خیلی واضح است که فیس بوک یک فضای خبری ساده نیست. بلکه افکار، اعتقادات و در واقع خیلی از اندیشه های غربی را به جوامع مختلف منتقل می کند. خب جامعه ما یک جامعه دینی و خدا محور است. ما تنها جامعه دینی پویا و زنده و جهانی هستیم که می بایست اهرم های بازدارنده خودمان را داشته باشیم.

جمال شورجه:‌ ادای ضد انقلاب را درآوردن یعنی ضلم به مردم شهیدپرور/ خیلی واضح است که فیس بوک یک فضای خبری ساده نیست.
گروه فرهنگی مشرق - رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیرشان با اعضای مجلس خبرگان،  نکات حساس و قابل تاملی را در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی، بین المللی و البته فرهنگی مطرح کردند که  نشان از نارضایتی و نگرانی ایشان دارد. بخش از فرمایشات ایشان درباره موضوعات فرهنگی و خطاب به مسئولان بلند پایه نظام جمهوری اسلامی ایران به شرح زیر است:

*واقعیت آن است که انقلاب اسلامی ایران برخلاف انقلابهای معمول در دنیا، با وجود گذشت بیش از سه دهه از پیروزی آن، همچنان سرزنده و شاداب است و از اسلام و استقلال و ایستادگی ملی و توسعه درون زا و عدالت سخن می گوید و برای این اهداف بزرگ، تلاش می کند.
*شأن نسل جوان کنونی انقلاب، بالاتر از جوان نسل اول انقلاب است زیرا جوان امروز با وجود آنکه پیروزی انقلاب و مسائل بعد از آن را ندیده و در معرض انواع آسیب های ناشی از فضای مجازی و ماهواره ها نیز قرار دارد اما متدین است و پای انقلاب ایستاده است.

* من هم از مسائل فرهنگی نگرانم و در این نگرانی نمایندگان محترم خبرگان سهیم هستم. دولت محترم باید به این موضوع توجه کند و مسئولان فرهنگی نیز باید توجه داشته باشند که چه می کنند، زیرا در مسائل فرهنگی نمیتوان بی ملاحظه‌گی کرد.

*مسئله فرهنگ مهم است زیرا اساس ایستادگی و حرکت نظام اسلامی، مبتنی بر حفظ فرهنگ اسلامی و انقلابی و تقویت جریان فرهنگی مؤمن و انقلابی است. واقعاً همه باید قدر جوانان مؤمن و انقلابی را بدانند زیرا همین جوانان هستند که در روز خطر، سینه سپر می کنند.
*کسانیکه به این جوانان با بدبینی نگاه می کنند و تلاش دارند آنها را منزوی کنند، به انقلاب و کشور خدمت نمی کنند.البته این جوانان مؤمن و انقلابی هیچگاه منزوی نخواهند شد.  مطالبی که گفته شد باید بصورت گفتمان و باور عمومی درآید که لازمه آن هم تبیین منطقی و عالمانه این مسائل، به دور از زیاده روی های گوناگون و با زبان خوش است.

در همین زمینه نقطه نظرات جمال شورجه از فعالان فرهنگی در حوزه سینما را جویا شدیم که در ادامه تقیم حضور مخاطبان ارجمند خواهد شد:



*آقای  شورجه مقام معظم رهبری یک سری نگرانی ها در مورد مشکلات فرهنگی دارند و خیلی واضح اشاره کردند که ما نگران اوضاع فرهنگی هستیم. به نظر شما چه عواملی باعث این نگرانی شده است و برای رفع این نگرانی چه باید کرد؟

مقام معظم رهبری سال‌ها است که این دغدغه را دارند خصوصا زمانی که در دولت قبلی اصلاحات و وزارت آقای مهاجرانی سر کار بود. من یادم است که آقا در یک سخنرانی گفته بودند: زمانی که مباحث سیاسی و اقتصادی موضوعی مطرح است من به اندازه مسائل فرهنگی نگران نیستم.من به خاطر نگرانی‌های فرهنگی شب ها خواب به چشمم نمی آید. بلند می‌شوم و نگران هستم. خب همین فرمایش را دو سه روز پیش با حضرات خبرگان مجددا تکرار کردند.

خیلی ها گمان کردند که دولت تدبیر و امید پنجره‌ای است که می‌توانند از طریق آن دوباره هجمه‌هایی به فرهنگ انقلاب و تشیع و آداب و سنن و افکار و اعتقادات و باور های مردم بزنند و افکار بیمار گونه خودشان را از طریق رسانه های جمعی و روزنامه ها بیان کنند. خوشبختانه پس از فرمایش مقام معظم رهبری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  آقای جنتی، اعلامیه صادر کردند و تبعیت از فرامین رهبر انقلاب اسلامی را سر لوحه خودشان قرار دادند.

متاسفانه چندی است که دوباره تریبون به دست افرادی افتاده که در هشت سال گذشته منفعل بودند. ماجرای تعطیلی روزنامه آسمان و یکی دو تا نشریه دیگر و اظهار نظر های غیر کارشناسانه و جانب دارانه در حوزه های مختلف باعث شد که علما اعتراض کنند و در مجلس خبرگان هم شاهد واکنش باشیم. در نهایت  خود مقام معظم رهبری هم فرمودند که باید مبانی فرهنگی را پاس داشت و حراست کرد و حراستش از حوزه سیاسی سخت تر خواهد بود و  لطماتی که به جامعه و به افکار و عقاید مردم از این طریق زده می شود،‌ جبران ناپذیر خواهد بود.

مقام معظم رهبری همین چند وقت پیش در دیداری که با اعضای  شورای عالی فرهنگی فرهنگ داشتند فرهنگ  را والا تر از اقتصاد و سیاست دانستندو همیشه این دغدغه ایشان خیلی درست و به جا بوده است و به عبارتی کارشناسانه است.

به هرجهت باید دولت ما و خصوصا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی زمینه‌‎های نفوذ دشمن را بسته نگه دارد و نگذارد دشمن با لباس خودی وارد سایت ها و رسانه‌های خودی شود که بخواهند لطماتی از این طریق وارد کنند.

دشمن در خارج از کشور کار خودش را می کند و هجمه ها و حملات خودش را به صورت آشکار و شفاف روانه اعتقادات و فکر و باور های ما می کند. حالا اگر ما خودی ها را هم در خود کشور ببینیم که علیه ما حرف می زنند، به نظر من جفا به مردم شهید پرورمان است و به نوعی دهن کجی کردن و ظلم است. مسئولان فرهنگی کشور باید تیز هوش تر و با دغدغه برخورد کنند.

*جناب شورجه! مقام معظم رهبری اشاره‌ای غیر مستقیم به آلوده بودن فضاهای مجازی داشتند. به اینکه نسل امروز ما در معرض انواع فضاهای مجازی مخرب و ماهواره ها هستند. به نظر می رسد که رفتار مسئولان فرهنگی با فضای مطلوب و مد نظر رهبری فاصله زیادی دارد. یعنی مقام معظم رهبری در مورد شبکه های مجازی هشدار می‌دهند اما از آن طرف اعلام می شود که 4 میلیون ایرانی عضو فیس بوک هستند پس باید فیس بوک فعال باشد و فیلتر نباشد. نظر شما در این باره چیست؟

خیلی واضح است که فیس بوک یک فضای خبری ساده نیست. بلکه افکار، اعتقادات و در واقع خیلی از اندیشه های غربی را به جوامع مختلف منتقل  می کند. خب جامعه ما یک جامعه دینی و خدا محور است. ما تنها جامعه دینی پویا و زنده و جهانی هستیم که می بایست اهرم های بازدارنده خودمان را داشته باشیم.

مقام معظم رهبری هم در فرمایشات شان فرمودند تا می توانیم باید پایه های دینی و اعتقادی کشور را قوی تر کنیم که در مقابل هجمه‌های این چنینی، مثل فیس بوک و دیش های ماهواره که ما می بینیم به صورت تصاعدی در پشت بام ها اضافه می شوند واکسینه شویم.

بنده فکر می کنم که باید گفتمان های حلال و حرام در خانواده های ما مباحثش جاری و ساری باشد. خصوصا در خصوص اخلاقیات که جوان‌های ما خودشان به این سمت ها نروند. پیش از انقلاب می دیدیم که زمینه های فساد خیلی بیشتر بود؛ اما جوانان با رهبری امام(ره) و خصوصا مباحث اخلاقی که مطرح می کردند انقلاب را به پیروزی رساندند و تمام هجمه های غربی را پس زدند و الان هم من فکر می کنم ما می توانیم این کار را انجام دهیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس