به گزارش مشرق، یک پایکاه آمریکایی در گزارشی بر لزوم تشدید تحریمها علیه ایران برای گرفتن امتیازات بیشتر هستهای تاکید کرد.
«نشنال اینترست» در گزارشی تحت عنوان «قیمت پایین نفت، ایران را متوقف نخواهد کرد»، در بررسی موضوع مذاکرات هستهای به دولت آمریکا پیشنهاد کرد تحریمهای ضد ایرانی را تشدید کند.
این پایگاه آمریکایی مینویسد: «کاخ سفید و متحدانش در تلاش برای جلوگیری از تصویب تحریمهای جدید علیه ایران، اکنون روی استفاده از کاهش بهای نفت به نفع خودشان هستند. آنها بحث میکنند که بازارهای نفت ضرر اقتصادی جدی به جمهوری اسلامی وارد کرده و این باید برای قانع کردن ایران درباره لزوم نیل به توافق هستهای کافی باشد».
نشنال اینترست در ادامه نوشت: «این یک داستان فوری و فوتی و مفید برای دولت اوباما است تا به وتوی تصویب تحریم جدید تهدید کند. مشکل آن است که این داستان به نظر محکم و گیرا نیست».
این پایگاه در ادامه اذعان میکند ایران با وجود تشدید تحریمها از سال 2012 و کاهش و قطع دسترسی به پولهای ناشی از فروش نفت خود توانسته به زندگی خود ادامه دهد.
در ادامه این گزارش با برشمردن تحریمهای ضد ایرانی پیش از توافق موقت هستهای ژنو و تعلیق بخشی از تحریمها، ادعا شده که قبل از توافق نوامبر 2013(توافق موقت) تحریمها سبب کاهش شدید درآمد ایران و دسترسی آن به منابع مورد نیاز جهت توسعه صنعت نفت خود شده بود.
در گزارش نشنال اینترست با انتقاد از آنچه «ترمز در تحریمها» خوانده ادعا شده است:«بحران اقتصادی ایران بهترین اهرم آمریکا برای این بود که ایران را به سازش در برنامه هستهای بکشاند. کاهش تحریمهای گروه 5+1 این اهرم را قطع کرده است».
این پایگاه آمریکایی مینویسد: «با کاهش تحریمها اقتصاد ایران طی سال گذشته ثبات یافته است و نرخ تورم رسمی از 40 درصد به 20 درصد کاهش یافت. حتی با وجود نزول قیمت نفت امکان رشد اقتصاد ایران همچنان در سال 2015 و 2016 وجود دارد ایدهای که در گزارش اخیر جهانی بانک جهانی هم تایید شده است».
نشنال اینترست با قیاس وضعیت جاری در ایران با بحران سال 2008 مالی آمریکا تاکید میکند که ایران میتواند افت شدید قیمت نفت را شبیه به افت شدید قیمت خانه در آمریکا مدیریت کرده و وضعیت را باثبات کند.
در پایان این گزارش با تاکید بر اینکه «کاهش قیمت جهانی نفت مانع توقف ایران نخواهد شد»، ادعا میشود که تنها با تحریمهای «فلجکننده» میتوان از ایران امتیاز گرفت و نه فقط کاهش شدید قیمت جهانی نفت.