به گزارش مشرق، محققان موسسه ژنتیک و زیستشناسی رشد (IGDB) پکن در این مطالعه 400 موش را مورد بررسی قرار داده و موفق به شناسایی جهشی در ژن موسوم به SLC35D3 در دو موش شدند.
این ژن، تولید کننده پروتئینی است که نقش سیگنالدهی در سیستم دوپامین مغز را برعهده داشته و در تنظیم فعالیت فیزیکی تأثیر میگذارد.
موش دارای این جهش ژنتیکی دارای مقادیر بسیار کمی از این نوع گیرنده دوپامین بر سطح سلولهای مغز است، اما زمانیکه موش با داروهای فعال کننده گیرنده دوپامین درمان میشود، فعالیت افزایش و وزن حیوان کم میشود.
«وای لی» از محققان IGDB تأکید میکند: این کشف کلیدی، سیستمی است که سطوح فعالیت فیزیکی افراد را تنظیم میکند؛ موش دارای این جهش ژنی، چاق و مستعد تنبلی است.
پروفسور «جان اسپیکمان» از محققان دانشگاه آبردین اسکاتلند و یکی از نویسندگان این مطالعه نیز خاطرنشان کرد: احتمالا یکی از هر 200 انسان به این جهش ژنتیکی نادر مبتلا است که این میزان در سراسر جهان رقم بسیار بالایی خواهد بود، اما با استفاده از نتایج بدست آمده در این تحقیق میتوان نسل جدیدی از داروهای گیرنده دوپامین را توسعه داد که به برانگیختن و فعالتر شدن افراد تنبل کمک میکند.