کد خبر 321285
تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۵

«طاهر القادری» رهبر حزب «تحریک عوامی» نخستین شخصیت پاکستانی نیست که تغییر مسیر هواپیمای حامل وی موضوع تازه‌ای در این کشور باشد بلکه همواره مسافران پرنده‌های جنجالی در آسمان پاکستان خبر ساز و جنجال آفرین بوده‌اند.

به گزارش مشرق، تغییر مسیر هواپیمای «طاهر القادری» رهبر حزب تحریک عوامی پاکستان موضوع تازه‌ای نیست بلکه در پاکستان همیشه فرود هواپیمای شخصیت‌های سیاسی و نظامی در شهرهای بزرگ این کشور جنجال‌آفرین بوده است.

طاهر القادری اولین شخصیتی نیست که برای پیاده شدن از هواپیما شرط تعیین کرده است بلکه قبل از وی «نواز شریف» نخست وزیر کنونی پاکستان و «آصف علی زرداری» نخست وزیر سابق این کشور نیز قبل از پیاده شدن از هواپیما علاوه بر اطمینان از تدابیر امنیتی ضمن مذاکره با شخصیت‌های با نفوذ، شرایطی را برای این منظور تعیین کرده‌اند.

این در حالی است که در سال 1999 جلوگیری دولت پاکستان از فرود هواپیمای ژنرال «مشرف» دستاویزی شد برای کودتای خاموش ارتش و سرنگونی دولت نواز شریف، مشرف از «کولومبو» عازم کراچی بود که دولت وقت پاکستان، وی را از سمتش به عنوان فرمانده ارتش برکنار کرد و اجازه فرود به هواپیمای وی را نداد که سرانجام تکاوران ارتش با تصرف فرودگاه کراچی، هواپیمای حامل مشرف را به زمین نشاندند.

تغییر مسیر هواپیمای طاهر القادری نیز بار دیگر خاطره مشرف و کودتای ارتش را زنده کرده است.

نواز شریف پس از این که خود را به عربستان تبعید کرد؛ قصد بازگشت به پاکستان را داشت اما بر اساس قانون این کشور باید به مدت 10 سال از امور سیاسی کناره‌گیری می‌کرد بنابراین از بازگشت به پاکستان خودداری کرد.

با این وجود شریف با هواپیما از لندن راهی اسلام‌آباد شد، جایی که «رفیق حریری» سیاستمدار لبنانی و رئیس سازمان اطلاعات عربستان منتظر بودند تا با یک پرواز خصوصی وی را به ریاض بازگردانند.

نواز شریف پس از سپری کردن دوره تبعیدش با یک هواپیما تحت تدابیر امنیتی به پاکستان بازگشت.

«بی‌نظیر بوتو» رهبر حزب «مردم» پاکستان نیز پس از کناره گیری از سیاست به مساعد شدن اوضاع در فرودگاه شهر کراچی از هواپیما پیاده شد و مورد استقبال طرفدارانش قرار گرفت.

آصف علی زرداری، رئیس‌جمهور سابق پاکستان نیز در ماه آوریل سال 2005 میلادی هنگام پیاده شدن در فرودگاه شهر لاهور، بازداشت شد و اعضای حزب مردم که برای استقبال به فرودگاه آمده بودند توسط نیروهای امنیتی متفرق شدند.

حادثه‌ای که برای هواپیمای ژنرال «ضیا الحق» در آسمان «بهاولپو» از توابع ایالت پنجاب پیش آمد (هواپیمای حامل ضیا‌الحق منفجر شد) و جلوگیری از فرود هواپیمای حامل ژنرال مشرف در فرودگاه کراچی دو حادثه‌ای هستند که تأثیرات عمیقی بر سیاست پاکستان داشتند.

در سال 2008 آخرین روزهای دولت مشرف شایع شد که یک هواپیمای خصوصی قرار است ژنرال مشرف را از پاکستان فراری دهد اما وی با تکذیب این موضوع به طور رسمی استعفا داد و با یک پرواز خصوصی پاکستان را به مقصد انگلیس ترک کرد.

در ماه آوریل، مشرف با هواپیما از اسلام‌آباد راهی کراچی شد اما هواپیما در بین راه تغییر مسیر داده در لاهور فرود آمد.


طاهر القادری رهبر حزب تحریک عوامی و مدیر موسسه منهاج القرآن پاکستان

بی نظیر بوتو نخست وزیر فقید پاکستان

آصف علی زرداری رئیس جمهور سابق پاکستان

ژنرال ضیا الحق رئیس جمهور و دیکتاتور اسبق پاکستان

نواز شریف نخست وزیر پاکستان

پرویز مشرف رئیس جمهور و حاکم نظامی اسبق پاکستان


منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس