سوالی که در ذهن مقامات فیفا، کارشناسان فوتبال و اهالی این رشته ورزشی مطرح شد این بود که آمریکا تا آن روز به چه علتی سکوت کرده بود؟ آیا این‌همه سند و اطلاعات و مدارک به یکباره به دست آمریکا افتاده است؟

گروه ورزشی مشرق - قسمت بالای هرم فوتبال چندین و چند طبقه دارد و شاید روسیه در قسمت بالایی هرم باشد اما قطعا در نوک هرم نیست، در هر حال توهم حضور پوتین در راس هرم فیفا هم جای خطر و ریسک نداشت و آمریکا تصمیم گرفت هرگونه احتمال حضور روسیه در بخش تصمیم گیری فوتبال دنیا را محو کند.

جورج رایت نویسنده بخش ورزشی globalresearch کانادا در مقاله‌ای تحت عنوان «چرایی حمله آمریکا به فیفا و قطع ارتباط روسیه» به این موضوع پرداخته و بررسی این دیدگاه آغشته به حال و هوای آمریکای شمالی خالی از لطف نخواهد بود.

به تاریخ 27 ماه می بود که دادگستری آمریکا، کیفرخواستی بلندبالا برای 47 متهم پرونده فساد در فوتبال تنظیم و منتشر کرد. در این پرونده قطور و پیچیده نام 9 فدراسیون فوتبال و 5 مدیر ارشد وابسته به فیفا در سطح مدیریت ورزشی نیز گنجانده شده بود.

پشت پرده پرونده‌ای که آمریکا خودش را شاکی اصلی آن می‌داند
در اتهامات مطرح شده مسائلی همچون رشوه دادن و رشوه گرفتن، پولشویی، تقلب در انتخابات فیفا و فساد مالی تا مرز 150 میلیون دلار عنوان شده بود. در صبح همان روز 7 عضو ارشد فیفا در هتل محل اقامات مقامات فیفا در سوئیس بازداشت شدند.

این تحقیقات دامنه‌ای گسترده به درازای جام جهانی 2002 کره و ژاپن، 2006 آلمان، 2010 آفریقای جنوبی و 2014 برزیل، همچنین میزبانی پرحرف و حدیث روسیه 2018 و قطر 2022 داشت. و البته سوالی که همان روز در ذهن مقامات فیفا، کارشناسان فوتبال و اهالی این رشته ورزشی مطرح شد این بود که آمریکا تا آن روز به چه علتی سکوت کرده بود؟ آیا این‌همه سند و اطلاعات و مدارک به یکباره به دست آمریکا افتاده بود؟

پشت پرده پرونده‌ای که آمریکا خودش را شاکی اصلی آن می‌داند
در این میان فدراسیون‌های بین المللی ورزشی IFS و حتی کمیته بین المللی المپیک نیز وارد میدان شدند. البته از دیدگاه نئولیبرایستی غرب چنین فساد کلان و سیاهی در دل یک سازمان به ظاهر مردمی به نام فیفا در قلب سوئیس چندان هم تعجب برانگیز نبود. در دنیای سرمایه‌داری مورد پسند غرب، فوتبالی که فاسد نباشد، یک سازمان مزاحم و بیهوده و بی معنی را شامل می‌شود.

همه چیز از 1980 کلید خورد و فضایی برای ابرمردان دنیا تجارت و اقتصاد جهانی مهیا شد تا در بهترین شکل ممکن پولشویی کنند و فرار مالیاتی داشته باشند.

هرگز چنین فضایی در سایر سازمان‌های ورزشی جهانی تشکیل نشد، به عنوان مثال فدراسیون جهانی دو و میدانی نیز بارها به فساد مالی متهم شد اما رقم و پرونده آن آنقدر کوچک و پیش پا افتاده بود که ماجرا در دل همان سازمان حل و فصل شد.

** فیفا و فساد

به گزارش مشرق، مثال واضحی که از همان روزهای ابتدایی تشکیل پرونده علیه فیفا دامان مقامات این سازمان را گرفت، درآمد فیفا در سال 2002 بود و گزارش کاملا اشتباه و عجیبی که این سازمان در آن زمان منتشر کرده بود. این آمار مالی در سال‌های 2010 و 2014 نیز هیچ همخوانی با میزان هزینه و سود ثبت شده نداشت و مشخص بود که فیفا حتی توانایی پنهان کردن پولشویی خود را هم ندارد. پولشویی در آمریکای جنوبی تا مرز نگران کننده‌ای پیش رفته بود و میزبانی روسیه و قطر هم در مبحث هزینه‌ها هیچ همخوانی با گزارش سالیانه آنها نداشت.

پشت پرده پرونده‌ای که آمریکا خودش را شاکی اصلی آن می‌داند
جهان به یکباره به خشم آمد و فیفا متهم ردیف اول و آخر یک پرونده تاریخی لقب گرفت و شاکی پرونده، آمریکا و مجرمان پیش از محاکمه، مجازات شده این پرونده هم احتمالا روسیه و قطر نام داشتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۲
    0 0
    آفرین
  • ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۲
    0 0
    من که چیزی نفهمیدم
  • یک نفر ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۲
    0 0
    مسائلی همچون رشوه دادن و رشوه گرفتن، پولشویی، تقلب در انتخابات فیفا و فساد مالی تا مرز 150 میلیون دلار.... خخخخخخخخخخخخخخخخخ
  • ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۲
    0 0
    دنیا به یک جنگل بزرگ تدبیل شده...
  • ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۲
    0 0
    آب را گل نکنید!
  • ۱۹:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۲
    0 0
    با درود به سايت محترم مشرق نيوز وتأييد مندرجات مقاله تحليلي واقعا چه اشكالي دارد يك كشور براي ميزباني جام جهاني رشوه دهد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس