کد خبر 382508
تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۷

او طی مبارزات، چنان لیاقتی از خود نشان داد که بسیاری معتقد بودند صاحب نبوغی ذاتی برای رهبری یک جریان سیاسی است. سید محمد واحدی بسیار شجاع، مخلص و وارسته بود.


{$sepehr_album_22407}

گروه تاریخ مشرق- جوان بود و پرشور. بلند قامت و برازنده با چهره ای روشن و زیبا. پیوسته همچون جد بزرگوارش رسول الله (ص) لبخند ملیحی بر چهره داشت و با این لبخند، به دیگران مهربانی عرضه می داشت و محبت خود را در دلها می نشاند. هرگز با کسی شوخی نمی کرد و کسی را به تمسخر نمی گرفت. مهربان بود و متواضع. صدایی مردانه و پر طنین داشت که با سن و سال اندکش تناسبی نداشت و گویی سیاستمداری سالمند و کارآزموده سخن می گوید.

به دنیا و مظاهر آن کمترین اعتنایی نداشت و جلوه های فریبنده آن حتی برای لحظه ای او را از یاد خدا غافل نمی کرد. جان او در گرو جانان بود و دل در گرو دین خدا نهاده بود. گاهی که به شوخی به او می گفتند سر و سامانی بگیرد و ازدواج کند، همان لبخند شیرین را نثار دوستان می کرد و می گفت که او در دنیای جاوید، ازدواج خواهد کرد و آرزویی جز لقاء الله ندارد.

سید محمد واحدی خطی به غایت دلنشین داشت و مقاله های بسیار شیوایی می نوشت، آن گونه که می توان ادعا کرد روزنامه" منشور برادری" در سال 1331 تا حد زیادی توسط او اداره می شد.

سید محمد واحدی همچون برادر بزرگوارش سیدعبدالحسین واحدی، در خانواده ای متدین و اهل تقوا، در سال 1313 در کرمانشاه متولد شد. بیش از پنج سال از عمر او نمی‌گذشت که پدرش آیت الله حاج سید محمدرضا مجتهد قمی (واحدی) درگذشت و او تحت سرپرستی مادربزرگوارش، خانم آل آقا، پرورش یافت. خانم آل آقا از حیث کمالات نفسانی و اخلاق انسانی و روح بردباری و استقامت، کم نظیر بود و بار سنگین اداره زندگی و تربیت فرزندان را با نهایت استواری و به کمال، بر دوش کشید، آنگونه که زبانزد خاص و عام شد و فرزندان گرانقدرش افتخار مکتب و ملت شدند.

هنگامی که خانواده به قم عزیمت کرد، سیدمحمد دوره‌های مختلف متناسب با سن و سالش را طی کرد، اما از آنجا که به طرز شگفت آوری مستعد بود، به سرعت پیشرفت کرد و در کنار برادرش عبدالحسین، به فدائیان اسلام پیوست و مبارزه با ظلم و فساد را آغاز کرد.

او در طی مبارزات، چنان لیاقتی از خود نشان داد که بسیاری معتقد بودند صاحب نبوغی ذاتی برای رهبری یک جریان سیاسی است. سید محمد واحدی بسیار شجاع، مخلص و وارسته بود. او به شدت به شهید نواب صفوی علاقه داشت و لحظه ای از او دور نمی شد و وی را پیرو راستین جد بزرگوارش امام حسین (ع) می‌دانست. نواب نیز احترام و ارزش خاصی برای او قائل بود و غالباً در کارها با او مشورت می کرد.

سید محمد در تمام ایام دشوار حمله نافرجام به علاء و اختفا و دستگیری و دادگاه، در کنار مرحوم نواب بود و حتی در لحظه شهادت هم، در کنار او اذان داد و شهادتین گفت. او به هنگام شهادت بیش از 22 سال سن نداشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • yaser ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۳
    0 0
    انشاء الله خداوند علی اعلی همه شهیدان سرافراز و بزرگوار بالاخص این دو بزرگوار را متنعم به انوار الهی ذات اقدس خویش و همسفره اهل بیت طاهرین علیهم لسلام بفرماید. " اللهم الرزقنا شهادت فی سبیلک " آمین
  • ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۳
    0 0
    عموی اقبال واحدی مجری خون گرم و صمیمی تلویزیون می باشد.خیلی چهره اش شبیه اقبال نیست.
  • محسن ۱۸:۴۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۳
    0 0
    همه عکس ها یه طرف اون عکسی هم که دارن میبرن تیربارونشون کنن و داره می خنده یه طرف ! ایران آدمای عجیب غریب زیاد داشته ولی تو 22سالگی موقع اعدام آروم باشی و بخندی خیلی حرفه . یه دونه باشه ...
  • مهدی مرادیفر ۲۲:۲۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۳
    0 0
    هیچ نسبتی با اقبال واحدی ندارد ایشان از سادات گرانمایه شهر کرمانشاه میباشد ودر حق ایشان بسیار جفا شده واگر از هزار نفر بپرسید که اورا میشاسند به جرات شاید یکنفر جواب مثبت بدهد وشهیدان کرمانشاه مانند شهر کرمانشاه غریب و مظلوم میباشد و مسئولان باید این شهید وشهیدان والا مقام را بمردم کرمانشاه بشناسنند که در غیر اینصورت در پیشگاه خدا ومردم مسئولند
  • میثم ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۶
    0 0
    شهیدان زنده اند الله اکبر

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس