به گزارش مشرق، خوردن مواد غذایی ضروری برای حفظ سلامتی و استحکام بدن لازم است . فقط باید بدانید که کدام خوراکی ها؛ ارزش غذایی بالاتری دارند. در فرهنگ های مختلف تهیه غذا به روشهای گوناگونی صورت می گیرد که در نتیجه ترکیب های بیشماری از مواد غذایی حاصل میشود.
یکی از خوراکی های پر طرفدار شبهای زمستانی خوردن باقلای بخارپز به همراه سرکه و گلپر است. در خیابان ها و برخی اغذیه فروشی ها باقلای پخته شده عرضه می شود که ممکن است به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی موجب مسمومیت شود.
به همین دلیل طرز تهیه آن را به شما آموزش می دهیم تا از خوردن این میان وعده در محیط خانواده لذت ببرید.
طرز تهیه باقلا بخارپز
بهترین روش پخت باقلا اینگونه است که پس از ریختن در آب و گذاشتن بر روی آتش بمحض جوش آمدن آب شعله را چنان تنظیم کنیم که آب داخل ظرف باقلا قل نزند ولی در حدود دمای صد درجه باقی بماند قل زدن آب در حال جوش باعث کمی سفت شدن باقلا میشود نمک و ادویه هم هنگام سرو غذا افزوده شود بهتر است باقلا بر فشار خون تاثیر دارد معمولاً میگویند فشار خون را کم میکند باعث خواب آلودگی میشود پس بهتر است در انتهای شب سرو شود.
مواد لازم برای ۴ نفر
زمان پخت حدود سه الی چهار ساعت
باقلای خشک یک کیلو
آب ۲ لیتر
سرکه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
گلپر به مقدار دلخواه
طرز تهیه
باقلای خشک را ابتدا با آب شسته در ظرفی که گنجایش دو برابر شدن حجم باقلا را دارد به مدت۲۴ ساعت با آب گرم بخیسانید و هر جند ساعت آب آن را عوض کنید. بعد از گذشت ۲۴ ساعت باقلا را در دیگ مناسبی ریخته حدود سه لیتر آب به آن بیافزایید و اجازه دهید روی حرارت متوسط بپزد.
فهرست مواد مغذی
یکی از خوراکی های پر طرفدار شبهای زمستانی خوردن باقلای بخارپز به همراه سرکه و گلپر است. در خیابان ها و برخی اغذیه فروشی ها باقلای پخته شده عرضه می شود که ممکن است به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی موجب مسمومیت شود.
به همین دلیل طرز تهیه آن را به شما آموزش می دهیم تا از خوردن این میان وعده در محیط خانواده لذت ببرید.
طرز تهیه باقلا بخارپز
بهترین روش پخت باقلا اینگونه است که پس از ریختن در آب و گذاشتن بر روی آتش بمحض جوش آمدن آب شعله را چنان تنظیم کنیم که آب داخل ظرف باقلا قل نزند ولی در حدود دمای صد درجه باقی بماند قل زدن آب در حال جوش باعث کمی سفت شدن باقلا میشود نمک و ادویه هم هنگام سرو غذا افزوده شود بهتر است باقلا بر فشار خون تاثیر دارد معمولاً میگویند فشار خون را کم میکند باعث خواب آلودگی میشود پس بهتر است در انتهای شب سرو شود.
مواد لازم برای ۴ نفر
زمان پخت حدود سه الی چهار ساعت
باقلای خشک یک کیلو
آب ۲ لیتر
سرکه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
گلپر به مقدار دلخواه
طرز تهیه
باقلای خشک را ابتدا با آب شسته در ظرفی که گنجایش دو برابر شدن حجم باقلا را دارد به مدت۲۴ ساعت با آب گرم بخیسانید و هر جند ساعت آب آن را عوض کنید. بعد از گذشت ۲۴ ساعت باقلا را در دیگ مناسبی ریخته حدود سه لیتر آب به آن بیافزایید و اجازه دهید روی حرارت متوسط بپزد.
فهرست مواد مغذی
توجه فرمائيد كه این مقادير مربوط به مواد مغذي موجود در 100 گرم از است.
انرژي | 109.4 | كيلوكالري |
آب | 71 | گرم |
كربوهيدرات | 19.65 | گرم |
پروتئين | 7.588 | گرم |
چربي | 0.4 | گرم |
خاكستر | 0.812 | گرم |
فيبرخام | 0.947 | گرم |
كلسيم | 36.47 | ميلي گرم |
فسفر | 124.7 | ميلي گرم |
آهن | 1.494 | ميلي گرم |
روي | 1.012 | ميلي گرم |
مس | 0.259 | ميلي گرم |
پتاسيم | 268.2 | ميلي گرم |
سديم | 4.706 | ميلي گرم |
منيزيوم | 42.94 | ميلي گرم |
منگنز | 0.421 | ميلي گرم |
ويتامين آ ( رتينول) | 1.765 | واحد |
ويتامين ث | 0.294 | ميلي گرم |
ويتامين ب1 | 0.097 | ميلي گرم |
ويتامين ب2 | 0.089 | ميلي گرم |
ويتامين ب5 | 0.157 | ميلي گرم |
ويتامين ب6 | 0.072 | ميلي گرم |
نياسين | 0.712 | ميلي گرم |
فولات | 104.1 | ميكرو گرم |
اسيد چرب اشباع | 0.066 | گرم |
اسيد چرب با چند پيوند غير اشباع | 0.164 | گرم |
اسيد چرب با يك پيوند غير اشباع | 0.079 | گرم |
كلسترول | 0 | ميلي گرم |
OLFA | 0.078 | گرم |
LIFA | 0.152 | گرم |
والين | 338.2 | ميلي گرم |
ليسين | 485.9 | ميلي گرم |
leu | 571.8 | ميلي گرم |
ILE | 305.9 | ميلي گرم |
تريپتوفان | 71.76 | ميلي گرم |
هيستيدين | 192.9 | ميلي گرم |
سيستئين | 97.06 | ميلي گرم |
متيونين | 61.76 | ميلي گرم |
THR | 270 | ميلي گرم |
تيروزين | 241.2 | ميلي گرم |
فنيل آلانين | 321.2 | ميلي گرم |
قند | 1.765 | گرم |
گلوكز | 0.118 | گرم |
ساكاروز | 0.353 | گرم |
فروكتوز | 0.353 | گرم |
گلپر
انرژي | 333.3 | كيلوكالري |
آب | 8 | گرم |
كربوهيدرات | 60 | گرم |
پروتئين | 13.33 | گرم |
چربي | 6.667 | گرم |
خاكستر | 11.67 | گرم |
كلسيم | 2000 | ميلي گرم |
فسفر | 333.3 | ميلي گرم |
آهن | 83.33 | ميلي گرم |
روي | 3.333 | ميلي گرم |
مس | 1.167 | ميلي گرم |
پتاسيم | 1500 | ميلي گرم |
سديم | 77 | ميلي گرم |
منيزيوم | 333.3 | ميلي گرم |
منگنز | 5.5 | ميلي گرم |
ويتامين آ ( رتينول) | 800 | واحد |
ويتامين ث | 51.67 | ميلي گرم |
ويتامين ب1 | 0.333 | ميلي گرم |
ويتامين ب2 | 0.333 | ميلي گرم |
نياسين | 4.167 | ميلي گرم |
سرکه سفید
انرژي | 6.007 | كيلوكالري |
آب | 98 | گرم |
كربوهيدرات | 1.102 | گرم |
پروتئين | 0.399 | گرم |
چربي | 0 | گرم |
خاكستر | 0.099 | گرم |
كلسيم | 9.011 | ميلي گرم |
فسفر | 25.05 | ميلي گرم |
آهن | 0.399 | ميلي گرم |
پتاسيم | 11.02 | ميلي گرم |
سديم | 6.007 | ميلي گرم |
ويتامين ب1 | 0.071 | ميلي گرم |
نياسين | 0.201 | ميلي گرم |