هجدهمین جام، این بار در اروپا و آلمان مدرن کلید خورد، جایی که میزبانش مدعی بود شادی و لبخند جای جنگ و خشونت را می گیرد.

جامی که با کله معروف زیدان به پایان رسید +تصاویرویژه نامه جام جهانی مشرق  - در جام جهانی 2006، آلمان برای دومین بار میزبان جام جهانی فوتبال شد و تمام تلاش خود را به کار بست تا با مربیگری یورگن کلینزمن، ستاره سال‌های گذشته خط حمله خود، برای چهارمین بار قهرمانی جام جهانی را از آن خود کند. این در حالی بود که آخرین باری که تیم میزبان قهرمان این رقابت‌ها می‌شد، جام جهانی 98 فرانسه بود که خروس‌های آبی با حضور ستاره بزرگ خود، زین‌الدین زیدان برزیل را در فینال مقتدرانه در هم شکستند و به مقام قهرمانی رسیدند.

رقابت‌های مقدماتی از 2 سال قبل در 6 منطقه جهان برگزار شد و فیفا مقرر کرد قهرمان دوره قبل باید در بازی‌های مقدماتی حاضر شود.
32 تیم صعود کننده در 8 گروه 4 تیمی قرارگرفتند و رقابت‌ها 19 خرداد سال 1385 با بازی آلمان - کاستاریکا در ورزشگاه مونیخ آغاز شد.

جامی که با کله معروف زیدان به پایان رسید +تصاویر
در گروه‌های دیگر پرتغال در ضربات پنالتی انگلیس را شکست داد. فرانسه در یک بازی تماشایی برزیل را مغلوب کرد. ایتالیا هم سه بر صفر اوکراین را درهم ‌کوبید تا حریف آلمان در نیمه نهایی شود.

مرحله یک چهارم پایانی با دیدار آلمان - آرژانتین کلید خورد و 2 تیم در وقت‌ قانونی و اضافی به تساوی یک بر یک رسیدند. در ضربات پنالتی آلمان پیروز شد و به نیمه نهایی صعود کرد.

در جام جهانی 2006 پس از سال‌ها چهار تیم پرقدرت و دارای سابقه درخشان در جام‌های جهانی به نیمه‌نهایی رسیدند. تیم‌های پرتغال، ایتالیا، آلمان و فرانسه که این سه تای آخری در مجموع سابقه هفت عنوان قهرمانی جام جهانی را در کارنامه خود داشتند، در مرحله نیمه‌نهایی به مصاف هم رفتند.

جامی که با کله معروف زیدان به پایان رسید +تصاویر
در مرحله نیمه‌نهایی فرانسه که در مرحله قبل توانسته بود برزیل پرستاره را از پیش رو بردارد، موفق شد با یک گل از سد پرتغال بگذرد و برای دومین بار به فینال جام جهانی راه پیدا کند. از سوی دیگر آلمان که با حمایت پرشور تماشاگرانش امید بسیاری داشت موفقیت سال 1974 را جبران کند و برای دومین بار به عنوان میزبان و برای چهارمین بار در تاریخ جام جهانی به قهرمانی این رقابت‌ها دست یابد، در نیمه‌نهایی رودرروی ایتالیا قرار گرفت، اما به واسطه دفاع چندلایه لاجوردی پوشان نتوانست در جریان بازی بر آتزوری غلبه کند و در نهایت این ایتالیا بود که در وقت اضافه و در 2 دقیقه پایانی با نتیجه دو بر صفر به پیروزی رسید و حریف فرانسه و زیدان در فینال هجدهمین دوره رقابت‌های جام جهانی فوتبال شد.

جامی که با کله معروف زیدان به پایان رسید +تصاویر
این دیدار مسابقه زیبایی بود که هر دو تیم 119 دقیقه رقابتی هیجان‌ انگیز و پایاپای به نمایش گذاشتند ولی ایتالیا در دقیقه آخر با ضربه گروسو به گل رسید و 2 دقیقه بعد گل دوم را به ثمر رساند و پیروز شد. فرانسه نیز با تک گل زیدان به دیدار نهایی راه‌ یافت. در رده‌بندی آلمان با نتیجه 3 بر 1 پرتغال را شکست داد و سوم شد.

خشم زیزو، شادی توتی

ایتالیا و فرانسه در بازی نهایی در شرایطی رودرروی یکدیگر قرار گرفتند که بسیاری به دلیل حضور زیدان در این بازی، شانس پیروزی و قهرمانی فرانسه را زیاد می‌دانستند و به همین دلیل ایتالیا‌یی‌ها از ابتدای بازی به دفاع روی آوردند و به این صورت بود که بازی در وقت‌های قانونی و اضافی با نتیجه یک بر یک مساوی به پایان رسید. زیدان از روی نقطه پنالتی با یک ضربه زیبای چیپ گل خروس ها را زد و ماتراتزی با یک ضربه سر بازی را به تساوی کشاند.

اما نقطه عطف این بازی دقیقه 110 آن بود که در شرایطی که زیزو آخرین بازی خود را برگزار می‌کرد، یکی از جنجالی‌ترین صحنه‌های تاریخ فوتبال درجهان رخ داد. در این صحنه زیدان در یک لحظه با سر به شکم مارکو ماتراتزی، مدافع جنجالی ایتالیا کوبید تا در شرایطی که داور این صحنه را ندیده بود، داور چهارم به داور این صحنه را گزارش کند و قاضی میدان بی‌درنگ زیزو را از بازی اخراج کرد. در نهایت نیز این ایتالیا بود که در ضربات پنالتی فرانسه را پنج بر سه مغلوب کرد و چهارمین عنوان قهرمانی خود در رقابت‌های جام جهانی را به دست آورد.

جامی که با کله معروف زیدان به پایان رسید +تصاویر
بسیاری در ابتدا علت این اقدام زیدان را توهین‌های نژادپرستانه ماتراتزی دانستند و مدعی شدند که بازیکن ایتالیا زیدان را تروریست خطاب کرده است. اما بعدها هر دو بازیکن این ادعا را رد کردند و زیدان در مصاحبه‌ای اعلام کرد که ماتراتزی به خواهر و مادر او توهین کرده‌است.

اما نکته جالب این دیدار این است که زیزو با وجودحرکت جنجالی و اخراج خود در بازی پایانی، به عنوان بهترین بازیکن جام جهانی برگزیده شد.
جامی که با کله معروف زیدان به پایان رسید +تصاویر
جزئیات جام
این جام جهانی برگزار شده غرور ملی از دست رفته آلمانی‌ها را برگرداند. این جام آخر برای رونالدو و زین‌الدین زیدان بود و همچنین اشتباهات مهلک زیادی در این جام دیده شد.
مکزیک یکی از دو تیمی بود که با چهار امتیاز به دور بعد رسید. پیروزی روز نخست مقابل ایران و تساوی بدون گل مقابل آنگولا برای آنها کافی بود. پرتغال در این گروه به آسانی صدرنشین شد.
شگفت‌انگیز آن که غنا از گروهی صعود کرد که در آن جمهوری چک، ایتالیا و آمریکا قرار داشتند. آمریکایی‌ها که چهار سال قبل به یک‌چهارم نهایی رسیده بودند تنها یک امتیاز کسب کردند که در بازی خشونت‌آمیز مقابل ایتالیا حاصل شد. دانیله دروسی به دلیل خطا در این بازی چهار جلسه محروم شد، اما ایتالیا در نهایت صدرنشینی گروه را به دست آورد.

ناکامی دایی و خشم زیدان +تصاویر

استرالیا که پس از 32 سال به جام جهانی برگشته بود تبدیل به اولین تیم قاره اقیانوسیه شد که به دور دوم صعود کرده است. تساوی دو بر دو مقابل کرواسی در روز آخر برای صعود آنها کافی بود. در این دیدار جنجالی، گراهام پل داور انگلیسی سه بار به یوسیپ شیمونیچ کارت زرد نشان داد تا این که سرانجام او را اخراج کند. برزیل در این گروه سه برد به دست آورد و با تفاضل گل مثبت 6 به دور بعد رسید.
اسپانیا جام را با در هم کوبیدن اوکراین با نتیجه چهار بر صفر آغاز کرد و با سه برد به دور بعد رسید. اوکراینی‌ها توانستند شکست را فراموش کنند و با برد مقابل تونس و عربستان سعودی به مرحله حذفی راه یابند.

ستارگان جام
بعضی می‌گویند فابیو گروسو مقابل استرالیا خود را به زمین زد تا داور پنالتی بگیرد، اما این مدافع کناری هر گاه که ایتالیا نیاز به کمک داشت به داد این تیم رسید. میروسلاو کلوزه پنج گل زد و بهترین گل‌زن جام شد تا آلمانی‌ ها به رتبه سوم برسند. تیم یورگن کلینزمن در طول جام نمایش‌ هایی دیدنی و درخشان داشت. سه گل رونالدو هم به این معنی بود که او بهترین گل‌زن تاریخ جام جهانی شده است.
زیدان و ماتراتزی هر دو در فینال اختیار خود را از دست دادند؛ ماتریکس یکی از بزرگ ‌ترین بازیکنان فوتبال را به خشونت ترغیب کرد و او هم واکنش نشان داد.
مجموعا 12 ورزشگاه در 12 شهر برلين، دورتموند، فرانکفورت، گلزن‌کرشن، هامبورگ، هانوفر، کايزرسلاترن، کلن، لايپزيگ، مونيخ، نورنبرگ، اشتوتگارت آلمان براي ميزباني جام جهاني انتخاب شده‌ بودند.

خشم زیزو، شادی توتی

ايران در دور اول حذف شد
تيم ملي فوتبال ايران در اين جام با يک تساوي برابر آنگولا و دو شکست مقابل مکزيک و پرتغال از راهيابي به دور دوم باز ماند.
رکورد گلهاي تيم ملي کشورمان در جام 2006 دو گل زده در برابر شش گل خورده بود.
"برانکو ايوانکوويچ" سرمربي کروات تيم ملي بلافاصله پس از پايان جام جهاني از مربيگري ايران برکنار شد و جايش را به "امير قلعه نويي" داد.
بازي هاي علي دايي کاپيتان تيم ملي ايران و برترين گلزن ملي جهان در اين جام مورد انتقاد زياد اهالي فوتبال قرار گرفت، به طوري که دايي پس از اين جام براي هميشه از تيم ملي کنار رفت.

خشم زیزو، شادی توتی

بهترين گلزنان جام هيجدهم: ميروسلاو کلوزه (آلمان) 5 گل
* تيم‌هاي برزيل، آرژانتين، چک، اسپانيا و هلند به عنوان ناکامان اصلي جام جهاني لقب گرفتند. اين تيم‌ها که به عنوان مدعيان اصلي حضور در جمع چهار تيم و کسب عنوان قهرماني بودند، در عين ناباوري از دور مسابقات حذف شدند.
* ميانگين سني بازيکنان تيم ملي فرانسه به قدري بالا بود که اين تيم را به عنوان تيم پيرمردها لقب دادند. تيم پيرمردها خوش شانس بود و در عين ناباوري با حضور در ديدار فينال و کسب مقام دوم به عنوان خوش ‌شانس‌ترين تيم جام نيز شناخته شد.
* بوفون دروازه‌بان تيم ملي ايتاليا با درخشش در مسابقات 2006 عنوان بهترين دروازه‌بان اين رقابت‌ها را کسب کرد. در دوره قبل نيز "اوليور کان" از آلمان اين عنوان را کسب کرده بود.
* "ساوو ميلوسويچ"، "فيليپ کوکو" و "لي وون جائه" صدمين بازي ملي خود را در جام جهاني 2006 بازي کردند، در حالي که "فابيو کاناوارو" در فينال اين جام به باشگاه صدتايي ها پيوست.

در پایان به وقایع مهم جام جهانی 2006نگاه کنید

دانلود

تاریخچه اولین جام جهانی (1930 - اروگوئه)
تاریخچه دومین جام جهانی (1934 - ایتالیا)
تاریخچه سومین جام جهانی (1938 - فرانسه)
تاریخچه چهارمین جام جهانی (1950 - برزیل)
تاریخچه پنجمین جام جهانی (1954 - سوییس)
تاریخچه ششمین جام جهانی (1958 - سوئد)
تاریخچه هفتمین جام جهانی (1962 - شیلی)
تاریخچه هشتمین جام جهانی (1966 - انگلیس)
تاریخچه نهمین جام جهانی (1970 - مکزیک)
تاریخچه دهمین جام جهانی (1974 - آلمان غربی)
تاریخچه یازدهمین جام جهانی (1978 - آرژانتین)
تاریخچه دوازدهمین جام جهانی (1982 - اسپانیا)

تاریخچه سیزدهمین جام جهانی (1986 - مکزیک)
تاریخچه چهاردهمین جام جهانی (1990 - ایتالیا)
تاریخچه پانزدهمین جام جهانی (1994 - آمریکا)
تاریخچه شانزدهمین جام جهانی (1998 - فرانسه)
تاریخچه هفدهمین جام جهانی (2002 - ژاپن و کره جنوبی)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • دنیا ۱۷:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۲
    0 0
    ناکامی ایران که دیگه چیز عادی محسوب میشه که ما هم بهش عادت داریم
  • محمد ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۳
    0 0
    يادش بخير عجب كله اي زد زيدان

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس