کد خبر 305533
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۰

پرداختن به نقش و جایگاه اجتماعی زنان و به کارگیری آنان در سطوح مختلف مدیریتی بی‌شک از مهم‌ترین ارکانی است که در موفقیت دولت و مسئولان کشور تاثیر بسزایی خواهد داشت.

به گزارش مشرق، پرداختن به نقش و جایگاه اجتماعی زنان و به کارگیری آنان در سطوح مختلف مدیریتی بی‌شک  از مهم‌ترین ارکانی است که در موفقیت دولت و مسئولان تاثیر بسزایی خواهد داشت از این‌رو انتظار می‌رود حضور بانوان در کشومان در رده‌های مختلف مدیریتی نسبت به دوران گذشته پررنگ‌تر باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان در جریان تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری، یکی از محورهای اصلی برنامه خود را "نگاه ویژه به جایگاه زنان و استفاده از توانمندی آنان در رده‌های مختلف مدیریتی" اعلام کرده بود؛ نگاهی که جامعه زنان کشور را امیدوار کرد تا پس از مدت‌ها برای حضور فعال در عرصه‌های مدیریتی بدور از هرگونه نگاه جنسیتی وارد عمل شوند و فعالیت بیشتری را برای اثبات توانمندی‌های خود نشان دهند.

دکتر روحانی با معرفی "شهیندخت مولاوردی" به عنوان معاونت زنان و خانواده ریاست‌جمهوری، "الهام امین‌زاده" به عنوان معاونت حقوقی و "معصومه ابتکار" به عنوان رئیس سازمان محیط زیست در ابتدای تشکیل دولت یازدهم، گام جدی را برای اثبات ادعاهای پیشین خود برداشت تا ثابت کند که بر قول‌های خود در جهت حضور فعال زنان در عرصه‌های مختلف مدیریتی اصرار دارد؛ موضوی که به طورحتم دولت یازدهم باید به آن بهای بسیاری دهد زیرا زنان به عنوانی نیمی از جمعیت کشورمان در عرصه‌های مختلف نقش تاثیرگذاری دارند لذا به جاست که خواهان حضوری پررنگ در عرصه مدیریتی کشور باشند و پابه پای مردان در صحنه‌های مختلف گام بردارند.

تاکید رئیس‌جمهور کشورمان بر ضرورت حضور زنان در عرصه‌های مختلف مدیریتی سبب شد تا برخی از استانداران با تأسی از این نگرش رئیس دولت یازدهم در مسیر انتخاب زنان برای تصدی در عرصه‌های مدیدرتی وارد عمل شوند به گونه‌ای که شاهد بودیم چهار تن از زنان در طی این مدت به عنوان فرماندار در چند شهر منصوب شده‌اند.

دولت یازهم، انتصاب فرمانداران زن را از استان بسیار مهم سیستان و بلوچستان آغاز کرد به گونه‌ای که علی اوسط هاشمی  استاندار زاهدان به عنوان پیشتاز در این امر "حمیرا ریگی" را به عنوان فرماندار شهرستان قصرقند که در جنوب این استان قرار دارد، معرفی کرد.




حمیرا ریگی که ۳۹ سال دارد از اهالی اهل سنت زاهدان است و در خانواده‌ای 10 نفره‌ در چابهار بزرگ شده است.

حمیرا ریگی که اعتقادی به پنهان کردن احساس مادرانه یک مدیر زن ندارد، درباه خود می‌گوید: "من دو تجربه شیرین را همزمان داشتم؛ شروع به‌ کار در بخشداری و بچه‌دار شدن. دو فرزندم در زمان مدیریت در بخشداری به دنیا آمدند. هم کار سیاسی می‌کردم و هم مادر بودم و خوشبختانه هیچ خللی در کار و زندگی‌ام ایجاد نشده است."

در ادامه همراهی استاندار زاهدان با خط‌ مشی دولت یازدهم اوسط هاشمی در انتخابی دیگر "معصومه پرندوار" را به عنوان فرماندار شهرستان هامون معرفی کرد.



پرندوار متولد سال  ۱۳۵۷ است و چهارده سال سابقه خدمت در استانداری‌های سیستان و بلوچستان و خراسان شمالی دارد، وی دانش‌آموخته رشته جغرافیا در مقطع کار‌شناسی ارشد، متاهل و دارای یک فرزند است.

سومین حکم انتصاب فرماندار زن در دولت یازدهم به نام "مرجان نازقلیچی" صادر شد. وی نیز به مانند دیگر فرمانداران زن از سابقه مدیریتی و تجربه حضور در استانداری بهره برده بود از این رو در حکمی از سوی حسن صادقلو استاندار گلستان به عنوان نخستین فرماندار زن در شمال کشور در شهرستان ترکمن منصوب شد.




فرماندار جدید ترکمن متولد ۱۳۵۳ دارای مدرک تحصیلی لیسانس در رشته‌های علوم تربیتی و حقوق قضایی است. وی در سال ۱۳۸۱ به عنوان کار‌شناس امور بانوان فرمانداری شهرستان ترکمن وارد وزارت کشور شد و از سال ۸۳ تا ۸۵ بخشدار مرکزی این شهرستان بوده است.

اما در آخرین مورد هم طی حکمی از سوی استاندار ایلام، "مریم شادیوند" ‌در حکم نخستین زن در استان ایلام سرپرست فرمانداری دره‌شهر شد. وی پیش از این‌ مشاور امور بانوان فرمانداری شهرستان دره در این شهرستان مشغول به کار بود.

به طورحتم اینگونه انتصابات در دولت یازدهم که بر حضور زنان در عرصه اجتماعی،سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تاکید دارد مثمرثمر است ولی واضح و مبرهن است که زنان ایرانی دارای قابلیت‌های فراوانی هستند که می‌توان از آن در عرصه‌های مختلف استفاده کرد.

 پس به جا و شایسته است که دولت یازدهم بنا بر دیدگاه دکتر روحانی رئیس دولت یازدهم که اعتقاد دارد اگر به زنان که نیمی از جمعیت کشور هستند توجه نکنیم، شاهد رشد و توسعه واقعی در آن کشور نخواهیم بود، مسیر خود را مشخص کرده و درجهت استفاده از قابلیت زنان در عرصه‌های مختلف به خصوص مدیریتی وارد عمل شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • مازندرانی ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۰
    2 1
    اه اه اه چه حرکت سخیفی
  • ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۰
    0 1
    احسنت بر روحانی.
  • ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۰
    1 1
    اینگونه مانور های سیاسی تاوان و خساراتی دارد که در آینده اون روی خود را نشان خواهد داد ! به عنوان شخصی که سابقه مدیریتی 20 ساله در حوزه کاری وزارت کشور دارم عرض میکنم در کشور ما سپردن مسئولیت فرماندری و شهرداری به خانمها اشتباه محض است ! سوابق این خانمها در حوزه کاری وزارت کشور خلاصه شده در پستهای مشاور در امور زنان و یک مورد هم بخشدار مرکزی ، که بخشدار مرکزی فضای مانورچندانی ندارد و عملأ کار و مسئولیت آنچنانی محسوب نمیشود ! گاهأ در این حوزه مسائل و مشکلاتی بروز میکند که تقابل و رویاروئی با آن ، با شأن و جایگاه و حریم شخصیت یک خانم اصلأ تناسب ندارد ! ما طی این سالهای انقلاب اسلامی در حوزه مانور های سیاسی و کارهای نمایشی و تبلیغی اشتباهات زیادی مرتکب شده ایم و صد البته که تاوان آنرا هم داده ایم ، این یکی هم روی همه اونها !
  • حميد ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۰
    1 1
    من فقط يك سوال دارم چرا اين انتصابات در استانهاي مرزي و اكثرا اهل سنت انجام ميشود!!!!!!!
  • فاطمه ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۰
    0 1
    چون اگر کم کاری باشه مردم اون منطقه بندگان خدا زبان اعتراض ندارن
  • میترا1 ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۰
    1 1
    چرا ما فکر میکنیم سپردن پست مدیریتی به زنان یعنی ارتقاء مقام زن ؟؟!!! متاسفانه فرهنگ غرب بدجوری توی ذهن دولتمردان و بعضی از زنان جامعه ریشه داره . ارزو دارم یک ادم شجاع تو جمهوری اسلامی پیدا بشه و بگه در اولویتهای شغلی اولویت با مردانه و بعد زنان ! چونکه نان اوری و خرج خانواده بر عهده ی مردان است نه زنان ! {بحث زنان بی سرپرست و ........ جداست هرچند که این وظیفه ی دولت است که نیاز انان را تامین کند تا بچه ای که از نعمت پدر محروم است با سپری کردن وقت مادر در اداره و کارخانه و ..... از داشتن نعمت مادری هم محروم شود !} با این دیدگاهها منتظر ظهور هم هستیم ! وقتی نمیتوانیم احکام اسلامیرا بیان کنیم به صرف مخالفت جامعه ی جهانی و همچنین هوچیگری هوچیگران داخلی .................
  • ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۰
    1 1
    با قاطعیت میتوان گفت در حوزه مدیریت اجرائی مسئولیت فرمانداری به عنوان نماینده دولت در منطقه مأموریت ، حساس ترین و منحصر بفرد ترین شغل محسوب میشود ! شغلی که علاوه بر مسئولیت طرح ، نظارت و هدایت پروژه های عمرانی و ارائه خدمات عمومی ، وظیفه خطیر و حیاتی حفظ امنیت را هم بر عهده دارد ، فرماندار رئیس شورای تأمین شهرستان تحت مسئولیت خود است . مسئولیت فرمانداری تنها شغلی است که زمان و ساعات مشخص در شبانه روز نمی شناسد ، ممکن است بگوئید که شغلهای دیگری هم هستند که شبانه روزی هستند ، اما باید این موضوع را در نظر گرفت که باقی مشاغل حساس و به ظاهر شبانه روزی بصورت شیفتی اداره میشود اما فرماندار شیفتی نیست و به معنای واقعی ساعت و روز و تعطیل و غیر تعطیل نمی شناسد ! اینها راگفتم تا به اون خانم محترم فرماندار عرض کرده باشم که حرفهایش در مورد مسئولیت شغلی و مادر بودن و منافات نداشتن این دو باهم ، شعاری و دور از واقعیت است ! شاید در زمان کارمندی و مدیر یک بخش از اداره بودن تا قسمتی قابل توجیه باشد ، اما مسئولیت فرمانداری بطور کلی متفاوت است . موضوع غیر منطقی دیگر در این رابطه این است که دولت تدبیر و امید و وزارت فخیمه کشور این تحول مدیریتی و پرداختن به توان و ظرفیت مدیریتی خانمها را از نقاطی شروع کرده است که همواره از حساسیت و ویژگی خاصی برخوردار بوده و هستند ، استانهای مرزی با مسائل مختص به خود و نقاط محروم و پر مشغله و.......! باور کنید سپردن مسئولیت فرمانداری اینگونه مناطق به مردان واقع بین و متعهد و وظیفه شناس ، پشت آنها را به لرزه میاندازد تا چه رسد به خانمها و مادرانی که اول باید مادری واقعی باشند و بعد فعال در عرصه اجتماعی ! ودر پایان اینکه به نظر می رسد دولت محترم و مسئولین مربوطه در این زمینه اگر قصد سیاست بازی و مانور تبلیغاتی نداشته باشند ، از بد جائی شروع کرده اند و به قول قدیمی ها میخواهند سلمانی را با سزهای کچل آموزش بدهند !!
  • فاطمه ۱۷:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۰
    5 2
    زن نمیتونه فرماندار باشه!!! این آقایونی که این کامنت های مرد سالارانه و متحجرانه رو گذاشتن ظاهرا در تاریخ انقلاب کسی به عنوان خانم دباغ رو نمی شناسن !! واقعا که خچالت آوره ! شما برو تو آمریکا ببین زنان به چه پست های مهمی دست پیدا کردن و خیلی خوب هم از عهدش برآمدن!
  • ۱۹:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۰
    1 3
    من یک خانمم و بسیار مخالف اشتغال زنان هستم تا زمانیکه خیل عظیم مردان بیکار در جامعه مشکل افرین است!حتی در کمترین پستهای سازمانی ادارات باید استخدام مردان که وظیفه شان نان اوری برای خانواده است در اولویت باشد
  • ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۰
    1 3
    امسال سال مدیریت جهادی است و جهاد برای زنان سخت است. پس درست نیست که امسال زنان مدیر باشند
  • فاطمه ۲۳:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۰
    2 0
    خوشم میاد یکی از جنس خودم پیدا شد که با هاش همفکرم.
  • الهم عجل لولیک الفرج ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۳
    1 0
    قضاوت با تاریخ....

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس