گروه سیاسی مشرق – رفت و آمدهای سیاسی با پوششهای مختلف حقوقی، بازرگانی و ... در دولت یازدهم افزون شده است و با برگزاری همایشهای بینالمللی برخی از افراد سیاسی به ایران سفر میکنند و ضمن آشنایی با بخشهای مختلف اقتصادی و سیاسی ارزیابی خود را از فضای داخلی ایران به حکومت متبوع خود گزارش میکنند. [1]
حضور "کلودیا رویت"، نایب رئیس مجلس آلمان یکی از این موارد است که البته سروصدای بسیاری به پا کرد و پس از خروج روت از ایران مصاحبه وی با دویچه وله فارسی، ارگان رسانهای حکومت آلمان نشان داد که سفرهای مقامات و دیپلماتهای خارجی به ایران تنها یک سفر معمولی نیست و آنان اهداف مشخصی را در این زمینه دنبال می کنند. [2]
اما در میان سفرهایی که با سر و صدای زیادی همراه است، برخی از سیاسیون کهنهکار در قالبهای مختلف از جمله در قامت یک حقوقدان و بازرگان به کشورمان سفر کردهاند که از دید رسانهها کم و بیش پنهان مانده است.
یکی از این افراد "جیم اسلاتر" نماینده سابق کنگره آمریکاست که در آذرماه سال جاری برای شرکت در کنفرانس بینالمللی"جهان علیه خشونت و افراطیگری'" که در تهران برگزار شد به عنوان حقوقدان به ایران سفر کرد.
بنابر گزارش گاردین، وی به تازگی در شورای آتلانتیک از تجربه اولین سفر خود به ایران سخن گفته و بیان داشته است که «روحانی و حلقه اطراف وی عمیقا مشتاق و متعهد ترمیم رابطه با آمریکا هستند و من معتقدم که اگر آنها در این رابطه با شکست مواجه شوند، ما احتمالا با خطر بازگشت تندروها در ایران مواجه خواهیم شد.»
مقامات ایرانی که با اسلاتر دیدار داشتهاند عمیقا نگرانی خود را از اثرات تغییرات نوامبر گذشته در کنگره آمریکا که باعث سیطره جمهوریخواهان بر کنگره شد بر مذاکرات هستهای به وی ابراز داشتهاند.
به گفته این نماینده سابق کنگره آمریکا مقامات ایرانی نگران هستند باراک اوباما نتواند در مقابل کنگره جهت لغو تحریمها و اجرای توافق احتمالی به خوبی ایستادگی کند.
وی در ادامه سخنان خود به نقش مذهب در زندگی ایرانیان پرداخته و بیان داشته است که مذهب در زندگی ایرانیان نقش بسیار پررنگی دارد و به عنوان یک نیروی غالب در دو کشور مسیری جدید برای گفتگو است.
اسلاتری در گفتگو با المانیتور نیز بیان کرده که با برخی از مقامات ایرانی همچون "محمد جواد ظریف" وزیر امور خارجه، "مجید تخت روانچی" عضو تیم مذاکره کننده هستهای و "محمد نهاوندیان" رییس دفتر رییس جمهور دیدار کرده است. [3]
اسلاتری در حاشیه کنفرانس" جهان علیه خشونت و افراطیگری" در تهران
بنابر گزارش المانیتور، اسلاتری ادعا کرده که توافق هستهای میتواند به گرم شدن روابط ایران و آمریکا کمک کند و در نهایت راه را برای کاهش خصومت میان ایران و اسرائیل باز کند. از این جهت وی به توافق هستهای به عنوان یک پنجره باز برای ایجاد رابطه با ایران می نگرد.
جیم اسلاتری که پیش از این در ارتش آمریکا خدمت کرده، به عنوان یک حقوق دادن و رابط و فعال در زمینه محیط زیست در آمریکا شناخته میشود و با همین عنوان به کشورمان سفری کرده است. [4]
[1] -http://www.fardanews.com/fa/news/361758
[2] -http://www.mashreghnews.ir/fa/news/386023
[3] - http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2015/01/excongressmanvisitsiranexpectsnucleardeal.html
[4] -http://www.theguardian.com/world/2015/feb/10/ex-congressman-visits-iran-and-makes-urgent-call-for-better-ties