روز گذشته نیز علاوه بر جان کری، وزرای خارجه انگلیس و فرانسه نیز خود را به محل مذاکرات در وین رساندند و دیدارهایی با تیم مذاکراتی کشورمان داشتند، بعلاوه لوران فابیوس و جان کری که خبرها حاکی از بازگشت آنها به پاریس بود ترجیح دادند در وین بمانند.
در این حین اخبار دیگری مبنی بر بازگشت جواد ظریف، وزیر امور خارجه به تهران برای رایزنی با مقامات ایران منتشر شد که ایده ارائه این طرح جدیدرا تقویت کرد.
اما به محض آنکه ظریف اعلام کرد: «بحثهای مهمی این چند روز مطرح شده ولی پیشنهاد قابل توجهی نبوده که به تهران ببرم.» جن ساکی سخنگوی وزیر خارجه آمریکا نیز گفت: «کری سفر خود را به پاریس برای مذاکرات بیشتر با ظریف به تعویق انداخت.»
با این حال رسانه های غربی همچنان تلاش کردند خط وجود پیشنهاد تازه را زنده نگه دارند و روی آن اصرار کردند، ایتارتاس مدعی شد: «ظریف به تهران بر نمیگردد و طرح جدید را از طریق خط امن با تهران مطرح می کند».
خبرگزاری رویترز نیز امروز تلاش کرد این طرح جدید را زنده نگه دارد و به نقل از «یک منبع نزدیک به مذاکرات هستهای گزارش داد که ظریف سندی را از سوی قدرتها (6 گانه) دریافت کرده است که در آن اصول بنیادین یک توافق ممکن درج شده است.» برخی تحرکات سیاسی جان کری از جمله انجام کنفرانس تلفنی با وزرای خارجه کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز در راستای القای فرض رایزنی با آنها درباره چنین پیشنهادی و تلاش واشنگتن برای حل و فصل اختلافات است. اما واقعیت آن است که در صورت اراده واقعی آمریکا برای رسیدن به توافق تصمیم نهایی در واشنگتن گرفته میشود.
با نزدیک شدن به روزها و ساعات پایانی و حساس مذاکرات هسته ای، طرف های غربی حداکثر تلاش خود را به کار گماشته اند تا در صورت به نتیجه نرسیدن احتمالی مذاکرات مدعی شوند«اصول بنیادین یک توافق "ممکن"» را به جمهوری اسلامی ارائه کرده اند و این طرف ایرانی بوده که آن را نپذیرفته است. اما همچنان که محمد جواد ظریف در نخستین روز ورود به وین گفت «ایران تاکنون با تمام حسن نیت و اراده سیاسی پا به این مذاکرات گذاشته است، اما گاهی زیاده خواهی و عدم اراده سیاسی طرف مقابل شرایط حصول به توافق را با دشواری هایی روبرو کرده است.» ختم کلام آنکه چه طرح جدیدی وجود داشته باشد یا نه، مهم محتوای پیشنهادات است که بایستی حقوق مشروع جمهوری اسلامی ایران در استفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای که شامل غنی سازی نیز می شود لحاظ شده باشد.
انتظار می رود طی 48 ساعت آینده فضاسازی وجریان سازی رسانه های غربی برای انداختن توپ در زمین ایران و بازی مقصرسازی (Blame Game) در صحنه افکار عمومی جهان پیچیده تر و شدید تر شود، در مقابل بایستی تاکید کرد که تیم مذاکراتی کشورمان به گفته رئیس دستگاه دیپلماسی «به دنبال راه حل، تفاهم و تعامل سازنده است و از حقوق و عزت و سربلندی کشور دست برنخواهد داشت و نتیجه هر چه باشد چه توافق باشد و چه ایستادگی در برابر زیاده خواهی، روز سوم آذر انشاالله پیروزی ملی خواهد بود.»