گروه اقتصادی مشرق- اظهارات قابل تامل دو مقام اقتصادی دولت اصلاحات، از موضوعات مهم صفحات اقتصادی روزنامه‌های امروز است. رئیس سازمان مدیریت دولت اصلاحات از ایده‌های رضاشاه تمجید کرده است. معاون وزارت اقتصاد دولت اصلاحات نیز گفته که نیازی به خودکفایی نداریم. سایر مطالب مهم اقتصادی روزنامه‌های امروز در ادامه آمده است.


* آرمانستاری‌فر: نوسازی در زمان پهلوی اول بی‌سابقه بود، رضاشاه صاحب ایده بود!/ صفایی فراهانی‌: نیازی به خودکفایی نداریم/ رئیس مرکز آمار: هنوز در رکود به سر می‌بریم/ دولت قبل مقصر خاموشی‌های احتمالی در تابستان 94 است/ اتهام به سازمان دامپزشکی در واردات گوشت بوفالو/ مسکن مهر فقط یک اسم بود اما مسکن اجتماعی یک طرح جهانی است

- دولت گذشته زمینه‌ساز رانت در عرصه اقتصادی کشور شد

 اسدا... عسگراولادی، عضو اتاق بازرگانی درباره مفاسد اقتصادی به روزنامه آرمان گفته است: دولت گذشته زمینه‌ساز رانت و ظهور و بروز فرصت‌طلبان نوظهور در عرصه اقتصادی کشور شد.

بخشی از پول نفت و سهم تولید دراختیار این افراد گذاشته شد به‌گونه‌ای که یک شبه به ثروت‌های هنگفتی دست یافتند و امروز تنها نهادی که می‌تواند سهم مردم و اقتصاد را بگیرد قوه قضائیه است، زیرا مردم نمی‌توانند به تنهایی وارد عمل شوند.

باید تمام شرکت‌های دولتی را بفروشند و حراج کنند زیرا به جز ضرر دستاوردی ندارند، تمام بنگاه‌های دولتی را باید رها کرد می‌دانیم که تمام فسادهای اقتصادی یک سرش دست دولت است، بانک‌های دولتی باید رها شوند، بدانید که هر بنگاه بزرگ دولتی اگر کوچک شود رانت در آن کمتر می‌شود و هرچه بزرگ‌تر می‌شود رانت و فساد اقتصادی در آن بیشتر است و قوه قضائیه باید شدت عمل بیشتری نشان دهد در حالیکه با فساد موجود در سال‌های اخیر (بازه  5  سال اخیر) چند نفر اعدام شدند؟ چند نفر به حبس ابد محکوم شدند؟ درحالی‌که فسادهای ایجادشده مبرز شده و باید شدت عمل نهادهای مربوطه برای برخورد، بیشتر باشد.

این فسادها تا وقتی شرکت‌های دولتی به این شکل وجود دارد باقی خواهد ماند.


- باید حرکت‌های بزرگ دولت یازدهم در تاریخ ثبت و ماندگار شود

مرتضی بانک معاون کل نهاد ریاست جمهوری درباره افتخارات اقتصادی دولت یازدهم گفته است: مهار تورم و کاهش آن از 42 درصد به 15 درصد یک اقدام بزرگ است، مشخص نبود اگر مسیر تورم مانند گذشته طی می‌شد امروز وضعیت کشور چگونه بود و مردم در چه وضعی از زندگی به سر می‌بردند. رشد اقتصادی کشور از منفی 6 در ابتدای کار دولت یازدهم به 3 درصد در پایان سال گذشته رسید و این یک افتخار بزرگ برای دولت یازدهم است...

باید حرکت‌های بزرگ دولت یازدهم در تاریخ ثبت و ماندگار شود. پس از مهار تورم و ایجاد رشد اقتصادی، دولت در سال 94 به دنبال ایجاد رونق در تولید و در اقتصاد است. در حوزه بهداشت و با مشکلات اقتصادی سال گذشته، توانستیم با تزریق 10هزار میلیارد تومان در سال گذشته به وزارت بهداشت، شاهد ارتقای سطح خدمات رسانی در این حوزه باشیم.

پرداخت این چنینی پول یارانه به صورت نقدی که خود تزریق پول به شکل مستقیم به جامعه و تورم‌زا بود باعث شد تا دولت هزینه بیشتری را صرف پرداخت یارانه کند، این درحالی است که هدف اصلی از اجرای این طرح حذف یارانه بود. با اجرای این طرح چیزی حدود 23 هزار میلیارد تومان از محل یارانه‌ها نصیب دولت می‌شد، اما امروز دولت بالغ بر 44 هزار میلیارد تومان در سال یارانه پرداخت می‌کند و این یعنی دو برابر آنچه به‌دست آورده‌ایم، به‌عنوان یارانه پرداخت می‌کنیم.

در زمانی که این طرح در دولت قبل آغاز شد همه کارشناسان و رسانه‌ها به تشویق دولت پرداختند و هیچ شخصی نگفت که چرا به پردرآمدها هم یارانه پرداخت می‌شود. امروز همان کسانی که اجرای این طرح را تصویب کردند به دولت فشار می‌آورند که یارانه پردرآمدها حذف شود.


- بازار اجاره‌بها به هم ریخت

این روزنامه حامی دولت درباره وضع بازار اجاره مسکن اینطور گزارش داده است: چند روزی است که بازار اجاره دوباره راه افتاده است. اما این‌بار یک ماه زودتر از زمان همیشگی. امسال صاحبخانه‌ها روش جدیدی را در پیش گرفته‌اند.

آنها از مستاجران خود به جای رهن، اجاره می‌خواهند. دلیل آن هم زمزمه‌های کاهش نرخ سود بانکی است. برای صاحب‌خانه‌ها نمی‌صرفد که از مستاجر چند ده میلیون تومان پول بگیرند و در بانک بگذارند. آنها می‌خواهند این بار به جای سود 20-22 درصدی بانک، سود 30 درصدی مرسوم بازار را از مستاجران دریافت کنند...

بیت‌ا... ستاریان معتقد است که کاهش نرخ سود سپرده بانکی باعث فشار به مستاجران می‌شود. این استاد دانشگاه در گفت‌وگو با «آرمان» با اشاره به اینکه در شرایط فعلی با کاهش نرخ تورم و فاصله زیاد این نرخ با سود سپرده فعلی بانک‌ها، مردم بسیار متمایل به سپرده‌گذاری در بانک‌ها هستند می‌گوید که در شرایط فعلی صاحبخانه‌ها تمایل بیشتری به سپرده‌گذاری در بانک‌ها دارند و بر این اساس رهن بیشتری نسبت به اجاره‌ها دریافت می‌کنند. او تاکید می‌کند که اگر هم نرخ کاهش یابد شرایط معکوس شده و در این شرایط بازار راه می‌افتد والبته باز مالکان تمایل کمتری به دریافت رهن و علاقه بیشتری به دریافت اجاره پیدا خواهند کرد و به این ترتیب مستاجران زیان خواهند دید.

این اقتصاددان توضیح می‌دهد که به نظر می‌رسد راه انداختن بازار و خروج از رکود به قیمت زیان مستاجران تمام می‌شود. این کارشناس اقتصاد مسکن ادامه می‌دهد که بهره حاصل از اجاره خانه برای مالک 36 درصد است و بر این اساس او هیچ وقت دریافت اجاره را رها نمی‌کند تا از مستاجر رهن بگیرد.

«مجتبی بیگدلی» از مسئولین اتحادیه انبوه‌سازان نیز به آرمان گفته است: واقعیت تلخی وجود دارد که ما امروز با آن مواجه هستیم. در آن زمان که ما گفتیم تورم 40درصدی به 15درصد رسیدهاست و باید نرخ سود تسهیلات پایین بیاید، این اتفاق نیفتاد و نرخ سود 17درصدی به 30درصد رسید. حال که نرخ سود سپردههای بلندمدت به 20درصد کاهش یافت.

در این شرایط قطعا صاحبان مسکن به سمت سپردهگذاری نخواهند رفت و بدین ترتیب اجاره بیشتر طلب میکنند. مسئولین امر اگر به فکر این وضعیت نباشند هم تولیدکنندگان مسکن ضرر میکنند و هم بازار مسکن از رونق میافتد. این مساله روی تقاضای مسکن بسیار تاثیر می‌گذارد و در این زمینه بنده قبلا هشدار دادهام و بارها گفتهام که پس از رکود باید منتظر سونامی قیمت باشیم. این مساله زمینه تحقق آن سونامی را ایجاد خواهد کرد.

انباشت تقاضای مسکن به مرور باعث شکسته شدن سد تقاضای انباشت شده میشود و پس از شکستن سد، باید منتظر افزایش قیمت بود. افزایش قیمتی که بهزودی باید انتظار آن را داشته باشیم. افزایشی که کل معادلات بازار را به هم میریزد.


* آفتاب یزدستاری‌فر: نوسازی در زمان پهلوی اول بی‌سابقه بود، رضاشاه صاحب ایده بود!/ صفایی فراهانی‌: نیازی به خودکفایی نداریم/ رئیس مرکز آمار: هنوز در رکود به سر می‌بریم/ دولت قبل مقصر خاموشی‌های احتمالی در تابستان 94 است/ اتهام به سازمان دامپزشکی در واردات گوشت بوفالو/ مسکن مهر فقط یک اسم بود اما مسکن اجتماعی یک طرح جهانی است

- تمایل شدید خودروسازان آمریکایی برای ورود به ایران

روزنامه اصلاح‌طلب آفتاب یزد در مطلب اصلی خود نوشته است: روز گذشته یکی از خبرگزاری‌های مطرح کشور به نقل از عضو هیئت مدیره انجمن قطعه سازان اعلام کرد که خودروسازان آمریکایی برای حضور در بازار ایران تمایل دارند و از طریق برخی واسطه‌ها به خودروسازان ایرانی پیام داده و خواستار سرمایه گذاری در صنعت خودروی ایران شده اند .

بنابر اظهارات ساسان قربانی در این زمینه شنیده شده که آمریکایی‌ها مطالعات بازارسنجی برای حضور در ایران را آغاز کرده اند و آماده اند با رفع تحریم‌ها فعالیت خود را در ایران آغاز کنند .

آفتاب یزد برای بررسی بیشتر این موضوع با ساسان قربانی که پیشتر این خبر را اعلام کرده بود گفتگویی انجام داد. وی در پاسخ به این سوال که آیا می‌تواند جزئیات بیشتری در خصوص پیام خودرو سازان آمریکایی به همتایان ایرانی شان بیان کند؟تصریح کرد: جزئیات بیشتری در این باره اعلام نشده است .

قربانی گفت : با توجه به پتانسیل زیاد اقتصاد ایران و بازاری که در کشور ما وجود دارد خودرو سازان آمریکایی تمایل شدیدی دارند که در بازار ما حضور داشته باشند . البته خودروسازان اروپایی هم ، چنین تمایل و علاقه ای را دارند و به دنبال مشارکت با تولید کنندگان ایرانی هستند.

وی افزود: آمریکایی‌ها هم از این قاعده مستثنی نیستند و با توجه به اینکه قبلا هم در ایران سابقه فعالیت در خودروسازی را داشته اند، علاقه مند به حضور در بازار ایران هستند ولی آنچه که مسلم است این است که بازار ایران الان در شرایطی است که به پیشنهادات خوب پاسخ خواهد داد یعنی محصولاتی برای ایران قابل قبول است که هم کیفی باشند و هم قیمت رقابتی و خدمات داشته باشند و مهم‌تر از همه اینکه در ایران برنامه ساخت داخل داشته باشند.

- رئیس مرکز آمار: هنوز در رکود به سر می‌بریم

برخلاف سخنان مقامات ارشد دولت درباره خروج از رکود، آفتاب یزد نوشته است: درحالی که با انتشار آمار رشد اقتصادی 2.8 درصدی در سال گذشته، امیدها به خروج اقتصاد ایران از رکود افزایش یافته ولی رئیس مرکز آمار ایران نرخ رشد اقتصادی کشور را در قیاس با سال 89 همچنان عقب می‌داند. عادل آذر به تازگی اعلام کرده است که نرخ رشد اقتصادی در قیاس با سال 89 هنوز عقب است و اقتصاد از رکود خارج نشده است.

او در گفتگویی با نشریه داخلی سازمان مدیریت و برنامه ریزی خبر داده که تولید کشور همچنان در رکود قرار دارد. این درحالی است که پیش از این با انتشار اطلاعاتی در مورد نرخ رشد اقتصادی، وضعیت اقتصادی کشور در آستانه ورود به دوره رونق تعریف شده بود.

 با این وجود عادل آذر گفته است: «در زمینه نرخ رشد اقتصادی گرچه محاسبات نشان می‌دهد که در سال 1393 این رشد مثبت شده است و در حال خروج از رکود هستیم اما در مقایسه با سال‌های 1390 و 1389 هنوز به نوعی در دوران رکود و کندی تولید هستیم.»


* ابتکارستاری‌فر: نوسازی در زمان پهلوی اول بی‌سابقه بود، رضاشاه صاحب ایده بود!/ صفایی فراهانی‌: نیازی به خودکفایی نداریم/ رئیس مرکز آمار: هنوز در رکود به سر می‌بریم/ دولت قبل مقصر خاموشی‌های احتمالی در تابستان 94 است/ اتهام به سازمان دامپزشکی در واردات گوشت بوفالو/ مسکن مهر فقط یک اسم بود اما مسکن اجتماعی یک طرح جهانی است

- عطای مسکن اجتماعی به لقایش بخشیده شد؟

این روزنامه حامی دولت از بی‌برنامگی وزارت راه و شهرسازی انتقاد کرده و نوشته است: پس از آنکه وزیر راه‌ و شهرسازی دولت یازدهم در نخستین اظهارنظر مسکنی خود اعلام کرد مسکن مهر نه تنها مشکلات بازار در طول سال‌های گذشته را حل نکرده که حتی در وضعیت اقتصاد کلان کشور نیز فشارهایی سنگین آورده است، تمام کارشناسان انتظار آن را داشتند که آخوندی با طرحی جدید بازار مسکن را متحول کند.

با گذشت کمتر از چند هفته از آغاز به کار وزیر جدید در ساختمان دادمان، سخن از طرحی مطرح شد که با هدف برپایی سقفی برای اقشار فرودست جامعه پیگیری می‌شود و بناست تمام مشکلات آنها را در حوزه مسکن ریشه‌کن کند.طرح مسکن اجتماعی که از آن به عنوان طرحی که با هدف خانه‌دار کردن دو دهک پایینی جامعه نام برده می‌شد، برای نهایی و عمومی شدن نیاز به مقدماتی داشت که بسیاری آن را منطق اصلی پروژه برای نیفتادن به دام طرح‌هایی مانند مسکن مهر می‌دانستند...

با وجود گذشت بیش از یکسال و نیم از آغاز به کار دولت جدید اما این طرح همچنان در هاله‌ای از ابهام باقی ماند تا بسیاری احساس کنند مشکلات موجود در پیگیری این طرح باعث شده آخوندی و تیم‌ شهرسازی‌اش عطای مسکن اجتماعی را به لقایش ببخشند...

هرچند در همان روزها معاونین آخوندی اعلام کردند که نخستین اقشاری که باید در لیست این طرح قرار بگیرند نهایی شده‌اند و قریب به 20 هزار خانوار که به شکل قطعی در جمع دو دهک آسیب‌پذیر جامعه هستند تا سال 1394 از این طرح استفاده خواهند کرد اما همچنان هیچ کس از جزییات این موضوع اطلاعی ندارد.

انبوه‌سازان از یکسو و اتحادیه املاک از سوی دیگر رسما اعلام کردند که هرچند در این رابطه مذاکرات ابتدایی برای دریافت نظرات کارشناسی آنها صورت گرفته است، اما هنوز هیچ نتیجه قطعی برای تعیین نحوه‌ی ساخت این پروژه یا جزییات آن با آنها مطرح نشده است.

این ابهامات باعث شد وزیر راه‌ و شهرسازی خود راسا مجددا بر لزوم پیگیری باسرعت پروژه مسکن اجتماعی تاکید کند و البته این وعده را دهد که جزییات مربوط به این طرح تا پایان فروردین‌ماه سال 1394 نهایی خواهد شد.

وعده‌ای که با نزدیک شدن به روزها و ساعات پایانی فروردین‌ماه به نظر می‌رسد باز هم در آن تاخیر خواهد شد و همچنان هیچ کس اطلاع دقیقی از آنچه بر سر بزرگ‌ترین طرح مسکنی آخوندی نداشته باشد هرچند بر مبنای اصول مصرحه قانون اساسی وظیفه‌ی تامین حداقل امکانات مسکنی تمام شهروندان ایرانی برعهده دولت گذاشته شده و باید درچارچوب طرح‌های مختلف شرایط خانه‌دار شدن تمام اقشار به طور ویژه اقشار آسیب‌پذیر جامعه فراهم شود اما این خطر که بار دیگر خاطره‌ای نه چندان خوش مسکن مهر و حضور نسجیده دولت در بازار مسکن تکرار شود، بسیاری از کارشناسان را نسبت به اظهار خوش‌بینی از آینده مسکن اجتماعی بر حذر داشته است.


* اعتمادستاری‌فر: نوسازی در زمان پهلوی اول بی‌سابقه بود، رضاشاه صاحب ایده بود!/ صفایی فراهانی‌: نیازی به خودکفایی نداریم/ رئیس مرکز آمار: هنوز در رکود به سر می‌بریم/ دولت قبل مقصر خاموشی‌های احتمالی در تابستان 94 است/ اتهام به سازمان دامپزشکی در واردات گوشت بوفالو/ مسکن مهر فقط یک اسم بود اما مسکن اجتماعی یک طرح جهانی است

- دولت قبل مقصر خاموشی‌های احتمالی در تابستان 94 است

این روزنامه اصلاح‌طلب درباره خاموشی‌های احتمالی در تابستان امسال نوشته است: «بالاخره مشكلات مديريتي دولت سابق گريبان صنعت برق را گرفت .»  اين را رييس سنديكاي صنعت برق مي‌گويد. حالا هم اوست كه از خاموشي‌ها سخن به ميان مي‌آورد و هم وزير نيرو. هر دو مي‌گويند تابستان بدون خاموشي رنگ پاييز را نخواهد ديد. اين بدان معني است كه اقتصاد ايران در تابستان پيش رو با بحراني بسيار مهم روبه‌رو خواهد بود.

 به گزارش خبرنگار «اعتماد» در حالي نگراني از كمبود برق در تابستان وجود دارد كه ايران آماده رشد اقتصادي مي‌شود. بررسي‌ها نشان مي‌دهد نتيجه مذاكرات تيرماه ميان ايران و ١+٥ هر چه باشد، اقتصاد ايران روي ريل رشد افتاده و نياز ايران به برق براي حركت چرخ‌هاي اقتصاد بيش از گذشته خواهد بود.

حالا در چنين شرايطي است كه برخي براي نشان دادن دلايل بحران موجود، مجبورند ميزان سرمايه‌گذاري‌ها در سال‌هاي گذشته و عملكرد دولت‌هاي نهم و دهم را مورد تحليل قرار دهند تا معلوم شود داستان از كجا آغاز شد...

مقامات دولت يازدهم هشدار مي‌دهند كه بايد در انتظار تابستان خاموش بود. هر چند وزير نيرو تاكيد كرده است كه اگر مردم ميزان مصرف را ١٠ درصدي كاهش دهند، تابستان به سلامت به پايان مي‌رسد اما رييس سنديكاي صنعت برق به «اعتماد» مي‌گويد كه با هر ترفندي خاموشي در تابستان گريزناپذير خواهد بود چرا كه بالاخره بايد نتيجه عدم سرمايه‌گذاري‌ها در دولت گذشته روشن شود.

 عليرضا كلاهي در توضيح دلايل بروز بحران در صنعت برق گفت: در دولت سابق ١٦ هزار ميليارد تومان كسري سرمايه‌گذاري در اين صنعت وجود داشت و به همين خاطر طبيعي است كه اين صنعت با ركودي بزرگ روبه‌رو شود.

او سرمايه‌گذاري‌ها در صنعت برق را تنها مختص به توليد برق خواند و گفت: در حوزه‌هاي ديگر مانند حوزه توزيع و نقل و انتقال هيچ سرمايه‌گذاري صورت نگرفته است... ممكن است مردم خاموشي را نتيجه سياست‌هاي فعلي دولت بدانند اما در حقيقت هر اتفاقي نتيجه خود را به سرعت نشان نمي‌دهد و امروز ما بايد تاوان سوءمديريت سال‌هاي قبل را بپردازيم.

- اتهام به سازمان دامپزشکی در واردات گوشت بوفالو

روزنامه اعتماد درباره واردات گوشت بوفالو انگشت اتهام را به سمت سازمان دامپزشکی چرخانده و نوشته است: بر اساس آمار گمرك سال گذشته يك هزار و ٢٦٧ تن گوشت بوفالوي هندي به ارزش ١٢ ميليارد و ٣١٤ ميليون تومان وارد كشور شده است. حال اگر سود دو برابري واردات اين گوشت را براي واردكنندگان آن در نظر بگيريم، خواهيم ديد كه واردكنندگان گوشت بوفالو  ٥/١٢  ميليارد تومان سود در اين سال عايدشان شده است.

با اين حساب و كتاب به وضوح مشخص مي‌شود كه علت ادامه واردات در اين چهار سال با وجود تمام مخالفت‌هاي سازمان غذا و دارو، سازمان استاندارد و حتي معاون اول رييس‌جمهور چه بوده است. اما اينكه چرا سازمان دامپزشكي با علم به كيفيت پايين اين گوشت‌ها و احتمال قريب ورود آن به بازار مصرف همچنان بر ادامه واردات پافشاري دارد؛ پرسشي است كه هنوز پاسخ روشني براي آن يافت نشده است.

هنوز هم اين پرسش در اذهان وجود دارد كه آيا از سود ياد شده، سازمان دامپزشكي نيز منتفع مي‌شود كه صدور مجوز را از دستور كار خارج‌نكرده است؟


* ایرانستاری‌فر: نوسازی در زمان پهلوی اول بی‌سابقه بود، رضاشاه صاحب ایده بود!/ صفایی فراهانی‌: نیازی به خودکفایی نداریم/ رئیس مرکز آمار: هنوز در رکود به سر می‌بریم/ دولت قبل مقصر خاموشی‌های احتمالی در تابستان 94 است/ اتهام به سازمان دامپزشکی در واردات گوشت بوفالو/ مسکن مهر فقط یک اسم بود اما مسکن اجتماعی یک طرح جهانی است

- مسکن مهر فقط یک اسم بود اما مسکن اجتماعی یک طرح جهانی است

روزنامه دولت درباره طرح مسکن اجتماعی گزارش داده و نوشته است: زمانی که موضوع مسکن اجتماعی در دولت یازدهم مطرح شد برخی‌ها این امر را با مسکن مهر مقایسه کردند و به دنبال تفاوت این دو بودند.

 در حالی که این دو هیچ ارتباط مفهومی با یکدیگر ندارند. مسکن مهر تنها یک اسم است اما مسکن اجتماعی موضوعی است که در تمام کشورها انجام می‌شود...

مسکن مهر که با هدف خانه‌دار شدن اقشار کم درآمد آغاز شد دولت با ارائه وام ارزانقیمت و کمک به بخش خصوصی برای ساخت واحد‌های مسکونی اقدام کرد اما متأسفانه قیمت فدای کیفیت شد. از آنجا که کیفیت و قیمت رابطه مستقیم با یکدیگر دارند هر گونه برنامه برای کاهش قیمت از کیفیت مسکن می‌کاهد از این‌رو در مسکن اجتماعی دولت یازدهم باید مدیریت خوبی داشته باشد تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود.

مسکن اجتماعی که در کشورهای مختلف ساخته می‌شود قالب‌های متعددی دارد، به عنوان مثال دولت واحد مسکونی می‌سازد و به دهک‌های پایین جامعه اجاره می‌دهد یا دولت می‌سازد و آن را به اقشار آسیب پذیر تحویل می‌دهد. در بهترین حالت تنها 10 درصد مشکلات گروه آسیب‌پذیر حل می‌شود لذا این‌گونه اقدام تنها بخشی از حمایت دولت از دهک‌های پایین جامعه است. در حال حاضر دولت تنها سیاست کلان مسکن اجتماعی را عنوان کرده و هنوز به سیاست اقدام نپرداخته است.

دولت هم بنا به شرایط خود و با توجه به نقدینگی که دارد می‌تواند برای مسکن اجتماعی برنامه‌ریزی کند، لذا دولت می‌تواند حداقل مسکنی را بسازد و در اختیار اقشار آسیب پذیر قرار دهد تا آنها از حمایت دولت محروم نشوند.

 اما این کلیدی است که برای کیفیت اجرا بسیار مهم است و در حقیقت واحد‌هایی باید ساخته شوند که عمر مفید آنها 100 سال باشد. در کشوری مانند امریکا هم مسکن اجتماعی وجود دارد و تمام افرادی که از نظر مالی در شرایط بدی هستند می‌توانند از تسهیلات دولت بهره‌مند شوند. بدین جهت دولت باید با سرعت بیشتری نسبت به ایجاد مسکن اجتماعی اقدام کند.

صدها راه در مورد ساخت مسکن اجتماعی وجود دارد که دولت می‌تواند آنها را بررسی و با توجه به شرایط خود یکی از آنها را انتخاب کند. این مقوله که دولت یازدهم وارد آن شده، جزو وظایف دولت است. در نتیجه ایجاد مسکن اجتماعی می‌تواند بازار مسکن را ساماندهی کند و اقشار ضعیف جامعه دارای سرپناه مناسب شوند.


* تعادلستاری‌فر: نوسازی در زمان پهلوی اول بی‌سابقه بود، رضاشاه صاحب ایده بود!/ صفایی فراهانی‌: نیازی به خودکفایی نداریم/ رئیس مرکز آمار: هنوز در رکود به سر می‌بریم/ دولت قبل مقصر خاموشی‌های احتمالی در تابستان 94 است/ اتهام به سازمان دامپزشکی در واردات گوشت بوفالو/ مسکن مهر فقط یک اسم بود اما مسکن اجتماعی یک طرح جهانی است

- ستاری‌فر: نوسازی در زمان پهلوی اول بی‌سابقه بود! رضاشاه صاحب ایده بود!

محمد ستاری‌فر رئیس سازمان مدیریت دولت اصلاحات در گفتگو با روزنامه تعادل اظهارات قابل تاملی بیان کرده است.

وي با اشاره به اينكه سازمان برنامه‌ريزي به‌تبع گفتمان توسعه‌يي رهبران و حاكمان رسميت پيدا مي‌كند، اظهار داشته است: در زمان پهلوي اول نسبت به مدرن‌سازي اقتصاد و ديوان‌سالاري كشور اقداماتي صورت گرفت كه نوسازي در آن زمان بي‌سابقه بود...

 ناگفته نماند رضاشاه در زمان خود صاحب ايده بود و به‌دنبال عقب‌افتادگي آن زمان، مجبور بود ايده‌هاي خود را با تحكم و ديكتاتوري پيش ببرد و اقداماتي كه در آن زمان در حوزه‌هاي مختلف ازجمله جاده‌سازي، بهداشت، برق و مدرسه صورت داد براساس نيازهاي آن زمان بوده است.

ستاری‌فر با اشاره به جایگاه سازمان مدیریت در دوران جنگ تحمیلی هم گفته است: به‌طور كلي وظيفه سازمان اين بود كه در زمان جنگ، برنامه يك‌ساله و بودجه كشور را تهيه و تنظيم كند... در آن زمان فرهنگ قاجاري و استبداد همچنان رنگ خود را از دست نداده بود و از سوي ديگر نفت هم ما را معتاد كرده بود، بايد گفت اگر اين سازمان نيم‌بند برنامه‌ريزي هم نبود، اين چند سد و جاده هم وجود نداشت و مي‌گفتند بخوريم و لذت ببريم، برنامه‌ريزي مهم نيست.

- صفایی فراهانی‌: نیازی به خودکفایی نداریم

محسن صفایی فراهانی معاون وزارت اقتصاد دوره اصلاحات نیز در گفتگو با تعادل اظهار داشته است: اگر پس از لغو تحريم‌ها به جاي رويكردهاي عقلاني و واقع‌بينانه به سراغ شعارها برويم، نمي‌توان انتظار ايجاد تحول در اقتصاد كشور را داشت، كشور در سال‌هاي قبل از ۸۵ و پيش از اعمال تحريم‌هاي سنگين نيز فضاي كسب‌وكار مطلوب نداشت و رتبه ايران در ميان 160 كشور درحدود 130 بود.

به عبارت ديگر اگر رفع تحريم‌ها موج جديدي از عقلانيت مبتني بر دانش را در نگاه تصميم‌گيران و مديران كشور ايجاد كند، مي‌توان انتظار تغيير داشت در غير اين صورت كشور سال‌هاي بدون تحريم سنگين زيادي را سپري كرده است كه درآن سال‌ها رويكرد مناسبي براي ايجاد زيرساخت‌هاي مناسب اقتصادي رخ نداده يا بسيار محدود بوده است...

نيازي به خودكفايي در دنياي امروز مشاهده نمي‌شود و بايد توازن بازرگاني در كشور وجود داشته باشد به عنوان نمونه اگر ۱۰۰ميليارد دلار صادرات صنعتي داشته باشيم و ۸۰ ميليارد دلار واردات؛ درحوزه اقتصادي برنده هستيم. مشكل از جايي آغاز مي‌شود كه ۵۰ ميليارد دلار صادر كنيم و در مقابل ۷۰ميليارد دلار واردات داشته باشيم.


* شرقستاری‌فر: نوسازی در زمان پهلوی اول بی‌سابقه بود، رضاشاه صاحب ایده بود!/ صفایی فراهانی‌: نیازی به خودکفایی نداریم/ رئیس مرکز آمار: هنوز در رکود به سر می‌بریم/ دولت قبل مقصر خاموشی‌های احتمالی در تابستان 94 است/ اتهام به سازمان دامپزشکی در واردات گوشت بوفالو/ مسکن مهر فقط یک اسم بود اما مسکن اجتماعی یک طرح جهانی است

- بازار به بخشنامه‌های دولت بی‌توجه است


جمشید پژویان رئیس سابق شورای رقابت درباره بخشنامه اسحاق جهانگیری گفته است: این بخش‌نامه دخالت بی‌مورد در بازار است. این بخش‌نامه در پی تثبیت قیمت‌ها است و برای تمامی کالاها و بازار‌ها صادر شده است.

باور برخی اقتصاد‌دانان به مداخله دولت در بازار؛ به معنی تثبیت و تعیین قیمت‌ها توسط دولت نیست. این نظریه‌پردازان به عامل اختلال و شکست بازار اشاره دارند و در پی این هستند که ابزار‌های کنترل این عامل را طراحی کنند تا بتوانند این مانع را برطرف کنند.

اگر عامل شکست بازار نباشد، هرگونه دخالت دولت، اختلال ایجاد می‌کند و اصولا اقتصاد به بخش‌نامه‌های دولت که سال‌های سال تجربه شده است، گوش نمی‌دهد. اقتصاد زبان خودش را می‌فهمد.


* همشهریستاری‌فر: نوسازی در زمان پهلوی اول بی‌سابقه بود، رضاشاه صاحب ایده بود!/ صفایی فراهانی‌: نیازی به خودکفایی نداریم/ رئیس مرکز آمار: هنوز در رکود به سر می‌بریم/ دولت قبل مقصر خاموشی‌های احتمالی در تابستان 94 است/ اتهام به سازمان دامپزشکی در واردات گوشت بوفالو/ مسکن مهر فقط یک اسم بود اما مسکن اجتماعی یک طرح جهانی است

- آغاز حذف یارانه پردرآمدها


همشهری خبر داده که از فروردین‌ماه امسال یارانه نقدی ۵گروه‌ درآمدی به تشخیص دولت حذف شده و در ماه‌های آینده احتمال حذف تعداد بیشتری از یارانه‌نقدی‌بگیران با درآمد بالا وجود دارد.  يارانه نقدي گروه‌هاي پنج‌گانه شامل پزشكان، مالكان خودروهاي گران قيمت لوكس، صاحبان صرافي‌ها، اعضاي هيات مديره بانك‌ها و هيات مديره شركت‌هاي خصوصي و افراد مقيم خارج از كشور قطع شده است، با اين توضيح كه يارانه نقدي برخي افراد مقيم خارج كشور از سال قبل كه شناسايي شده بودند، كليد خورده بود.

برخي شهروندان كه يارانه نقدي‌شان حذف شده است و يارانه نقدي فروردين‌ماه امسال را دريافت نكرده‌اند در تماس با همشهري با تاييد اين خبر اعلام كردند كه در سازمان هدفمندي يارانه‌ها اعلام شده كه حذف يارانه نقدي به تشخيص دولت و بر اساس مصوبه مجلس صورت گرفته است.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • منصف ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۳۱
    0 0
    واقعا" چطور میتوان به این روزنامه اعتماد کرد دست پیش میگیرند که پس نیفتند آخر این چه حرفیه پس اگر خاموشی نبود حتما" از کرمات اصلاحات است بی انصاف
  • مهدی از قم ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۳۱
    0 0
    چقدر اصلاحاتی ها و رضا میرپنج به هم میاند.اون مردک در یک نصف روز کشور را تحویل متفقین داد و بعدشم قحطی و تجاوز و .... این ها هم که فرش قرمز زیر بغل اماده و منتظر امریکا هستند.باید هم از هم تعریف کنند
  • ۲۰:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۳۱
    0 0
    نامردی اگر منتشر نکنی! واقعا وقاحت اینها حد و اندازه ندارد! زمان اجرای طرح هدفمندی را خوب بخاطر داریم ابتدا خوشه بندی بود و قرار نبود به همه یارانه بدهند ولی باندهای قدرت و ثروت با مافیای رسانه ای خود شروع به حمله به "اصل" خوشه بندی کردند و نه "روش" ان و این جمله جاهلانه را تکرار کردند که "یارانه حق همه است" و دولت هم متاسفانه پذیرفت بعد حالا یکی مثل آقای بانک می آید دروغ به این بزرگی می گوید که "زمانی که این طرح در دولت قبل آغاز شد همه کارشناسان و رسانه‌ها به تشویق دولت پرداختند و هیچ شخصی نگفت که چرا به پردرآمدها هم یارانه پرداخت می‌شود"!!!!!!!! ضمنا یک نفر از آقای عسگراولادی که عاشق یکه تازی در تجارت و.. هستند بپرسد شما چطور به اینجا رسیدید؟ البته شما هم روزی نو ظهور بودید!!!!!!!!!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس