کد خبر 334293
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۲

یک کارشناس بازار سرمایه به اشکالات بسته خروج از رکود در بازار سرمایه اشاره کرد و پیشنهادات خود را برای بهبود این بسته ارائه داد.

 به گزارش مشرق، مرتضی دلخوش- کراشناس بازار سرمایه- به بسته خروج از رکود اشاره کرد و گفت: در این بسته عنوان شده است که باید به سود تقسیمی که بین افراد توزیع می‌شود، مالیات تعلق بگیرد در حالی که یکی از عوامل ایجاد انگیزه در بازار سرمایه توزیع سود نقدی بین سهامداران است.

وی افزود: توجیه اخذ مالیات از سود تقسیمی شرکتها این است که از خروج نقدینگی در داخل شرکت جلوگیری شده و در ساختار سرمایه شرکت تاثیر بگذارد این در حالی است که اگر ساختار سرمایه شرکت اولویت دارد می توانیم معافیت مالیاتی را بیشتر کنیم.

وی ادامه داد: لذا باید بازار سرمایه پر رونق باشد و خریدار سهام با اطمینان سهم خریداری کند و اگر یکی از عوامل ایجاد انگیزه که سود تقسیمی است،کمرنگ شود، بازار سرمایه تضعیف خواهد شد و این موضوع برای سرمایه گذار جالب نخواهد بود.

دلخوش عنوان کرد: علاوه بر این در این بسته انگیزه های نقدی و تسهیلاتی که قرار است به بازار سرمایه دهند کاملا مشخص نیست و دولت در این بسته کلی گویی کرده است.

وی به ایجاد صندوق توسعه بازار سرمایه اشاره کرد و با بیان اینکه ابزارهای مالی یکی از نیازهای بازار سرمایه امروز است،گفت: اگر این صندوق ها نتوانند به وظیفه خود عمل کنند واسطه گری ایجاد کرده و مانند بانکها دچار سفته بازی می شوند.

این کارشناس بازار سرمایه به دیگر جزئیات بسته خروج از رکود اشاره کرد و در خصوص وجود سرمایه گذاران خارجی توضیح داد: در بورس ایران هیچ شرکت سرمایه گذاری خارجی وجود ندارد و افزایش قیمت و نمودار آن مورد پذیرش بورس‌های جهانی نیست در حالی که این موارد بورس را تقویت می‌کند.

وی با بیان اینکه باید بورس کالاهای متنوع تشکیل شود،اظهار کرد: در این راستا باید املاک و مستغلات را وارد بورس کالا کرده و املاک بانکها و موسسات دولتی را در بورس خرید و فروش کنیم.

دلخوش تصریح کرد: علاوه بر این دولت می تواند از طریق بورس تامین مالی کرده و بخشی از سهام خود را از طریق بازار سرمایه به فروش برساند و اوراق دولتی نیز می توانند از طریق بورس خرید و فروش شوند این در حالی است که اگر بخواهیم سود تضمین شده ارائه دهیم برای بازار سرمایه جالب نخواهد بود و این موضوع باعث می شود که بخشی از پول از بازار سرمایه خارج شده و به سمت اوراق دولتی حرکت کند.

وی خاطرنشان کرد: در بسته خروج از رکود دولت به کلی گویی در بازار سرمایه پرداخته است در حالی که بازار سرمایه موارد زیادی داشته و باید دید که قدرت اجرایی کردن آنها به چه میزان است لذا مجری قوی برای اجرای این پیشنهادات وجود داشته باشد تا این موارد اجرایی شود در غیر این صورت رکود تورمی ادامه دار خواهد بود.
منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس