کد خبر 348641
تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۹

مذاکره کننده ارشد آمریکا گفت: حل و فصل اختلاف هسته‌ای با ایران می‌تواند به ایجاد زمینه‌های دیگر همکاری میان آمریکا و ایران منجر شود و ابراز امیدواری کرد که بتواند حتی در مقام رسمی خود به ایران سفر کند.

به گزارش مشرق، وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه ایالات متحده و از اعضای ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای آمریکا، روز پنجشنبه در گفتگو با صدای آمریکا از پیشرفت در گفتگوهای هسته‌ای با ایران خبر داد. وندی شرمن ،یادآور شد که حل و فصل اختلاف هسته‌ای با ایران می‌تواند به ایجاد زمینه‌های دیگر همکاری میان آمریکا و ایران منجر شود و ابراز امیدواری کرد که بتواند حتی در مقام رسمی خود به ایران سفر کند و نتایج چنین همکاری‌هایی را از نزدیک ببیند.

شرمن درباره اخرین تحولات مذاکرات هسته ای گفت: من همانگونه که رئیس جمهور ایالات متحده در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفتند، می‌گویم که ما یک موقعیت تاریخی داریم و این برعهده هر دو کشور است که از این موقعیت استفاده کنند. برای این کار به حمایت جامعه جهانی نیاز داریم. هر کدام ما باید در نحوه تعامل مان با طرف مقابل تغییراتی بدهیم. ما اهداف ساده ای داریم. کل مجموعه ۱+۵ اهداف ساده‌ای دارند. یعنی مجموعه‌ای که تحت هدایت کاترین اشتون مذاکرات را بر عهده دارد. ما می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم که ایران به سلاح اتمی دست نخواهد یافت و رهبر ایران در فتوای خود گفته ایران هیچگاه به دنبال سلاح اتمی نبوده است. بنابر این تعریف گام‌های قابل سنجش برای اطمینان بخشی به جامعه جهانی که برنامه هسته‌ای ایران کاملا صلح‌آمیز است باید نسبتا آسان باشد. این هدف ماست و ما باید بتوانیم به آن برسیم. این یک مذاکره بسیار پیچیده است و جزئیات فنی زیادی دارد. فکر می‌کنم ما در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل پیشرفت‌هایی به دست آورده‌ایم و بسیاری از رهبران و مشخصاًً تمام وزرای خارجه کشورهای ۱+۵ با ایران مذاکرات دو جانبه‌ای داشته و این مذاکرات به بهبود درک متقابل کمک کرده است.

مذاکره کننده ارشد هسته ای آمریکا همچنین نسبت به زمان باقی مانده برای ادامه مذاکرات اظهار داشت:خوب فکر می‌کنم ما در این لحظه کاملا بر گزینه یک تمرکز داریم. ما باید برای رسیدن به این توافق فشار را بر روی خود حفظ کنیم. ما متخصصانمان را به کار گرفته‌ایم، زیرا این یک توافق بسیار بسیار فنی است و موضوعاتی اینجا مطرح هستند که هیچ یک از ما در سطح سیاسی درک درستی از آن نداریم. اما مهمترین بعد این توافق هم در همین جزئیات نهفته است. لذا کارشناسان ما و همه اعضای گروه ۱+۵ ظرف روزهای متوالی گذشته ساعت‌های بی‌شماری را صرف پرداختن به جزئیات این توافق کرده‌اند. یعنی حتی وقتی ما در سطح سیاسی به درک متقابلی می‌رسیم، تازه آنوقت باید کارشناسان ما باید بطور عمقی جزئیات را تجزیه و تحلیل کنند تا اطمینان یابیم که آنچه می خواهیم انجام دهیم، هدف ما را تامین می کند. برای همین است که این فرایند زمان بر و پیچیده است اما من اعتقاد دارم مذاکرات در حال پیشرفت هستند، هر چند که هنوز تصمیم‌های بسیار مهمی هستند که باید اتخاذ شوند.

معاون وزیر خارجه آمریکا درباره تاثیر لغو تحریمها بر اقتصاد ایران گفت: خوب من فکر می‌کنم که حتی طرح اقدام مشترک که گام اول در مسیر دستیابی به یک توافق جامع محسوب می‌شد، مزایایی برای ایران به ارمغان آورده است. قطعات و خدمات صنایع خودروسازی و سرویس‌های هواپیماهای مسافربری به ایران عرضه شده‌اند، برخی از دارایی‌های مسدود شده ایران در حساب‌های بانکی بین‌المللی به ایران بازگشته‌اند – بنابراین حتی تا همین جا هم زندگی عادی مردم از این بابت کمی بهبود یافته است. اما اگر توافق جامعی حاصل شود، بدان معنا خواهد بود که رابطه جهان با ایران به نحوی بنیادی متحول شده است. خوب البته ابتدا تحریم‌ها تعلیق خواهند شد، چون ما باید نسبت به تعهد همه طرفین و قوام توافق اطمینان حاصل کنیم. اما من باید به شما بگویم، به محض این که ما تحریم‌های اصلی را تعلیق کنیم، که خیلی زود بعد از دستیابی به توافق خواهیم کرد، دنیا مثل سیلی به ایران سرازیر خواهد شد. بسیاری از هیات‌های بین‌المللی پیشاپیش به ایران سفر کرده‌اند. مهم است که نشان داده شود که این توافق پایدار است و برای سالیان متوالی قوام خواهد داشت، زیرا ما اینجا تلاش داریم پیشینه طولانی را حل و فصل کنیم.

شرمن در ادامه سخنان خود تأکید کرد که در مذاکرات با طرف‌های ایرانی علاوه بر مسائل هسته‌ای درباره برخی افرادی که دارای تابعیت آمریکایی بوده و در ایران دستگیر شده‌اند نیز گفتگو کرده است.
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۰۶:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۴
    0 0
    بياد ايران چي كار كنه؟ظريف در اونجا هر روز ملاقات داره
  • حسن تاتار ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۴
    0 0
    سلام علیکم این شخص می خواهد بیاید وایرانیان مواظب رفتار وحرکتها ایشان باشند تا مانند نمایندگان اروپا به ایران امدن وچه پیآمدهائی داشته؟
  • رحمن ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۴
    0 0
    خانم هدف شما منصفانه نیست و شما برای از بین بردن حرکت هسته ای ایران آنرا به چند مرحله تقسیم کرده اید و در مرحله اول می خواهید حداکثر از کار انداختن مراکز را داشته باشید و مرحله آخر هم این مراکز را یا بار کشتی کنید و ببرید و یا اگر ممکن نشد آنرا منفجر کنید شما در نظر بگیرید که اگر آمریکا موفق شود کارایی این مراکز را به نزدیک صفر برساند دیگر برای ایران داشتن این مراکز مقرون به صرفه نیست و یواش یواش اهمیت آن کم می شود و نگهداری از این مراکز هم ضعیف می شود و این یعنی رفتن آمریکا به مرحله دوم که این مراکز را به کارخانه قابلمه سازی تبدیل کنید ما بشما می دهیم مثلا تعداد 300نفر اشتغال درست می کند اگر شد که چه بهتر تاسیسات را بار می کنند و می برند.و اما اگر نشد از فضاهای ضعف امنیتی استفاده می کنند و هر روز در آن انفجار و خرابکاری انجام می دهند که کاملا غیر قابل استفاده گردد بخصوص در صورت آلودگی عملا دیگر قابل استفاده نیست .خوب جناب آمریکا یک ایرانی متوسط اینها را می فهمد آنوقت شما می خواهید سران ما را گول بزنید زهی خیال باطل.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس