کد خبر 423178
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۰

سخنگوی دولت با بیان اینکه برنامه ششم توسعه و اقتصاد را به نتایج مذاکرات هسته‌ای گره نزده‌ایم گفت: اگر مذاکرات بر خلاف انتظار باشد و توافقی صورت نگیرد باز با برنامه‌ریزی دقیق کشور اداره خواهد شد.

به گزارش مشرق، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت پیش از طهر امروز در نشست فرمانداران سراسر کشور اظهارداشت: بودجه سال 94 با منابع عمومی 224 هزار میلیارد تومان به مجلس شورای اسلامی ارسال شد، در آن زمان قیمت هر بشکه نفت 70 دلار بود لذا بودجه 94 با پیش‌بینی 72 دلار برای هر بشکه برای مصرف خام تهیه و به مجلس داده شد.

وی افزود: مجلس شورای اسلامی به دلیل پایین آمدن قیمت نفت پیش‌بینی‌اش این بود که این عدد بسیار خوشبینانه برآورد شده و قیمت نفت باید تغییر پیدا کند و این انتظار را داشتند که سقف بودجه را کاهش دهند اما مجلس مبلغ 224 هزار میلیارد تومان را به 236 هزار میلیارد تومان افزایش داد چرا که مجلس التفات داشت این عدد غیر خوش‌بینانه است لذا تصویب کرد در شش ماه اول سال 94 سقف منابع عمومی در حد 220 هزار میلیارد تومان باشد.

نوبخت ادامه داد: مجلس اعلام کرد در شش ماه دوم با فرض بر اینکه آن منابع تحقق پیدا می‌کند نسبت به 16 هزار میلیارد تومان اعلام شده تخصیص اعتبار دهند، بنابراین با توجه به اینکه سقف منابع ما عدد 236 هزار میلیارد تومان است بر اساس پیش‌بینی خود 16 هزار میلیارد تومان کمتر ابلاغ اعتبار کردیم و به عبارتی دستگاه‌ها 16 هزار میلیارد تومان باید کمتر از آن عددی که در بودجه منظور شده با منابع خود تنظیم کنند.

وی با بیان اینکه سازمان مدیریت برنامه بودجه برای آنکه برنامه بودجه را ملموس‌تر و با واقعیت تطبیق دهد چون ممکن بود این رقم تا پایان سال تحقق پیدا نکند، تصریح کرد: وضعیتی که ما در آن هستیم اینگونه است که در خوش‌بینانه‌ترین حالت قیمت نفت در حد 52 دلار باقی می‌ماند که بر این اساس سقف واقعی منابع یکسال ما 199 هزار میلیارد تومان تا پایان سال خواهد بود.

سخنگوی دولت ادامه داد: پیش‌بینی ما برای مبلغ 199 هزار میلیارد تومان برای سال 94 این است که برخی پرداخت‌های جاری از این مبلغ اجتناب‌ناپذیر هستند که شامل اعتبارات عمرانی، حقوق و دستمزد و سایر می‌شود که باید آن را پرداخت کنیم و در بخش عمرانی مجلس 30 هزار میلیارد تومان را برای طرح‌های عمرانی تکلیف کرده که دولت اختصاص دهد و ما در سال گذشته این پیش‌بینی را در سازمان مدیریت و برنامه کرده بودیم که سقف 184 هزار میلیارد تومان بود که از این میزان مبلغ 30 هزار میلیارد تومان برای بخش عمرانی اختصاص دادیم و مجلس بر همین اساس اعتبارات عمرانی را سه هزار میلیارد تومان تصویب کرد اما در قانون بودجه با سقف 236 هزار میلیارد تومان، سقف 50 هزار میلیارد تومان برای بخش عمرانی داریم در حالیکه می‌دانیم قابل تحقق نیست.

وی خاطرنشان کرد: اعتبارات عمرانی حقوق و دستمزد، یارانه‌ها و بخشی از سایر منابعی هستند که پرداخت آنان اجتناب‌ناپذیر است و در بخش سایر که کمیته امداد خمینی (ره) شامل آن است ما باید اعتبارات جاری خود را پرداخت کنیم.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: ما همچنین یارانه نان را پرداخت می‌کنیم که در این راستا حداقل 5 هزار میلیارد تومان برای یارانه نان می‌پردازیم.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: از مبلغ 199 هزار میلیارد تومان که پیش‌بینی کرده‌ایم چیزی در حدود 15 هزار میلیارد تومان باقی می‌ماند که این 15 هزار میلیارد تومان قابل اجتناب است که 60 درصد را به دستگاه‌ها می‌‌دهیم و 40 درصد را به اعتبارات عمرانی می‌دهیم.

نوبخت خاطرنشان کرد: متأسفانه در گذشته برخی کلنگ‌ها زده شد و وعده‌هایی داده شد که رها است اما ما اکنون محکوم هستیم که آنچه کلنگ خورده است را تمام کنیم و ممکن است برخی از این طرح‌ها توجیه طرح اقتصادی را نداشته باشند و همین موارد موجب شده است آنچه را که از جاری صرفه‌جویی می‌کنیم به طرح‌های عمرانی اختصاص دهیم.

سخنگوی دولت با بیان اینکه 2900 طرح ناتمام از گذشته باقی مانده است که دولت برای آنها تصمیم‌گیری می‌کرد و در همین راستا از مجموع 2900 طرح ناتمام 246 طرح که برخی از آنها قابلیت اتمام را داشتند به بهره‌برداری رسید.

نوبخت با بیان اینکه اولویت دولت طرح‌هایی است که به 80 درصد از خود رسیده‌اند، تصریح کرد: برخی طرح‌هایی که به 80 درصد نرسیده بودند اما به توازن منطقه‌ای کمک می‌کرد که در اولویت قرار دادیم.

سخنگوی دولت با بیان اینکه برای اتمام طرح‌های نیمه‌تمام به بیش از 400 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم خاطرنشان کرد: در پروژه‌هایی که دولت آنها را تکمیل می‌کند سعی می‌کنیم اقداماتمان در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی باشد و در تنظیم موافقت‌نامه‌ها نیز تلاش می‌کنیم تا هزینه‌ها نیز کاهش یابد که در این راستا یک دستورالعمل 12 ماده‌ای آماده کرده‌ایم.

سخنگوی دولت مکانیزم تخصیص را متناسب با اهداف اقتصاد مقاومتی دانست و تصریح کرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خود را آماده کرده است تا 6 هزار میلیارد تومان از اعتبارات جاری بکاهد و به اعتبارات عمرانی بیفزاید.

وی در ادامه سخنان خود به موضوع برنامه ششم توسعه اشاره و تصریح کرد: چون برنامه ششم با اعتنا به سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب صورت می‌گیرد منتظر هستیم تا سیاست‌های کلی به دولت ابلاغ شود.

نوبخت خاطرنشان کرد: دولت یازدهم خود را آماده کرده است تا برنامه ششم توسعه را با سبک و سیاق و رویکرد متفاوت آماده کند و ما آماده هستیم که بیش از 235 ماده و 1340 حکم دست و پاگیر نشود.

وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه و اقتصاد را به نتایج مذاکرات هسته‌ای گره نزده‌ایم تصریح کرد: اگر مذاکرات بر خلاف انتظار باشد و توافقی صورت نگیرد باز با برنامه‌ریزی دقیق کشور اداره خواهد شد و حتی اگر در همین ریل فعلی نیز اجرا شود باز هم ما برنامه‌هایی را در این زمینه داریم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با قدرت منطق جمهوری اسلامی ایران حقوق ملت استیفا و حلقه ظالمانه تحریم‌ها که منابع ما را تحریم کرده است آزاد شود و ما حتی اگر این تحریم‌های ظالمانه از بین برود ما برای این منابع آزاد شده نیاز به برنامه داریم و این برنامه در سازمان مدیریت و برنامه تهیه شده است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • مجید ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۰
    0 0
    غیر قابل انتشار

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس