کد خبر 318159
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۴

مدیرکل هنرهای نمایشی با بیان اینکه من بلد نیستم با گونی پول بیاورم، گفت: در دوران مدیریت علی منتظری در تئاتر مسئولان با یک روضه به گریه می‌افتادند اما امروز بردن سر بریده هم تاثیری ندارد.

گروه فرهنگی مشرق - نشست هم‌اندیشی مرکز هنرهای نمایشی با کانون تئاتر دانشگاهی روز گذشته 24 خرداد ماه با حضور حسین طاهری، مدیر مرکز هنرهای نمایشی، ناصر باباشاهی رئیس کانون تئاتر دانشگاهیان ایران، کمال زارعی سرپرست خانه تئاتر دانشگاهی، سیاوش قائدی دبیر هفدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی و جمعی از دانشجویان در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
 
حسین طاهری مدیرکل هنرهای نمایشی، در این نشست بیان کرد: از آغاز علاقه‌مند به ایجاد فرصتی برای ارتباط بیشتر با دانشگاهیان بودم. دغدغه فارغ‌التحصیلان که در دو دهه گذشته شاید از سر شانش و یا تصادف به صورت سیستماتیک به تئاتر حرفه‌ای گرایش پیدا کرده بودند را داشته‌ام که چطور می‌توانم مسیر را هموار و راحت‌تر کنم.
 
وی افزود: با وجود اینکه وزارت علوم و آموزش و پرورش در ساماندهی این بخش از تئاتر موظف است اما به نظر می‌رسد حق مطلب ادا نشده است و شاید بیشتر ژست و شعارگونه فعالیت داشته است. من با تئاتر دانشگاهی خیلی آشنا نبوده و نیستم اما با توجه به ارتباط بسیار خوبی که در تعامل با دانشجویان داشته‌ام درخوست برپایی این جلسه را ارائه کرده‌ام. متاسفانه در گذشته وقتی از کانون دانشگاهی بازدید کردم 10 ماهی بود که مدیر کانون سری به دفتر خود نزده بود و این کم توجهی فقط مربوط به کانون تئاتر دانشگاهی نیست و نیاز است تا دیگر کانون‌ها نیز فعال شوند و در حقیقت این امر وظیفه ما است.
 
طاهری گفت: امروز هم به دنبال فرصتی بودم تا خارج از هیاهوی کاری این جلسه را برگزار کنیم باور نسل‌های گذشته این نیست که تئاتر جای کار دارد متاسفانه دوستان باور ندارند که اگر درست تشریح شود امکان قرار گرفتن تئاتر در سبد کالای مردم وجود دارد.
 
مدیر تئاتر کشور به عدم مشارکت وزارت آموزش و پرورش در حوزه هنرهای نمایشی اشاره کرد و گفت: باید آموزش و پرورش و وزارت علوم در حیطه تئاتر فعال شوند اما متاسفانه حق مطلب در مورد تئاتر ادا نشده است.
 
 
 
وی با اشاره به گفته داود میرباقری که با اجرای یک تئاتر، خود را ده سال غنی می‌داند، اعلام کرد: میرباقری به‌عنوان معلم آموزش و پرورش توانست با اجرای کار دانش‌آموزی درخشش بسیار خوبی پیدا کند و از تلویزیون سفارش کار بگیرد. من دوست دارم فاصله شما با تئاتر حرفه‌ای کمتر شود گرچه می‌دانم درباره چگونگی آن نباید عجله کرد و برخی‌ها در این میان مانع هستند اما دلم می‌خواهد فرصت‌هایی را با کمک شما و باباشاهی ایجاد کنیم. همچنین معتقدم شما می‌توانید سفیران فرهنگ و هنر در عرصه آسیای میانه و دنیا باشید و اقتصاد ارزشمندی را با فعالیتتان داشته باشید.وظیفه من سوار کردن و ریل گذاری برای شما و نسل بعد از شما است».
 
طاهری در پاسخ به یکی از دانشجویان در خصوص حمایت از تئاتر دانشگاهی گفت: قرار نیست که ما معجزه کنیم بلکه قرار است راه آینده را پیدا کنیم و کمتر وابسته به دولت باشیم. در برنامه‌های مستقیم مرکز هنرهای نمایشی حمایت از تئاتر دانشگاهی لحاظ نشده و این امر بیشتر به وزارت علوم بازمی‌گردد اما ما وظیفه هموار کردن راه را داریم. اگر نگاه درست و گوش شنوا داشته باشیم بقیه مسائل قابل رفع است. من گوش خود را از حرف‌های تکراری و پر سروصدا بسته‌ام و به صدای جوان‌ترها باز کرده‌ام.
 
طاهری نیز تصریح کرد: با مدیر گروه‌های تئاتری دانشکده‌ها جلساتی در باب اینکه چگونه می‌شود تعامل بیشتر گروه‌های دانشگاهی را داشته باشیم و از موازی‌کاری بپرهیزیم برگزار شده است.
 
وی درباره وضعیت تئاتر مولوی نیز گفت: تئاتر مولوی متعلق به وزارت علوم است و اگر کسی به ما بگوید به شما ربطی ندارد نمی‌توانیم حرفی بزنیم اما در این میان تکلیف ما روشن کردن چراغ سالن‌های نمایشی است. ما جلساتی نیز مبنی بر مسائل مالی و مشکلات موجود تئاتر دانشگاهی داشتیم ولی برای اینکه جنجال و خبرسازی نشود آن را اعلام نکردیم.
 
طاهری ادامه داد: تالار مولوی شرایط ایمنی ندارد و حتی آتش‌نشانی اجازه اعزام مامور به آنجا را ندارد بنابراین به صلاح هیچ کس نیست که با وجود مشکلات نور برق نداشتن هواکش به این مکان برود و به نظرم حتی این سالن نمایشی با بازسازی هم درست نخواهد شد. همچنین به عقیده کارشناسان صلاح در این است که ظرف مدت 6 ماه سالنی ساخته شود از سوی دیگر فکر می‌کنم دوستان دانشگاهی به دنبال گرفتن بودجه کامل هستند ما نیز به دنبال این هستیم که از ریاست جمهوری بودجه لازم را تهیه کنیم. وظیفه ما این است که بدون سروصدا چراغ مرکز مهم نمایش‌ها را روشن کنیم که امیدوارم در حوزه تئاتر دانشگاهی نیز به ثمر برسد.
 
 
 
مدیر مرکز هنرهای نمایشی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان درباره افزایش بودجه در دوره علی منتظری اعلام کرد:‌ بودجه تئاتر در آن برهه از 550 میلیون بود که به یک میلیارد و 800 میلیون تومان رسید با این تفاوت که در آن زمان مسئولان با یک روضه گریه می‌کردند اما امروز بردن سر بریده هم تاثیری ندارد. تعبیر دوستان این است که ایشان مدیر خیلی خوبی بوده که حتما هم بوده است. اما من وقتی پرسیدم ایشان چگونه مدیر خیلی خوبی بوده دوستان گفتند دکتر منتظری شب عید یک گونی پول برای تئاتر آورده است اما من مدیر گونی نیستم. من مدیر زنجیره‌ها هستم و اعتقاد دارم زنجیره‌ها باید درست شوند.
 
ما تمام بدهی‌ها را می‌پذیریم و مکلف به پیگیری آن هستیم اما توجه داشته باشد که سال گذشته بدترین سال مالی در تئاتر بود. با اینکه امسال 10درصد به بودجه تئاتر افزوده شده اما 35 درصد تورم و سه میلیارد بدهی نیز داریم.
 
همچنین در این مراسم ناصر باباشاهی مدیر دفتر تئاتر دانشگاهی به تشریح برنامه‌های خود پرداخت.
 
در پایان این نشست برگزیدگان و عوامل اجرایی جشنواره تئاتر دانشگاهی لوح تقدیر دریافت کردند.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس