر نخواهد شد."

"قوه قضاییه ایران از سال 2000 تا کنون 120 روزنامه اصلاح‌طلب را توقیف و ده‌ها روزنامه‌نگار و نویسنده را زندانی کرده است."

موضوع توقیف روزنامه بهار از جمله سوژه‌هایی است که طی یک‌ هفته گذشته به تناوب در رسانه‌های اسرائیلی به آن پرداخته شده است و همه این رسانه‌ها، این موضوع را به مباحث حقوق‌بشری مرتبط کرده‌اند و با ارائه آمار غیرمستند، مدعی توقیف 120 روزنامه اصلاح‌طلب از سال 2012 و زندانی شدن روزنامه‌نگاران آن‌ها شده‌اند.

جروزالم(اورشلیم) پست: نتانیاهو معتقد است مذاکرات برای ایران مفید خواهد بود چرا که زمان بیشتری برای آن‌ها می‌خرد

"بنیامین نتانیاهو در دیدار با رئیس‌جمهور نیجریه – که به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده است - تاکید کرد اسرائیل از دستیابی ایران به بمب اتمی جلوگیری خواهد کرد. نتانیاهو گفت: اسرائیل متعهد است تا نسبت به عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای اطمینان پیدا کند."

نتانیاهو: " من شنیدم که مقامات ایران دور جدید مذاکرات را مثبت و سازنده خوانده‌اند. من مطمئن هستم که این مذاکرات برای ایران مثبت و سازنده بوده است چرا که آن‌ها زمان بیشتری برای ادامه برنامه غنی‌سازی اورانیوم و تهیه مواد شکافت‌پذیر برای تولید سلاح هسته‌ای خریده‌اند."

جاناتان رئیس‌جمهور نیجریه به سرزمین‌های اشغالی سفر کرده است.

نتانیاهو: ایران هسته‌ای برای آفریقا هم خطرناک است

"مذاکرات زمانی سازنده و مثبت خواهد بود که فشارها بر ایران موجب توقف کامل برنامه غنی‌سازی اورانیوم و راکتور آب سنگین شود که تنها برای ساخت سلاح کاربرد دارد و ارتباطی به تولید انرژی ندارد."

"توقف ایران هسته‌ای، نه تنها برای اسرائیل، بلکه برای نیجریه و تمام جهان اهمیت دارد. اسرائیل و نیجریه در مبارزه با تروریسم منافع مشترکی دارند و ایران نیز اصلی‌ترین حامی تروریسم در جهان است."

"نیجریه از جمله کشورهای آفریقایی موسوم به "خوشه جنوب صحرای بزرگ آفریقا" است که در مبارزه با افراطی‌گری اسلامی و ترور منافع مشترکی با اسرائیل دارد. کنیا، اوگاندا، اتیوپی، اوگاندا، تانزانیا و سودان جنوبی از جمله دیگر کشورهای این خوشه هستند."

جروزالم پست در ادامه می‌نویسد: "برخی انتظار داشتند تا مذاکرات روز دوشنبه با آژانس به توافقی منجر شود که براساس آن بازرسان آژانس بتوانند از سایت نظامی پارچین – که یکی از اولویت‌های آژانس بوده است - بازدید کنند."

"«اولی هاینونن» معاون پیشین مدیرکل آژانس در امور پادمان‌ها و عضو کنونی اندیشکده بلفر در دانشگاه هاروارد می‌گوید در مذاکرات ایران و آژانس، این کشور باید برای راکتور پلوتونیوم اراک و توجیه وجود چنین برنامه‌ای مورد چالش قرار بگیرد."

اولی هاینون معاون سابق مدیر کل آژانس

هاینون ادامه می‌دهد: "راکتور آب سنگین اراک به عنوان ذخیره‌ای برای برنامه ذخیره‌سازی اورانیوم محسوب می‌شود و این راکتور هیچ هدف غیرنظامی ندارد. با نصب گسترده سانتریفیوژهای IR2 ایران می‌تواند ظرف یک ماه، اورانیوم‌های غنی‌شده 20 درصدی را به مواد مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته‌ای تبدیل کند. تبدیل اورانیوم 20 درصد یه 90 درصد از نظر فنی گامی کوتاه محسوب می‌شود که ظرف 8 تا 10 هفته قابل اجراست."

"انتخاب این گزینه که ایران اورانیوم 20 درصدی را تا 90 درصد غنی‌سازی کند، اکنون بستگی به تصمیم دولت ایران دارد."

جروزالم پست در پایان می‌نویسد: "جیمز کلاپر رئیس پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در برابر کنگره اعلام کرده بود که آمریکا معتقد است اگر ایران تصمیم به غنی‌سازی با درصد بالا بگیرد، آن را در سایت‌های تحت نظارت آژانس انجام نخواهد داد."

بنیامین نتانیاهو با سازنده خواندن مذاکرات برای خرید زمان از سوی ایران بار دیگر بر ایده قبلی خود مبنی بر توافق بد با ایران تاکید می‌کند و نارضایتی خود را از فضای کنونی میان ایران با آژانس و کشورهای 1+5 ابراز می‌کند. طرح مسئله بازدید از پارچین به عنوان یکی از "اولویت‌های" آژانس همزمان با نشست‌های ایران و آژانس در وین در حالی است که ماهیت این نشست‌ها کارشناسی است و ایران نیز بارها اعلام کرده است که پارچین یک سایت نظامی است که ارتباطی با برنامه هسته‌ای ندارد.

همزمان با حرکت ایران و کشورهای غربی در مسیر دیپلماسی برای رسیدن به توافق هسته‌ای، اسرائیل دو پروژه را دنبال می‌کند: یکی چرخش استراتژیک از آمریکا به سمت کشورهای عربی منطقه و حوزه آفریقا برای اجماع‌سازی جدید برضد برنامه هسته‌ای ایران و دیگری ایجاد ابهام درباره ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای با طرح مسائل غیرواقعی نظیر "فاصله چند هفته‌ای ایران با ساخت سلاح هسته‌ای" یا "کارکردهای نظامی راکتور آب سنگین اراک".

از سوی دیگر اسرائیل با استفاده از لابی خود در فرانسه و بهره‌گیری از نفوذ منافقین در پاریس، تلاش می‌کند به واسطه نماینده فرانسه، بر مذاکرات تأثیر بگذارد. وزیر جنگ این رژیم هم هفته گذشته تصریح کرده بود که اسرائیل از کانال‌های علنی و غیرعلنی بر مذاکرات ایران و 1+5 تأثیر خواهد گذاشت.

یدیعوت آحارونوت: گفتگوی اوباما و نتانیاهو بر سر ایران؛ کری: ما تسلیم فشارها و تاکتیک‌های هراس‌افکنی نمی‌شویم

"باراک اوباما و بنیامین نتانیاهو روز دوشنبه و یک روز پس از هشدار نتانیاهو نسبت به فاصله چند هفته‌ای ایران با سلاح هسته‌ای، با یکدیگر بصورت تلفنی گفتگو کردند. مسئله ایران و صلح با فلسطین از جمله موضوعات مورد بحث اوباما و نتانیاهو بود."

"جان کری وزیر امور خارجه آمریکا نیز پس از این دیدار درباره درخواست اسرائیل برای برای فشار بیشتر بر ایران گفت: برخی پیشنهاداتی می‌دهند که انگار فرصت دادن به دیپلماسی اشکالی دارد."

یدیعوت می‌نویسد: "جان کری با بیان اینکه دیپلماسی راه حل اختلافات است، آشکارا پاسخ درخواست‌های نتانیاهو را داده است. کری گفته است ما دیپلماسی را برای سنجش تمایل ایران به پیگیری راه‌حلی برای اثبات ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ایش انتخاب کرده‌ایم."

اختلاف‌نظر آمریکا و اسرائیل بر سر نحوه تعامل با ایران همچنان ادامه دارد و نتانیاهو پیش از آغاز دور دوم مذاکرات ژنو آخرین تلاش‌هایش را برای اثرگذاری بر این مذاکرات از طریق افزایش فشار بر ایران و تشدید تحریم‌ها با هدف به بن‌بست کشیدن مذاکرات به کار بسته است. نکته قابل توجه پاسخ سریع وزیر خارجه آمریکا به درخواست‌های مکرر اسرائیل برای تشدید فشارها بر ایران است که از عدم تحمل دیپلماسی از سوی اسرائیل تلویحا انتقاد و تاکید کرده است که آمریکا تحت تأثیر فشارها قرار نخواهد گرفت.

یدیعوت آحارونوت: وزیر امور خارجه ژاپن دو هفته دیگر به ایران سفر می‌کند

"«فومیو کیشیدا» وزیر امور خارجه ژاپن روز نهم نوامبر و بلافاصله پس از مذاکرات این و 1+5 در ژنو، در سفری سه روزه به تهران، با مقامات ایران دیدار خواهد کرد."

ماه گذشته نیز «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن تاکید کرد که در مورد حسن‌نیت دکتر حسن روحانی در مورد برنامه هسته‌ای ایران متقاعد شده است. رویکرد مثبت ژاپن نسبت به برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران به عنوان یکی از کشورهای پیشرفته و صنعتی جهان و از جمله دارندگان نیروگاه‌های هسته‌ای، نگرانی اسرائیل را به همراه داشته است. اسرائیل که همواره بدنبال منزوی‌سازی ایران در جامعه جهانی بوده است، پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، خود به یکی از دولت‌های منزوی در جهان تبدیل شده است.

کانال 7 اسرائیل: جمع‌آوری بیلبوردهای ضد آمریکایی

"تلاش‌های آشکار دولت ایران برای ساکت کردن صداهای ضد آمریکایی در ایران، خشم تندروها را در پی داشته است."

نصب و پس از آن پایین کشیدن پوسترهای ضد آمریکایی از جمله سوژه‌های چند روز گذشته در رسانه‌های اسرائیلی بوده است که با استفاده از غفلت و ناهماهنگی صورت گرفته – چه در جریان نصب آن‌ها و چه در جمع‌آوری آن – موجب سوء استفاده رسانه‌های بیگانه شده است. تصمیم‌گیری هماهنگ و اجرای تصمیمات از مجاری قانونی و پرهیز از اقدامات خودسرانه قطعا در راستای منافع ملی خواهد بود و بهانه این رسانه‌ها برای القای اختلاف داخلی را از بین خواهد برد.

دبکا: گفتگوی اوباما و نتانیاهو بر سر مسائل ایران و صلح خاورمیانه

گفتگوی تلفنی اوباما و نتانیاهو بر سر مسائل ایران و صلح خاورمیانه خبری بود که پایگاه اطلاعاتی دبکا نیز به آن پرداخته بود که در بالا به آن پرداخته شد.

دبکا: جان کری: ما تسلیم تاکتیک‌های هراس‌افکنی بر ضد دیپلماسی نخواهیم شد.

پاسخ جان کری به درخواست‌های نتانیاهو برای توقف تعامل دیپلماتیک با ایران و تشدید فشارها، از جمله دیگر اخبار مربوط به ایران در پایگاه دبکا وابسته به منابع اطلاعات نظامی اسرائیل بوده است.

هاآرتص: رئیس اطلاعات ارتش اسرائیل: ایران دستخوش تغییرات استراتژیک "مهمی" شده است.

"با وجود تغییر فضای سیاسی ایران به سود اصلاح‌طلبان، تهران هم چنان به دنبال رسیدن به "آستانه توانمندی هسته‌ای" است."

ژنرال «آویو کوچاوی» که ارزیاب اطلاعات ملی در ارتش اسرائیل است در گزارشی از تغییرات داخلی در ایران از زمان روی کار آمدن روحانی، وضعیت سیاست داخلی، شرایط افکار عمومی و مردم، سیاست‌های هسته‌ای و موضع ایران در قبال جنگ داخلی در سوریه را بررسی کرده است."

کوچاوی در گزارش خود می‌نویسد: "ایران همچنان به دنبال رسیدن به قابلیت هسته‌ای است تا هرزمان که اراده کرد، به سرعت بتواند بمب هسته‌ای خود را تولید کند."

با اینکه این افسر اطلاعات ارتش اسرائیل معتقد است برنامه هسته‌ای ایران تغییری نکرده است، اما تاکید می‌کند ایران در سیاست داخلی خود تغییرات قابل توجهی داشته است که در چند سال گذشته بی‌سابقه بوده است. پیروزی روحانی رویه‌ای را در ایران آغاز کرد که نمی‌توان آن را نادیده گرفت و این تغییر، بسیار "بااهمیت و استراتژیک" است."

نتانیاهو در سخنرانی خود در سازمان ملل و پس از روی کار آمدن دکتر روحانی، با وجود فضای مثبت جهانی نسبت به تغییرات صورت گرفته در ایران، با ابراز بدبینی، روحانی را "گرگی در لباس میش" خوانده بود که رویکردش با احمدی‌نژاد و حتی رهبر ایران نیز تفاوتی ندارد.

تایمز اسرائیل: کاهش حمایت یهودیان آمریکا از حمله این کشور به ایران

"در نظرسنجی کمیته یهودیان آمریکا، 24 درصد از یهودیان این کشور با حمله آمریکا به ایران "به شدت مخالف" و 28 درصد نیز "مخالف" هستند. 48 درصد یهودیان آمریکا نیز همچنان از گزینه نظامی بر ضد ایران حمایت می‌کنند."

در نظرسنجی دیگری، میزان حامیان حمله اسرائیل به ایران نیز در جامعه یهودیان آمریکا از 75 درصد به 67 درصد کاهش یافته است.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • بلد و دوستان ۱۵:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۸
    0 0
    666 سه تا شیش داره....
  • با آب طلا بنویس اینو ۱۶:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۸
    0 0
    مرگ بر صهیونیست صهیونیست خوب و بد ندارد
  • ۱۶:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۸
    0 0
    وایسا بینم 24+28=52 باقیش میشه 48 64 کجا بود؟
  • ۰۰:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    به انتشار این بسته خبری ادامه دهید برای شناخت دشمن بسیار مفید است
  • محمد ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    یکم دقت کن عزیزم دوباره بخون یک نظر سنجی دیگر.........
  • ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
    0 0
    مشرق این جور کارهایی که انجام میدید خیلی تکه. تو رو خدا شل کن سفت کن راه ندازی تو انتشارش :)

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس