الف-- چرا بازار کالاهای فرهنگی درکشور امنیت ندارد و تولیدکنندگان داخلی امکان هیچ نوع نظارت و کنترل قانونمند بر خرید، فروش،عرضه و مصرف محصولات خود را ندارند؟
ب--چرا داراییها و مخاطبان سینمای ایران در بازار سیاه ویدیو و نمایشهای غیرقانونی و فضاهای ماهوارهای و اینترنتی به تاراج میرود و هیچکس جلو دار آنها نیست؟
ج- چرا در شرایطی که تولیدکنندگان داخلی فیلم، در تنگناهای مالی و اقتصادی به سر میبرند محصول کار آنها به سرقت میرود و به صورت قاچاق در سراسر کشور تکثیر وتوزیع غیر قانونی میشود؟
د--چرا در شرایطی که کودک، پیر و جوان ایرانی به طور مشخص مخاطب هدف فیلمها و سریالهای ماهوارهای و وارداتی قرار گرفتهاند هزار شهر کشور ما سینما ندارد و اقدامات جدی برای جلوگیری از تاراج این مخاطبان و باز گرداندن آنها به دامان تولید داخلی صورت نمیگیرد؟
ه-- باتوجه به اینکه نیروی انسانی ذوقی و تخصصی وخلاق در زمینه تولید و کارگردانی فیلم نسبت به سایرحوزهای تولید نادر و کمیاب هستند و برای تولید فیلم و محصولات سمعی وبصری ایرانی و فارسی جز به همین نیروهای داخلی نمیتوان تکیه کرد و برای مردم ایران و بازار سینمای ایران فیلمساز خارجی نمیتوان وارد کرد؛چرا برای حفظ منزلت آنها و تامین شرایط اشتغال و رفع تنگناهای امرار معاش آنها، اقدام موثر و گرهگشایی صورت نمیگیرد؟
و-- در شرایطی که سونامی دیجیتال همه وجوه زندگی انسانی و مناسبات او را تحت تاثیر قرار میدهد، چرا نسبت به امر بازآموزی و تجهیز نیروهای نخبه و جلوگیری از خروج آنها از گردونه تولید و آموزش اقدام موثری صورت نمیگیرد؟
ز—و خلاصه با توجه به اینکه جهان امروز جهان جنگ و رقابت منظومههای هنری و رسانهای است و قوام و دوام این منظومهها جز با تقویت رشتههای گوناگون هنری ممکن نمیشود و سینما به عنوان هنرجامع در محور منظومههای هنری و رسانهای قرار دارد و کشوری که سینمای قوی نداشته باشد به رسانههای فراگیر و اثرگذار قوی دست پیدا نمیکند؛ چه چشماندازی برای آینده منظومه هنری و رسانهای کشور در نظر گرفته شده و برای جلوگیری از شکست کامل در مقابل منظومههای حریف، رقیب و واگذاری دربست مخاطبان ایرانی و فارسیزبان به آنها چه اقداماتی در دست انجام است؟
در ادامه از نمایندگان محترم ملت تقاضا دارم با هر تدبیری که میتوانند از بروز سیاستزدگی،حاشیهپردازی و دخالتهای غیرمسوولانه و غیرکارشناسانه درفضای فرهنگی کشور جلوگیری کنند و با تلطیف و باز کردن فضای کار برای هنرمندان، اهل رسانه و تقویت اعتماد به نفس وخود باوری درآنها بکوشند امنیت و رونق به تولیدات هنری و رسانهای کشور بازگردد تا دهها میلیون مخاطب گریزپای ایرانی و صدها میلیون مخاطبان فارسیزبان در منطقه و دنیا به مصرف محصولات تولید شده در کشور ما روی بیاورند و ما نیز بتوانیم لااقل چون ترکیه با زیرنویس و دوبله وترجمه محصولات خود و صدور آنها به کشورهای همسایه،منطقه و دنیا جایگاه فرهنگی مناسب برای ایران عزیزمان را باز یابیم.
بیتردید نحوه برخورد نمایندگان محترم ملت با وزیر ارشاد که با دست بسته و امکانات اندک وظیفه جلب اعتماد هنرمندان و اهالی رسانه و بازسازی فضای آسیبپذیرهنری و رسانهای کشور را به عهده دارد، میتواند در تقویت یا تضعیف تولیدکننده داخلی در مقابل امواج واردت رسمی و غیر رسمی محصولات خارجی تاثیری تعیین کننده داشته باشد.
بدون استقلال فرهنگی هیچگونه دستاورد سیاسی پایدار نمیماند و بدون حسنظن، جلب اعتماد و همکاری اهل اندیشه، هنر و رسانه ،استقلال فرهنگی امری محال وشعاری بیحاصل و آرزویی دست نایافتنی باقی خواهد ماند.
با آرزوی موفقیت برای نمایندگان ملت در تامین امنیت برای بازار کالاهای فرهنگی داخلی و افزودن رونق برای منظومه هنری و رسانهای کشور و رساندن ایران عزیز به پیروزی در مقابل منظومههای هنری و رسانهای منطقهای و جهانی.
و در آخر آیا باور دارید که اینک نوبت غنی سازی در عرصه هنر، فرهنگ و سینمای کشور است؟ و قبول دارید این بدون اتکا به همه ملت و بهرهمندی از همه توان داخلی و پرهیز از مناقشات خودی و غیرخودی ممکن نخواهد شد؟»