گروه جنگ نرم مشرق- اخبار ایران و تحلیلهای پیرامون آن به طور مستمر در رسانههای خارجی - اعم از غربی، شرقی و منطقهای - منعکس میشود. نگاهی به موضوعات پرداخته شده درباره ایران میتواند تصویری کلی از نقاط تمرکز این رسانهها در داخل و نحوه انعکاس و جهتدهی آن به فضای افکار عمومی در کشورهای خود و جهان ارائه دهد.
***
ناتوانی مجموعه «اس – 300» در دفاع کامل از ایران
نشریه وزگلیاد چاپ روسیه در گزارشی به قلم رومان کرتسول مینویسد:
باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا، باور دارد که نظامیان امریکایی قادر خواهند بود در صورت لزوم، مجموعه «اس – 300» ارسالی از سوی روسیه به ایران را دور بزنند. نه فقط ژنرال های امریکایی، بلکه ژنرال های روسی نیز اذعان دارند: «سخنان اوباما، رئیس جمهور امریکا، کاملا صحت دارد».
باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا، اعلام کرده که با وجود نگرانی ها در خصوص ارسال سیستم موشکی – زمینی «اس – 300» از سوی روسیه به ایران، وی از این نظر، برای نظامیان امریکایی مشکل جدی نمی بیند.
رئیس جمهور امریکا تصریح کرد: «بودجه
تدافعی ما – در حدود 600 میلیارد دلار است. اما، بودجه تدافعی ایران –
اندکی بیش از 17 میلیارد دلار است. حتی، اگر ایران چندین فروند سیستم موشکی
– زمینی نیز خریداری کند، در صورت لزوم، ما قادر خواهیم شد، آنها را دور
بزنیم».
در این میان، وی گفت: «دلیل نگرانی ما و نیز اعتراض ما به این
موضوع، به ویژه، به این خاطر است که در حال حاضر، هنوز مذاکرات (پیرامون
برنامه هسته ای ایران)در جریان است».
مجموعه «اس – 300» که یکی از پیشرفته ترین سیستم های دفاع ضد موشکی به شمار می رود، قادر است نه فقط هواپیماها، بلکه موشک های بالستیک را نیز منهدم کند. این مجموعه قادر است، همزمان شش هدف را با شعاع برد حداکثر تا 200 کیلومتری منهدم کند.
کارشناسان تردیدی در این ندارند که هواپیماهای جنگی امریکا قادراند در صورت لزوم، سیستم های دفاع ضد موشکی «اس – 300» را منهدم کنند، همان گونه که تردید ندارند امریکایی ها بدون دادن تلفات قادر به انجام این کار نخواهند بود و این تلفات نیز بسیار محسوس خواهند بود.
کنستانتین سیوکوف، معاون اول مدیر آکادمی مسائل ژئو سیاسی، به نشریه «وزگلیاد» گفت: «برای حل و فصل این مساله، به نیرو و بودجه قابل توجهی نیاز است. برای انهدام مجموعه «اس – 300» به حداقل 36 فروند هواپیما و حتی، بیشتر نیاز است. برای انهدام پنج سیستم «اس – 300» به 180 فروند هواپیما نیاز است. در این میان، البته، خساراتی نیز وارد خواهد شد.
به گفته وی، میزان خسارات وارده به چگونگی نیروها و تجهیزات مورد استفاده بستگی خواهد داشت. وی گفت: «اگر از مجموعه های رادیو الکترونیکی استفاده شود، در آن صورت، میزان خسارات وارده تا 10 درصد خواهد رسید. در صورتی که ایران قادر باشد، تدابیر موثری را اتخاذ کند، در آن صورت، میزان خسارات وارده تا 30 – 20 درصد خواهد رسید که برای ناتو غیر قابل قبول است. اگر این مجموعه دفاع ضد موشکی با سیستم های دیگری تلفیق داده شود، در آن صورت، میزان خسارات وارده به ناتو بسیار بیشتر خواهد شد».
این کارشناس در پایان گفت: «برای انهدام این مجموعه، باید در ساختار گروه ضربتی، 200 – 150 فروند هواپیما وارد عمل شود. و البته این هواپیماها فقط کار این مجموعه ها را خنثی خواهند کرد، نه آن که آنها را نابود کنند. خنثی کردن به این معناست که مجموعه «اس – 300» بعد از چند ساعت آمادگی جنگی خود را باز خواهد یافت و مجددا برای وارد عمل شدن آماده خواهد بود».
ژنرال پیتر دینکین، فرمانده سابق نیروی هوایی روسیه، در گفتگو با نشریه «وزگلیاد» گفت: «نیروی نظامی – هوایی امریکا تمامی تجهیزات لازم برای مقابله با مجموعه های تدافعی ضد هوایی فعال و غیر فعال را در اختیار دارد».
و اما، در رابطه با مقیاس خسارات احتمالی وارده به طرف حمله کننده، باید گفت که به اعتقاد این ژنرال، در حقیقت، همه چیز به ناگهانی بودن حمله، موقعیت محل و متمرکز بودن آتش مجموعه های زمینی – موشکی بر فراز هدف مشخص بستگی دارد. دینکین خاطر نشان کرد: «تجارب حاصل از جنگ های جهانی و مناقشه های منطقه ای گواهی از آن دارند که زیان های وارده بر طرف حمله کننده از سوی ابزار فعال دفاع ضد هوایی، تا 5 درصد می رسد. این رقم را می توان رقم کلاسیکی نامید. وقتی امریکایی ها به همراه انگلیسی ها در سال های جنگ جهانی دوم، مناطق غیر نظامی آلمان را بمباران کردند، میزان خسارات وارده به هواپیماهای طرف حمله کننده، تا 5 درصد رسیده بود».
در روز 13 ماه آوریل، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، فرمانی را امضا کرد که طبق آن ممنوعیت ارسال مجموعه های زمینی – موشکی «اس – 300» به ایران از میان برداشته شد. امریکا و اسرائیل با این قرار روسیه مخالفت کردند.
در رابطه با این قرار مسکو، در رسانه های گروهی امریکا انتشار مقالاتی در خصوص این که این مساله به طور جدی باعث تغییر جدی موازنه قدرت در منطقه خواهد شد، آغاز شد. نشریه «نیویورک تایمز» پیش بینی می کند که تلاش های دولت های حاشیه خلیج فارس برای دستیابی به هواپیماهای امریکایی «اف – 35» شدت خواهد گرفت که هر یک از آنها، حداقل 83 میلیون دلار ارزش دارد.
کلینت هینواوت، سرهنگ نیروی هوایی امریکا، در مقاله خود در نشریه «نشنال اینترست» می نویسد که طی ده سال اخیر، امریکا و متحدانش در آسمان خاور نزدیک آزادی عمل کافی داشتند و مخالفان آنها ناگزیر بودند در انتخاب طرح های خود گزینه هایشان را محدود کنند. وی معتقد است که این مساله به خصوص برای ایران اهمیت زیادی داشت، اما، دستیابی به مجموعه «اس – 300» همه چیز را تغییر خواهد داد.
به اعتقاد این سرهنگ، در صورتی که امریکا تصمیم به حمله علیه تاسیسات هسته ای ایران بگیرد، در این صورت، ناگزیر خواهد بود، نیروی هوایی، نیروی دریایی و زمینی خود را به طور گسترده وارد عمل کند. وی معتقد است: «اجرای این ماموریت بسیار پیچیده و دشوار خواهد بود».
سرهنگ هینواوت اشاره می کند که به موازات آن، لغو ممنوعیت روسیه برای ارسال مجموعه «اس – 300» به ایران، ما را به دوره رقابت ژئو سیاسی باز می گرداند. و اینجا، از روزهایی سخن می رود که هر رویداد بین المللی در زمینه رقابت سیاسی با دیگر قدرت بزرگ بررسی می شد.
اختلاف ایران و آمریکا درباره رفع تحریمها: آیا علنی کردن آن اشتباه بود؟
به گزارش پایگاه کریستین ساینس مانیتور، مدت زمان زیادی طول نکشید که شادی حاصله از اعلام بیانیه لوزان جای خود را به انتقادات از جانب تندورهای دو طرف داد. و مدتی بعد هم اختلاف نظر درباره برخی مسائل خصوصاً رفع تحریمها ظاهر شد. اوباما به صورت علنی اعلام کرد که برداشته شدن تحریمها به صورت پلکانی انجام خواهد شد، اما رهبر ایران گفت که تحریمها باید پس از امضای توافق فوراً برداشته شوند.
دو ماه قبل از آنکه توافق نهایی حاصل شود، جزئیات توافق لوزان منتشر شد. حال سوالی که پیش میآید این است که چطور طرفین اجازه دادند که این قدر در معرض آسیب قرار گیرند. برخی تحلیلگران علت این مساله را تعلل و خطرپذیری به همراه نیاز سیاسی در واشنگتن ارزیابی میکنند. اما آنها معتقدند که این مساله نمیتواند مانع از دستیابی به توافق هستهای شود.
طرفین مذاکره معتقدند که ایجاد چارچوب توافقی برای سه ماه آتی کار اشتباهی بوده و باعث افزایش مخاطرات برای رسیدن به توافق نهایی شده است. آنچه باعث افزایش انتقادات مخالفان توافق شد انتشار گزارهبرگ آمریکا بود، گزارهبرگی که آمریکا معتقد است که طرفین روی آن توافق کردهاند اما ایران نخواسته است که آنرا منتشر نماید. این سند که نشاندهنده پیشرفت در مذاکرات بوده است با هدف نشان دادن پیشرفت مذاکرات و اینکه برای برای سه ماه آینده ادامه مییابد تدوین شد. این سند همچنین آتش انتقادها را تند کرده است.
اما مساله اصلی زمانبندی و میزان برداشته شدن تحریمهاست. سند آمریکا میگوید که تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپایی تنها پس از حصول اطمینان از اقدامات ایران برداشته میشوند و در صورتیکه ایران از توافق تخطی نماید این تحریمها فوراً از سر گرفته میشوند. اما مقامات ایران همچنان بر رفع آنی تحریمها تاکید دارند. حال سوالی که مطرح میشود این است که با این میزان اختلاف نظر چرا اصلاً گزارهبرگ منتشر شد.
روشی که دردسر کمتری داشت این بود که مذاکرات بدون آنکه مفاد آن منتشر شود ادامه یابد و در عوض، در تاریخ 30 ژوئن توافق نهایی اعلام شود.
پاسخ این سوال در تاکتیک مذاکرهکنندگان نهفته است. استفاده از راهبرد دقیقه نود میتوانست باعث شود که مذاکرات برای دو سال دیگر ادامه یابد. این مساله فشارها را برای انتشار مفاد توافق دوم آوریل افزایش میداد.
توافق میتوانست زودتر حاصل شود، اما تاخیرها به علت خطرپذیری و استفاده از راهبرد دقیقه نود برای رسیدن به نتایج بوده است. توافق سریع این امکان را به منتقدان میداد که بگویند که به اندازه کافی چانهزنی صورت نگرفته است. علت دیگری که گزارهبرگ منتشر شد این بود که کنگره آمریکا میخواست که از نتایج مطلع شود.
اما هزینه این ریسک بسیار بالا بوده است چرا که منتقدان در
تهران و واشنگتن تیمهای مذاکرهکننده خود را به نادیده گرفتن خطوط قرمز متهم میکنند.
چرا آمریکا باید مخالفان ایران را بپذیرد
پایگاه هیل بدون توجه به ماهیت تروریستی گروهک منافقین با خوشحالی از سخنرانی رجوی در مجلس نمایندگان آمریکا حرف میزند و مینویسد: چهارشنبه هفته پیش نقطه عطفی در جنگ آمریکا با داعش و دیگر عوامل بیثباتی و خشونت در منتطقه خاورمیانه بود. کمیته فرعی روابط خارجی مجلس نمایندگان جلسه استماعی درباره مبارزه با داعش داشت که در این جلسه مریم رجوی رئیس گروهک منافقین سخنرانی کرد. این مساله پیشرفت مهمی محسوب میشود خصوصاً زمانیکه آمریکا درگیر مذاکرات هستهای با ایران است، مذاکراتی که میتواند نقش ایران در منطقه را مشروع نشان دهد.
رجوی در سخنان خود درباره تصویری دیگری از ایران سکولار، غیرهستهای و مردمسالار حرف زد. این چنین کشوری نه تنها تهدیدی برای هم پیمانان آمریکا در منطقه نخواهد بود، بلکه دیگر از گروههای نیابتی از قبیل حزبالله نیز حمایت نخواهد کرد. در این مساله میتوان از گروهک منافقین برای مقابله با تندروی اسلامی استفاده کرد.
آمریکا با ارسال ناوهای خود به خلیج عدن نشان داد که از اقدامات ایران در سرنگونی دولت موافق غرب در یمن ناخشنود است. نیروهای نیابتی ایران در حال پرکردن خلا قدرت در صنعا هستند. تهدید و خطر گسترش تهدیدات تروریستی ضدآمریکایی در یمن لرزه بر اندام منطقه و امنیت ملی آمریکا انداخته است.
آمریکا و غرب با انتخاب دشواری روبرو هستند. ما میتوانیم همچنان سیاستهای ایران را بپذیریم، تحریمها را کاهش دهیم، پول به اقتصاد ایران تزریق کنیم و به اقدامات آن مشروعیت بخشیم. یا میتوانیم با این کشور اصولگرای هستهای به مقابله برخیزیم.
اگر ما در شکست داعش جدی هستیم، نباید این کار را به قیمت
افزایش قدرت ایران انجام دهیم. راهحلهای
کوتاه مدت و با سرمایهگذاری سیاسی اندک کاخ سفید باعث شده است که ایران دائماً
نیروهای مخالف خود را تضعیف نماید.
چرا خرید سامانه اس-300 توسط ایران باعث نگرانی کشورهای حاشیه خلیج فارس شده است
موسسه سرویسهای متحد سلطنتی بریتانیا در گزارشی از جنگ رسانهای که غرب درباره فروش سامانه پدافند هوایی اس-300 به ایران به راه انداخته است مینویسد: تصمیم عربستان برای مداخله نظامی در یمن برای مقابله با حوثیهای مورد حمایت ایران باعث افزایش بحرانهای منطقهای شده است. در حالیکه جنگ سرد بین ایران و عربستان در بالاترین حد خود قرار دارد، خبر رفع ممنوعیت فروش سامانه اس-300 به ایران توسط روسیه در زمان بدی اعلام شد.
برای آنکه پیامدهای فروش این سامانه را برای امنیت منطقهای بهتر بفهمیم و درک کنیم که چرا عربستان فروش این سامانه به ایران را نوعی تهدید قلمداد میکند باید مکانهایی که ایران ممکن است که ایران سامانه را در آنجا مستقر نماید را نام برده و درباره پیامدهای بالقوه آن نیز توضیحی ارائه دهیم.
سایتهای موجود در آبادان، جزیره لاوان، ابوموسی و سیریک میتوانند به شکل چشمگیری فضای راهبردی و همچنین سطوح تهدید را برای هواپیماهای نظامی و غیرنظامی تغییر دهند. سایت موشکی نزدیک آبادان کاملاً بر کویت و فرودگاههای علیالسالم و احمدالجابر احاطه دارد. به علاوه، ایران در صورت تمایل میتواند کوریدور بینالمللی از طریق خلیج فارس را ببندد.
مستقر کردن این موشکها در جزیره لاوان میتواند باعث احاطه ایران بر حوزههای نفتی قطر در شمال و همچنین تهدیدی برای هواپیماهای غیرنظامی ایجاد نماید. همچنین، سایت موشکی ابوموسی میتواند برای ایران این امکان را فراهم آورد که بر اعماق کشورهای حاشیه خلیجفارس تسلط داشته باشد.
استفاده از جزیره سیریک میتواند موضع راهبردی ایران را در تنگه هرمز تقویت نماید. با فروش این سامانه به تهران، جلوگیری از اقدام ایران برای بستن تنگه هرمز میتواند دشوارتر از قبل شود چرا که اولین واکنشها معمولاً به این اقدام ایران به شکل حملات هوایی از سوی هواپیماهای رادارگریز آمریکایی و نیروی هوایی غرب خواهد بود.
کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای مقابله با سامانه اس-300 ایران احتمالاً اقدام به خرید تجهیزات نظامی پیشرفته جمینگ و سرکوبکننده پدافند هوایی خواهند کرد. بعید است که این کشورها به توانند از این تجهیزات بدون پشتیبانی آمریکا استفاده کنند.
مستقر شدن این سامانه در ایران همچنین میتواند در شرایط شکننده سیاسی منطقه باعث تغییر توازن قدرت شود. زمانیکه که ایران این سامانه را در اختیار بگیرد، هرگونه اقدامی برای نابود کردن آن میتواند بسیار پرهزینه باشد. آمریکا، انگلیس و کشورهای حاشیه خلیج فارس باید به دقت ریسک نابود کردن این سامانه را بررسی نمایند و یا یاد بگیرند که با قدرت افزایش یافته ایران در منطقه زندگی کنند.
اگر روسیه ارسال این سامانه را به ایران نهایی کند، چند اقدام باید سریعاً انجام شود. کشورهای حاشیه خلیج فارس باید از این مساله مطمئن شوند که ایران از این توانمندی برای سلطه بر خلیج فارس استفاده نمیکند. واکنش احتمالی آمریکا میتواند افزایش تعداد جنگنده های رادارگریز اف-22 در منطقه باشد. همچنین، آمریکا ممکن است پروازهای هواپیماهای رادارگریز خود در نزدیکی حریم هوایی ایران متوقف کند تا اطلاعاتی زیادی درباره کارایی این سامانه در شناسایی این هواپیماها در اختیار ایران قرار ندهد.
همچنین، مجهز شدن ایران به سامانه اس-300 میتواند باعث شود
که کشورهای حاشیه خلیج فارس این بار با اصرار بیشتری به دنبال به خدمتگیری جتهای
جنگنده اف-35 باشند، درخواستی که تا کنون با مخالفت آمریکا روبرو شده است.
ایران و بمب هستهای: چرا آمریکا نمیتواند پلنگ ایرانی را رام کند
موسسه ویلسون درباره توافق هستهای ایران و غرب مینویسد: اگر اوباما فکر میکند که با استفاده از توافق هستهای میتواند ایران را تحت کنترل خود درآورد، اشتباه کرده است.
در سال 2011، بهار عربی جهان عرب را به هم ریخت و باعث فروپاشی کشورهای مهم عربی به سود رقبای ایرانی آنها شد. پنج سال بعد، اشتباه نکنید: ما شاهد بهار ایرانی هستیم، بهاری که توسط نیروهای داخلی که به دنبال تغییر نظام ایران هستند ایجاد نمیشود. در عوض، این تحولات باعث تقویت توان ایران در افزایش تاثیرگذاریش در منطقه خواهد شد.
دولت اوباما فکر میکند که میتواند با استفاده از توافق هستهای ببر ایرانی را را رام کرده و از غرایز آن به سود آمریکا استفاده کند. این مساله بعید است. دلایل آن عبارتند از:
ایران یک قدرت توسعهطلب است: مصلحتگرایی ایران را نباید با اهداف توسعهطلبانه آن اشتباه گرفت. ایدئولوژی، بزرگنمایی و بیثباتی جزیی از سیاست خارجی ایران بوده است. ایران به دنبال ثبات است، اما ثباتی که در راستای چشمانداز ایران در منطقه و در تضاد با دیدگاه آمریکا است.
ما نباید اشتراکات موقت منافع از قبیل نیاز به همکاری در مبارزه با داعش را با اختلاف نظرهای تهران و واشنگتن درباره منطقه با هم تلفیق کنیم. چشمانداز ایران برای منطقه اینگونه است: عراق تحت رهبری شیعیان و در کنترل ایران، لبنانی که در آن حزبالله قدرتمندترین قدرتی است که همیشه به دنبال تقابل با رژیم صهیونیستی است، سوریهای باثبات شاید بدون وجود اسد اما با حضور عناصر شیعی تحت کنترل ایران و نه آمریکا، شبهجزیره عربستانی که ایران از طریق یمن و دیگر همپیمانان شیعی عربستان را به چالش می کشد، و خلیجفارسی که ایران در آن قدرت برتر را دارد.
ایران همپیمانان قابل اعتمادی دارد: تهران هم پیمانان متحدی در منطقه دارد. ایران تاثیر بسیاری بر حزبالله لبنان، حکومت بشار اسد، نیروهای شیعی در عراق و واحدهای سپاه پاسداران دارد. در خارج از منطقه هم روسیه و چین آماده هستند تا از تهران در شورای امنیت دفاع نمایند. آنها این کار را عمدتاً به خاطر دلایل اقتصادی انجام میدهند. فقط می توان گفت که کنترل ایران بر همپیمانان خود بیش از کنترل آمریکا بر عربستان سعودی، امارات یا رژیم صهیونیستی است.
توافق هستهای: به سود ایران: ممانعت از دستیابی ایران به تسلیحات اتمی یکی از اهداف کلیدی سیاست خارجی آمریکا میباشد. و این شانس وجود دارد که توافق هستهای سبب رسیدن به این هدف شود. توافق هستهای می تواند باعث شود که میلیاردها دلار سرمایه بلوکه شده ایران آزاد شود و در نتیجه آزادی عمل تهران برای پیگیری اقداماتش در منطقه افزایش یابد.
معامله یا دگرگونی؟ : دیدگاه دیگر درباره توافق هستهای این است که میتواند ایران را از بحران خارج کرده و احترام بینالمللی را برای تهران به ارمغان آورد. این دیدگاه در اصل میگوید که زمانیکه تحریمهای ایران برداشته شوند، مردم ایران به اقتصاد بهتر عادت کرده و بیشتر با شرایط دنیا مطابقت پیدا میکنند. بنابراین در طول زمان نظام ایران چارهای جز این ندارد که سیاستهای خود را با خواستههای مردمش مطابقت دهد.
دولت اوباما با دنبال کردن هدف ممانعت از دستیابی ایران به
تسلیحات اتمی درگیر سیاستی شده است که تغییری در سیاستهای توسعهطلبانه ایران
ایجاد نخواهد کرد و در عوض تاثیرگذاری این کشور را در خارج افزایش خواهد داد.
ایران مستند سردار قاسم سلیمانی را منتشر میکند
به گزارش پایگاه موسسه آمریکن اینترپرایز، سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس است که مسئولیت صدور انقلاب ایران را بر عهده دارد. در سال 2007، وزارت خزانهداری آمریکا سپاه قدس را جزو سازمانهای حامی تروریسم مشخص کرد و همچنین صراحتاً از سردار سلیمانی نام برد. وی همچنان در لیست کشورها و افراد ممنوعه قرار دارد. ضمیمه شماره یک قطعنامه 1747 شورای امنیت سازمان ملل نیز از سردار سلیمانی به عنوان فرد کلیدی که تحت تحریم قرار دارد یاد میکند. این مساله که جمهوری اسلامی سایتی را برای سردار سلیمانی در نظر گرفته است نشان میدهد که حامی وی و فعالیتهایش است.
در هفتم آوریل 2015، این سایت از ساخت مستندی با نام «فرمانده» درباره سردار سلیمانی و تلاشهایش برای مبارزه با داعش و مقابله با رژیم صهیونیستی خبر داد. در توضیح این فیلم آمده است که مبارزه با گروه داعش به مانند نابودی رژیم صهیونیستی است. این مساله نشان می دهد که تنفر از رژیم صهیونیستی هنوز یک از ستونهای ایدئولوژیک جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران است. در بحبوحه جنگ ایران و عراق، هدف سپاه پاسداران تنها عقب راندن و شکست نیروهای صدام حسین نبود، بلکه این سازمان به دنبال آزادسازی قدس نیز بود.
اینکه مستند «فرمانده» با محوریت تلاش سپاه قدس برای
آزادسازی قدس است نشان میدهد که تلاشهای ایران برای تسلیح گروههای نیابتی
از قبیل حماس، حزبالله و دیگر عوامل در بلندیهای جولان و شاید در شبهجزیره سینا ادامه
خواهد یافت.
يک زن معلول ايراني نشان داده است معلوليت محدوديت نيست
این معلم بازنشسته ایرانی که اکنون 52 سال سن دارد خود را وقف کمک به افرادی کرده است که دچار معلولیتی شبیه او هستند تا بتوانند یک زندگی کامل داشته باشند و از زندگی لذت ببرند.
داستان زهره نمونه ای موفق از یک اراده و روحیه تسخیر نشدنی است.
او گفت :« هر جسمی ممکن است محدودیت ها و نقص هایی داشته باشد اما اگر از یک روحیه بالا و ناب برخوردار باشید فکر می کنم جسم مهم نباشد.»
وی پس از دریافت آموزش های اولیه در یک مدرسه استثنایی کودکان معلول وارد نظام آموزش و پرورش ایران شد و توانست مدرک روانشناسی بگیرد.
زهره اکنون با جوانانی که معلولیت های مشابه دارند کار می کند. روح الله جعفر از دانش آموزان اوست که 9 سال سن دارد و دستان خود را در یک تصادف از دست داده است و از زهره یاد می گیرد که چگونه با پاهایش نقاشی بکشد و خطاطی کند.
اعتضادالسلطنه در استفاده از پاهای خود آنقدر مهارت پیدا کرده است که به سادگی می تواند قلم و کاردک نقاشی را بین انگشتان پای خود نگه دارد و نقاشی کند. زهره چند نمایشگاه برگزار کرده است و فروش نقاشی هایش کمک خرجی در کنار حقوق بازنشستگی او است.
پریسا سماواتیان مربی نقاشی زهره می گوید :« او با پاهایش آنقدر راحت کار می کند که من گاهی اوقات فراموش می کنم از پاهایش استفاده می کند.»
زهره در تنیس روی میز نیز آنقدر ماهر است که اکنون در مسابقات داخلی شرکت می کند. او می گوید می خواهد آنقدر تمرین کند تا بتواند در رقابت های خارج از کشور نیز شرکت کند.