به گزارش مشرق، کره جنوبی روز سه شنبه به طور رسمی اعلام کرد که برنامه ای برای استقرار این سامانه در خاک خود ندارد و این موضوع را فعلا از دستور کار خارج کرده است.
سیستم تاد یک برنامه تسلیحاتی زمین پایه با قابلیت تحرک و جابجایی است که برای نابودی موشک های بالستیک کوتاه برد و میان برد درست چند ثانیه پیش از برخورد با زمین طراحی شده است.
این سیستم یکی از آخرین لایه های دفاعی در برابر موشک های بالستیک است و نقش مهمی را در برنامه های دفاعی آژانس دفاع موشکی آمریکا دارد.
کیم مین سئوک سخنگوی وزارت دفاع کره جنوبی روز سه شنبه اعلام کرد که کشورش در حال حاضر هیچ برنامه ای برای خرید این سامانه ندارد هر چند که در اختیار داشتن آن در افزایش قدرت نظامی یک کشور نقشی موثر دارد.
وی گفت که قدرت کنونی موشکی کره جنوبی از قابلیت های دفاعی لازم در برابر هرگونه تهدیدی برخوردار است و می تواند اهداف نظامی کشور را به خوبی پیش ببرد.
ژنرال وینسنت بروکس رییس فرماندهی ارتش آمریکا در حوزه اقیانوس آرام اواخر هفته گذشته به صراحت از ضرورت استقرار این سامانه موشکی در کره جنوبی به دلیل آنچه که او تهدیدهای کره شمالی نامید، خبر داده بود و اصرار داشت این سامانه تحت هر شرایطی در خاک کره جنوبی نصب شود.
وی در مصاحبه با رویترز گفت: ما در این منطقه دشمنی داریم که از قابلیت موشکی برخوردار است و نشان داده که تمایل به استفاده از این موشک ها را دارد.
به باور کارشناسان، مقامات آمریکایی سعی دارند به گونه ای وانمود کنند که استقرار سامانه موشکی تاد در کره جنوبی تهدیدآمیز نبوده و صرفا برای مقابله با موشک های بالستیک کره شمالی است.
دولت چین بارها به استقرار سیستم دفاع ضدموشکی پیشرفته در کره جنوبی اعتراض کرده و این اقدام را موجب تخریب روابط پکن و سئول دانسته است.
چندی پیش نیز مراتب اعتراض و نگرانی چین از استقرار سامانه موشکی آمریکا در خاک کره جنوبی، در جریان دیدار «چانگ وان چوان» وزیر دفاع این کشور با همتای کره ای او در سئول اعلام شد.
پکن تاکید دارد که استقرار این سامانه موشکی با برد 2 هزار کیلومتر، فراتر از اهدافی مانند کره شمالی را هدف قرار می دهد که این موضوع به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.
علاوه بر چین، روسیه نیز پیشتر ضمن اعتراض به این برنامه آمریکا، استقرار این موشک ها را ناقض امنیت ملی کشورهای منطقه دانسته بود.
احزاب مخالف دولت پاک گئون هی رئیس جمهور کره جنوبی نیز موافق استقرار این سامانه نیستند و اعتقاد دارند که استقرار این موشک در کره جنوبی علاوه بر دامن زدن به مسابقه تسلیحاتی در منطقه؛ به افرایش تنش ها میان دو کره دامن خواهد زد.
کره جنوبی و آمریکا متحد نظامی هستند و همواره اقدام به برگزاری رزمایش های مشترک در آب های ساحلی جنوب و جنوب غرب شبه جزیره کره می کنند.
در حال حاضر نزدیک به 30 هزار سرباز آمریکایی در کره جنوبی مستقر هستند.
مخالفت برخی کشورها و اعتراض های مردمی در کره جنوبی، سئول را بر آن داشت تا از خرید و استقرار سامانه موشکی موسوم به «تاد» منصرف شده و از موضع قبلی خود عقب نشینی کند.
منبع: ایرنا