روزنامه کیهان در مقاله ای به قلم ایمان محمدی نوشت: طی ۹ ماهی که از انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ می گذرد محافل آمریکایی و اروپایی مواضع زیگزاگ و پرتناقضی اتخاذ کرده اند.
1- «آمریکا از طریق مذاکرات تلاش می کند تغییر راهبردی (استراتژیک) در ایران را بیازماید.» این خبر را توماس شانون مشاور جان کری هفته گذشته در جریان سفر به قاهره عنوان کرد. شانون که سابقه فعالیت در شورای امنیت ملی آمریکا را در کارنامه خود دارد، در مصاحبه با نشریه «کایرو ریویو» می گوید «تحریم های گسترده موثر واقع شده و وضعیتی ایجاد کرده تا ایرانی ها به این نتیجه برسند که برای احیای اقتصاد و تبدیل شدن به بخشی از جامعه بین الملل، باید نگرانی های غرب را رفع کنند. انتخابات ریاست جمهوری ظاهرا فضای سیاسی را برای چنین مذاکراتی مهیا کرده است. وضعیت ایران بسیار پیچیده است. ما به روش های مختلف در حال محک زدن هستیم و تلاش می کنیم از طریق مذاکرات، تغییر راهبردی در ایران را بیازماییم اما هنوز مطمئن نیستیم.»
2- طی 9 ماهی که از انتخابات ریاست جمهوری 92 می گذرد محافل آمریکایی و اروپایی مواضع زیگزاگ و پرتناقضی اتخاذ کرده اند. از یک طرف ضمن نام بردن از برخی چهره های سیاسی رد صلاحیت شده، انتخابات ایران را فاقد مشروعیت و غیردموکراتیک خواندند، از سوی دیگر با تظاهر به استقبال از نتیجه انتخابات، مدعی شدند که مردم به تغییر استراتژی و اصول کلی نظام رای داده اند! و از جانب سوم در ادبیاتی موهن نسبت به منتخب مردم ایران ادعا کردند- با پوزش از رئیس جمهور محترم- که وی فریبکارتر از رئیس جمهور قبلی و گرگی در لباس میش است! آنها مکرر گفته اند که روحانی به جمهوری اسلامی وفادار است و در سرکوب آشوب های تیرماه 1378 نقش اساسی داشته و از نگاه غرب غیرقابل اعتماد است. در این میان برخی از همین محافل تاکتیک روی خوش نشان دادن در عین حال بی اعتمادی باطنی را پیشه کرده اند، شاید که از این طریق بتوان با فریب کاری از دولت جدید ایران امتیاز گرفت. آنها در عین حال می گویند پیروزی روحانی، محصول فشار تحریم ها بود و بنابراین دولت جدید ناچار است در همان چارچوب سناریوی دوگانه «فشار- مذاکره» غرب به شکل منفعلانه بازی کند و پیاپی امتیاز بدهد. برخی از این تحلیلگران حتی از ادبیات گورباچفی نیز بهره گرفته اند!
3- طمع توأم با تردیدی که در ذهن استراتژیست های غربی مبنی بر امکان تغییر در استراتژی «مقاومت و پیشرفت» ایران پدید آمده از کجا نشأت می گیرد؟ اگر آنان آقای روحانی را جزو کارگزاران وفادار به حاکمیت- ولو با سلیقه ای متفاوت از طیف اصولگرا- می دانند و در نهایت سیاستمدار غیرقابل اعتمادی می شمارند که در خاطرات خود عنوان کرده از مذاکرات 10 سال پیش برای زمان گرفتن و رفع ابهامات و پیشبرد برنامه هسته ای بهره برده، پس آن طمع تغییر استراتژی از کجا ریشه می گیرد؟ این منطق غرب که روحانی قابل اعتماد نیست اما باید از دوره او به عنوان یک فرصت جهت تغییر در «درون» و در استراتژی کلی ایران سود جست، دقیقا مشابه منطق طیف سیاسی ای است که 10 سال پیش بر دولت و مجلس اصلاحات حاکم بود و امروز صراحتا اعلام می کند «روحانی اصلاح طلب نیست اما دولت وی، دولت گذار و رحم اجاره ای برای ما محسوب می شود.» این طیف به صراحت می گوید «روحانی از خود رأیی نداشت، اگر ما برای او رای نمی ساختیم» و طیف خارج نشین آنها صریحا به زبان می آورد «روحانی سال 78 در سخنرانی 23 تیر ما را مزدوران دشمن خارجی که باید سرکوب شوند، خطاب کرد.»
4- دو طیف خارجی و داخلی در یک روند حداقل 20 ساله، نوعی همپوشانی کامل پیدا کرده اند و تمایل دارند ترفند ناکام 10 سال پیش تحت عنوان حاکمیت دوگانه را که طی آن باید از بخشی ظرفیت ها و نیروی داخل نظام برای جنگ نیابتی و اخذ امتیاز استفاده می شد، بازسازی کنند. این طیف دارای رد پا در آشوب های 78 و 88 که اکنون تحت پوشش حقوق بشر مورد حمایت صریح آمریکا و اروپا قرار می گیرند و کمترین اعلام انزجار و برائتی نیز نمی کنند، همان طیفی هستند که در مجلس ششم با انتشار نامه های سرگشاده خواستار سرکشیدن جام زهر در برابر غرب شدند و سپس در انتخابات مجلس هفتم- زمستان 1382- صراحتاً در بیانیه اتحادیه اروپا مورد حمایت قرار گرفتند که خاطرنشان می کرد «انتخابات پارلمانی ایران به خاطر رد صلاحیت اصلاح طلبان کلیدی، غیردموکراتیک و فاقد مشروعیت است.» اگر افراطیون وابسته به حزب دولت ساخته مشارکت در مجلس اقدام به تحصن کردند و دوستان آنها در سطح برخی وزارتخانه ها و معاونان و استانداران مدعی شدند استعفا می دهند یا انتخابات را برگزار نمی کنند، محصول ساعت ها رفت و آمد و قول و قرار عملیاتی در تهران، بروکسل، لندن، پاریس، برلین، واشنگتن و نیویورک بود.
فهرست بلندی از این مراودات و هم آهنگی ها موجود است. از مراودات معاون سیاسی وزیر کشور وقت و نیز دبیرکل حزب مورد بحث با سفیر آلمان و برخی سفرای دیگر پشت درهای بسته به ویژه در آستانه برخی انتخابات بگیرید تا دیدار مخفیانه دبیر مشارکتی انجمن صنفی روزنامه نگاران با مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا (سولانا) در تهران و همچنین ملاقات های متعدد در خارج کشور، نظیر ملاقات عطریانفر و گروه همراه وی با جرج سوروس در ویلای شخصی وی که در خاطرات همکار فراری نشریه زن وابسته به فائزه هاشمی بازگویی شده است. «روزبه- م» از همکاران متواری روزنامه اعتماد 10 سال پیش فاش کرد رئیس (مشارکتی) کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس پس از سفر بروکسل در جلسه هماهنگی مطبوعات زنجیره ای خبر داده که طرف اروپایی می گوید گزینه نهایی مورد حمایت ما در ایران شما هستید اما شما هم باید به گونه ای در ایران حرکت کنید که ما در اروپا بتوانیم علت حمایت خود را توجیه کنیم. و... به این فهرست طولانی می توان حمایت های علنی دولت بوش از اصلاح طلبان و سپس دولت اوباما از فتنه گران را افزود.
5- هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا آذرماه سال 1391 در موسسه بروکینگز و در جمع شماری از سیاستمداران آمریکایی- اسرائیلی اعلام کرد «ایران بغرنج ترین مسئله پیش روی دولت آمریکا و سخت ترین مسئله ای است که من در دوران وزارتم با آن برخورد کردم. ایران کشوری با نفوذ گسترده و خطرناک است.» این ارزیابی همچنان صادق است به نحوی که می توان گفت پیچیدگی موضوع ایران و اثرگذاری غیر قابل مهار آن بر منطقه غرب آسیا، به عنوان یک کابوس بزرگ برای آمریکا درآمده و نمونه بارز این ادعا را می توان در شکست جنگ نیابتی غرب در سوریه پس از 3 سال مشاهده کرد. ماشین جنگ نظامی و سیاسی- دیپلماتیک آمریکا قریب 10 سال است که در چهار گوشه منطقه «بکسوات» کرده است.
آمریکا در آخرین طراحی بر آن است که اگر قدرت بلامعارض ایران در منطقه را نمی توان انکار کرد، بنابراین باید از نیروی این کشور علیه خود او استفاده کرد. یعنی ابتدا باید به ویژه از لحاظ روانی- مثلا با استفاده از مذاکرات هسته ای- از وضعیت بکسوات خارج شد و متقابلا ایران را در همین وضعیت گرفتار کرد و مانع پیشرفت های دیپلماتیک، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی آن شد. جریان بسته با غرب در این میان باید نقش دوگانه مورد نظر اروپا و آمریکا را ایفا کند؛ هم درون دولت مهره چینی کند و برای نظام، مسئله و چالش های ایذایی- تاخیری ایجاد کند و هم بکوشد کفه قدرت غرب را به انحای مختلف سنگین نماید؛ از طریق رخنه در برخی مراکز دولتی، تغییرات رفتاری و رویکردی مورد نظر غرب را پیش ببرد و در موقع مقتضی نظیر فتنه 88 نیز پیاده نظام تحرکات براندازانه باشد. بی علت نبود که همین طیف به بهانه مذاکرات هسته ای ژنو برای مذاکره با آمریکا خیز برداشتند و از ادبیاتی نظیر شکستن تابو و خالی شدن جمهوری اسلامی از عقبه ایدئولوژیک مبارزه با استکبار سخن گفتند و خواستار تعطیلی راهپیمایی روز ملی مبارزه با استکبار جهانی شدند.
6- شبیخون سیاسی- فرهنگی و اعتقادی که افراطیون مدعی اصلاحات با سوء استفاده از امکانات دولت و مجلس وقت علیه اسلام و انقلاب و نظام اسلامی تدارک کردند و سپس آن خیانت را به اردوکشی های خیابانی متعدد توسعه دادند، قابل کتمان و فراموشی نیست. این جریان اکنون در دولت طمع کرده و به اعتبار همین طمع توأم با مهره گماری در برخی مدیریت هاست که غرب با وجود تردید به سابقه و شخصیت و هویت آقای روحانی و نسبت دادن وی به همراهی با رهبر معظم انقلاب، آرزو می کند بتواند در اجزای استراتژی کلی انقلاب و جمهوری اسلامی خلل ایجاد کند.
نه رئیس جمهور و نه مجلس شورای اسلامی و نه رسانه ها و سخنوران و منتقدان متعهد به انقلاب نمی توانند در برابر چنین طمع و طعم انگیزان مشئومی بی تفاوت باشند. بار تدبیر و امید و اعتدال با این ناقه های افراط گری هرگز به منزل مقصود نخواهد رسید. دل این طیف جای دیگر است و رشته دار آنان کسان دیگری هستند. روحانی، نه خاتمی است و نه هاشمی. این طیف، حتی به خاتمی و هاشمی رحم نکردند. «کمثل الکلب اِن تحمل یلهث او تترکه یلهث». انفعال در برابر این جماعت عین بی تدبیری است تا چه رسد به اینکه به رفتار پرخطر خوش گمانی و مراوده و اعتماد به آنان نیز آلوده شود. متوقف ماندن در صف بندی های انتخاباتی و تلقی اینکه آنان نیز فعالان سیاسی و حامیان انتخاباتی عادی در عداد سایر سیاستمداران و حامیان انتخاباتی هستند، به غایت گمراه کننده است. انتقام بی سابقه ای که همین طیف درست سر بزنگاه انتخابات مجلس ششم (پاییز و زمستان 1378) از آقای هاشمی گرفتند، به غایت عبرت آموز است اگرچه گویا برای وی عبرت آموز نشد.
متاسفانه آنچه در رویکرد برخی وزارتخانه ها نظیر وزارت ارشاد، علوم و برخی مهره چینی ها در سطوح معاونین و استانی دیده می شود، این ادعا را متواترا به اثبات می رساند که جریان طفیلی در حال جاگیر شدن در برخی اجزای بدن میزبان - دولت - است. دیر جنبیدن در ازاله این جریان انگلی، اگر به تباهی کامل نظیر دولت اصلاحات نینجامد، دست کم به فلج شدن دولت و ایجاد بدگمانی منتهی خواهد شد. به تعبیر پرمعنای پیامبر اعظم(ص) «المرء علی دین خلیله و قرینه. انسان، هم کیش و هم آئین دوست و هم نشین خویش است.» آیا عجیب نیست برخی مقامات دولتی به دیدار سران فتنه ای بروند که در آن فتنه علنا بر حذف اسلام از جمهوری اسلامی تاکید و به ساحت امام حسین(ع) در روز عاشورا جسارت شد؟! شرط اول مدیریت جهادی در روزگار فشار و تهدید دشمن، ازاله همین تهدید فشل کننده از دولت است؛ اگرنه لبیک دولت محترم به راهبرد مدیریت جهادی بر زمین باقی خواهد ماند.
پول ایرانی در کیف سخنگوی اشتونروزنامه آرمان در ستون شنیدههای امروز چهارشنبه خود نوشت: شنیده شد که سخنگوی کاترین اشتون صبح دیروز در نشست خبری روز اول دور سوم مذاکرات به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. مایکل مان در این نشست خبری ضمن بیان اینکه سعی بر این است این دور از مذاکرات مفید باشد، گفت: در این دور از مذاکرات، هدف ما کاهش اختلافنظرهاست. بهدنبال دستیابی به یک توافق خوب هستیم و با هدف درک مواضع یکدیگر روی موضوعات موردی تمرکز میکنیم. دراین مرحله وارد جزئیات شدهایم و بحثهایمان محتوایی است. اما یکی از حاشیههای جالب این نشست خبری هنگامی بود که مایکل مان در گفتوگو با برخی از خبرنگاران ایرانی، برای مزاح یک پنجاه هزارتومانی که در کیف پول خود داشت را به خبرنگاران ایرانی نشان داد.
دزدی از منزل عضو شورای شهر
شنیده شد که اولین جلسه شورای شهر تهران روز گذشته که راس ساعت 9:20 صبح آغاز و در ساعت 12:35 ظهر دیروز به پایان رسید، با حواشی خاصی همراه بود. هنگام ایراد تذکرات احمد دنیامالی به استاندار تهران درخصوص نامساعد بودن وضعیت امنیتی شهر تهران با توجه به آمار، مدعی شد که دو بار ماشینش را در یک سال دزدیدهاند. این درحالی بود که حکیمیپور به صورت آهسته به دنیامالی خطاب کرد که منزل وی را نیز در ایام عید خالی کردهاند که این مطلب را دنیامالی از تریبون اعلام کرد.
اعتراض همسر شهید محمد منتظری به وارونهنمایی روزنامه زنجیرهای
کیهان در اخبار ویژه خود نوشت: همسر شهید محمد منتظری به ادعای سعید حجاریان در روزنامه شرق مبنی بر ذکر نام این شهید در میان گروههای خودسر اعتراض کرد.
پیرو انتشار مصاحبه سعید حجاریان در سالنامه سال 92 «شرق»، زهره حرّی همسر شهید محمد منتظری جوابیهای خطاب به حجاریان و دفتر روزنامه شرق ارسال کرد. در این نامه اعتراضی آمده است: مصاحبه جنابعالی را در سالنامه شرق خواندم. تحلیلی در رابطه با گروههای خودسر، ویژگیهای این گروهها و مصادیق آنها. و با کمال تاسف و ناباورانه مشاهده نام شهید محمد منتظری به عنوان یک مصداق. غرض از نگارش، نه آن است که به صرف «شهید بودن» هرگونه انتقاد از عملکرد را برنتابم که نه عوامام و نه عوامزاده. بلکه آنچه مرا وادار به نوشتن در این رابطه میکند، اظهارات غیرمنصفانه جنابعالی است. برشمردن شهید محمد منتظری در زمره گروههایی که ریشه در قدرت و وابستگی عمیق به نهادهای غیردموکراتیک تمامیتخواه دارند، با کدامین تقوای سیاسی همخوانی دارد؟
خانم حرّی میافزاید: محمد منتظری که به معنای واقعی کلمه «همه هستی» خود را خالصانه و بدون هیچگونه چشمداشتی چه قبل از پیروزی انقلاب و چه بعد از آن، در جهت اعتلای انقلاب و اسلام فدا نمود، چگونه با افرادی بیمایه، بدون تفکر و بدون هویت، که در واقع آلتدست و مجری اوامر مراکز قدرتاند، در یک سمت و سو قضاوت میشود؟ و آیا این به عدل و انصاف نزدیکتر نیست که مسایل را در ظرف زمانی خود بررسی کنیم؟ در شرایط پس از پیروزی زودهنگام انقلاب، که «شور انقلابی» تنها تفکر حاکم بر جامعه است و در رابطه با همه افراد و شخصیتها حرف اول و آخر را میزند، شرایطی جز امروز است و الزاما قضاوتی متفاوت را میطلبد و در عجبم از این همه تغافل شما! برای شما که در سالهای خاص، در جایگاه رفیع امنیتی بودهاید، این مسئله موضوعی است قابل درک. جناب حجاریان، قلمم از نهادن نام «محمد منتظری» در کنار نامهایی که از صدر تا ذیل مصاحبهتان ردیف کردهاید، شرم دارد.تخطئه شهید محمد منتظری و خودسر نامیدن این شهید در حالی است که طیف متبوع حجاریان و روزنامه شرق پیوند عمیقی با باند تروریست و خودسر مهدی هاشمی معدوم دارند و برخی از اعضای این باند در متن فتنه 88 ایفای نقش میکردند.
توجیهات بیاساس درباره رفتار بولدوزری وزیر علوم
در حالی که دانشگاه تهران یک ماه و نیم است بدون رئیس و توسط سرپرست اداره میشود، یک مقام وزارت علوم گفت: تعیین رئیس به طور کامل به دانشگاه واگذار شده است.وزیر علوم اوایل اسفند سال گذشته در اقدامی شتابزده و به نیابت از افراطیون، اقدام به برکناری دکتر فرهاد رهبر از ریاست دانشگاه تهران کرد و از آن زمان دانشگاه توسط سرپرست موقت اداره میشود.
عبدالحسین فریدون مدیرکل دفتر وزارتی وزارت علوم در گفتگو با مهر، درباره وضعیت تعیین رئیس دانشگاه تهران اظهار داشت: وزارت علوم، وظیفه تعیین رئیس دانشگاه تهران را به طور کامل به این دانشگاه واگذار کرد و وزیر علوم صرفا حکم ریاست را ابلاغ میکند.وی اعلام کرد تعیین رئیس دانشگاه تهران تا اردیبهشتماه به طول میانجامد و علت این امر را داشتن فرصت کافی برای بررسی دقیق تعیین فرد دارای صلاحیت دانست.
مدیرکل دفتر وزارتی وزارت علوم تاکید کرد امکان ندارد در این هفته تصمیم جدیدی برای تعیین رئیس دانشگاه تهران اتخاذ شود.وی روشن نکرد که «واگذاری تعیین رئیس دانشگاه تهران به دانشگاه تهران» یعنی چه و اگر قرار است گماشتگانی از سوی وزارت علوم، رئیس جدید را انتخاب کنند چرا این امر را به دانشگاه تهران نسبت میدهند؟ در مقابل جای سوال است که اگر قرار بود دانشگاه تهران - و مثلا اساتید آن - تصمیمگیر باشند، چرا گماشته افراطیون در وزارت علوم، رأساً و بدون اخذ نظر دانشگاهیان اقدام به برکناری رئیس دانشگاه تهران و 33 دانشگاه دیگر در سراسر کشور کرده است؟ آیا ادعای وزارت علوم صرفا توجیهی برای فرار از پاسخگویی نیست؟در همین حال شبکه اطلاعرسانی دانا فاش کرد رئیس جدید یکی از دانشگاهها در استانهای شمالی که اخیرا از فرجیدانا حکم گرفت از عوامل باند مهدی هاشمی معدوم (نفوذی در بیت منتظری) و از عناصر دخیل در فتنه 88 بود که مدتی متواری شده بود!
اسرائیل: باید فشار آورد تا توافق هستهای غرب با ایران نهایی شود
یک مقام رژیم صهیونیستی گفت فرانسه با پیگیری اسرائیل برخی موارد را در توافق ژنو گنجاند اما باید حداکثر فشار را به ایران آورد تا توافق قطعی و نهایی حاصل شود.یووال اشتاینیتز وزیر امور راهبردی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در مصاحبه با لوموند گفت: حتی اگر لحن ایران تغییر کند، ایران همان ایران است، ما تحت تاثیر دوستی مصلحتی روحانی قرار نمیگیریم چرا که ایران همان ایران است حتی اگر لحن دیپلماتیک آن تغییر کرده باشد. ایران همچنان دشمن شماره یک امنیت جهان است.وی اضافه کرد: در توافق ژنو لوران فابیوس وزیر امور خارجه و «ژاک اودیبر» نماینده ارشد فرانسه در گروه 5+1 شجاعت کافی به خرج داده و طرح توافق را رد کردند. آنها اصلاح این طرح را خواستار شدند و به این ترتیب دو مسئله اصلاح شد؛ ایران به متوقف ساختن فعالیت رآکتور اراک و از بین بردن ذخیره 200 کیلوگرمی اورانیوم 20 درصدی مجبور شد. با این حال این توافق هنوز کاملا رضایتبخش نیست.
وی گفت: باید حداکثر فشار را بر ایران آورد تا توافق قطعی حاصل شود. هر قدر فشار بیشتر باشد، دیپلماسی از بخت بیشتری برخوردار خواهد بود. ایران نباید امکان غنیسازی داشته باشد.وزیر صهیونیست در یک گزافهگویی آشکار مدعی شده «همه گزینهها از جمله گزینه حمله نظامی به تاسیسات اتمی ایران روی میز است» و این در حالی است که شیمون پرز اخیرا در مصاحبه با رادیو فردا درباره همین موضوع گفته بود «فکر میکنید ما کی هستیم؟ فکر میکنید ما دیوانهایم که به ایران حمله کنیم؟ چه دستاوردی کسب خواهیم کرد؟ جنگ به شدت پرهزینه است.»پرز چند روز پیش در دیدار با آمانو مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی مدعی شده بود ایران بزرگترین تهدید علیه امنیت جهان است.
تصمیمات سختتر از توافق ژنو و خوشخیالی وزارت خارجه
برخلاف خوشبینی مقامات وزارت خارجه، مقامات آمریکایی برای چندمین بار میگویند که ایران باید در توافق نهایی تصمیمهای بسیار سختی را بگیرد.
وزیر امور خارجه و معاونین در آستانه دور جدید مذاکرات وین با خوشبینی تمام اظهار امیدواری کردهاند که پیشنویس توافق نهایی قبل از پایان موعد 6 ماهه توافق ژنو (آخر تیر ماه) نهایی شود.با این حال پس از جانکری و وندی شرمن که طی یک ماه گذشته تصریح کردهاند ایران در این مرحله باید تصمیمهای بسیار سختی را اتخاذ کند، یک مقام وزارت خارجه آمریکا نیز در جلسه توجیهی محرمانه خبرنگاران موضع مشابهی را تکرار کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت خارجه آمریکا، این مقام که نام وی منتشر نشده در یک کنفرانس با خبرنگاران و در پاسخ به سؤال خبرنگار شبکه خبری سیانان در مورد اینکه آیا پیشرفتی برای رسیدن به توافق جامع تاکنون حاصل شده است و آیا این توافق تا یک سال آتی به دست میآید؟ میگوید: همه طرفها خود را به دست یافتن به توافق تا شش ماه آینده که پایان زمان اجرایی برنامه اقدام مشترک است مقید میدانند. من یقیناً اعتقاد دارم مسأله اصلی زمان آغاز تنظیم پیشنویس توافق نیست؛ بلکه مسأله گزینههای پیشروی ایران برای تصمیمگیری است و بعضی از آنها بسیار دشوار است.وی ادامه میدهد: برای اینکه مطمئن شویم ایران به سلاح هستهای دست نمییابد و جامعه بینالمللی تضمین کافی در مورد صلحآمیز بودن برنامه هستهای آنها را در دست دارد، ایرانیها باید تصمیمهای دشواری بگیرند و تغییرات مهمی را در برنامه خود اجرا کنند.
با عنایت به تعلیق غنیسازی 20 درصد و رقیقسازی یا اکسید کردن تمام ذخیره 196 کیلوگرمی اورانیوم 20 درصد، مقامات غربی از لزوم محدود کردن اصل غنیسازی ایران در حد پایلوت (آزمایشگاهی) و زیر هزار سانتریفیوژ سخن میگویند که به معنای تعطیلی غنیسازی صنعتی و حدود 18 هزار سانتریفیوژ و همچنین عدم راهاندازی سانتریفیوژهای نوع پیشرفتهتر است. آنها همچنین خواستار ادامه تعلیق فعالیتهای مربوط به تکمیل راکتور اراک، گسترش حجم بازرسی حتی فراتر از پروتکل الحاقی هستند و البته ادعاهای واهی دیگری در زمینه توقف تولید موشکهای دوربرد، حمایت از مقاومت اسلامی در لبنان و فلسطین و نیز نقض حقوق بشر مطرح کردهاند.در مقابل مقامات آمریکایی میگویند برخلاف تخمینهای اولیه، همان رقم 6-7 میلیارد دلار پول محتملی هم که پیشبینی میشد از بلوکه شدن خارج شود و به دست ایران برسد، رقم واقعی نبوده و مبلغ واقعی بسیار پایینتر خواهد بود؛ هر چند که طبق برخی گزارشها امکان جابجایی همین پول هم در شبکه بانکی و مالی بینالمللی فراهم نشده است.
رادیو آمریکایی فردا درباره گزارش روزنامه والاستریت ژورنال در این باره و عدم دسترسی ایران به پولها گفت: دو مانع بزرگ وجود دارد، یکی از این موانع، واهمه بانکهای خارجی عمدتاً بانکهای غربی و حتی بانکهای کرهای، از یاری دادن در بخش انتقال این پول است. بانکها سالها زیر ذرهبین بودند و بانکهای سویسی، بریتانیایی، حتی آلمانی با جریمههای بسیار سنگین خزانهداری آمریکا روبرو شدند. بخش دومش این است که در بعضی از کشورهای غربی هنوز این مسئله از طرف بانک مرکزی آن کشورها به بانکها اعلام نشده است. چون فقط مقامات تحریم گفتند که این مبلغ بخشی از راه حل است. این مثلاً در آلمان، در فرانسه، در اتریش، در بریتانیا این احتیاج هست... یا در کره جنوبی، که بانک مرکزی این را اعلام کند به صورت یک نوشته که این مبلغ بدون اشکال است انتقالش به ایران و لااقل در سه مورد بانکهای مرکزی این کار را نکردند.
خوب شد که دولت موافق گران کردن تعرفهها نیست!
با وجود افزایش چند باره قیمت حاملهای انرژی از سوی دستگاههای دولتی، سخنگوی دولت، میگوید: دولت موافق افزایش قیمت حاملهای انرژی نیست!محمدباقر نوبخت در جلسه علنی دیروز مجلس گفت: با توجه به سیاستهای دولت در جهت مهار تورم، کاهش تورم و افزایش قدرت خرید مردم، دولت موافق نیست که نسبت به افزایش قیمت حاملهای انرژی اقدام کنیم و این اعداد را بالا ببریم هر چند افزایش این رقمها با توجه به محدود کردن مصرف، کاهش آلودگیها، جلوگیری از قاچاق میتواند توجیه قانونی داشته باشد اما دولت اعتقادی ندارد که خدمت به بیمارستانها و کمک به تولید و پرداخت نقدی بین خانوارها از محل افزایش قیمتها تماما حاصل شود.
نوبخت گفت: همه تلاش دولت این است که به جای آن که به سادهترین کار یعنی افزایش قیمتها دست زنند تا به کسب منابعی برسد از مردم میخواهد که آیا میخواهند قیمتها بالا رود تا این که قیمتها کم تغییر کند اما در عوض افرادی که نیازمند به این دریافت نیستند از دریافت یارانه انصراف دهند.
یادآور میشود دولت طی 3-4 ماه گذشته تعرفه گاز، برق، آب، گازوئیل و تلفن را تا 25 درصد افزایش داده و در برخی موارد گران کردن تعرفهها دو بار انجام شده و به همین دلیل اظهارات سخنگوی دولت عجیب است و به نظر میرسد پیشه کردن شفافیت و صداقت در این باره به اعتمادسازی نزد افکار عمومی نزدیکتر است.
مشکلات جدید عربستان
روزنامه جمهوری اسلامی در قالب اخبار جهت اطلاع امروز چهارشنبه خود نوشت: عربستان سعودی با اخراج رانندههای خارجی دچار مشکلاتی در زمینه نیروی کار شده است. قرار است پس از دهها هزار نفری که عربستان سعودی را ترک کردهاند، حدود 130 هزار تن دیگر از اتباع مهاجر جویای کار در این کشور، به دلیل آنچه "پایان مهلت اقامت" اعلام شده است، به کشورهایشان باز گردند. این گزارش میافزاید: این موضوع، نه تنها در زمینه حمل و نقل، بلکه در سایر امور نیز شرکتهای خدماتی، هتلها، مؤسسات و فروشگاهها را که از نیروی کار خارجی استفاده میکردند، دچار بحران کرده است. طبق تازهترین تصمیمات دولت عربستان، کارفرمایان این کشور، باید بخشی از نیروهای خود را از میان جوانان سعودی تأمین کرده و آنان را جایگزین کارگران و کارمندان خارجی کنند. طبق آمارهای غیررسمی، هم اکنون بیش از 90 درصد کارگران هتلها، موسسات خدماتی و فروشگاهها و همچنین رانندگان شاغل در شبکه حمل و نقل عربستان سعودی را نیروی کار خارجی از کشورهای هند، بنگلادش، اندونزی، پاکستان، مصر، سودان، نیجر، نیجریه و... تشکیل میدهند و کارگران و رانندگان عربستان سعودی، از انجام کارهای سنگین و طاقت فرسا، مانند رانندگی مداوم در مسیر مدینه منوره به مکه مکرمه یا فرودگاه جده به مدینه منوره، خودداری کرده و کارهایی مانند نظافت در هتلها یا فروشندگی در فروشگاهها را نمیپذیرند. نکته قابل تأمل اینکه بسیاری از نیروهای تازه استخدام شده از کشورهای آفریقایی، به هیچ یک از دو زبان عربی و انگلیسی تکلم نمیکنند و این موضوع، مشکلاتی را برای ارائه خدمات به زائران بوجود آورده است.
فرزندان مسؤولین برای سربازی به مرزها بروند
روزنامه ایران در ستون " دیگه چه خبر" امروز چهارشنبه خود نوشت؛ حسینعلی شهریاری، نماینده زاهدان در مجلس با طرح این سؤال که «چرا سربازان اعزامی به مناطق مرزی از محرومین و مستضعفین هستند» پیشنهاد داد «فرزندان مسئولان و آقازادهها برای انجام خدمت سربازی به مناطق مرزی فرستاده شوند.» انتقادات و شبهات او درباره ماجرای گروگانگیری مرزبانان ایرانی به نادیده گرفتن تلاشهای مسئولان در آزادی مرزبانان ختم شد. او معتقد بود که استاندار پیشین، 15 مرزبان را در دو روز بدون سروصدای خبری آزاد کرد ولی در حال حاضر در این زمینه کوتاهیهایی شده است.
امکان نام نویسی مجدد انصرافی ها
روزنامه شرق در گزارش خود نوشت: ثبت نام اولین گروه متقاضیان برای دریافت یارانه فاز دوم هدفمندی یارانه ها از امروز آغاز شد؛ ثبت نامی که از 20 تا 31 فروردین ادامه دارد و افراد بر اساس عدد سمت راست شماره کارت ملی خود می توانند طی 10 روز برای ثبت نام به سایت www.refahi.ir مراجعه کنند. به گفته رییس مرکز داده ورزی سازمان هدفمندی یارانه ها، ثبت نام در سایت سازمان هدفمندی یارانه ها رایگان است و افراد نباید در قبال این ثبت نام وجهی پرداخت کنند. به گزارش تسنیم، محمدرضا بیاتی اظهار کرد: اگر افراد ساکن در شهرستان ها امکان دسترسی به اینترنت نداشته باشند باید به دفاتر پست، پست بانک و پلیس+10 مراجعه کنند که در نتیجه باید هزینه هایی را به این دفاتر بر اساس نرخ مصوب آنها پرداخت کنند.وی با اشاره به اینکه دریافت اینگونه هزینه ها هیچ گونه ارتباطی با سازمان هدفمندی یارانه ها ندارد، افزود: این هزینه ها بر اساس تعرفه های خاص این دفاتر از متقاضیان دریافت می شود. مسعود کاووسی، مدیر روابط عمومی سازمان هدفمندی هم تعرفه ثبت نام برای دریافت یارانه نقدی در مراکز مختلف مثل دفاتر پیشخوان دولت، پلیس+10، کافی نت ها و دیگر مراکز آزاد را سه هزارو500تومان اعلام و تاکید کرده که این موضوع با توافق سازمان هدفمندی و وزارت ارتباطات و اطلاعات بوده است. اما به نظر می رسد موعد 10روزه اعلام شده تنها زمان موجود برای ثبت نام متقاضیان دریافت یارانه نیست. چون مدیر دفتر امور بانکی سازمان هدفمندسازی یارانه ها اعلام کرده است انصرافی ها امکان نام نویسی مجدد خواهند داشت.
به گزارش «مهر» نرگس نجفی گفته است خانوارهایی که در حال حاضر انصراف می دهند اگر در آینده احساس نیاز کنند، می توانند با امکاناتی که فراهم خواهد شد مجددا نام نویسی کرده و با بررسی اطلاعاتشان یارانه نقدی بگیرند. همچنین سرپرست خانوار ملزم به ثبت نام تمام افراد خانواده خود برای دریافت یارانه نیست و اگر فردی از اعضای خانواده تمایل داشته باشد می تواند در سامانه ثبت نام نکند.