به گزارش مشرق، «فؤاد معصوم» رئیس جمهوری عراق بار دیگر بر حضور ایران در تلاشهای منطقهای و بینالمللی برای مبارزه با گروهک تکفیری «داعش» در عراق و سوریه تأکید کرد.
معصوم در حاشیه نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، مشخصا تأکید کرد که با وجود همه تلاشهای منطقهای و بینالمللی، نبود ایران سبب بروز شکافی بزرگ در مبارزه با داعش خواهد بود.
رئیس جمهوری عراق در گفتوگویی با الحیاة، در این خصوص گفت: بر خلاف اختلافنظرهایی که میان ایران و عربستان هست، تلاش برای زدن داعش با همه ابزارهای داخلی عراق و منطقهای، بدون ایران، شکافی بزرگ در این خصوص باقی خواهد گذاشت... حضور ایران و وجود مؤثر این کشور در تلاشهای منطقهای برای زدن این گروهک (داعش) امری ضروری است که نمیتوان آن را کنار زد و عراق نمیتواند خود را از آن بینیاز ببیند.
معصوم گفت: اختلاف اصلی اکنون میان ایران و آمریکا، مسئله هستهای است.. جان کری (وزیر خارجه آمریکا) به ما گفت که آنها نمیخواهند به ایران حمله کنند و اختلافی با آن (ایران) جز در مسئله هستهای ندارند و اگر این موضوع رفع شود، بسیاری از امور در منطقه حل خواهد شد.
رئیس جمهوری عراق بار دیگر این سخن را رد کرد که «حرف آخر در عراق را ایران میزند» و گفت: ما در چارچوب مرزهای عراق حرکت میکنیم و به همه نیاز داریم. از عربستان و کشورهای (حاشیه) خلیج (فارس) گرفته تا ترکیه و ایران.
وی در خصوص روابط تاریخی با ایران نیز گفت: نکتهای بسیار مهم هست و آن اینکه شیعیان هنگامی که در عراق احساس رانده شدن به حاشیه کنند، همانطور که در گذشته (به هنگام حکومت رژیم بعث این احساس را میکردند) هیچ کشوری را پیدا نمیکنند که به امورشان رسیدگی کند... شیعیان در زمانیکه معارض بودند (در زمان رژبم بعث) فقط ایران حمایتشان میکرد.
پس از آنکه آمریکا اعلام کرد که عربستان، اردن، بحرین، امارات و قطر در حمله هوایی به داعش در سوریه شرکت کردند، رئیس جمهوری عراق تاکید کرد که بغداد «از کشورهای عربی درخواست نکرد که در حمله هوایی به داعش شرکت کنند».
معصوم در ادامه خواستار «ابتکارهایی در اقدام نظامی متوالی» علیه داعش شد و گفت که باید این گروهک را «از لحاظ فکری رسوا کرد و در مقابل دیدگاههای مردمی را (علیه آن) به هم نزدیک کرد... نقشه راه، وحدت موضع است که باید عملی شود و در حد حرف باقی نماند... گام دوم اعلام عفو عمومی است اما نه به شکل مطلق، سپس اختلافات گروههای سیاسی را از بین برد...».
وی در خصوص مشارکت اهل سنت در تشکیل دولت کنونی عراق نیز تأکید کرد که این مشارکت «صوری» نیست «بلکه آنان شریک» (واقعی) در دولت هستند و علت عدم انتخاب دو وزیر کشور و دفاع تاکنون را عدم وجود فراکسیونهای بزرگ برای تصدی این دو وزارتخانه دانست.