وی اضافه کرد: شمخانی در این جلسه گفت، بررسی برجام در مجلس فرصت خوبی در جهت منافع ملی است و اینجانب از این بابت خوشحالم. مجلس به عنوان یک نهاد اثرگذار هم برای حال و هم برای آینده باید در موضع هستهای حاضر باشد و نقش ایفا کند. همچنان که تاکنون هم مجلس منقطع از مباحث هستهای نبوده است و تعارض هم وجود ندارد که هم شورای عالی امنیت ملی و هم مجلس شورای اسلامی به موضوع بپردازد. بعد از توافق ژنو، کمیتهای با عنوان شورای عالی هستهای شکل گرفت و گاهی اوقات جلساتی داشت و گزارشاتی هم به این کمیته ارائه میشد ولی همه تصمیمات در آنجا گرفته نمیشد.
وی افزود: شمخانی اشاره کرد که نکته قابل توجه این است که ما از مداخله مذاکره عبور کردیم و آینده را باید سامان دهیم. باید آینده را بر اساس مصلحت ملی کشورمان مدیریت کنیم. مجلس کمیسیون تشکیل داده است ولی اگر بدون طرح و لایحه باشد اصول قانونی اساسی چگونه باید عملی شود؟ از سوی دیگر ورود به جزئیات که امکان پذیر نیست مجلس میتواند به دولت مجوز اجرای برجام را بدهد و یا ندهد. ما الان باید به دنبال ضمانتهای اجرایی برجام باشیم. برگشت به عقب، به صلاح نیست بله مشخص است که مجموعه زحمات گذشته منجر به رسیدن به نتیجه شده است؟ و قدرت و توان مذاکره در گذشته تامین شده است. آمریکاییها از حمله نظامی و تحریم ناامید شدند چون معتقد بودند هر دو راه مذکور نه کارآمدی دارد و نه جلو پیشرفت صنعت هستهای ایران را نمیگذارد. مسلم است که تیمهای گذشته نقش مهمی ایفا کردند.
«آقای شمخانی در ادامه گفت، تیم جدید خیلی تلاش کرد. بنابراین مذاکره و توافق حاصل یک تلاش ملی است و حاصل تلاش دیروز تا امروز است. کمیسیون برجام بدون برخورد سلیقهای و بدون توقف در گذشته باید قرائت خود از برجام را ارائه کند و مبانی جلوگیری از سوءاستفاده در جریان اجرای برجام را تحکیم بخشد. نکته دیگر اینکه قطعا کمیسیون برجام باید کار خود را در آینده یعنی در جریان اجرا ادامه دهد که اهمیت بیشتری دارد.»
*برجام میوه آلماتی و مسقط بود
این سخنگو در ادامه عنوان کرد: شمخانی تاکید کرد که آمریکاییها زمانی پیشنهاد مذاکرات را دادند که حق هستهای و حق غنیسازی را پذیرفته بودند. برجام میوه آلماتی و مسقط بود. وی گفت ما باید در اجرا جلو قرائتها و مطالبات غلط را بگیریم. برای مثال دسترسیها باید مبنی بر اسناد و مدارک و اثبات انحراف هستهای باشد و نباید اجازه داده شود که اجرا خارج از چارچوب صورت صورت پذیرد. برجام دستورالعمل که نیست توافق است و برای عبور از یک مشکل بین چندین کشور صورت گرفته است و قطعا همه منویات و مطالباتها را تامین نمیکند و همانطور که همه مطالبات و منویات طرف مقابل هم تامین نشده است بنابراین برجام نه فتحالفتوح است و نه ترکمانچای.
*کمیسیون فقط برجام را بررسی نکند
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دبیر شورای عالی امنیت ملی توصیه کرد که کمیسیون فقط برجام را بررسی نکند بلکه حداقل متون چهارگانه را بررسی کند و ابعاد سیاسی، اقتصادی، امنیتی و دفاعی آن را مدنظر قرار دهد. به هر حال برجام فرصتها و تهدیدات را به همراه دارد. محور مذاکرات و توافق برای دو طرف اعتماد سازی و راستیآزمایی است و چنین موضوعی برای ما که هرگز به دنبال استفاده غیر صلحآمیز از پرونده هستهای نیستیم و این مثبت است.
نقوی حسینی در ادامه اضافه کرد: ما آمدیم بگوییم کمیسیون برجام باید به طور جدی کار کند و ما هم حمایت میکنیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان مطرح کرد: بنا براین گردید که جلسه دیگری با حضور شمخانی در کمیسیون برگزار شود.