کد خبر 416884
تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۱

نویسنده‌ای جوان وپرکار است که نگارش چند عنوان کتاب را در کارنامه دارد و درباره استقبال از تازه‌ترین اثرش می‌گوید: «ر» داستان شهید رسول است؛ یک آدم معمولی با دغدغه‌های خاص.

به گزارش خبرنگار مهر کتاب «ر» شامل خاطرات شهید رسول حیدری یکی از پرفروش‌ترین آثار بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و غرفه نشر آرما بوده است. کتابی که هم‌زمان با نمایشگاه وارد بازار نشر شده و حالا با استقبال ویژه کتاب‌دوستان مواجه شده است.

مریم برادران نویسنده این کتاب است و به قول خودش نزدیک به ۱۰ سال است عطای گفتگو با رسانه‌ها را به لقایش بخشیده و با اینکه این کتاب یازدهمین اثر تالیفی وی به شمار می‌رود، کمتر گفتگویی از او در رسانه‌ها وجود دارد. این نویسنده جوان اما همزمان با برپایی نمایشگاه کتاب تهران میهمان غرفه خبرگزاری مهر در مصلی امام خمینی(ره) شد و دقایقی درباره این کتاب با ما به گفتگو نشست.

درباره آدم‌هایی نوشته‌ام که دوستشان دارم 

برادران درباره چگونگی تالیف این کتاب به خبرنگار مهر گفت: شغل من و رشته تحصیلی‌ام مدیریت است و کار اصلی‌ام هم فعالیت های مدیریتی و تدریس در دانشگاه است ولی کار فرهنگی را  همیشه دوست داشتم و از همین منظر کم‌کم به وادی نوشتن وارد شدم.

برخی هنوز امثال این شهید را مزدور می‌دانند

وی افزود: من درباره آدم‌هایی نوشته‌ام که دوستشان دارم و دوست دارم دیگران هم دوستشان داشته باشند. آدم‌هایی که صادق هستند و زیبا زیسته‌اند. آدم هایی که زندگی ویژه ای داشته‌اند و با مرگ مواجهه زیبایی داشته‌اند.

برادران معتقد است: برای من خوانش درباره زندگی آنها جذابیت داشت و سعی کردم آن را با دیگران قسمت کنم. همیشه حس من این بوده که افرادی که با جنگ مواجه هستند افرادی صادق تر از سایر افراد جامعه به شمار می روند و زندگی بهتری داشته‌اند.

اولین تماس را که گرفتند؛ نه نگفتم

راوی کتاب «ر» در ادامه در مورد شکل و شیوه تالیف این کتاب گفت: تلفن اول درباره شهید حیدری را پسرشان پنج سال قبل به من زدند. گفتند که دوست دارند کار تالیف زندگی نامه پدرشان را من انجام دهم. من آن زمان در فکر تالیف کار تازه نبودم و یکسری برنامه درسی داشتم. البته نه نگفتم.

وی افزود: یک لوح فشرده به من دادند که برخی نامه‌های پدرشان در آن بود و از طرف دیگر نیز آقای محمودیان از دوستان روایت فتح در بوسنی یک کار تصویری درباره ایشان انجام داده بود. این نامه ها بسیار لطیف بود و کار مستند را هم دوست داشتم و مجموعه اینها به نوشتن این اثر ترغیبم کرد.

برادران تصریح کرد: نوشتن این کتاب با مصاحبه با همسر شهید شروع شد و در ادامه مصاحبه با دوستان شهید. البته تالیف کار کمی طولانی شد چون آدم های طرف مصاحبه ویژگی خاصی داشتند.

نوشتن این کتاب دغدغه خانواده شهید حیدری بود 

این نویسنده افزود: نوشتن این کتاب دغدغه صرف خانواده شهید حیدری بود و دوست داشتند درباره پدرشان مطلبی کار شود. اما می توانم بگویم که جوان‌ها حتما با این سوال مواجه شده‌اند که چرا روزی لبنان و بوسنی برای جوانان ما مهم بوده است.

وی افزود:‌ بالاخره باید جایی جواب این سوالات داده می‌شد و کسی نبوده که تا الان درباره‌اش پاسخ دهد. من سعی کردم این سوال را پاسخ دهم و آدم هایی که وارد این حیطه ها می‌شوند را توصیف کنم.

برخی هنوز امثال این شهید را مزدور می‌دانند

شهید رسول حیدری

گاهی امثال شهید حیدری را در همین جامعه مزدور می‌نامند!

نویسنده کتاب «ر» در ادامه با طرح این سوال که «چرا شهید حیدری با سه بچه می رود بوسنی؟» اینگونه اظهاراتش را ادامه می‌دهد: چه چیزی او را به بوسنی می‌کشد. حتما می‌دانید که گاهی آنها را در همین جامعه مزدور می‌نامند یا کسی که برای گرفتن پول کاری کرده است.

وی افزود: این یک بی انصافی محض است. به نظر من فقط یک احمق است که به خاطر پول جانش را می‌دهد. آدمی مثل رسول است که دلایل خاصی دارد برای اینکه به بوسنی برود و به نظرم مهم است که امروز این دلایل بار دیگر بازگو شوند.

برادران ادامه داد: رسول فرد لطیفی بود. حتی با وجود دور بودن از خانواده‌اش سعی می‌کرد مسائل عاطفی آنها تامین شود و مرگ عجیبی هم دارد. رسول یک آدم معمولی است با دغدغه‌های خاص. او خیلی جاها ریسک های خاصی می‌کند و بسیار بی قرار است. همه اینها در این کتاب که جمع می شوند از آن اثری قابل اعتنا می‌سازد.

به گفته نویسنده، کتاب «ر» از زبان یک دانای کل روایت می شود و گاهی نیز نقل قول مستقیم در آن هست. برادران در پایان همچنین از انجام مقدمات ترجمه این کتاب نیز در بوسنی خبر داد.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس