انگلیس و فرانسه تمام درخواستها برای احیای روابط با دولت دمشق را رد کردهاند. مقامهای آمریکا نیز میگویند هیچ تغییری در سیاست خود در قبال اسد حتی درباره تمرکز برای مقابله با داعش ندارند.
بشار جعفری افزود: ما آماده همکاری با آمریکا هستیم. اما آنها چنین چیزی را نمیخواهند.
دیپلماتها در فوریه 2015 اعلام کرده بودند، برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا که سفرای خود را از سوریه خارج کردند گفتهاند که زمان برای ارتباط بیشتر با دمشق فرا رسیده است.
هماکنون نیز دیپلماتها میگویند درخواستها برای همکاری با دمشق از جانب سوئد، دانمارک، رومانی، بلغارستان، اتریش و اسپانیا به همراه جمهوری چک که سفیر خود را از سوریه خارج نکرده، صورت گرفته است. نروژ و سوئیس نیز که عضو اتحادیه اروپا نیستند، نیز حامی برقراری ارتباط با دولت سوریه هستند.
سفیر سوریه در سازمان ملل ادامه داد: بسیاری از هیاتهای اروپایی با هدف تقویت همکاری مقابله با تروریسم به دمشق رفتهاند. ما به همه گفتیم که اگر خواهان چنین همکاری هستند باید به سوریه بازگشته و سفارتهایشان را باز کنند. ما خواهان احیای مشروعیت سیاسی بینالملل برای همکاری امنیتی هستیم.
وی استراتژی باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا را در آموزش و تسلیح شبهنظامیان به اصطلاح میانهروی سوری تقبیح کرد و گفت: این اقدام تنها باعث میشود تا این تسلیحات به دست داعش بیفتد. این جنگ داخلی سوریه نیست. این یک جنگ تروریستی بینالمللی علیه دولت و مردم سوریه است. چون دهها هزار شبهنظامی خارجی به داعش و سایر گروههای شبهنظامی در سوریه پیوستهاند.