به گزارش مشرق، تجربيات و بررسي دانشمندان و کارشناسان دانش تغذيه روشن کرده است که نحوه تغذيه روزانه افراد عامل بسيار مهمي در سلامتي آنها يا باعث ابتلاي آنها به بيماريهاي مختلف است.
مواد شفابخش و مفيد در غذا، انسان را از بيماريهايي چون بيماري قلبي، دستگاه گوارش و امراض دنياي متمدن و استرس محفوظ نگه ميدارد.
طبق آخرين تحقيقات انجام شده، تغذيه صحيح، ريسک ابتلا به بيماريهاي عروقي و سرطان را 25 تا50 درصد کاهش ميدهد.
هيچ ماده غذايي نميتواند سرطان را درمان کند ولي آنها از توسعه و پيشرفت سرطان جلوگيري ميکنند.
مواد مضر در محيط زيست، استرس و انواع و اقسام داروها، نيکوتين و الکل در بدن راديکالهايي آزاد ميکنند. اين مواد يک سري ترکيباتي هستند که بيمحابا به سلول و ديواره سلولي حمله کرده و به سرعت به آنها صدمه ميزنند که به عنوان محرک بروز سرطان شناخته شدهاند. ويتامينهاي A,C,E قادرند راديکالهاي آزاد را نگه دارند و مانع فعاليت آنها شوند. ويتامينC نه فقط مانع فعاليت راديکال?هاي آزاد ميشود بلکه از توليد مواد سرطاني نيتروز آمين که از نيترات و نيتريت در بدن توليد ميشود جلوگيري ميکند.
ميتوان با مصرف ميوه و سبزيجات غني از ويتامينC به مقابله با انواع سرطان رفت. گوجه فرنگي و انواع فلفل، هويج و کاهو از جمله منابع غني ويتامينهاي A,C,E هستند که قادرند همگي با هم عليه راديکالهاي آزاد وارد عمل شوند. اين3 ويتامين به مقابله با بيماري هاي عروقي، سرطان و پيري زودرس برميخيزند.
از جمله ميوهجاتي که منبع عمده از ويتامينC محسوب ميشوند مرکبات هستند. گريپ فروت علاوه بر ويتامين Cمقادير زيادي ويتامينA دارد.
هندوانه به دليل دارا بودن مقادير ليکوپن و کاروتنوئيد از ابتلا به سرطان پروستات جلوگيري ميکند.
انواع طالبي (سبز، زرد، نارنجي) منبع غني از کاروتنوئيد است که در صورت لزوم در بدن تبديل به ويتامينA ميشود. هندوانه و طالبي هر دو منبع خوبي از ويتامينA وC هستند. توت فرنگي، سيب و زردآلو هم هرکدام به دليل بالا بودن ويتامينهايA وC طبيعت از آنها مواد ضد سرطاني ساخته است.
تحقيقات به مدت 26 سال روي ده هزار نفر در فنلاند نشان ميدهد مصرف روزانه سيب احتمال ابتلا به سرطان ريه را در حد زيادي کاهش ميدهد.
به غير از ويتامين هايA,C,E که مقابله کننده با راديکالهاي آزاد بوده و ضدسرطان محسوب ميشوند، دانشمندان ترکيبات گياهي ديگري در ميوه و سبزيجات کشف کردهاند که خاصيت ضد سرطاني دارند، اين ترکيبات عبارتند از:
1- بتاکاروتن پيشساز ويتامينA که فاکتور محافظتي در مقابل سرطان و روماتسيم و ساير امراض تمدن است. از ميان تمام مواد غذايي هويج بيشترين مقدار بتاکاروتن را دارد.
2- نتينين مادهاي قندي که در قارچ خوراکي موجود است و در رشد تومورهاي سرطاني اختلال ايجاد ميکند.
3- لي کوپن مهمترين ماده موثر در گوجه فرنگي همراه با کاروتنوئيد داراي خواص ضد سرطان بسيار قوي است که سبب کاهش خطر رشد سلول هاي سرطاني ميشود .
4- کورسين که در پياز به وفور وجود دارد باعث عدم توليد مواد محرک سرطان مثل نيتروزآمين ميشود.
5- ترپنها تعدادي از مواد معطر در ادويهجات ميوه و سبزيجات معطر هستند که اثر مواد سرطانزا که باعث توسعه سلول هاي سرطاني ميشود را خنثي ميکنند.
6- آنتوسيان رنگدانه سبزي و ميوهجاتي چون شاتوت، انگور سياه، کلم قرمز، بادمجان، تره فرنگي و پياز است. اين رنگدانه راديکالهاي آزاد را جذب کرده و عبور خون را از شريانها راحتتر ميکند.
7- پليفنلها که در نانهاي سبوسدار، انواع کلمها، لوبيا، فلفل دلمهاي، بادام، گردو و توت موجود هستند باعث ميشوند اسيدهاي فنلي که عليه ميکروبها، ويروس ها و راديکال هاي آزاد وارد عمل ميشوند را در اختيار بدن قرار دهند.
8- کورسيتين موجود در سيب درختي، اين ماده غذايي را به صورت متخصص دفاعي خوبي در مقابله با راديکالهاي آزاد درآورده است.
9- مواد فيبري موجود در ميوه و سبزيجات و پوسته حبوبات اهميت آنها را در هضم، تقويت سيستم ايمني بدن، کاهش سطح کلسترول و دفع سموم آشکار کرده است. مواد فيبري ضد سرطان روده بزرگ هستند .
10- لوتئين موجود در اسفناج و بعضي از سبزيجات به عنوان فاکتور حفاظتي در مقابل سرطان شناسايي شده است همچنين از ابتلا به دژنراسيون ماکولاي چشم جلوگيري ميکند.
11- کامفرول از جمله مواد ضد سرطان ديگري است که در توت فرنگي، انگور، پياز، اسفناج و گريپ فروت موجود بوده که علاوه بر تثبيت ويتامينC از فعاليت آنزيمهايي که سبب ميشود سلولهاي سالم به سلولهاي سرطاني تبديل شوند، جلوگيري ميکند و برعکس آنزيمهايي که به مقابله با سلولهاي سرطاني برميخيزند را تقويت ميکند.
12- ژنيستين مادهاي شبيه به استروژن است که در سويا کشف شده است. پزشکان در دانشگاه هايدبرگ آلمان ثابت کردهاند که ژنيستين از مهمترين مواد موجود در سويا، از پيشرفت سرطان جلوگيري کرده و درمان آن را آسانتر ميکند.
اگر از سفرهای نوروزی امسال گزارش مکتوب، گزارش تصویری یا فیلم تهیه کردهاید به آدرس همیشگی ما یعنی "culture@mashreghnews.ir" ارسال کنید تا به نام خودتان و در سریعترین زمان ممکن منتشر شود. به خاطر داشته باشید به بهترین آثار ارسالی که تا پایان فروردین ماه به دست ما برسند، علاوه بر درج اثر آنها در بخش "اخبار ویژه" پنج جایزه نقدی 2 میلیون ریالی از طرف تحریریه مشرق نیوز اهدا خواهد شد.
منبع: اطلاعات
مواد شفابخش و مفيد در غذا، انسان را از بيماريهايي چون بيماري قلبي، دستگاه گوارش و امراض دنياي متمدن و استرس محفوظ نگه ميدارد.
طبق آخرين تحقيقات انجام شده، تغذيه صحيح، ريسک ابتلا به بيماريهاي عروقي و سرطان را 25 تا50 درصد کاهش ميدهد.
هيچ ماده غذايي نميتواند سرطان را درمان کند ولي آنها از توسعه و پيشرفت سرطان جلوگيري ميکنند.
مواد مضر در محيط زيست، استرس و انواع و اقسام داروها، نيکوتين و الکل در بدن راديکالهايي آزاد ميکنند. اين مواد يک سري ترکيباتي هستند که بيمحابا به سلول و ديواره سلولي حمله کرده و به سرعت به آنها صدمه ميزنند که به عنوان محرک بروز سرطان شناخته شدهاند. ويتامينهاي A,C,E قادرند راديکالهاي آزاد را نگه دارند و مانع فعاليت آنها شوند. ويتامينC نه فقط مانع فعاليت راديکال?هاي آزاد ميشود بلکه از توليد مواد سرطاني نيتروز آمين که از نيترات و نيتريت در بدن توليد ميشود جلوگيري ميکند.
ميتوان با مصرف ميوه و سبزيجات غني از ويتامينC به مقابله با انواع سرطان رفت. گوجه فرنگي و انواع فلفل، هويج و کاهو از جمله منابع غني ويتامينهاي A,C,E هستند که قادرند همگي با هم عليه راديکالهاي آزاد وارد عمل شوند. اين3 ويتامين به مقابله با بيماري هاي عروقي، سرطان و پيري زودرس برميخيزند.
از جمله ميوهجاتي که منبع عمده از ويتامينC محسوب ميشوند مرکبات هستند. گريپ فروت علاوه بر ويتامين Cمقادير زيادي ويتامينA دارد.
هندوانه به دليل دارا بودن مقادير ليکوپن و کاروتنوئيد از ابتلا به سرطان پروستات جلوگيري ميکند.
انواع طالبي (سبز، زرد، نارنجي) منبع غني از کاروتنوئيد است که در صورت لزوم در بدن تبديل به ويتامينA ميشود. هندوانه و طالبي هر دو منبع خوبي از ويتامينA وC هستند. توت فرنگي، سيب و زردآلو هم هرکدام به دليل بالا بودن ويتامينهايA وC طبيعت از آنها مواد ضد سرطاني ساخته است.
تحقيقات به مدت 26 سال روي ده هزار نفر در فنلاند نشان ميدهد مصرف روزانه سيب احتمال ابتلا به سرطان ريه را در حد زيادي کاهش ميدهد.
به غير از ويتامين هايA,C,E که مقابله کننده با راديکالهاي آزاد بوده و ضدسرطان محسوب ميشوند، دانشمندان ترکيبات گياهي ديگري در ميوه و سبزيجات کشف کردهاند که خاصيت ضد سرطاني دارند، اين ترکيبات عبارتند از:
1- بتاکاروتن پيشساز ويتامينA که فاکتور محافظتي در مقابل سرطان و روماتسيم و ساير امراض تمدن است. از ميان تمام مواد غذايي هويج بيشترين مقدار بتاکاروتن را دارد.
2- نتينين مادهاي قندي که در قارچ خوراکي موجود است و در رشد تومورهاي سرطاني اختلال ايجاد ميکند.
3- لي کوپن مهمترين ماده موثر در گوجه فرنگي همراه با کاروتنوئيد داراي خواص ضد سرطان بسيار قوي است که سبب کاهش خطر رشد سلول هاي سرطاني ميشود .
4- کورسين که در پياز به وفور وجود دارد باعث عدم توليد مواد محرک سرطان مثل نيتروزآمين ميشود.
5- ترپنها تعدادي از مواد معطر در ادويهجات ميوه و سبزيجات معطر هستند که اثر مواد سرطانزا که باعث توسعه سلول هاي سرطاني ميشود را خنثي ميکنند.
6- آنتوسيان رنگدانه سبزي و ميوهجاتي چون شاتوت، انگور سياه، کلم قرمز، بادمجان، تره فرنگي و پياز است. اين رنگدانه راديکالهاي آزاد را جذب کرده و عبور خون را از شريانها راحتتر ميکند.
7- پليفنلها که در نانهاي سبوسدار، انواع کلمها، لوبيا، فلفل دلمهاي، بادام، گردو و توت موجود هستند باعث ميشوند اسيدهاي فنلي که عليه ميکروبها، ويروس ها و راديکال هاي آزاد وارد عمل ميشوند را در اختيار بدن قرار دهند.
8- کورسيتين موجود در سيب درختي، اين ماده غذايي را به صورت متخصص دفاعي خوبي در مقابله با راديکالهاي آزاد درآورده است.
9- مواد فيبري موجود در ميوه و سبزيجات و پوسته حبوبات اهميت آنها را در هضم، تقويت سيستم ايمني بدن، کاهش سطح کلسترول و دفع سموم آشکار کرده است. مواد فيبري ضد سرطان روده بزرگ هستند .
10- لوتئين موجود در اسفناج و بعضي از سبزيجات به عنوان فاکتور حفاظتي در مقابل سرطان شناسايي شده است همچنين از ابتلا به دژنراسيون ماکولاي چشم جلوگيري ميکند.
11- کامفرول از جمله مواد ضد سرطان ديگري است که در توت فرنگي، انگور، پياز، اسفناج و گريپ فروت موجود بوده که علاوه بر تثبيت ويتامينC از فعاليت آنزيمهايي که سبب ميشود سلولهاي سالم به سلولهاي سرطاني تبديل شوند، جلوگيري ميکند و برعکس آنزيمهايي که به مقابله با سلولهاي سرطاني برميخيزند را تقويت ميکند.
12- ژنيستين مادهاي شبيه به استروژن است که در سويا کشف شده است. پزشکان در دانشگاه هايدبرگ آلمان ثابت کردهاند که ژنيستين از مهمترين مواد موجود در سويا، از پيشرفت سرطان جلوگيري کرده و درمان آن را آسانتر ميکند.
اگر از سفرهای نوروزی امسال گزارش مکتوب، گزارش تصویری یا فیلم تهیه کردهاید به آدرس همیشگی ما یعنی "culture@mashreghnews.ir" ارسال کنید تا به نام خودتان و در سریعترین زمان ممکن منتشر شود. به خاطر داشته باشید به بهترین آثار ارسالی که تا پایان فروردین ماه به دست ما برسند، علاوه بر درج اثر آنها در بخش "اخبار ویژه" پنج جایزه نقدی 2 میلیون ریالی از طرف تحریریه مشرق نیوز اهدا خواهد شد.
منبع: اطلاعات