مشرق-
به خاطر این انتخاب به جامعه کشتی تبریک میگویم چرا که بعد از دو سال بلاتکلیفی و اداره شدن فدراسیون با سرپرست، یک شخصیت موجه به ریاست ورزش اول ایران رسید. با شناختی که از خادم دارم، مطمئنم با برنامهریزی خاصی که دارد قطعا موفق خواهد شد و روزهای خوبی در انتظار کشتی خواهد بود.
او در بخش داخلی و بینالمللی با چالشهایی مواجه خواهد بود که اگر رفع نشود کارها روال طبیعی خود را از دست میدهد. در بخش داخلی باید ابتدا به ساماندهی فدراسیون و بازنگری در بخشهای مختلف آن بپردازد. بعضی بخشها نیاز به تقویت دارد و بعضیها هم اگر نباشند، اتفاق خاصی نمیافتد. باید از گستردگی کاذب کم شود و بر کیفیت کار در اداره فدراسیون اضافه شود.
بحث دیگر مشکلات مالی است. حدود هفت میلیارد بدهی در فدراسیون وجود دارد و وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک و هر کس که به کشتی علاقمند است باید کمک کند تا این بدهی ها به صفر برسد. اگر خادم بخواهد هم به فکر برنامهریزی برای آینده کشتی باشد و هم به فکر بدهیهایی که از گذشته وجود داشته، به برنامههایش لطمه می خورد. آقای گودرزی به عنوان وزیر ورزش که از خانواده کشتی است میتواند این مساله را در هیات دولت مطرح کند تا بدهیهای فدراسیون به صفر برسد و خادم بتواند با فراق بال برنامههایش را اجرایی کند.
چالش دیگر بحث هیاتهای کشتی است. در این چند ساله بیمهریهای زیادی به هیاتها شده، در صورتی که تلاش و سازندگی زیادی انجام میدهند، اما نه از نظر مادی و نه از نظر معنوی توجه زیادی به آنها نشده است. باید به هیاتهای کشتی رسیدگی کرد تا بتوانند با دلگرمی به قهرمان سازی بپردازند.
در این دو سال که خادم در راس مدیریت فنی تیم ملی بود، سبک کشتی که بیشتر ضد کشتی بود، عوض شده و خادم توانسته کشتی ایرانی و هجومی را به کشتیگیران یاد بدهد. قهرمانی کشتی آزاد در جهان و موفقیت فرنگی در المپیک نشانه مدیریت فنی خوب بود. با اشرافی که خادم بر حوزه فنی دارد، میتواند کنترل خوبی بر تیمهای ملی داشته باشد.
درست است که ریاست فدراسیون و نظارت بر امور فنی ممکن است در کارهای خادم تداخل ایجاد کند و بر او فشار وارد کند؛ اما عشق و تعهدی که به کارش دارد در کمتر کسی دیدهام. خادم یا کاری را نمی پذیرید و اگر قبول کند قطعا وقت و انرژی برای آن میگذارد. علاقمندی او به بحث فنی را همه میدانیم و امیدوارم خدا به او قوت بدهد تا بتواند کارش را با موفقیت انجام دهد.
درست است که در کمیتههای مختلف فیفا هشت نماینده داریم؛ اما باید در جاهای تاثیرگذار مثل هیات رییسه، کمیته داوران فیفا و کنفدراسیون آسیا نماینده داشته باشیم. در این مدت به خاطر آشنا نبودن با زبان دیپلماسی منزوی شدهایم که خادم باید بتواند با ارتباط گرفتن و رفت و آمد با نمایندگان فیفا، کنفدراسیون آسیا و فدراسیونهای صاحب سبک این خلا را پر کند تا در کشتی دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم.
جواد رفوگر (کارشناس ارشد کشتی)
رسول خادم با دو چالش داخلی و بینالمللی برای اداره کشتی مواجه است.