کد خبر 335091
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۰

برای بسیاری لینوکس یک سیستم عامل وحشت آور است؛ خطرناک و تاریک! پر از دردسر و بدون هیچ نرم افزار کاربردی که تنها به درد افرادی خاص و متخصص میخورد. برخی در مورد لینوکس به گونه ای سخن میگویند که گویی سیستم عاملی است که از فضا آمده و مخصوص به آدم های فضایی است. اما آیا به راستی اینگونه است؟

 به گزارش مشرق، شاید شما نیز کمی در خصوص سیستم عامل لینوکس و ویژگیهای آن شنیده باشید. بدون شک اگر در این مورد شنیده اید حتما به گوش شما نیز رسیده است که لینوکس یک سیستم عامل وحشت آور، خسته کننده و بدون هیچ ابزاری است که در آن همه کارها باید با وارد کردن دستورات صورت بپذیرد. سیستم عاملی که حتی با آن نمیتوان موسیقی گوش کرد و بازی کرد!

شاید در گذشته لینوکس یک چنین سیستم عاملی بوده است. اما طی سالهای اخیر همه چیز تغییر کرده است و اکنون سیستم عامل لینوکس یک سیستم عامل مدرن است که هیچ کاری نیست که بتوان در ویندوز و Mac انجام داد و بر روی لینوکس نتوان! امروز روز پایان دادن به شایعه ها و دروغ ها در مورد لینوکس است.

چهار مورد از این شایعه های بزرگ را در خصوص لینوکس امروز در اینجا برای شما باز گو میکنیم و خود خواهید دید که هیچ کدام از آنها دیگر در خصوص این سیستم عامل صدق نمیکند.

1 – کار کردن با لینوکس به شدت سخت و دشوار است

از میان همه دروغ های شایع در خصوص لینوکس این یک از همه شایع تر است. در واقع سخت بودن کار با یک سیستم عامل، بستگی دارد! آیا لینوکس به شکل مطلق سخت و دشوار است؟ به هیچ وجه! حتی میتوان گفت که اگر از یک زاویه دید متفاوت نگاه کنید، لینوکس منطقی ترین سیستم عاملی است که تاکنون طراحی شده. همانند هر سیستم عامل دیگری، برای انجام کارها در لینوکس کافی است که راه انجام آن را فراگرفته باشید.

چهار دروغ بزرگ درباره لینوکس که هرگز نباید باور کنید!

شاید سخت ترین بخش در نظر کسانی که این گونه در مورد لینوکس صحبت میکنند، فراگیری دستورات لینوکس است. اما مجموع دستوراتی که اکنون در لینوکس برای انجام کارهای اساسی لازم است به سختی به بیش از 50 دستور میرسد که فراگیری آنها بسیار ساده است. کافی است از خود بپرسید که اکنون در ویندوز چند فرمان و دستور اجرایی را فرا گرفته اید. مسلما لینوکس سخت تر از ویندوز نیست!

مشکل در اینجا است که بسیاری از نو آموزان لینوکس با یک پیش فرض به سراغ این سیستم عامل می آیند: آنها از ویندوز یا Mac می آیند. اگر انتظار دارید که لینوکس دقیقا مشابه این دو سیستم عامل عمل کند، به مشکل برخورد خواهید کرد. اما اگر لینوکس را به عنوان یک سیستم عامل منحصر به فرد با رفتارها و ابزارهای خاص خود ببینید، لینوکس حتی ساده تر از ویندوز و Mac نیز هست. کافی است به خاطر داشته باشید که کارها در لینوکس به روش لینوکس انجام میشود نه الزاما به روش ویندوز.

2 – لینوکس قدیمی و زشت است!

نسخه های ابتدایی لینوکس چندان چنگی به دل نمیزد، به ویژه در بحث زیبایی و گرافیک. همین امر منجر به آن شده است که بسیاری از لینوکس تصوری همچون DOS یا ویندوز 98 داشته باشند! به ویژه کسانی که شاید سالهای پیش یکبار به سراغ لینوکس رفته اند. آن روزها لینوکس زشت و قدیمی بود، اما امروز...

چهار دروغ بزرگ درباره لینوکس که هرگز نباید باور کنید!

نکته اساسی در اینجا است که این روزها لینوکس به قدری در گرافیک و زیبایی پیشرفت کرده است که بدون هیچ شک و شبهه ای میتوان گفت که ویندوز و Mac را در این مسیر پشت سر گذاشته است. اگر شما در ویندوز و Mac تنها با یک نوع واسط گرافیکی و دسکتاپ سر و کار دارید، در لینوکس بیش از 10 واسط گرافیکی و دسکتاپ مستقل و متنوع وجود دارد که میتوانید هر یک از آنها یا همه آنها را داشته باشید و محیط سیستم عامل خود را به هر شکلی که میخواهید تغییر دهید.

برخی از این دسکتاپ ها مانند KDE به قدری زیبا و شیک طراحی شده اند که اگر یکبار از آنها استفاده کرده باشید، آرزو میکنید که کاش ویندوز یا Mac نیز امکانات و زیبایی آنها را داشته باشد.

چهار دروغ بزرگ درباره لینوکس که هرگز نباید باور کنید!
این روزها لینوکس زیباترین سیستم عامل موجود است، بدون هیچ شک و شبهه ای.

3 – در لینوکس باید از Command Line استفاده کرد

آنچه شما در ویندوز با نام cmd میشناسید عینا در لینوکس با نام Terminal وجود دارد. دستوراتی خاص در این ترمینال اجرا شده و خروجی نهایی آنها کاری است که کاربر تقاضا نموده است. در قدیم رسم بر این بود که اغلب کارها در لینوکس با این ترمینال صورت میگرفت. هنوز هم برخی دستورات در آن اجرا میشود، اما نه اینکه همه دستورات و کارها تنها و تنها با استفاده از ترمینال صورت پذیرد.
چهار دروغ بزرگ درباره لینوکس که هرگز نباید باور کنید!
به همان اندازه که واسط های گرافیکی لینوکس پیشرفت کرده اند، 99 درصد امور در لینوکس نیز دقیقا مشابه ویندوز و Mac قابل انجام است. آن 1 درصد نیز اموری هستند که انجام آنها در ترمینال بسیار ساده تر و راحت تر است! واقعیت این است که چنانچه به دستورات ترمینال و لینوکس آشنا باشید، در زمان بروز مشکل به سهولت میتوانید این مشکلات را حل و رفع کنید. اما عدم استفاده از ترمینال به معنی تعطیل کردن لینوکس نیست.

4 – لینوکس توان اجرای بازی های رایانه ای را ندارد!

یکی از دلایلی که ویندوز به عنوان محبوب ترین سیستم عامل حال حاضر در بازار مطرح است، تلقی کردن آن به عنوان سیستم عامل استاندارد باری بازی های رایانه ای است. اگر به دنبال آخرین و بهترین بازی های رایانه ای هستید، باید از ویندوز استفاده کنید. اما اگر کسی به شما گفته است که لینوکس توان اجرای بازی های رایانه ای را ندارد، دروغ گفته!

بسیاری از این موضوع هیچ اطلاعی ندارند که چندی بازی مطرح رایانه ای وجود دارد که به خوبی بر روی لینوکس اجرا میشوند. برخی از آنها عبارتند از: Amnesia، Civilization V، Data 2 و سری بازی های Half Life. اما این فهرست به همین ها ختم نمیشود.

چهار دروغ بزرگ درباره لینوکس که هرگز نباید باور کنید!

آخرین انتشار از لینوکس یعنی GOG و کنسول SteamOS که اخیرا منتشر شده و گونه ای از لینوکس است همه بشارت دهنده روزهایی هستند که علاقمندان به بازی های رایانه ای لینوکس را یکی از بهترین پلتفرم ها برای بازی های رایانه ای قلمداد خواهند کرد. این امر با توجه به انعطاف و سبکی لینوکس بسیار محتمل است.

از سوی دگر وجود ابزارهایی مانند Wine که گونه ای از شبیه ساز ویندوز است، به کاربران اجازه میدهد که بازی ها و نرم افزارهای ویندوز را بر روی لینوکس اجرا کنند. البته این ابزار یک ابزار کامل و بدون نقص نیست اما تا حد زیادی جوابگوی نیازهای کاربران است.

اینها چهار دروغ شایعی بود که شاید شما نیز در خصوص لینوکس شنیده باشید. پیشنهاد ما به شما ان است که پیش از آنکه این شایعات و دروغ ها را باور کنید، خود سری به لینوکس زده و ماجرا را از خودش جویا شوید. این سیستم عامل بسیار صادق است!

منبع: تابناک

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس