کد خبر 352521
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۳

رییس دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال با اشاره به صحبت‌های فغانی در تلویزیون و احتمال محرومیت او گفت: استفاده از واژه محرومیت زیبنده و برازنده داوران نیست.

به گزارش مشرق، حسین عسگری درباره عملکرد داوران در طول یازده هفته سپری شده از لیگ برتر چهاردهم اظهار کرد: نتایج غیر منتظره‌ای در این یازده هفته به دست آمده و جدول مدام بالا و پایین می‌شود. با این وجود عملکرد داوران هر چند اشکالاتی داشته، در مجموع خوب بوده است. در 7 یا 8 بازی اشتباه داور در نتیجه تاثیرگذار بوده که خارج از روال مرسوم نیست اما داوران تلاش می‌کنند که اشتباه‌ها را به کمترین حد ممکن برسانند.

وی افزود: نکته مهم این است که در یازده هفته گذشته هیچ تیمی نبوده که فقط از داوری متضرر شده باشد و اشتباه‌های داوری یک طرفه به ضرر هیچ کس نبوده است. اگر تیمی در یک هفته از داوری ضرر دیده، در یک هفته هم از آن سود برده است.

رییس دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال اشتباه در جاگیری و نداشتن تمرکز را دو دلیل عمده بروز اشتباه‌های داوری عنوان کرد و گفت: عقل سلیم نمی‌پذیرد داوری که 10 - 15 سال تجربه دارد، از قوانین داوری آگاهی نداشته باشد. پس می‌شود نتیجه گرفت که اشتباهات داوری به خاطر جاگیری غلط و نداشتن تمرکز است. داور هم هرچه جوان‌تر باشد، استرس بیشتر و اعتماد به نفس کمتری دارد و این مسائل باعث می‌شود تمرکز، کافی نباشد.

عسگری همچنین گفت: گاهی اشتباه داوران در صحنه‌هایی رخ می‌دهد که بسیار آشکار است. مثلا در صحنه معروف بازی استقلال و ملوان هر کسی حرکت تکل دروازه‌بان استقلال را روی پای مهاجم حریف ببیند می‌گوید خطاست پس چرا داور باتجربه ما در آن صحنه اشتباه کرد؟ مسئله این بود که ملوان ضدحمله‌ای سریع تدارک دید و داور نتوانست از هنر بازی‌خوانی استفاده کند و از توپ عقب ماند. لحظه‌ای که خطا صورت گرفت، داور 35 متر با آن فاصله داشت. داور از این فاصله حتی اگر صحنه را ببیند باز هم با شک و تردید تصمیم می‌گیرد.

وی درباره عملکرد داوران جوان حاضر در لیگ برتر نیز گفت: به جز یک یا دو تن، سایر داوران جوان خوب بودند و نوید آینده‌ای روشن برای داوری ایران می‌دهند. بیشتر این داوران زیر 30 سال سن دارند و چند نفر هم 32 یا 33 سال سن دارند که اگر تلاش کنند خود را آماده نگاه دارند، می‌توانند یک دهه در دنیای داوری حضور داشته باشند.

عسگری درباره صحبت‌های علیرضا فغانی در برنامه 90 و خبر محرومیت وی گفت: واژه محرومیت را برازنده داور نمی‌دانم و دوست ندارم از این واژه استفاده کنم. مسئله این است که به داوران ابلاغ شده و در کلاس‌های داوری به خصوص در کلاس‌های بین‌المللی اولین چیزی که آموزش داده می‌شود، این است که داور به هیچ وجه مجاز نیست عملکرد خود یا داوران دیگر را در رسانه‌ها آنالیز یا درباره آن اظهارنظر کند. تعجب می‌کنم که چطور داور باتجربه‌ای مثل فغانی این کار نادرست را انجام داد.

رییس دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال ادامه داد: دلیل این که داوران مجاز به اظهارنظر نیستند این است که ممکن است داوری که این هفته عملکرد داور دیگری را نقد می‌کند و در یک صحنه خاص اظهارنظر می‌کند، هیچ تضمینی ندارد هفته بعد خودش اشتباه نکند و حتی اگر صحنه‌ مشابهی پیش بیاید، تصمیم درست بگیرد. آن وقت اگر آن داور در آن صحنه اشتباه کند، همه می‌گویند تو اگر بلد بودی کار خودت را درست انجام می‌دادی.

عسگری همچنین درباره ممنوعیت حضور ناظران فعال در رسانه‌ها و نقد داوران گفت: قانون می‌گوید که ناظران فعال نیز حق اظهارنظر در رسانه‌ها ندارند ولی چون کارشناسان به روز و آگاه به مسائل داوری جدید کم داریم، این هماهنگی را ایجاد کردیم و اجازه دادیم که برخی از این ناظران در رسانه‌ها حضور پیدا کنند تا آموزش‌های غلط به مخاطب داده نشود.

وی بار دیگر به صحبت‌های فغانی در تلویزیون اشاره کرد و گفت: داوران باید بدانند که هر داوری که چارچوب تعریف شده کار را رعایت نکند، طبق آیین‌نامه با او برخورد می‌شود. هر کسی در هر جایگاهی نباید به خود اجازه دهد که خارج از ضوابط حرکت کند.

عسگری در پایان و در پاسخ به این سوال که آیا علیرضا فغانی به خاطر صحبت کردن در تلویزیون محروم شده است یا خیر گفت: به هر حال قانون برخورد لازم را پیش‌بینی کرده و من دوست ندارم از واژه محرومیت استفاده کنم.
منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس