به گزارش مشرق، مهدي نظري، کارمند يک بانک در ايلام به ايسنا توضيح داد: با شدت يافتن گرد و غبار در استان، ابتدا فکر ميکردم دولت به تنهايي بايد اين مشکل را حل کند اما بعدها متوجه شدم که رفع اين فاجعه زيست محيطي تنها به دست دولت نيست و تک تک افراد جامعه در اين زمينه وظيفه دارند؛ علت اصلي گرد و غبار را نبود پوشش گياهي و جنگلي و بيابان زايي ميبينم.
وي اظهار کرد: بنده بي هيچ امکاناتي شروع به فعاليت کردم و به کار تهيه، کاشت و نگهداري درختان در مناطق بياباني دهلران کردم؛ پس از پايان وقت اداري از محل کار در مرکز استان پس از طي100 کيلومتر به نهالستان مهران رفته و در آنجا تک تک درختان را در صندوق عقب و روي صندليهاي خودرو خود ميگذارم و سپس با طي 100 کيلومتر ديگر به منطقه بيشه دراز در شهرستان دهلران ميروم و با کاشت تک تک آنها، به آبياري مشغول ميشوم.
نظري با بيان اينکه اين کار در فصل کاشت، هر روز انجام ميشود، افزود: در 2 سال گذشته با تلاش شبانه روزي موفق به کاشت 20 هزار درخت شدم که بالاترين رکورد در کشور محسوب ميشود؛ در اين راه يک دستگاه موتور سيکلت براي نگهباني خريداري کردهام و يک دستگاه تراکتور نيز جهت آبياري به صورت استيجاري در اختيار گرفتهام.
اين فعال زيست محيطي، درختان کاشته شده را از گونههاي گرمسيري کنار و کهور دانست که براي بيابان زدايي کاربرد دارند و گفت: اخيرا در همين نهالستان به تعداد شهداي استان يعني 3 هزار شهيد استان ايلام، نهال غرس کردهام و نام اين بخش از پارگ جنگلي را شهداي ايلام نهادهام.
نظري با اشاره به نظر مساعد استاندار ايلام در اين زمينه، خاطر نشان کرد: ايشان به اين موضوع در يکي از سخنرانيها اشاره کرده و گفته قهرمان استان کسي است که تک و تنها به مبارزه با پديده گرد و غبار رفته و با کاشت هزاران اصله درخت به بيابان زدايي پرداخته است.
وي ابراز اميدواري کرد؛ مردم نيز در طرح بزرگ مشارکت کنند.