به گزارش مشرق، در پایان مسابقات چهار وزن دوم رقابتهای کشتی فرنگی قهرمانی جهان که از ساعت 21:30 شب گذشته (سهشنبه) به وقت تهران در لاسوگاس آمریکا آغاز شده بود، نفرات برتر اوزان 59، 71، 80 و 130 کیلوگرم مشخص شدند که طلاهای روز دوم به ترکیه (2 طلا) کوبا و آذربایجان رسید.
در روز دوم این مسابقات مانند روز اول حوادث جالبی رقم خورد که از آن جمله میتوان به ناکامی حمید سوریان نابغه کشتی فرنگی ایران و جهان اشاره کرد. سوریان در مرحله یکچهارم نهایی در دیداری که بوی ناداوری میداد در حالیکه به علت ضربه سر به صورت حریف قدیمیاش روشن بایراموف آذربایجانی 2 امتیاز از سوی داوران جریمه شد و یک اخطار گرفت، بار دیگر و به دلیل ضربهای دیگر به صورت حریفش با نظر رئیس تشک و داوران بازنده اعلام و دیسکالیفه شد و با دریافت کارت قرمز از جدول مسابقات کنار گذاشته شد، اما برای کسب سهمیه المپیک اجازه ادامه رقابتها را پیدا کرد هر چند که در شانس مجدد هم مغلوب حریف کرهشمالیاش شد و با وجود اینکه 5 امتیاز از حریفش پیش بود در نهایت با نتیجه 6 بر 5 شکست خورد و موفق به کسب سهمه المپیک هم نشد.
از دیگر حوادث مهم این مسابقات میتوان به شکست میجان لوپز نونز، غول کوبایی و سیهچرده سنگین وزن در فینال مقابل رضا کایالپ ترک اشاره کرد. این اتفاق در حالی رخ داد که آخرین شکست لوپز در مسابقات جهانی سال 2011 که به میزبانی ترکیه برگزار شد در فینال مقابل همین کاپالپ رقم خورده بود و بعد از 4 سال بار دیگر تاریخ تکرار شد این کوبایی چغر و بد بدن مغلوب کایالپ شد تا دومین مدال نقره جهانیاش را کسب کند و از رسیدن به هشتمین مدال طلای جهان و المپیکش محروم بماند.
* شگفتیهای روز دوم مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی جهان را در زیر میخوانید:
59 کیلوگرم:
* اسپنسر مانگو، نفر پنجم مسابقات جهانی سال گذشته از آمریکا در دور اول با نتیجه 4 بر 2 مغلوب اسماعیل بوررو مولینا از کوبا شد. این کوبایی قهرمان شد.
* رومن آمویان دارنده مدالهای برنز المپیک 2008 پکن و جهان از ارمنستان دور دوم با نتیجه 9 بر صفر مقابل المورات تاسمرادوف از ازبکستان شکست خورد، اما تاسمرادوف در مرحله بعد مغلوب ایوو آنگلوف بلغار شد تا آمویان خداحافظی زودهنگامی با رقابتها داشته باشد.
آنگلوف هم در دور بعد مغلوب آلمات کبیسپایف از قزاقستان شد تا تاسمرادوف هم حذف شود.
* استفان ماریانیان، قهرمان بازی های اروپایی از روسیه در یک هشتم نهایی مغلوب سئونگهاک کیم از کرهجنوبی شد که با توجه به شکست این کرهای در مرحله بعد، ماریانیان که با حرف و حدیث جایگزین مینگیان سمینوف و لابازانوف شده بود؛ حذف شود تا این شکست مهری بر تصمیم اشتباه کوگیاشویلی سرمربی تیم ملی روسیه باشد؛ تصمیمی که با انتخاب ولاسوف در 75 کیلوگرم جواب داد و در 59 کیلو جواب نداد.
* قهرمانی اسماعیل بوررو مولینا که سال گذشته پنجم شده بود نیز در حضور مدعیان نامداری همچون روشن بایراموف، حمید سوریان، رومن آمویان و استفان ماریانیان که کلکسیونی از مدالهای جهان و المپیک را در کارنامه دارند نیز در نوع خود جالب توجه بود. این کوبایی ریزنقش در فینال با نتیجه 8 بر صفر از سد بایراموف کهنهکار گذشت.
71 کیلوگرم:
* بالینت کورپاسی، نایب قهرمان بازیهای اروپایی از مجارستان در دور اول با نتیجه 8 بر صفر مغلوب جاستین لستر از آمریکا شد.
* آدام کوراک، قهرمان اروپا از روسیه در دور دوم با نتیجه 9 بر صفر مقابل رسول چونایف قهرمان بازیهای اروپایی و نفر سوم جهان از آذربایجان مغلوب شد. البته کوراک در نهایت برنز گرفت.
* افشین بیابانگرد، نفر سوم جهانی سال گذشته نیز در حالیکه تا ثانیههای پایانی از حریف آلمانیاش پیش بود در نهایت با نتیجه 5 بر 3 شکست خورد که با توجه به شکست حریفش در نیمهنهایی بیابانگرد حذف شد و به عنوانی بهتر از چهاردهمی نرسید. حریف بیابانگرد هم با شکست در دیدار رده بندی پنجم شد.
80 کیلوگرم:
* نون زوگای، نایب قهرمان جهان در سال گذشته از کرواسی در همان دور اول با نتیجه 8 بر صفر مغلوب سازبو از مجارستان شد که با توجه به شکست این کشتیگیر در مراحل بعد، زوگای هم حذف شد.
* رفیق حسینوف، نایب قهرمان آذربایجانی بازیهای اروپایی با نتیجه 9 بر 3 مقابل یوگنی سالییف، قهرمان بازیهای اروپایی از روسیه شکست خورد. این دیدار به نوعی تکرار نتیجه فینال بازیهای اروپایی بود. سالییف، قهرمان بازیهای اروپایی و نایب قهرمان سال گذشته جهان هم در مرحله بعد با نتیجه 4 بر صفر مغلوب لاشا گوبادزه از گرجستان شد که با توجه به شکست این گرج در نیمهنهایی مقابل سلجوق سبی از ترکیه، سالییف وداعی زودهنگام با مسابقات داشت.
* بسیکی سالدادزه، نفر سوم بازیهای آسیایی از ازبکستان در دور اول با نتیجه 3 بر 2 مغلوب پتار بالو از صربستان شد که با توجه به شکست حریفش حذف شد.
130 کیلوگرم:
* نورماخان تینالییف، دارنده مدالهای برنز جهان و قهرمان آسیا و بازیهای آسیایی از قزاقستان در دور اول مغلوب ادوارد پاپ از آلمان شد که با توجه به عدم راهیابی پاپ به فینال تینالییف حذف شد.
* بلال ماخوف، دارنده مدال برنز جهانی سال گذشته از روسیه نیز در فینال زودرس این وزن در همان دور اول به مصاف میجان لوپز نونز، غول کوبایی که 7 مدال طلای جهان و المپیک را در کارنامه دارد رفت که با نتیجه 2 بر یک مغلوب این کشتیگیر سیهچرده کوبایی شد. آخرین شکست لوپز در یک میدان رسمی در فینال مسابقات جهانی 2011 مقابل رضا کایالپ بود که به مدال نقره بسنده کرد، اما بعد از آن در المپیک لندن و مسابقات جهانی 2014 قهرمان شد. موضوع زمانی جالب میشود که با تصمیم مسئولان فدراسیون کشتی روسیه، قرار است ماخوف چند روز دیگر در سنگینوزن کشتی آزاد هم روی تشک برود!