در این بین سربازان کارت شناسایی مردم را بازرسی میکنند اما چندان نیز سختگیر نیستند. "ابراهیم الهلو" شهروند 64 ساله تحصیل کرده در بوستون آمریکا می گوید:"هماکنون دیگر هیچکس نباید خانه خویش را ترک کند."
این روزنامه در ادامه مینویسد، بسیاری از اهالی بازگشته به شهر به دلیل وجود مشکلات و کمبود آب و برق در اردوگاهها سکنی گزیدهاند. برخی از ساکنین هنوز نتوانستهاند اموال خود را که در زمان حضور شورشیان مفقود شده را بهطور کامل پیدا کنند.
یک شهروند دیگر اهل حمص میگوید: "اینجا خانه من است و من در این مکان سرمایهگذاری کردهام . ما دوباره آنرا بازسازی خواهیم کرد."
در ادامه این گزارش با اشاره به تسهیل در رفت و آمد مردم آمده است؛ دسترسی به شهر حمص هماکنون میسر شده است. شورشیان حدود دو سال این منطقه را در تصرف خود داشتند.
به نظر میرسد که اهالی حمص در بازگرداندن برخی از آرامشهای گذشته موجود در این شهر موفق باشند. این شهر پیش از جنگ ماوای جمع کثیری از مسلمانان و مسیحیان بود.
"ابو عناس" یکی دیگر از ساکنین حمص با اظهار خشنودی میگوید:" خسارتهای زیادی برجا مانده است اما همه چیز را بازسازی خواهیم کرد."
لس آنجلس تایمز در خاتمه به نقل سخنان یک زن جوان 27 ساله محجبه با نام مستعار "ام عمر" پرداخته است. وی با اظهار شعف نسبت بازگشت به سرزمین خویش گفت:"خانه ما از بین رفته است اما حداقل به جایی که تعلق دارم بازگشتهام."