کد خبر 386194
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۱۵

گوشی‌های هوشمند با توانمندی‌های متعددشان کمک بزرگی به افزایش کیفیت زندگی ما کرده‌اند. امّا مثل هر تکنولوژی دیگری، نباید به صورت تمام و کمال به آنها اعتماد کرد اما اجازه‌هایی که ما هنگام نصب وایبر برایش صادر می‌کنیم چیزی فراتر اعتماد کامل است؛ اعتمادی که کمتر می‌توان نمونه‌ای برای آن یافت.

گروه جنگ نرم مشرق- به دوستانتان نزدیک باشید و به دشمنانتان نزدیک‌تر. این جمله معروف را حتماً شنیده‌اید. کسانی که بسیار به شما نزدیکتر هستند و اطلاعات بیشتر از شما دارند، می‌توانند مهلک‌ترین صدمات را بزنند. دوربین، میکروفون، دستیار صوتی، حسگر ژیروسکوپ، حسگر شتاب سنج، حسگر نور، مجاورت سنج، فشار سنج، دما سنج، موقعیت یاب GPS و بسیاری از این قبیل موارد از امکاناتی هستند که در دستگاه­‌های هوشمند ذکر می­‌شوند؛ امّا آیا می‌­دانید هر کدام از این ابزارها می­‌توانند به عنوان چشم‌­ها و گوش‌­هایی برای جاسوسی از شما کاربرد داشته باشند؟ این اسمارتفون­‌های جذاب و زیبا، می­‌توانند بدترین دشمن شما هم باشند. دوربین تلفن همراه شما به هزار و یک دلیل اعم از آلودگی به ویروس‌­ها، حفره‌­های موجود در نرم‌­افزارها و نصب نرم افزارهای مخرب روی دستگاه می‌­تواند خود به خود به ثبت تصاویر اطراف دستگاه بپردازد.

صدای محیط به راحتی با میکروفن قابل ضبط شدن است. تجهیزات مکان‌یابی هم به شما این امکان را میدهند تا موقعیت خود را روی نقشه مشاهده کنید و از امکاناتی مانند مسیریابی بهره‌مند شوید، اما آیا می­‌توانید با اطمینان بگویید موقعیت شما در هر لحظه برای مقاصد دیگری ثبت و به سرورهای مختلف ارسال نمی‌­شود؟ شاید بگویید که اطلاعات شما برای کسی جذابیت ندارد. در حداقلی‌­ترین حالت ممکن، شرکت­‌های تجاری با داشتن این اطلاعات شما را بمباران تبلیغاتی می‌­کنند. این روند می­‌تواند به سوی هکرها و سازمان­‌های بزرگ و دولت­ها هم تسری پیدا کند. به هر حال هیچ­‌کس نمی‌­خواهد بخشی از اطلاعاتش هیچ‌­وقت در فضای آنلاین پخش شود. راه­‌حل‌­های مقابله با احتمال لو رفتن اطلاعاتتان هم ساده است.

چرا باید از گوشی‌های هوشمند بترسیم؟ // در حال ویرایش

دستگاه‌ها و شبکه‌ها همگی نقاط ضعف فراوانی دارند. امّا با این وجود برای مقابله با خطراتی که به خصوص گوشی‌های هوشمند را تهدید می‌کند، راه‌ حل‌های کوچکی وجود دارد. مثل همیشه بدیهی‌ترین اصول را باید از همان ابتدا رعایت کنید. وصل نشدن به شبکه Wi-fi ناشناس یکی از همین بدیهیات است. همین طور نصب نکردن برنامه‌ها از فروشگاه‌های نامعتبر؛ با رعایت همین دو اصل ساده، قدم‌های بلندی در حفظ امنیت دستگاه خود برداشته‌اید. نصب برنامه‌های کرک شده یکی از عادات اکثر ماست. برنامه‌های به ظاهر بی‌آزار که توسط عده‌ای ناشناس برای رضای خدا و خلق، در اینترنت برای دانلود رایگان قرار داده‌اند. در حالی که اکثر برنامه‌های این چنینی، در پشت صحنه دستگاه‌تان فعال بوده و اطلاعات خصوصی شما را ثبت کرده و به سرورهای مبدأ، خودشان ارسال می‌کنند.

اطلاعاتی که می‌تواند برای مصارف تبلیغاتی با حتی امنیتی مورد استفاده قرار بگیرد. برای جلوگیری از چنین مواردی، حتماً لازم است که تنظیمات گوشی‌تان را حتماً به خوبی بررسی کنید و اگر نیاز به مورد خاصی ندارید، حتماً آن را غیر فعال کنید.

نکته دیگر تمامی شرایطی‌ست که کاربران قبل از نصب هر برنامه آنها را قبول می‌کنند و عملاً برای استفاده از آنها راهی جز این تأیید ندارند. آنچه کارشناسان امنیتی را نگران می‌کند، همان قوانین و توافقنامه‌های اولیه استفاده از این برنامه‌هاست که در هنگام نصب، توسط خود کاربران تأیید می‌شود. مثلاً برای استفاده از "وایبر" راهی ندارید جز این که موارد زیر را تأیید کنید، که خواندنش خالی از لطف نیست:

- دسترسی و حتی امکان تغییر اطلاعات شخصی شما توسط "وایبر"، این اطلاعات شامل فهرست تماس‌های خصوصی، تاریخچه مکالمات ورودی یا خروجی، فهرست تماس تمامی افراد، اطلاع از روند فعالیت‌های اجتماعی شما و برخی موارد دیگر است.

وایبر به کجای گوشی شما دسترسی ندارد؟ // در حال ویرایش

- دسترسی "وایبر" به خدماتی که می‌توانند برای شما هزینه‌بر باشند؛ شامل برقراری تماس، ارسال پیامک، خدمات اینترنت همراه، ارسال پیام های چند رسانه‌ای

- دسترسی این نرم افزار به اطلاعات جغرافیایی و مکانی شما از طریق اینترنت یا جی پی اس

- دسترسی و ایجاد تغییر در پیام‌های متنی و چندرسانه‌ای ورودی و خروجی

- دسترسی کامل "وایبر" به ارتباط اینترنت موبایل و امکان استفاده از بلوتوث و سایر قابلیت‌های ارتباطی موبایل

- دسترسی کامل به حساب‌های کاربری شما، امکان ایجاد، حذف یا استفاده از حساب‌های کاربری

- دسترسی و امکان ویرایش محتویات اطلاعاتی ذخیره شده در تلفن همراه شما

- دسترسی به وضعیت عملیاتی و اطلاعات شناسایی تلفن همراه شما

- کنترل بخش‌های سخت‌افزاری سیستم؛ شامل تنظیمات صدا و تصویر

- دسترسی نامحدود به ابزارهای مختلف تلفن‌های همراه شامل بلوتوث، اینترنت همراه، صفحه نمایش فعال یا غیرفعال موبایل، نمایش هشدارهای مبتنی بر سیستم عامل، تغییر وضعیت عملیاتی تلفن همراه، تغییر تنظیمات سیستمی تلفن همراه، کنترل و حتی بستن برنامه‌های درحال اجرا ، دسترسی به تنظیمات همگام‌سازی میان حساب‌های مختلف

- دسترسی ترافیک ورودی و خروجی از طریق اینترنت و شبکه، دریافت آزادانه اطلاعات از اینترنت و شبکه؛ دسترسی به سیستم مالی Google Play از طریق تلفن همراه شما

- دسترسی به تنظیمات تمامی سرویس‌های Google در تلفن‌های همراه، هر چند به گفته مدیر اجرایی "وایبر"، این دسترسی‌ها به دلیل اطلاع از مشکلات فنی و بهبود خدمات ارتباطی مشترکین انجام می‌گیرد.

همچنین به روز رسانی‌های نرم‌افزاری دستگاه‌تان را هم به سرعت انجام دهید. وصله‌های امنیتی مهم اغلب در همین به روز رسانی‌ها قرار داده شده و کمک بزرگی به بهبود شرایط امنیتی موبایل می‌کند. البته باید یادتان باشد که هنگام فروش گوشی دست دومتان، اطلاعات را به طور کامل پاک کرده و آن را به تنظیمات اولیه کارخانه بازگردانید. اگر حافظه گوشی خود را به روش گاتمن (35 مرتبه) پاک کنید تا حدودی موفق خواهید بود اما این کار هم خیلی به جلوگیری از سرقت اطلاعات شخصی و پاک شده شما کمک نخواهد کرد.

بسیاری از سوءاستفاده‌ها و رخنه‌های امنیتی به سادگی از همین گوشی‌های دست دوم شروع شده و صدمات جبران‌ناپذیری را به زندگی خصوصی و حرفه‌ای افراد و شرکت‌ها وارد کرده است. اسمارت فون‌ها با توانمندی‌های متعددشان کمک بزرگی به افزایش کیفیت زندگی افراد کرده‌اند. امّا مثل هر تکنولوژی دیگری، نباید به صورت تمام و کمال به آنها اعتماد کرد.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 18
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۰۰:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۵
    0 0
    اگرچه در جامعه بي تاثير ولي خيلي مطلب كاملي بود ممنون
  • ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۵
    0 0
    وایبر ارزون میوفته گرون تموم میشه
  • ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۵
    0 0
    آخه وایبر چیکار به پیامکها و تماسهای من جوون بیکار 32ساله فوق لیسانس متاهل شهرستانی فارغ التحصیل از دانشگاه دولتی داره؟؟؟!!!!
  • لیدا12 ۰۸:۵۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۵
    0 0
    ازاطلاع رسانی جامعتون ممنونم
  • ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۵
    0 0
    ما که نصب میکتیم و استفاده نیکنیم به شما هم ربطی نداره
  • ميثم قمي ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۵
    0 0
    تو گوشي هاي هواوي قابليتي داره كه امكان دسترسي هاي نرم افزار ها رو به اجزاي اطلاعاتي گوشي طبقه بندي كرده و كاربر ميتونه مشخص كنه كه دسترسي محدود باشه .حال شما اگر دسترسي هاي وايبر رو به مخاطبين ، فايلهاي گوشي و ... محدود كنيد اين نرم افزار ديگه كارنميكنه . حالا خودتون قضاوت كنيد .
  • حسین ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۵
    0 0
    چیش کامل بود الان همین GooglePlay که روی تمامی دستگاه ها نصب هست از تمامی مجوز های گوشی استفاده میکنه بدون مجوز برنامه نصب یا حذف می کنه و هروقت که خواست از اطلاعات میتونه استفاده کنه گوگل هم که با سیا و موساد و ... در ارتباط هست پس بهتره اول به اون می پرداخت
  • ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۵
    0 0
    اگر دقت کرده باشید در startpage این نرم افزار نام کشور اسراییل به رمز در پایینش نوشته شده.
  • ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۵
    0 0
    میخوایین فیلترش کنین، فیلتر کنین دیگه، نیازی به این کارا نیست که
  • مجید ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۵
    0 0
    مشرق جان تو دیگه چرا وایبر یک شبکه کاملا صهیونیستی است و باید آن را تحریم کرد
  • مجید ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۵
    0 0
    مشرق جان تو دیگه چرا وایبر یک شبکه کاملا صهیونیستی است و باید آن را تحریم کرد
  • هاها ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۵
    0 0
    کسی با شما دوست علاف عزیز کاری نداشت از اول هم خودتو جدی گرفتی مخاطب اونایی که درس های مهم میخونند قراره پس فردا وزیری معاونی قاضی سخنرانی استاد دانشگاهی چیزی بشند که گیر اخاذی این ها و سازمان سیا نیوفتند شاما برو Poo تو بازی کن عزیــــــــــــــزم!
  • بهروز وسوفی ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۵
    0 0
    همه چیزمون درست مشگل کشور ما شده برنامه های اجتماعی
  • آرش ۱۶:۱۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۵
    0 0
    آخه سیاوموسادبی کارن بیان اطلاعات گوشی آدمای عادی کوچه وبازاروچک کنن؟
  • ۱۶:۴۳ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۵
    0 0
    باور کنی یا نکنی حقیقت تغییر نمیکنه وایبر اینستاگرام و... همش جاسوسیه
  • صحیح ۲۳:۰۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۵
    0 0
    به طرف میگن آب میخوری سرتو پایین نگیر عقلت کم میشه! میگه عقل چیه؟! میگن تو بخور!
  • یک و دو ۲۳:۱۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۵
    0 0
    تو اون همه چیز یکیش همین مشکل! نباید حلش کنیم به نظر شما؟!
  • فهامون ۲۱:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
    0 0
    اگه به اینترنت متصل نشیم باز هم می تونن اطلاعات رو بدزدن؟ یکی می گفت می تونن!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس