به گزارش مشرق، ايسنا نوشت؛ دکتر تيموري تاکيد کرد: افرادي نظير معتادان تزريقي هم براي هميشه از گروه اهداکنندگان حذف ميشوند که البته اين حذفهاي موقتي و دائمي، گام اول بررسيهاست. در مراحل بعد ارگانهاي بدن داوطلبان هم از نظر بيماريهاي مختلف مورد ارزيابي قرار ميگيرد.
وي ادامه داد: مرحله «خود حذفي محرمانه» هم مرحله ديگري است که برخي داوطلبان در صورت مواجهه با موقعيتهاي ناگزير اقدام به اهدا ميتوانند با مراجعه به پزشک به صورت محرمانه اعلام کنند که خون گرفته شده از آنها به علت آلوده بودن مورد استفاده قرار نگيرد.
عضو هيات علمي سازمان انتقال خون، تماسهاي پرخطر جنسي، انتقال مايعات به بدن و همچنين مصرف مواد غذايي آلوده، آلودگي روي زخمها و انتقال از مادر به جنين را ازجمله راههاي ورود ويروسها و باکتري برشمرد و توضيح داد: ويروسها در «دوره پنجره» قابل تشخيص نيستند. اين دوره زماني است که ويروس وارد بدن فرد شده ولي بدن هنوز واکنشي نسبت به آن نشان نداده و چون پادزهري عليه ويروس شناخته نشده و وجود ويروس دربدن با ساخته شدن پادزهر عليه آن شناخته و تشخيص داده ميشود قابل شناسايي نيست ولي ما با بررسيهاي دقيق علائم اهداکننده، معاينات و پرسشهاي پزشکان سعي ميکنيم اين دوره را کشف کنيم که با پيشرفتهايي که در دنيا صورت گرفته خطر مربوط به اين مرحله هم به ?? هزار برابر کمتر از ? دهه گذشته کاهش يافته است.
تيموري در مورد باکتريها و شيوه پرهيز از آلودگيهاي باکتريايي در انتقال خون نيز استريل کردن محل گرفتن خون، جلوگيري از اهداي خون افراد مبتلا به دندان درد، اسهال يا ساير بيماريهاي عفوني را ازجمله تدابيري عنوان کرد که براي پيشگيري از آلودگي خونها به باکتري اتخاذ ميشود.