کد خبر 317831
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۰

علت پرش پلک معلوم نیست و ممکن است در اثر تحریک اعصاب عضلات چشم ایجاد شود. علت پرش پلک در صورت تداوم ممکن است خستگی چشم باشد.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، پرش پلک اغلب در عرض چند روز برطرف می شود ولی گاه برای هفته ها و ماهها ادامه می یابد. تیک پلکها می تواند فقط در پلک تحتانی و یا پلک فوقانی و یا هر دو پلک رخ دهد.

پرش پلک گاه یک طرفه و گاه دو طرفه می باشد. دامنه این حرکات از انواع ظریف و خفیف تا انواع شدید و آزاردهنده متغیر است.

علامت تیک پلک، حرکات سریع پلک می باشد که گاه به صورت پلک زدن غیرارادی بروز می کند. معمولاً اختلال بینایی نمی دهد. افزایش استرس ها علت اولیه تیک می باشد و اغلب در روزهایی که فرد دچار اضطراب و استرس شده رخ می دهد.

خستگی شدید و ضعف بدنی، بی خوابی و یا خواب ناکافی هم از علل بروز آن می باشد.

به دلیل تحریک اعصاب عضلات چشم ، تحریکات عصبی و روانی ، استرس و اضطراب و یا حادثه ای که اعصاب شما را تحت تاثیر قرار داده پیش می آید و پس از رفع مشکل پیش آمده به خودی خود برطرف میشود.احتمالا در جایی کار یا زندگی میکنید که منبع نور آنجا ، شدید یا حاصل لامپهای سفید مهتابی است.کم خوابی یا عدم استراحت چشم را نیز میتوان به نشانه های خستگی افزود.

با کاهش میزان تابش نور یا افزودن لامپهای زرد معمولی (از جنس فنر یا سیم فلزی) و نیز استراحت ، دور شدن از وسائل نوری ظاهرا یکنواخت اما دارای تشعشع (مثل مانیتورها) ، کمپرس ناحیه چشم ، استراحت و خواب به میزان لازم و مانند آن عضلات پلک آرامش قبل را بازیافته ، پرش پلک نیز متوقف میشود.

فقر موادی چون منیزیوم و کلسیم در بدن باعث پرش غیرارادی پلک میشود. اگر چنین باشد ، به سبب کمبود منیزیوم در دستهایتان هم لرزش خفیفی را حس میکنید و افزون بر آن اسپاسمهای عضلانی گاه به گاه ، خواب رفتن دستها یا پاها،احساس گرفتگی گلو یا شانه یا گردن نیز به سراغتان می آید. در اینصورت باید به پزشک مراجعه کنید و زمانی در حدود ۲ تا ۳ ماه مکمل ها یا کپسولهای حاوی منیزیوم و کلسیم میل کنید!این زمان طولانی به خاطر آن است که مواد یافت شده بخوبی به همه اعضای بدن برسد.

گاهی نیز کمبود ویتامین B6 باعث پرش پلک در افراد میشود.در اینصورت لبهایتان هم خشک به نظر میرسد.

اسپاسم ها (گرفتگی عضلات) و گاهی پلک زدن ها، تکراری و غیر قابل کنترل هستند که معمولا در پلک بالایی رخ می دهد.به گزارش تبیان، این انقباضات (blepharospasm) معمولا بر عضلات هر دو چشم تاثیر می گذارند.

اگر شما دچار این حالت باشید، ممکن است یک حرکت غیر ارادی را که هر چند ثانیه، یک تا دو دقیقه طول می کشد و یا عود می‌کند تجربه کنید.

اکثر مردم دچار انقباضات جزئی پلک چشم در طول زندگی خود می شوند.

علل آن عبارتند از:

خستگی- استرس – کافئین (مثل قهوه)

شکل جزئی پریدن پلک، بی ضرر و بدون درد است. این حالت معمولا خود به خود از بین می رود. اما می تواند آزاردهنده هم باشد، به ویژه در شرایطی که اسپاسم (انقباض عضلانی) به اندازه کافی قوی باشد و پلک ها را به طور کامل ببندد. انقباض پلک مدت طولانی ادامه دارد.

برخی افراد، اسپاسم های مکرر در طول روز را تجربه می کنند. علائم می توانند روزها، هفته ها یا حتی ماه ها بعد دوباره برگردند. این حالت می تواند استرس های روحی زیادی ایجاد کند و با زندگی فرد تداخل داشته باشد.

در جدی ترین شکل، انقباض پلک می تواند مزمن شود. این حالت می تواند باعث چشمک زدن مداوم و دوبینی شود. اگر منجر به شرایطی شود که در آن باز نگه داشتن چشم فرد مشکل باشد، می تواند باعث اختلال دید شدید شود.

رعایت نکات زیر می تواند به کاهش پرش پلک شما کمک کند:

- اجتناب از اضطراب و استرس های زندگی

- اجتناب از تماشای طولانی مدت تلویزیون و یا کار با کامپیوتر و خیره شدن به نور شدید

- خواب کافی

- عدم مصرف الکل و دخانیات

- کاهش و یا عدم مصرف قهوه و چای

- مصرف غذاهای سرشار از ویتامین و پتاسیم بخصوص موز

- اجتناب از مالش شدید چشم ها

- درمان بیماریهای سطحی چشم، مثل خشکی چشم

- در مواردی احتیاج به تجویز آرام بخش ها و ضد اضطرابها می باشد ولی اثر داروها موقتی بوده و باید علت زمینه ای را برطرف کرد.

- در موارد نادری احتیاج به تزریق آمپول بوتوکس در پلک ها و یا حتی احتیاج به جراحی در پلک ها می باشد.

اگر پرش پلک شما به یکی از اشکال زیر باشد شاید لازم باشد پیگیری نمده و به پزشک مراجعه نمایید :

- اگر تیک طولانی شده و در عرض یک هفته بهبود نیابد

- اگر تیک توأم با قرمزی چشم، تورم پلک، ترشح چشم  وغیره باشد.

- اگر علاوه بر عضلات پلک ها، سایر عضلات صورت درگیر شوند.

- اگر تیک توأم با سایر علائم عصبی باشد.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.

منبع: پزشکان بدون مرز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس