ایجاد محدودیت و آزار و اذیت پیروان ادیان آسمانی در ترکیه در حالی است که از سویی این کشور به جولانگاه گروههای تروریستی تکفیری فعال در سوریه و عراق مانند داعش، القاعده، ارتش آزاد، جبهه اسلامی سوریه و ... تبدیل شده و این گروهها دهها دفتر و پادگان آموزشی و انبارهای مملو از انواع تسلیحات و مهمات در اختیار دارند و از سوی دیگر دولت ترکیه بجای برخورد با تروریستها اقلیتهای قومی همچون اکراد و اعراب و اقلیتهای مذهبی مانند علوی ها و شیعیان را از اجرای اعمال عبادی منع می کند.
اعتراضات خیابانی نمازگزاران شیعه
به دنبال قطع برق دومین مسجد شیعیان به دستور مفتی منطقه باغجیلار در استانبول ، شیعیان این شهر در مقابل مسجد امام علی (ع) تجمع و این اقدام مفتی را محکوم کردند. دو ماه پیش نیز برق مسجد اهل بیت در این منطقه با عنوان اینکه هزینه برق پرداخت نشده قطع شده بود و مفتی منطقه در پاسخ به اعتراض اهالی منطقه گفته بود که بهتر است شیعیان به ایران بروند.
معترضان در حالیکه شعار می دادند مسجد شیعه و سنی ندارد ، همه امت اسلامی هستیم ، اعلام کردند که مفتی داعشی نمی خواهیم ، مفتی وهابی به عربستان برود. 'موسی شرن ' رئیس انجمن مسجد امام علی (ع) در سخنرانی خود در این محل گفت: مفتی باغجیلار می گوید که هزینه برق پنج سال گذشته را باید اهالی پرداخت کنند، با وی و با فرماندار محل گفت و گو کردیم، این مسجد 35 سال پیش احداث شده طی 30 سال سازمان امور دیانت هزینه برق را پرداخت کرده و اکنون از 5 سال پیش هزینه برق پرداخت نشده است.
گفته می شود که این تصمیم مستقیما از سوی مفتی منطقه اتخاذ شده، این موضوع با سیاست ارتباطی ندارد و تصمیم شخصی مفتی منطقه است. معترضان پس از اقامه نماز و دعا به آرامی متفرق شدند. سازمان امور دیانت ترکیه نهادی وابسته به نخست وزیری این کشور است و مفتی ها و امامان جماعت مساجد در سراسر کشور را منصوب می کند.