در ادامه گفت و گو با سردار مجتبی عسگری مسئول سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه حضرت محمد رسول الله(ص) تهران را از نظر میگذرانید.
نقش بی بدیل متوسلیان در پیروزی عملیات ها
احمد متوسلیان در مسائل نظامی شخصیت مقتدری داشت. میتوان به جرات گفت که پیروزی عملیات فتح المبین و آزادسازی ارتفاعات «علی گره زد» را مدیون شجاعت و دلاوری وی هستیم. به عنوان مثال در عملیات فتح المبین با نفوذ در بیست کیلومتری مواضع دشمن توانستیم 180 قبضه توپ دشمن را منهدم و تجهیزات نظامیشان را به غنیمت بگیریم که این گوشهای از نتایج فرماندهی متوسلیان در دوران دفاع مقدس است. اگر شجاعت و دلیری رزمندگان و فرماندهی حاج متوسلیان نبود این عملیات با این درخشش به پیروزی نمیرسید.
در مرحله سوم عملیات الی بیت المقدس، سمت راست و چپ گردانمان خالی بود. تربیت نیروهای ورزیده و تدبیر حاج احمد متوسلیان در مرحله سوم عملیات الی بیت المقدس بسیار تاثیرگذار بود به گونه ای که گردان در آن شرایط دشوار حتی یک قدم هم به عقب بازنگشت.
در عملیات آزادسازی خرمشهر زمانی که رزمندگان از کارون عبور کرده و به جاده اهواز – خرمشهر رسیدند، قرار بود سه گردان در راستای یکدیگر به سمت دشمن حرکت کنند. گردان میانی زودتر از آن دو به مواضع خود رسید و در حالی که هفت کیلومتر از سمت راست و چپ خالی بود عقب نشینی نکرد. زیرا در صورت عقب نشینی، خرمشهر آزاد نمیشد.
در مرحله آخر عملیات فتح خرمشهر، احمد متوسلیان و نیروهایش خرمشهر را محاصره کردند. این در حالی بود که ارتش عراق چندین تیپ مجهز به تسلیحات پیشرفته را برای اعزام از بصره به خرمشهر آماده کرده بود. پس از این اقدام متوسلیان و نیروهایش، ارتباط 20 هزار نیروی ارتش عراق در خرمشهر با فرماندهانشان در خاک عراق قطع شد.
اگر نیروهای عراقی از بصره به خرمشهر می آمدند قطعا خرمشهر آزاد نمی شد. متوسلیان و نیروهایش حدود سه روز بین آنها قرار گرفتند و این در حالی بود که بهترین یاران احمد مانند محمود شهبازی و دیگر رزمندگان در جلوی چشمانش به شهادت رسیدند. آنها تا آخرین توان مقاومت کردند تا سرانجام عملیات بیت المقدس به پیروزی رسید و حماسه آزادسازی خرمشهر برای همیشه در تاریخ ثبت شد.
محسن رضایی نیز درباره نقش متوسلیان در عملیات بیت المقدس می گوید: چند گره کور در خرمشهر وجود داشت که احمد متوسلیان در آزاد سازی خرمشهر آن را باز کرد.
در شرایط کنونی کشور جای احمد متوسلیان به عنوان سردار جنگ نرم خالی است.
جاویدالاثر احمد متوسلیان به همراه شهید سید محمدرضا دستواره
ثمرات حضور احمد متوسلیان در لبنان
سازمان حزب الله را میتوان به نوعی ثمره حضور احمد متوسلیان در لبنان دانست. احمد آدم بسیار مقتدری بود. وقتی به لبنان و سوریه رفت و متوجه شد آنها اهل جنگ با اسرائیل نیستند، قرار شد به ایران برگردد اما نمیخواست حضورش در آنجا نیز بی ثمر بوده باشد. به سراغ بچه حزب الهی های کم سن و سال لبنان رفت و از آنها پرسید: شما چرا خودتان با اسرائیلی ها مبارزه نمی کنید؟ آنها گفتند: ما نمی توانیم. احمد به آنها گفت: پس ما چگونه مبارزه کردیم؟ ما نیز با وجود امکانات کم، افراد را در مساجد بسیج کردیم و با استفاده از نیروهای جوان و مردمی به مبارزه پرداختیم.
بدین ترتیب احمد، نقش مهمی در تشکیل هسته های اولیه مقاومت، ساماندهی و آموزش نیروهای لبنانی ایفا کرد که بعدها همین افراد حزب الله لبنان را تشکیل دادند. من نمی خواهم بگویم که مبتکر تشکیل حزب الله، متوسلیان بود اما قطعا نقش مهمی در اوج گرفتن این گروه و سید حسن نصرالله بر عهده داشت.
دلایل نامگذاری تیپ 27 محمد رسول الله (ص)
روزی دلایل نام گذاری تیپ به نام 27 محمد رسول الله (ص) را از حاج احمد متوسلیان پرسیدم: نخستین دلیل آن را علاقه و احترام به رسول اکرم برشمرد و گفت «من محمدرسول الله (ص) را بسیار دوست دارم».
احمد ادامه داد: در حدود دو سالی که در کردستان بودم با اهل تسنن زندگی کردم. حضرت محمد (ص) عامل وحدت بین ما و اهل تسنن بود.
سومین دلیل احترام به ساحت مقدس حضرت محمد (ص) است. هر زمان نام ایشان میآید صلوات میفرستیم. نام تیپ را محمدرسول الله (ص) گذاشتم که اگر روزی زنده نبودم هر شخصی که نام تیپ را میشنود صلوات فرستاده و ثوابش برای من نیز نوشته شود.
استدلالهایش برای نام گذاری تیپ برایم جالب بود. در ادامه پرسیدم 27 به چه معناست؟ در پاسخ گفت:
اول اینکه 27 رجب مبعث حضرت رسول است.
دوم: 7-2 می شود پنج، به نیت 5 تن آل عبا.
سوم: 7*2 مساوی چهارده به نیت 14 معصوم.
چهارم: اگر اعداد را بر عکس کنید میشود 72 شهید کربلا.