مهم ترین دلیل افزایش حجم واردات از چین، آزادشدن اولویت واردات کالاهای مصرفی و لوکس است.

گروه اقتصادی مشرق -اظهارات حسن روحانی قبل از انتخابات ریاست جمهوری درباره واردات، آن قدر به مذاق ایرانی ها (مصرف کنندگان ) خوش آمده بود که برخی از شهروندان می گفتند: اگر او رئیس جمهور شود حتما از این بعد واردات کالاهای بی کیفیت از چین تا حدودی متوقف خواهد شد.

حتی برخی از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان یکی از دلایل حمایتشان را از حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری، اصرار او بر مدیریت واردات و برنامه های او برای هرج و مرج در واردات کالاهای خارجی به خصوص چینی عنوان کردند.

در هرحال حسن روحانی حدود 10 ماه پیش در رقابتهای انتخاباتی اش به مردم و تولیدکنندگان وعده داد؛ورود کالاهای خارجی را مدیریت خواهد کرد.

او حتی در نقد دولت احمدی نژاد در واردات کالاهای بی کیفیت چینی این را هم گفت :" دولت قبل شغل زیاد ایجاد کرد اما برای چینیها " . و بعدها این را هم گفت : "نخواهم گذاشت کالای چینی بیش از این وارد شود ......"

گفتنی است طبق آمارهای رسمی صادرات چین به ایران در 6 ماه نخست فعالیت دولت حسن روحانی رشد قابل توجه 58 درصدی داشته و به 9.17 میلیارد دلار رسیده است. در دوره مشابه قبل از آن این رقم بالغ بر 5.8 میلیارد دلار گزارش شده است.

 آمارهای منتشر شده از سوی گمرک چین نشان می دهد مبادلات تجاری این کشور با ایران در 6 ماه نخست عمر دولت حسن روحانی  رشد 27 درصدی داشته است.

بر اساس این آمار،کل مبادلات تجاری دو کشور در ماه های سپتامبر 2013 تا فوریه 2014 بالغ بر 23.17 میلیارد دلار بوده است. این رقم برای مدت مشابه سال قبل از آن یعنی سپتامبر 2012 تا فوریه 2013 حدود 18.2 میلیارد دلار اعلام شده است.

دلیل افزایش واردات از چین


عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران و ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی مشرق درباره دلایل افزایش واردات از کشور چین در ماههای اخیر گفت : مهم ترین دلیل افزایش حجم واردات از چین آزادشدن اولویت واردات کالاهای مصرفی و لوکس می باشد .

از دولت بپرسید چرا بیش از حد کالای چینی وارد کرده است ؟/تولیدکننده را بیش از این متضرر نکنید /

اسدالله عسگر اولادی در ادامه با ابراز تعجب از واردات کالاهای بی کیفیت چینی گفت : البته باید اذعان کنم فقط واردات کالاهای چینی روند افزایشی پیدانکرده، بلکه با نگاهی به آمار مبادلات تجاری که به زودی منتشر خواهد شد ،میتوان فهمید حجم واردات کالاها در ماههای اخیر از کشورهایی مانند ترکیه و روسیه هم افزایش یافته است .

وی در پاسخ به این سوال که دلیل افزایش واردات در ماههای اخیر چه بوده است گفت : سیاستها و برنامه های وزارت صنعت ، گمرک و نهادهای مسئول عامل افزایش واردات بوده و باید بروید از آنها سوال کنید چرا اینقدر حجم واردات را بالا برده اند .

هشدار به تیم اقتصادی روحانی

عسگر اولادی در ادامه گفتگوی خود با مشرق درباره زیانی که تولیدکنندگان از واردات انبوه کالاهای چینی متحمل می شوند ، گفت :قرار بر این بود که واردات مدیریت شود ، اما تاکنون پس از گذشت 9-8 ماه از روی کار آمدن دولت یازذهم فعلا این اتفاق نیفتاده است و این به زیان تولید است .

وی هشدار داد :اگر این رویه اصلاح نشود و واردات به همین منوال ادامه پیداکند ، تولیدکنندگان دست از کار میکشند و واردکننده میشود ؛ این خطر بسیار بزرگ است ؛ گرچه این اتفاق اکنون افتاده ولی باید جلوی سرعت و انتشار آن را گرفت .

وی  گفت : فعلا آمارهای نهایی درباره جزئیات واردات منتشر نشده اما شواهد نشان میدهد حجم واردات از چین بسیار بیش از گذشته است.

گفتنی است دولت هفته گذشته مصوبه ای را برای عدم افزایش قیمت مواد اولیه برخی کالاها به تمام شرکت های دولتی ابلاغ کرده بود ،اما متاسفانه برخی شرکت ها این مصوبه ها و بخشنامه ها را اجرا نمی کنند و تولیدکننده برای جبران زیان ناشی از افزایش قیمت ها ، واردات را جایگزین خرید داخلی مواد اولیه می کند و اینگونه می شود که دلارهای کشور به جیب کارگران چینی می رود و متاسفانه علیرغم رسانه ای شدن برخی از این تخلفات ،مسئولان وزارت صنایع واکنشی نشان نمی دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 30
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 11
  • ناشناس ۰۱:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    1 0
    دولت تدبیر بجای ایجاد اشتغال برای جوانان ایرانی برای چینی ها فرصت های شغلی ایجاد کرده است روحانی مچکریم !
  • ناشناس ۰۱:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    1 0
    افزایش حجم واردات کالاهای مصرفی و لوکس در شرایطی که محدودیت منابع ارزی داریم بی تدبیری است و در تضاد با اقتصاد مقاومتی میباشد.
  • علیرضا ۰۱:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    1 0
    وزیر صنعت که تازه گوشش رو عمل کرده انشاءالله گوش شنوا پیدا میکنه. ولی این رو باید در نظر بگیریم که در زمان احمدی نژاد ارز داشتیم و این همه آت و آشغال وارد کردیم این روزگارمون شد دیگه این دولت که ارز نداره و بخواد همین روند رو ادامه بده باعث میشه تیر خلاص به اقتصادمون زده بشه
  • ۰۲:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    اعتداله دیگه
  • ۰۲:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    1 0
    دولت اساسا نقشی در واردات از چین یا کشور دیگری ندارد. دولت که خودش نمی تواند واردات داشته باشد. تنها می تواند تعرفه ها را کنترل کند که اجناس چینی به دلیل ارزانی معمولا با وجود تعرفه های سنگین همیشه برای وارد کننده جذابیت دارند. حتی اگر هم دولت بخواهد مانع شود قاچاق خود بخود رونق می گیرزد و هر کاری هم که بکنید بالاخره قاچاقچی راهی برای وارد کردن کالای خود خواهد یافت. چون واردات از چین واقعا سود آور است. اصلا دولت مطابق قانون برنامه چهارم موظف بود که به آزاد سازی کامل واردات و صدرات برسد که مقدسه پیوستن به سازمان تجارت جهانی است. اتفاقا دولتهای نهم و دهم به این بند از قانون برنامه چهارم تا توانستند بی محلی کردند و تعرفه های سنگین روی واردات قرار دادند و بارها و بارها به خاطر عدم اجرای برنامه چهارم متهم به قانون شکنی شدند. همچنین اگر واردات نباشد تولید کننده داخلی حالت تنبلی و انحصاری پیدا می کند و به فکر کارتل درست کردن می افتد. بلایی که به سر خودرو سازی ما رفت. در حالی که اگر ببیند رقیب دارد مجبور می شود بهره وری خود را افزایش دهد و مزیت تولید و خدمات خود را بالا ببرد. برای کمک به تولید کننده نباید واردات را قطع کنیم بلکه باید بهره بانکی را کاهش دهیم تا تولید کننده داخلی بتواند قیمت کالا و خدماتش را پایین بیاورد و با واردات رقابت کند. ولی بانکها زیر بار این مساله نمی روند و مدعی هستند که اگر نرخ بهره را کمتر از نرخ تورم قرار دهند ضرر می کنند . از سوی دیگر تولید کننده بدبخت هم اگر درصد سود خود را کمتر از بهره بانکی قرار دهد ضرر می کند. برای همین در طی شصت سال اخیر تولید کننده قیمت مالایش را افزایش می دهد تا سود ببرد و بعد بانک مجددا نرخ بهره را افزایش می دهد و بعد دوباره تولید کننده باید سود را بیشتر افزایش و بهد دوباره بانک و این بازی ادامه دارد تا می رسیم به این وضع افتضاح که هم تولید می خوابد و هم تورم بیداد می کند. کلید حل مشکل در دست بانکها است. بانکهای بزرگ جهان نرخهای بهره ای بسیار پایین و نزدیک به صفر دارند اما با افزایش تعداد مشتریان خود سود خود را افزایش می دهند و البته ریسک می پذیرند. مثل کشاورزی که هزار دانه گندم می کارد و نیمی از دانه ها سبز می شود و اگر هر حوشه هفت دانه داشته باشد 3500 دانه به دست می آورد و با وجود ریسک سود می کند. اما بانکهای ایرانی مطلقا حاضر به پذیرش ریسک نیستند و ترجیح می دهند با چند مشتری محدود عمده کار کنند و بهره های کلان بگیرند . در نتیجه همین مساله است که رانتهای بانکی ایجاد می شود و افرادی که می خواهد از بانکها تسهیلات بگیرند گرایش به رشوه دادن به روسای بانکها پیدا می کنند و این است راز ماجراهای خاوری و 3000 میلیارد. گر چه من آریا را به خاطر دادن رشوه و نجات دادن پول مردم از بانکها و تبدیل آن به اشتغال و ثروت سرزنش نمی کنم. اما این است حقیقت اقتصاد ما. احمدی نژاد هم برای همین با بانکها می خواست وارد جنگ شود اما شکست سختی خورد. اقتصاددانهای ما هم بنا بر تعالیم نئولیبرالی خود را مسوول سود دهی بانکها می دانند. شاید باید ابتدا علوم انسانی را درست کرد.
  • ۰۸:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 1
    روز به روز حقانيت دكتر احمدي نژاد و دولت هاي نهم و دهم آشكارتر مي شود. دكتر منتظر انتخابات سال 96 هستيم
  • جلال ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    1 0
    اینگونه می شود که دلارهای کشور به جیب کارگران چینی می رود ! اي كاش به جيب آمريكاييها ميرفت !! ولي افسوس هزار اندوه ...
  • مسعود ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    1- قیمت مواد اولیه مورد نیاز تولید کنندگان رو سر و سامون بدید 2- تولید کنندگان و کارگران تولیدی ها رو ساپورت کنید 3- تولید کنندگان هم کیفیت کالاهاشون رو افزایش بدن این کار ها رو بکنید دیگه لازم نیست جلوی واردات از چین رو بگیرید خود به خود خودش متوقف میشه. در کل رقابت تو بازار همیشه خوبه اگه همچین رقابتی رو تو صنعت خودرومون هم داشتیم مردم مجبور نبودن خودرهای بی کیفیت اون هم با اون شرایط گارانتی و تکبر تولیدکنندگانشون رو تحمل کنند.
  • میترا1 ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    1 0
    روحانی متحیریم !
  • ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    تدبیر اقتضاء می کند که ویرانی ها دولت اصول گرایی به تدبیر اصلاح شود
  • حجت ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    نباید به دولت ایراد گرفت اینم یکی از بند های اقتصاد مقاومتیه که هدفش افزایش تولید داخل بوده.به هر حال ما باید توی اقتصاد جهانی ذوب بشیم،آمریکا که کدخداست،اروپا ریش سفید وچین هم حتما بقاله.از بعضی از مسئولین که به فکر تجملات خودشونن جز این توقع نیست
  • ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    جناب عسگر اولادی لطفا تخصص خودتان را گردن دیگران نیاندازید
  • ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    دوست عزیز ایشان از شدت فقر باید یارانه ویژه بگیرند
  • ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    حتما می خوان قحصی نشه
  • رضا ۱۰:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    آخه مشرق . با این تحریمها به غیر از کشتیهای چینی کدوم کشتی میتونه توی بندر امام انگر بندازه و تجار به چه طریقی بتونن پول حواله کنن به کشورهای حامی تحریم ایران ؟ اگه این مقاله رو با اطلاعات کامل نوشتی پس جواب ما رو هم لطف کن بده
  • ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    معنی اصلاح در ادبیات اصلاح طلبی شما یعنی خراب کن تا کسی گندتو نبینه
  • ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    کامپیوتر هم متاسفانه جزو کالای لوکس بود علی رغم این که لوازم ارایشی و زین اسب کالای ضروری محسوب میشد در زمان احمدی نژآد دولت با ازاد سازی واردات هم ثبات رو به بخش تکنولوژی که زمینه ساز پیشرفت کشور است اورده شما به پاساژ های کامپیوتر برید می بینید بر خلاف پارسال ثبات کاملا در این بازار موج میزنه وهم حجم قاچاق این کالا رو اورده پایین
  • ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    دوست عزيز پروپروما را چه كسي باز مي كند؟ چه كسي مجوز مي دهد؟ مسؤول تعرفه ها كيه؟
  • ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    پس گمرک یعنی کشک اخوی
  • ریاستی ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    افزایش واردات همراه با افزایش سود بانکها نوید شکوفایی تولید!!!!!
  • ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    ایشون برادر عسگر اولادی مرحومه؟
  • ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    به ناشناس 12:37 دولت مجوز می دهد اما کار خوبی می کند که مجوز می دهد. اگر ندهد همین هم قاچاقی وارد خواهد شد. متن را درست بخوانید و بعد نظر بدهید.
  • ۱۵:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    عزيزم! به طور مثال يكي از مجوزهاي كه دولت داده ورد مقدار زياد پيچ از كشور چين است. مگر ما در كشور اين را توليد نمي كنيم. در مورد قاچاق راه اين است كه ما ارزش پول ملي را كاهش دهيم (همان طور كه ژاپن و چين انجام دادند) كه ورود كالاهاي خارجي بسيار پرهزينه شود و در عوض مصرف كننده ايراني به دنبال جنس داخلي برود كه بهاء آن كم تر از مشابه خارجي است. در ضمن دولت در اين جا مي تواند با دادن رايانه قيمت جنس هاي داخلي را باز هم پايين تر بياورد. اون وقت ديگر قاچاق كاهش و يا حتي از بين مي رود. در ضمن نوشتار شما را تا آخر خواندم
  • ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    به ناشناس 15:25 شما اگر جایی پیچ ایرانی دیدید ما را هم خبر کنید.حتی خود اروپا و آمریکا هم تماما اقلامی نظیر پیچ و مهره را از چین وارد می کنند مگر در مورد صنایع حساس و یا نظای که آلیاژهای خاصی مورد نیاز است. اما لابد شما سخنگوی دسمی بانکها هستید. ما چرا باید به قیمت خرد کردن کمر مصرف کننده داخلی و شکستن غرور ملی ارزش پول خود را کاهش دهیم؟ ما با چین قابل مقایسه نیستم. آنها ارزش پول خود را کاهش ندادند بلکه جلوی افزایش ارزش آن را گرفتند. الان هم یکی از معتبر ترین پولهای دنیا را دارند. ضمن اینکه ژاپنیها از نظر فرهنگی ملتی استثنایی هستند و کالای خارجی را حتی در صورت ارزانتر بودن و با کیفیت تر بودن نمی خرند. در کشور ما وضعیت برعکس است. حالا اینکه چرا ما اینطوری هستیم و آنها طور دیگری بحث مفصلی دارد اما مهم شرایط حال است. ما نمی توانیم فرهنگی را که در دویست سال شکل گرفته است در چند سال تغییر بدهیم. اما چرا باید با دادن یارانه مستقیم به صنایع آنها را تنبل کنیم؟ این تجربه را هم که داشتیم. چه نتیجه ای داشت؟ آیا قاچاق را کم کرد؟ آیا کیفیت تولیدات داخل را افزود؟ چرا نباید بهره بانکی را کاهش دهیم؟ باید میدان را برای رقابت سالم باز کنیم و این چیزی است که بانکها نمی خواهند.
  • رضای ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    راستی صدایی از احمد توکلی و خوش چهره و نادارن و علی لاریجانی نمیشنوم ؟ !!! راستی مرتضی حیدری دیگه تکیه و متلک و پارازیت نمیندازه ؟ از برنامه پایش چهخبر؟ صدا وسیما چیکار میکنه؟ حالا این اولشه ایشالا روز به روز بر حماسه های این دولت افزوده میشه !
  • ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    خدا همه ظالمان را رسوا خواهد نمود. به قول مشایی فصل رسوایی فرا رسیده است.
  • ناشناس ۲۰:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    شما رو قسم میدهم بحق فاطمه زهرا س بجای اینهمه دروغ کالای که به درد مردم نمی خورد وارد نکنید پول مردم غزیز ما رو اتیش نزنید مردم ایران خیلی عزیزند قدر شون روبدانید کالای یک با استانداردهای دنیا رو وارد کنید چرادیگران روباپول مردم سرمایهدار میکنید بعد هم علیه ما قطعنامه صادر میکنند
  • ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۱
    0 0
    آقا رضا دمت گرو که کل مطلب را با چند تا اسم گفتی که ترور دولت دهم ریشه های اقتصادی داشت و عمله های این ترور همان افراد بالا
  • سیدرضا ۱۸:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۱
    0 0
    سلام. وقتی پول بی حساب وکتاب از واردات اینطورکالاهای بی کیفیت درمیاد، هیچکس نمی تونه مانعش بشه چون سبیل همه چرب میشه دیگه. فراموش نکنیم این"پول" و"زور" و"تزویر و ریا"بود که اجتهاد به کشتن حضرت حسین بن علی(ع)دادند، کی داد؟ همون مقدس نماهایی که سی هزارنامه دادند و آخرش خیانت کردند. چرا؟ چون "پول زیاد" و تطمیع پست ومقام درکاربود. حالا حساب کنید این درآمدهای میلیاردی درکوتاه مدت توسط چه کسانی انجام میشه؟ آیا همه میتونن واردات کنن؟ نه ، مسلمه که افرادخاصی این اجازه رو دارند، کسانی که خرج انتخابات یک عده خاصی رو تقبل می کنن همیشه اجازه هرکاری رو دارند.
  • محمد اثناعشری ایوری ۲۳:۱۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۳۰
    0 0
    متاسفانه همه دم از ارزان بودن کالاهای چینی می زنند ولی هیچ کس حتی وزیر اقتصاد خبر ندارد که همه کالاهای بی کیفیت چینی از سایر کالاها بسیار گرانتر است که چین از این بی خبری سواستفاده کرده و ملت ایران را را به تسخیر خودش در آورده است و دولت ایران هم نابخردانه او را حامی خود در دوران تحریم می داند.یک مثال،کفش چینی 25 هزار تومان است و کفش ایرانی تبریز 75 هزار تومان اما کفش ایرانی حداقل 5 برابر کفش چینی دوام دارد یعنی 5 کفش چینی با یک کفش ایرانی برابری می کند با یک حساب ساده می توان گفت که کفش چینی در واقع 50 هزار تومان گران تر است یعنی ما عملا کفش چینی را 50 هزار تومان گرانتر می¬خریم ولی خوش خیالیم که ارزان خریده ایم.این گونه دولت چین ملت ایران را بازی می دهد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس