استفاده از برخی اسامی مانند ید الله، سکینه، حکیمه و ... در برخی فیلم ها همراه بوده با نوعی تمسخر، یا با دادن نقش های سبک یا ناشایست، کنیزی و کلفتی را به این اسامی نسبت می دهند.

به گزارش گروه اجتماعی مشرق، برگزیدن نام نیک، یکی ازعوامل بستر ساز در فرایند تربیت دینی است. نام نیکو، نماد هویت و شخصیت آینده هر فرد است. هویت هر کسی، از متغیرهای فراوانی اثر می پذیرد که یکی از اولین متغیرهای دخیل در شکل گیری هویت، نام و اسمی است که دیگران او را با آن خطاب می کنند.

در واقع، اسم در لغت به معناي لفظي است که بر حقيقت و مسمائي دلالت کند. اين کلمه از ماده (سمه) اشتقاق شده و«سمه» به معناي داغ و علامتي است که بر گوسفندان مي زنند تا مشخص شود صاحب آن کيست. شايد از ريشه و ماده (سمو) گرفته شده باشد که در اين صورت به معناي رفعت و بلندي است.

اسامی و نامهایی که دیگران ما را با آن می شناسند اولین شاخص هویتی ما به شمار می رود. یکی از اصلی ترین حقوقی که فرزندان بر گردن والدین خود دارند نامی است که والدین بر کودک خود قرار می دهند و او را به آن نام شهرت می دهند.

می توان گفت نام هر فرد، برآمده از محبتی است که پدر و مادر او نسبت به او داشته اند. در ادبیات اسلامی ما در خصوص انتخاب نام های نیک توصیه های زیادی شده است.

مثلا در نقلی  از ابن اثير آمده است که شخصي به عنوان نماينده اعزامي خدمت پيامبر اسلام (ص)رسيد، حضرت فرمود نامت چيست؟ گفت: «بغيض (بسيار خشمگين).» حضرت فرمود: «تو حبيب هستي و نامش را در همان مجلس به حبيب تغيير داد.».

در جائي ديگر نیز ابن عمر نقل نموده: که رسول خدا (ص) نام «عاصيه» را به «جميله» تغييرداد و فرمود تو جميله هستي. زيرا عاصيه به معناي خلاف کار و جميله به معناي زيباست.

پيامبر رحمت حضرت محمد(ص) مؤمنين را به نامگذاري شايسته فرزندان سفارش نموده و مي فرمايد: «نخستين چيزي که هر يک از شما به فرزندش پيشکش مي کند نام نيکواست. بنابراين هر کدام از شما نامي نيکو بر فرزند خويش نهد»[1]

از پیامبر اکرم (ص) روایت است: ْ حَقِّ الوَلَد على الوالدَأن يُحَسِّنُ اسْمَهُ. «حق فرزند بر پدر آن است که نام نیک و زیبا بگذارد».

امام صادق(ع) از حضرت رسول نقل می‌کند که ایشان فرمود: «این اسم‌های شما، همان اسم‌هایی است که در قیامت شما را به آن صدا می‌زنند. پس اسم‌های خود را خوب کنید (و برای فرزندانتان اسم‌های خوب و زیبا و نیکو انتخاب کنید)».

از امام جعفر صادق(ع) نقل است که یکی از وصیت‌های حضرت رسول به امیرمؤمنان، على(ع) این بود: «یا على، حق فرزند بر والدین این است که والدین او نام مناسب برای او انتخاب کنند؛ دوم، در تعلیم و تربیت و آداب او اهتمام ورزند، سوم، او را در یک موضع صالح قرار دهند.»

این چند روایت،‌ پاره‌ای از احادیث و روایات ائمه(ع) در مورد نامگذاری فرزندان بود. با کمی بررسی و پژوهش در کتاب‌های روایى، به سادگی می‌توان اهمیت این مقوله را در روایات و زبان معصومان(ع) دریافت.

یکی از نکات  مهمي که ذیل بحث نام گذاری باید بدان توجه نمود اختلاف مراتب اسم در عرف ما و فرهنگ قرآني است، زيرا در عرف ما اسم فقط به معناي نام و نشان است ولي در فرهنگ قرآن نام همراه با محتوا است؛ مثلا وقتي اسم «الله» بر خداوند اطلاق مي شود، صرف لفظ آن منظور نمي باشد بلکه آن حقيقتي که جامع تمام کمالات است لحاظ مي شود. این تفاوت نگاه به نام گذاری این روزها بیشتر از قبل دیده می شود.

اگرچه همچنان به دلیل دل های اکنده از محبت پیامبر واهل بیت او درمیان مردم ایران، نام های نیکوی اهل بیت جزو اولین و بیشترین اسامی گذاشته شده درمیان مردم باشند؛ اما آنچه امروزه شاهد آن هستیم تغییر ذائقه ایست که درمیان برخی افراد درنام گذاری ها رخ داده است، وجوه مختلفی را این تغییر می توانیم نام ببریم.

در اینجا به نمونه هایی ازآن اشاره می کنیم، به طور مثال بعضی از افراد نام هایی برای فرزندانشان انتخاب می کنند که ریشه در افسانه های فرهنگ های مختلف دارد. مثلا نام الهه در فرهنگ یونانی، یا نام خدایانی که در گذشته و بین اقوام بت پرست رایج بوده مثلا خدای آب، خدای آتش، خدای نور و...که با بینش توحیدی در تعارض آشکار است.

کافی است سری به مدارس ابتدایی بزنید که می تواند گزیده ای از فضای نسلی کشور باشد و لیست اسامی دانش آموزان مثلا 6ساله  امسال را با دانش آموزان 6ساله  10 سال پیش مقایسه کنید. آنچه این روزها بسیار به چشم می خورد تغییر سلیقه ای است که در خانواده های جوان ایرانی در خصوص نام گذاری فرزندانشان ایجاد شده است.

به نظر می رسد این مساله بیشتر درمورد دختران مطرح است تا پسران. یعنی وقتی مقایسه ای بین 10 اسم رایج پسران متولد 91 با ده بیست سال قبل می کنیم می بینیم که تغییر سلیقه و ذائقه مشهود است. متاسفانه این تغییر سلیقه در اسامی دخترانه، منادی فضای اسامی بی معنی یا با معانی نه چندان شایسته و درخور شان انسانیت آن فرزند می باشد.

دیگر کمتر خانواده ای نام دخترش را خدیجه، صدیقه، سکینه و ... که حاوی معنایی عمیق زیبا و مورد پسند خدا و خاندان اهل بیت است می گذارد. اگر کمی با خودمان صادق باشیم گویی در ضمیر ناخودآگاه اکثریت ما این نام ها، سنتی و قدیمی و به تعبیری عامیانه «نه چندان "شیک"» به حساب می آیند.

اگر بخواهیم این تغییر سلیقه در نام گذاری ها را کمی ریشه یابی کنیم به چند عامل جدی می رسیم. یکی از عوامل این نوع انتخاب نام و جایگزینی نام های با مسما و عمیق دیروزی ، مساله سکولاریزاسیون در زندگی مدرن امروزی بر می گردد.

اتفاقی که در جهان مدرن و به طبع آن جامعه مدرن رخ می دهد به مرور زمان چیزی نیست مگر تبدیل شدن "دین" به عنوان عنصری آرامش بخش و اکتفا به برخی اعمال عبادی مختصر و تقلیل یافتن جایگاه دینداری و شریعت از تمام حوزه های زندگی به چند عمل مناسکی. این اتفاق تاریخی – تمدنی که ایران امروز نیز به مرور زمان به آن مبتلا شده است، در حوزه نام گذاری فرزندان زمانی بروز می یابد که ملاک انتخاب نام و اسم برای فرزند به ملاک های این دنیایی و مادی تقلیل پیدا کرده است.

سوال اصلی این جا است که چه تعدادی از زوج های امروزی برای انتخاب نام فرزندشان به این فکر می کنند که دوست دارند در قیامت و روز حساب فرزندشان با چه نامی خوانده شود؟ یا چه خصلتی بر اثر نامی که برایش بر می گزینند بر او متجلی شود؟ در صورتی که در اندیشه اسلامی انتخاب نام برای فرزندان مانند دیگر آداب، مساله ای است هدفمند و غایتمند. اسلام  جايگاه نام نيکو را محدود به دنيا نمي داند و در روز قیامت هم فرد را با نامش فرا میخواند. رسول خدا (ص) فرموده است: « نام نيکو بر خود نهيد، زيرا در قيامت به اين نام ها خوانده مي شويد فلاني پسر فلاني بر خيز به سوي نور خود برو و فلاني پسر فلاني برخيز که نوري نداري»[2]

فارغ از بحث های تاریخی و ریشه ای تر در خصوص نوع نگاه حاکم بر انتخاب اسم برازنده برای فرزندان، عامل دیگر موثر بر تغییر سلیقه خانواده ها، سریال ها و فیلم های تلویزیونی و سینمایی و ماهواره ها بوده است. شخصیت سازی های کاذبی که علاوه بر ترویج فرهنگ ها و سبک زندگی های خاص، نام آنها نیز در کنار شخصیتشان اسطوره می شود. اسامی و نام ها – به شدت تحت تاثیر فضاهای فرهنگی گسترش پیدا می کنند.

در مقاطع تاریخی مردم یک ملت می توانند تحت تاثیر فرهنگ خاصی نام کودکان خود را از میان نام هایی که در آن فرهنگ ترویج شده است استفاده کنند یا به همان میزان از به کار گیری برخی نام ها پرهیز کنند. حال سوال این جا است که رسانه به عنوان یکی از قدرتمند ترین ابزارهای ترویج فرهنگ تا کجا توانسته است بر تغییر سلیقه و تمایل مردم کشور ما در خصوص انتخاب نام های مذهبی و پر محتوا تاثیر بگذارد؟

شبکه های ماهواره ای در قالب سریال های تلویزیونی، ضمن بدجلوه دادن اسامی مذهبی، تلاش می کنند فرهنگ نامگذاری مسلمانان به ویژه ایرانیان را تغییر داده و در همین زمینه استفاده از اسامی مبارکی نظیر علی، حسین و... برای شخصیت های بدکاره و خلافکار سریال های ترکی که در شبکه جم پخش می شود، نمونه ای از تلاش های عوامل این شبکه برای تغییر فرهنگ نامگذاری مسلمانان است.

اما در این جنگ رسانه ای که هدف خیلی از آنها تخریب و تضعیف فرهنگ دیگر ملل است، شاید بتوان گفت عملکرد رسانه های داخلی ما نیز خیلی قابل دفاع و متناسب با تهاجم صورت گرفته نیست. آیا می توان سریال ها و فیلم ها و کارتون هایی که شخصیت های منفی یا مورد تمسخر  آن همیشه صاحبان اسامی مذهبی بوده اند، در انتخاب ها و حتی در ادبیات عامه مردم تاثیر نداشته است؟

برای مثال استفاده از اسامی مانند ید الله، سکینه، حکیمه و اسامی از این قبیل در برخی فیلم ها استفاده از این اسم را همراه با نوعی تمسخر و یا دادن نقش های سبک یا ناشایستی مثل کنیزی و کلفتی را به این اسامی نسبت می دهند.

کسانی که در وجهه عمومی فیلم، نقش های جذاب و موثر و  نیکویی را بازی می کنند معمولا دارای نام های غربی و به قولی سانتی مانتال یا حتی بی محتوا  یا با معانی نه چندان زیبا هستند و اینگونه می شود که رفته رفته ناخود اگاه تاثیری بسیار بر فرهنگ نام گذاری خانواده من جمله نام های دخترانه می گذارند.
 
آیا کارگردانان و فیلم سازان ما به این امر توجه می کنند که انتخاب اسامی شخصیت های فیلم می تواند تا این جا اثر گذار باشد؟ آیا کرامت اسامی و نام ها در سریال ها و فیلم های ما رعایت میشود؟ با توجه به این مساله که در روایات ما آمده است که اگر نام فرزندان خود را از اسامی اهل بیت می گذارید آنها را دو برابر  تکریم کنید؟ آیا رسانه تلاشی در درونی کردن این اصول داشته است؟

و سوال آخر این که آیا این خود ما و رسانه های ما نبوده اند که با تغییر فرهنگ و سلیقه مردم آنها را در مقابل این حدیث امام باقر قرار دادند که مي فرمايد: «راست ترين نام ها، نامي است گوياي عبودت و بندگي باشد. بهترين نام ها نام هاي پيامبران است»[3].

امید است که با تأملی بیشتر مانند پیشینیان مان در انتخاب نام نیک برای فرزندانمان و من جمله دختران مان اقدام کنیم.
 
  1.  ميزان الحکيم  حديث8908  
  2.  همان حديث شماره 2586
  3.  ميزان الحکمه  حديث 8911      
 

مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.

منبع: روزنامه مندیل

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 46
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    0 1
    مقصر اول و آخرش صداسیماست چرا تو فیلم و سریال ها ترویج نام های نیکو رو نمیکنه سریال ستایش که پخش اسم نصف بچه های ایران شده ستایش
  • rou ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    1 1
    اسم من یک اسم ایرانی ست من چکار کنم؟؟ ولی عاشق اسم "خدیجه "هستم ولی یکی از اعضاء خانواده ام این اسم را دارد. اهل سنت جنوب ایران اسم "فاطمه گل "را زیاد میذارن و اعتقاد عجیبی دارن مادرو دخترهردو فاطمه اسمشونه شاید باورنکنید...حنی دربین زوجهای جوانشون حتمأاین اسم انتخاب میشه.
  • ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    0 0
    الان یه عده ای میان می گن این اسامی عربیه ولی کسی مجبورتون نکرده اسم عربی بزارید به معنی اسم توجه عمیق داشته باشید موسی اسم عربی نیست ولی در ان زمان اسم امام هفتم بوده
  • بهروز ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    0 0
    شمعون = شمع های اون یارو
  • علیرضا ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    0 0
    به نظرم کمی دارید سختگیری می کنید ، جدا از اسامی معصومین که برای ما محترم هستن و قداست دارن ، باقی اسامی عربی در فارسی هم جایگزین های زیبا و دلنشینی دارن . البته به قول نویسنده مطلب جدیدا باب شده که میگردن دنبال اسمهایی که قبلا کسی انتخاب نکرده یا عجیب و غریب هستن.آتوسا و ملیکا و الناز و سوشا و ... نامهای زیبایی مثل باران ، امید ، نگار ، نسترن ؛ بهنام ، فرهاد و ... هم به حاشیه رفتن و همه دنبال نامهای عجیب و جدید هستن . باربُد ! نیکان ! اما در کل دیدگاه خیلی سختگیرانست که بخوایم بگیم سکینه یا خدیجه بهتر از اسمای دیگست ، مهم زیبایی و معنی قشنگ اسم هست نه عربی و فارسی یا مذهبی و غیر مذهبی بودن ، همونطوری که پیامبر اعظم فرمودن نام زیبا انتخاب کنید
  • سمیعی ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    0 0
    لارینلا به معنی کثافت
  • ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    0 1
    به نظرم فاطمه زیباترین نام واسه یه خانمه به همین دلیل اسم دخترم رو فاطمه گذاشتم اما 8 ساله که از طرف خانمم و خانوده اش که مذهبی هم هستن مورد تمسخر واقع می شم.
  • ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    0 0
    پلوتن = برنج و تن ماهی
  • ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    0 0
    ناهید Venus
  • ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    0 0
    خوب البته خانواده ها در حال تمایز هستند. این تمییز خبیث از طیب یا همان کافر از مومن است و راهی برای جلوگیری از آن وجود ندارد. علنی شدن کفر و سکولاریزم بسیاری از خانواده ها که قبلا حالت نفاق داشت خبر بدی نیست. بالاخره قشر خاکستری از بین خواهد رفت و خط واضحی بین سیاهی و سفیدی ایجاد خواهد شد و این همان لحظه ظهور و جنگ جهانی کفر و ایمان است.
  • پرهام ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    0 0
    حالا اگه یکی دوتا اسم داشته باشه چی؟ یه اسم توی شناسنامه و یه اسم که همه صداش میکنن!! خیلیا اینجورین.. با کدوم اسم بالاخره؟
  • ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    0 0
    اسم نمایانگر همه چیز نیست برخی از خلافکاران نام سید مهدی وسید حسین دارند درحالی که جرمشان لواط و زنای به عنف سرقت مسلحانه است
  • ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    0 0
    Mandana
  • حرف حق ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    0 0
    مشرق همونطوری که حجاب رو کم کم تضعیف کردن و رسوندنش به بد حجابی در کل کشور این اسامی رو هم در کشور عامدانه و یا سهوا تحقیر کردن مثلا یک نمونش نقی و تقی هستش در سریال پایتخت و............. دیگه من امیدی به صدا و سیما ایران ندارم
  • ۱۵:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    0 0
    چرا باید برای نام گذاری زا نام های عربی استفاده کنیم؟ از سنوات دور سابقه داشته که با محتوای یکسان به تناسب زبان هرقوم نام گذاری میشده مثلا ایلیا در عبری و علی در عربی...
  • مهدی 90085 ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    0 0
    اولاً نگو بد حجابی بگو بی حجابی دوماً بااین رویه که وزارت ارشاد داره پیش میره جوانها دارند به سمتی میروند که اسم های خوب وایرانی خودشان راهم عوض میکنند چه برسد به گذاشتن اسم اصیل ایرانی اسلامی...
  • مجید فضلوی ۱۸:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    0 0
    با اولین نظر موافقم
  • ناشناس ۱۹:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    0 0
    خیلی طبیعی است که مردم به سمت اسم های غیرتکراری، غیر عربی و نو بروند.
  • پارسی ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    0 0
    به چه دلیل اسامی اصیل پارسی را نباید روی بچه ها گذاشت متاسفانه شما قادر به تشخیص و تفکیک این نکته نیستید که یک دیوار مستحکم بین فرهنگ ایرانی و فرهنگ عربی وجود دارد و اسلام در ایران به معنی قبول فرهنگ عربی نیست نام گذاری افراد نیز تابع فرهنگ و زبانشان است که همانا پارسی است متاسفانه دارید راه کجی را جهت فرهنگ جامعه طی میکنید از تحریک احساسات نسل جوان با نامگذاری های تازی برروی محصولات ارزشمند دفاعی و حالا گیر دادن به نامگذاری افرد یک کلمه ما عرب نیستیم و این ملت اجازه استیلای فرهنگ عربی را از هزاران سال تا کنون نداده از این به بعد هم نخواهد داد
  • ۱۹:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    0 0
    من هم موافقم واقعاوقتی بعضی اسامی به گوش آدم میخوره اصلانمیفهمیم بچه دختره یاپسر!امیداواریم اسامی ایرانی واسلامی اونقدرزیادبشه که این اسامی ازلیست سازمان ثبت احوال پاک بشه.انشا...
  • ۲۱:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    0 0
    بنظر نمیرسه نظر درستی باشه. نام گذاری نشان از قرابت فکری اون خانواده با اون موضوع نیست همیشه. در ضمن سخن پیامبر نام نیکو هست نه الزاما نام مذهبی. نباید با تنگ نظری مردم رو بیش از پیش به سمت استفاده از اسامی پوچ سوق داد. باید اجازه داد اسامی نیکو استفاده شه و البته استفاده از اسامی مبارک معصومین هم بیشتر توصیه و تبلیغ بشه
  • kambiz ۲۳:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    0 0
    من دوست دارم دخترمو نرگس صدا کنند :)))))
  • ۲۳:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
    0 0
    صدا و سیمای غیراسلامی ایران!! دانشگاه آزاد غیراسلامی ایران!! فرهنگ و ارشاد غیراسلامی ایران!!
  • ۰۰:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۷
    0 0
    اسم دخترمو گذاشتم فاطمه زهرا، به اين اميد كه صاحب اسم دست من و خانمم و دخترمو در روزي كه شديداً نياز داريم بگيره انشاله
  • کوروش ۰۱:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۷
    0 0
    سپاس از شما.ای کاش واقعا این فرهنگ غلط که نشا آن رسانه ملی در برنامه های خود می باشد از بین رود
  • علیرضا ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۷
    0 0
    کما اینکه وقتی به نامهای فرزندان معصومین توجه کنیم یا از نام معصومین دیگه گرفته شده یا نامهای زیبای عربی هستن . برای ما هم ملاک همین خواهد بود ، یا از نام معصومین و اولیاءالله استفاده میکنیم و قداست می بخشیم به نام فرزند خودمون یا نام زیبایی براش انتخاب می کنیم . الزاما که نباید عربی باشه .
  • ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۷
    0 0
    اسم " خدیجه "واقعأ زیباست یا من این حس را دارم. دوست بنده اهل سنت است و اسمش "شهره "ولی خانوادش به اسم" زینب "صداش میزنن. متأسفانه الان اسمهایی میذارن که تلفظش هم سخته معنی بکنار...
  • ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۷
    0 0
    شما همراه اسم دخترتون " گل " هم بهش بگید ..مثلأ فاطمه گل یا فاطمه نازنین ..
  • ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۷
    0 0
    همونی که خود شخص دوست داره!!!
  • ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۷
    0 0
    به نظرمن هست چون اسم منو از روی اسم یه نفر گذاشتن و الان میبینم سرنوشتم کپی سرنوشت این خانم شده... البته ایشون اهل هنر و کمالات زیادیست ولی ازبعضی چیزا بد آورد بعد هم با بیماری فوت کرد.
  • اسمال ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    0 0
    اسم بلقیس رو میپسندم
  • سید علیرضا حسینی ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    0 0
    اسم با محتوا و مذهبی خیلی بهتر از اسامی به اصطلاح ژیگول و بیا منو... بعضی اسامی رو که میشنوی متوجه نمیشی که اسم آدمیزاد هستش یا خدای ناکرده... بیایید کمی هم به فکر روز محشرمون هم باشیم.
  • ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    0 0
    برق خنده شما در روز قیامت باعث غبطه ی همانها خواهد شد. تذکر: مومنین مسخره نمی کنند. پیامبر هم نام دخترش فاطمه بود ولی زهرا (به معنی گل) نیز صدایش می کرد. فاطمه فاطمه است ...
  • ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    0 1
    الان یکی از مصادیق با کلاس بودن ولو به اینکه دو زار پول ته جیبت هم نباشه اینه که اسم های اجق و وجق برا بچه ات بذاری
  • ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    0 1
    یکی از دوستام اسم دخترش گذاشته آیسا گفتم یعنی چه گفت نمی دونم! فقط خوشم میاد اسمشو آیسا صدا کنم اسم پسرش گذاشته آراد میگم آراد یعنی چه گفت فرشته موکل بر دین و تدبیر! در ادبیات کهن باستان!!
  • ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    0 1
    انسانها ذاتا پاك هستند اين قانون خدا است و ربطي به اسمشون نداره
  • ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    0 1
    خخخخخخخ
  • ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    0 1
    آیسا احتمالا" به معنی دختر آریایی باشه.. هفته پیش یکی از اقوام ما اسم دخترش رو آریسا گذاشت ولی همه بهش میگن آ لیسا یعنی سوسن یا همن دختر آریایی.. بهش گفتم سوسن میذاشتی بهتر بود.
  • ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    0 0
    يكي از ملاك هاي كه بعضي والدين در انتخاب اسم دارند اين است كه اسكم تك ياشد حالا اين اسم هرچي ميخواهد باشه مثلا يك از همكاران سيد ما اسم پسرش گذاشته" سيد رايبد " من به شوخي گفتم ژرايد ميگذاشتي بهتر بود يكي ديگه از همكارام اسم دخترش گذاشته" پرناك" منم براي اين كه يادم نره ميگم بر وزن غمناك. امام حسين علي السلام به واسطه عشق به پدر اسم علي را به سه صورت علي اكبر و علي اوسط و علي اصغر روي فرزنداش گذاشته بود اونوقت بعضي بچه شيعه ها عار دارند اسم ائمه رو بچه هاشون بذارن
  • امیر احمد اکبری اسبق از تبریز ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    0 0
    آیسا کلمه ترکیست معادل مهسا در فارسی
  • ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    1 0
    آیسا یعنی مانند ماه ...یک اسم ترکی فارسس ست.
  • ۱۵:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    1 0
    خوشمان آمد
  • ۱۵:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    1 0
    افرین
  • ۱۶:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    0 1
    خسته نباشید!!!!!!!!!!
  • ۱۶:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۰۸
    0 1
    تير عطارد ناهيد زهره ونوس بهرام مريخ کيوان زحل
  • IR ۱۷:۵۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۰۱
    0 0
    در روزهای محرمصداسیمافقط نام رقیه راتبلیع میکند سکینه دختر امام حسین با روصه مستند است روز خاص ندارد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس