رویکرد شعارگونه دولت یازدهم در عرصه اقتصاد و عدم ارائه برنامه خاص برای حل مشکلات اقتصادی کشور، کاسه صبر حامیان آن را هم درآورده است.

گروه اقتصادی مشرق -روزنامه اعتماد در سرمقاله امروز (سه‌شنبه) از تداوم رویکرد شعاری دولت یازدهم در خصوص مسائل اقتصادی انتقاد کرده و نوشته که ماه عسل دولت یازدهم در بیان مشکلات اقتصادی به جا مانده از دولت احمدی‌نژاد به پایان رسیده است.

در سرمقاله این روزنامه اصلاح‌طلب آمده است: «حسن روحاني رييس‌جمهور ايران، اسحاق جهانگيري معاون اول رييس‌جمهور، محمد نهاونديان رييس‌ دفتر رييس‌جمهور، محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ريزي، اكبر تركان مشاور ارشد رييس‌جمهور، بيژن زنگه وزير نفت، عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي، محمدرضا نعمت‌زاده وزير صنعت، معدن و تجارت، ولي‌الله سيف رييس كل بانك مركزي و علي طيب‌نيا وزير اقتصاد دولت يازدهم از روزي كه مسووليت كاري خود را شروع كردند بي‌محابا در افشاگري ناكارآمدي دولت‌هاي نهم و دهم سخن گفتند.

دقت در گفتار اين مردان نشان مي‌دهد برخي از آنها مثل معاون اول رييس‌جمهور و وزير نفت با صراحت و تكرار بيشتري در اين حوزه صحبت كردند. اين البته خواست شهروندان بود كه مي‌خواستند گوشه‌يي از واقعيت‌هاي تحميل شده بر اقتصاد كلان و كسب و كار مردم را از زبان مسوولان جديد بشنوند.»


اعتماد تصریح کرده که دولت یازدهم اکنون به زمین سخت واقعیات اقتصادی رسیده است، اما متاسفانه برنامه‌ای ندارد: «اين روزهاي بازكاوي كارنامه دولت‌هاي قبلي و به تعبيري ماه عسل دولت يازدهم سپري شده و گروه اقتصادي كابينه كه معاون اول و رييس‌ دفتر نيز خود را در اين گروه مي‌بينند به زمين سخت اقتصاد رسيده‌اند. شهروندان ايراني شايد تمايل داشته باشند باز هم از ناكارآمدي‌ها سخن بشنوند اما حتما تمايل بيشتري براي شنيدن برنامه‌هاي دولت در حوزه‌هاي گوناگون كسب و كارشان دارند..... و اما هنوز در حوزه سياستگذاري كلان و در بستر برداشتن گام‌هاي اميدبخش چيزي ديده نمي‌شود.»

نویسنده با کنایه از بی‌ثمر بودن جلسات متعدد دولتمردان با اعضای اتاق بازرگانی و فعالان بخش خصوصی که نتیجه آمدن نهاوندیان به دولت است، یاد کرده و نوشته است: «اميدوارسازي فعالان اقتصادي كه در شروع فعاليت دولت بخش مهمي از سخنان مسوولان راتشكيل مي‌داد امروز اما از طرف فعالان با ترديد مواجه شده است. انتقاد و اعتراض كارآفرينان در ديدار با محمدرضا نعمت‌زاده، وزير صنعت، معدن و تجارت اين ادعا را به خوبي اثبات مي‌كند. برخي از فعالان صنعت و بازرگاني از پرشمار بودن ديدارهاي جداگانه كه با معاون اول، رييس دفتر رييس‌جمهور و وزيران برگزار كرده و شنيدن سخنان تكراري گلايه دارند.»



سرمقاله‌نویس روزنامه اعتماد همچنین از اختلاف‌نظر عمیق تیم اقتصادی دولت خبر داده است؛ واقعیتی که پیش از این رسانه‌های اصولگرا نسبت به آن هشدار داده بودند: «وزير صنعت، معدن و تجارت بانك مركزي را مسوول برخي بي‌تصميمي‌ها مي‌داند و رييس كل بانك مركزي از روساي بانك‌ها گلايه مي‌كند.

در حالي كه دولت بايد از طريق خصوصي‌سازي درآمد داشته باشد وزير نفت و معاونان او به وزير اقتصاد فشار مي‌آورند كه خصوصي‌سازي واحدهاي انرژي را متوقف كند كه خلاف قانون خصوصي‌سازي است و... قانون بودجه نوشته شده توسط برنامه‌نويسان براي سال 1393 جز اينكه در موعد مقرر نوشته شده همان كژي‌ها و كاستي‌هاي بودجه‌هاي قبلي را دارد.

در روزهاي سپري شده در تعامل شركت‌هاي خارجي با بخش‌هاي اقتصادي مثل صنعت خودرو، فولاد، نفت، پتروشيمي و... فقط حرف زده شده است و گام عملي در مسير جذب سرمايه‌گذاري ديده نمي‌شود.

در حالي كه انتظار مي‌رفت دولت جديد از سختگيري عليه توليد اجتناب كند مسوولان سازمان‌هاي نظارتي هنوز به رفتار سختگيرانه به ويژه تحميل قيمت‌گذاري دولتي ادامه مي‌دهند.

واقعيت اين است كه زمين اقتصاد زمين سختي است و در اين زمين بايد حرفي زد و ادعايي كرد كه بتوان آن را اجرا كرد. دولت يازدهم توجه داشته باشد دوران ماه عسل تمام شده است و براي اينكه نهال اعتماد و اميد پديدار شده در ميان شهروندان و فعالان اقتصادي پژمرده نشود ديگر نمي‌توان از منتقدان خواست كه باز هم فرصت دهند. زير پوست اقتصاد ايران حركاتي پنهان و پيدا وجود دارد كه اگر به عبور از تورم و ركود منجر نشود، اميدها نقش بر آب خواهند شد.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۱۳:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۳
    0 0
    عکس سیف را ندارید بفرستم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس