به گزارش مشرق، در ادامه ی تقدیرهای اصحاب جبهه فرهنگ و هنر انقلاب، «محمد سرور رجایی»، «محمد مهدی خالقی»، «حسین قرایی» و «قربانعلی طاهر فر» از هنرمندان نسل سوم جبهه فرهنگی انقلاب نیز به جمع تقدیرکنندگان از حاج صادق آهنگران پیوستند. بر همین اساس، این چهار تن با ارسال یادداشتی برای عمارفیلم، به این مهم پرداختند.
بر همین اساس، «محمد سرور رجایی»، نویسنده و شاعر پیشکسوت افغانستان مستند " شهید غریب" را اهدا کرد.«محمد مهدی خالقی»، نویسنده و مستند ساز مستند " سفیر" خود را برای هدیه دادن انتخاب کرد. «حسین قرایی» نویسنده، کتاب "کوچ لبخند" خود را به حاج صادق آهنگران تقدیم نمود. «قربانعلی طاهر فر» مستند ساز تبریزی، مستند "لشکر خوبان" و فیلم بلند "آنایوردوم" خود را به عنوان هدیه برای این مداح اهل بیت انتخاب کرد
محمد سرور رجایی در متن تقدیمی اش نوشته است :
بسم رب شهدای والصدیقین
در سالهایی که ملت شریف ایران در حال نبرد با دشمن بعثی بودند، مردم مجاهد افغانستان در نبرد نابرابر با ارتش سرخ اتحاد جماهیر شوروی سابق بودند. مجاهدان افغانستان در دل کوههای سر به فلک کشیدهی آن مرز و بوم ایستادگی میکردند. پایگاه جهادی ما در منطقه کوهستانی بهسود نیز یکی از صدها پایگاه جهادی کشور بود. فرمانده پایگاه گاهی مجاهدی را برای آموزشهای مورد نیاز روانۀ ایران میکرد. نمیدانم سال شصت و چهار بود یا شصت و پنج. اما یادم است که یک تن از مجاهدان پایگاه از ایران آمده بود. او برای فرماندهان پایگاه سوغاتی آورده بود. سوغاتیهای از جنس کتاب کوچک دعا «ارتباط با خدا»، چند تا عکس رنگی امام، چند تا کتاب شهید مطهری، چندتا ... . اما در بین سوغاتیها کاستی بود. او کاست را با احترام برداشت و گفت: «این کاست بلبل خمینی است و برای (قومندان) فرمانده آوردهام» و بلند شد و به دست فرمانده داد. فرمانده پایگاه هم نگاهی به قاب کاست انداخت و بدون معطلی کاست را در آورد و داخل ضبط و صوتی که در کنارش بود، گذاشت: از صدای خش خش اولیه نوار متوجه شدم که همه سکوت کردهاند تا صدای بلبل خمینی را بهتر بشنوند.
«آمدم تا کرخه را از خون خود دریا کنم// آمدم تا کربلای شوش را زیبا کنم» فضای اتاق را پر کرد. احساس غریبی داشتم نمیتوانستم آرام باشم. به دور و برم نگاه کردم، همه مثل من بودند. فرمانده داشت با گوشه دستمال چفیه مانندش، اشکهایش را پاک میکرد. یادم نیست که آن روز تا شب چند بار آن کاست را گوش دادیم ولی خوب به یادم مانده است که بعد از آن، آن سرود بر سر زبان همه بود. چند تن از مجاهدین هم برای دل خود به جای کلمه «کرخه» نام مناطق جنگی افغانستان را به کار میبردند. حالا آن روزهای خوب و غریب به خاطرهها پیوسته است. پایگاه جهادی، خواندن دعای وحدت، سفارش کاست بلبل خمینی به کسانی که در آن سالها به ایران میآمدند و... چه زود فراموش شان کردیم، چه دیر به یادشان میافتیم.
در این سالهای پر از فراموشی و گم شدن، گاهی سرودهای همیشه ماندگار آهنگران است که دلم را میلرزاند. چرا؟ چون به یاد شهدا میاندازدم به یاد آن روزهای خوب و غریب که با خاطراتش زندهایم به همین خاطر فیلم کوتاه شهید افغانستانی دفاع مقدس، رجبعلی غلامی را با عنوان «شهید غریب» تقدیم میکنم به صاحب صادقترین حنجرهی حماسی روزگار ما، به حاج صادق آهنگران.
محمدسرور رجایی .
محمد مهدی خالقی در متن تقدیمی اش نوشته است :
حاج صادق عزیز، شکل دهنده بخشی ازخاطرات آهنگین کودکی های ما وصدایی که دل امام را شاد کرد. حالا باید شما را صدای بصیرت نامید. مستند "سفیر" را که یادآور شور و سوز و گداز مادران و پدران شهداست، به شما تقدیم می کنم. محمد مهدی خالقی
و حسین قرایی نیز در متن تقدیمی اش نوشته است :
باسمه تعالی
"کوچ لبخند" حاوی زندگی نامه و خاطرات شهید علی قمی را به "هنرمرد بسیجی" حاج صادق آهنگران تقدیم می نمایم.حسین قرایی
و متن تقدیمی قربانعلی طاهرفر :
حاج صادق عزیز
آن زمان که شور حسینی چه ها که نمی¬کرد، آن روزها که لشکر اسلام به عشق حسین خدا خدا می¬کرد و آن لحظه ها که قافله ات عزم کرب و بلا می کرد ما تازه در سنگر مدرسه با نوای کاروان تو پا می گرفتیم و در خیال خود همراه با آوای زیبایت در لشکر صاحب زمان آماده می-شدیم.
چه می دانستیم که درِ باغ شهادت را خواهند بست و به ما بیچارگان از آن سوی خواهند خندید. بعدها دیگر بار از شما آموختیم که ره به خطا مبریم چرا که بازهم فریاد برآوردی:
جاده و اسب محیاست بیا تا برویم کربلا منتظر ماست بیا تا برویم
و ما تازه متوجه شدیم که کربلا یک جغرافیا و بین الحرمین نیست که آمال بی منتهای جهان بی انتهای تشیع است و ثاراللهی است که در همیشه تاریخ جاری و ساری است.
برادر گلم صادق عزیز؛ به پاس واژه واژه نوحه های جاودانت که در لحظه لحظه نوجوانی و جوانیم عاشقانه با آنها زندگی کرده ام در کمال افتخار، دلنشین ترین آثار خودم را که مجموعه مستند "لشکر خوبان" و فیلم بلند "آنایوردوم( سرزمین مادری)" است، تقدیم انفاس قدسی ات می نمایم.
برادر کوچک ات
قربانعلی طاهرفر
گفتنی است پیش از این نه نفر دیگر از فعالان و هنرمندان جبهه فرهنگی انقلاب شامل آقایان سید ناصر حسینی پور، محمدحسین نیرومند، علی محمد مودب، محمدمهدی سیار، بهزاد پروین قدس، نعمت اله سعیدی، ابراهیم فیاض، اسفندیار قره باغی و فرج الله سلحشور نیز برخی از آثارشان را تقدیم کرده بودند. تقدیر از حاج صادق آهنگران طی مراسمی در اختتامیه جشنواره فیلم عمار که در تاریخ 19 دی ماه از ساعت 18:30 در سینما فلسطین برگزار می شود، صورت خواهد گرفت.
کد خبر 377806
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۴
- ۱ نظر
- چاپ
در پی موج تقدیم از حاج صادق آهنگران، محمد سرور رجایی، محمد مهدی خالقی، حسین قرایی و قربانعلی طاهر فر طی نامه ای برخی از آثار خود را به حاج صادق آهنگران تقدیم کرد.