به گزارش مشرق، اسحاق جهانگیری بعداز ظهر شنبه در آیین بهره برداری از فاز دوم کارخانه توسعه تغلیظ مجتمع مس سرچشمه رفسنجان؛ ضمن ابراز خرسندی از حضور در این شهرستان اظهار داشت: آخرین باری که به این سرزمین آمدم اردبیشهت ۸۳ در سفر مقام معظم رهبری به استان کرمان در بازدید از مس سرچشمه بود.
وی با اشاره به اینکه محصولات تولیدی باید قابلیت رقابت با بازارهای جهانی را داشته باشند، ادامه داد: برای بنگاه بزرگ اقتصادی مانند مس سرچشمه هیچ کاری ارزشمندتر از افزایش تولید نیست.
جهانگیری ایران را به لحاظ مواد معدنی ممتاز دانست و افزود: تنوع مواد معدنی زیادی در کشور وجود داشته و اکتشفات خیلی خوبی صورت گرفته است.
وی در این زمینه به وجود فلزات رنگی و وجود کشور در کمربند اصلی ذخایر مس اشاره کرد و افزود: از قلب کشور از آذربایجان، مناطق مرکزی و جنوب کشور مانند استان کرمان و همچنین سرچشمه؛ معادن مختلف مس وجود دارد.
لزوم چاره اندیشی در خصوص ذخایر معدنی
جهانگیری معدن مس سرچشمه را جزء شناخته شده ترین آنها در دنیا دانست و گفت: در زمانی که وزیر صنعت بودم یکی از تقاضاهای عمده از سوی خارجی ها این بود که در جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان کار اکتشاف انجام دهند؛ چرا که معتقد بودند معادن مس زیادی در این مناطق وجود دارد.
وی افزود: معدن روی انگوران در استان زنجان نیز یکی از معادن بزرگ روی در کشور بوده و ذخایر قابل توجه کرومیت در استان کرمان نیز یکی از مصادیق این امر است که کشور دارای ذخایر معدنی خوبی است.
معاون اول رئیس جمهور وابستگی اقتصاد کشور به نفت را یکی از دلایلی دانست که دشمنان می توانند با نخریدن یا پایین آوردن قیمت آن، روی کشور فشار وارد کنند؛ افزود: در سال های گذشته رهبر معظم انقلاب تاکید داشتند راه هایی پیدا کنیم که اتکا درآمدهای نفتی کم شود و یکی از این راه ها توجه به درآمدهای معدنی است.
وی گفت: یکی دغدغه هایی که در زمینه مواد نفتی وجود دارد در زمینه مواد معدنی نیز هست و آن این است که این ذخایر تجدید ناپذیر هستند و روزی تمام می شوند و باید برای روزهای آینده چاره ای بیاندیشیم.
اقتصاد ایران باید به شرکت های دانش بنیان متکی شود
جهانگیری با تاکید بر اینکه اقتصاد ایران باید مستقل از این درآمدها شود، افزود: اقتصاد ایران باید به شرکت های دانش بنیان متکی شود.
وی گفت: بیش از اینکه به منابع طبیعی متکی باشیم باید به منابع انسانی تکیه کرد چرا که این مغز انسان هاست که ارزش افزوده تولید می کند.
معاون اول رئیس جمهور ادامه اد: باید به سمت شرکت های دانش بنیان که هم در اقتصاد مقاومتی دیده شده و هم از جهت گیری های اصلی اقتصاد کشور هستند؛ حرکت کنیم.
وی رتبه علمی ایران را براساس محاسبات یک از مراکز علمی بین المللی شانزدهم دانست و افزود: آینده اقتصاد ایران جز با توسعه علم و فناوری ممکن نیست.
جهانگیری بر لزوم بکارگیری فناوری های نوین در استخراج معادن تاکید کرد و گفت: در سال های اخیر تا سالی ۱۸ میلیارد دلار نیز درآمد نفتی نیز داشته ایم.
امسال سخت ترین سال اقتصادی ایران است
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه امسال سخت ترین سال اقتصادی ایران است، گفت: مصمم هستیم با اتکا به نیروی مردم و عنایت خداوند اقتصاد کشور را احیا کرده و رکود را از پیش پای ملت برداریم و این امر شدنی است و کار سختی نیست.
وی کاهش تورم ۴۰ درصدی به ۱۵ درصد طی دو سال گذشته را یکی از اقدامات دولت در زمینه اقتصاد دانست و افزود: در این مدت رشد منفی اقتصادی کشور، مثبت شد.
جهانگیری گفت: نسخه اقتصاد مقاومتی را نه تنها برای دوران تحریم بلکه برای دوران بعد از ترحیم نیز احتیاج داریم.
نیروهای فعال و توانمند به صحنه بیایند
وی از بخش خصوصی، مدیران و نیروهای فعال و توانمند کشور با هر گرایش سیاسی خواست که به صحنه بیایند و گفت: دولت شرایط کار را برای این افراد به منظور توسعه کشور فراهم می کند.
معاون اول رئیس جمهور با ابراز امیدواری در خصوص اینکه حرکت رو به رشد اقتصادی کشور تداوم داشته باشد؛ وعده داد که سال ۱۳۹۵ یکی از بهترین سال های رونق اقتصادی کشور خواهد بود.
وی حضور کشورهای مختلف در ایران را مورد اشاره قرار داد و گفت: مشتاقین کار در ایران در حال حاضر از یکدیگر سبقت می گیرند واین ما هستیم که باید انتخاب کنیم که با چه کسی کار کنیم.
جهانگیری ابراز داشت: صنعت مس در بدترین دوران بنگاه های اقتصادی بهترین دوران را داشته است که از مهندسان، کارگران و مدیران این مجموعه برای توسعه خوبی که به این صنعت داده اند تشکر می کنم و امیدوارم این روند ادامه یابد.