وی با اشاره به تقسیم نظام آموزش و پرورش به استناد فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی به شش زیر نظام، تصریح کرد: زیرنظام منابع انسانی و نیروی انسانی نخستین زیر نظام است که مجموعه فرهنگیان را شامل میشود و بار اصلی تعلیم و تربیت را بر دوش دارند.
فانی با بر شمردن دیگر زیرنظامها افزود: فضای آموزش و پرورش، برنامه درسی، پژوهش و ارزشیابی، مابع مالی و بودجه و همچنین مدیریت و رهبری دیگر زیرنظامها هستند.
وی معلم را رکن اساسی آموزش و پرورش دانست و گفت: یکی از بزرگترین مشکلات فرهنگیان بومیگزینی است که در این دولت تلاش شده این مشکل برطرف شود، البته این سیاست در کوتاه مدت موثر نیست.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان از سال قبل بر همین اساس دانشجو پذیرفته است، خاطرنشانکرد: دانشگاه فرهنگیان لارستان در بخش خواهران در آینده با تصویب هیئت امنای این دانشگاه راهاندازی میشود.
وی با بیان اینکه فرزندان فرهنگیان در جذب آموزش و پرورش در اولویت هستند افزود: این تصمیم که با هماهنگی دولت صورت گرفته فوایدی دارد که از جمله آن آشنابودن نیروهای جذب شده با فضای فرهنگیان و نظام آموزش و پرورش است.
فانی با اشاره به اهمیت مقام معلم و پیگیری برای حل مشکلات آنها خاطرنشان کرد: در آخرین جلسه هیئت دولت در سال 93 رتبهبندی معلمان به تصویب دولت رسید و برای آن 13 هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار مصوب شده و برای سال آینده نیز 35 هزار میلیارد ریال مصوب شده و رتبه بندی معلمان از ابتدای مهرماه امسال اجرا میشود.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه از سال 96 رتبه بندی معلمان وارد فاز جدیدی میشود، تصریح کرد: بودجه آموزش و پرورش در دولت یازدهم بیش از 1.5 برابر شده با این حال نباید انتظار داشت دولت در بازه 3 ساله بتواند این مشکلاتی که از قبل به ارث رسیده را برطرف کند.
وی گفت: بیمه بازنشستگان برای تبدیل به حالت بیمه کارمندان شاغل در دستور کار است که امیدواریم اجرایی شود.
فانی صندوق ذخیره فرهنگیان را مجموعهای انجصاری برای فرهنگیان و معلمان دانست و افزود: در مدیریت جدید صندوق در 2 سال اخیر مقدار پرداختی به بازنشستگان برابر 17 سال قبل بوده و خواهشمندیم اجازه بدهید منابع در اختیار صندوق بماند.