کد خبر 473384
تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۱

عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری گفت: برای حدود دو سوم کشور ایران این ماه‌گرفتگی به صورت کلی اتفاق می‌افتد و اغلب فقها می‌گویند از زمانی که ماه می‌گیرد تا زمانی که شروع به باز شدن می‌کند می‌توان نماز آیات را به نیت ادا خواند.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام علی موحدنژاد عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری گفت: ماه گرفتگی در بامداد روز دوشنبه(6 مهر) ساعت 4:37 دقیقه شروع می‌شود و در ساعت 5:41 تمام ماه می‌گیرد و به اصطلاح، ماه‌گرفتگی کلی شروع می‌شود، در این زمان در تهران حدود 15 دقیقه به طلوع آفتاب مانده که ماه کاملاً‌ می‌گیرد.

وی اظهار داشت: شروع باز شدن ماه در تهران و بسیاری از مناطق ایران دیده نمی‌شود، چون ساعت 6:53 ماه شروع به باز شدن می‌کند _ در این هنگام خورشید طلوع کرده است _ همچنین در نقاط شرقی ایران از جمله استان‌های خراسان، سیستان و بلوچستان، بسیاری از مناطق استان کرمان شاهد ماه گرفتگی کلی نخواهند بود. چون در آن زمان خورشید برای این شهرها طلوع و ماه غروب خواهد کرد.

عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری تصریح کرد: برای حدود دو سوم کشور ایران این ماه‌گرفتگی به صورت کلی اتفاق می‌افتد و از آنجا که ماه‌گرفتگی، کلی است اگر کسی متوجه نشود و بعد از اتمام ماه‌گرفتگی دریابد که ماه‌گرفتگی رخ داده باید نماز آیات را به صورت قضا بخواند.

موحدنژاد ابراز داشت: اغلب فقها می‌گویند از زمانی که ماه می‌گیرد تا زمانی که شروع به باز شدن می‌کند می‌توان نماز آیات را در زمان مقرر شده به نیت ادا خواند هرچند خود فرد شاهد ماه‌گرفتگی نباشد و آن را با چشم رؤیت نکرده باشد. ماه در تهران خیلی دیر شروع به باز شدن می‌کند یعنی در ساعت 6:53 دقیقه و در واقع شهروندان تهرانی حدودا یک ساعت بعد از طلوع آفتاب برای خواندن نماز آیات ماه‌گرفتگی فرصت دارند.

وی گفت: کسانی که به محاسبات نجومی اطمینان دارند کافی است و دیگر نیازی به مشاهده ماه‌گرفتگی ندارند. البته چون ماه ارتفاع کمی با زمین دارد ممکن است موانعی درافق از جمله ساختمان‌های بلند یا کوه وجود داشته باشد که برخی از افراد نتوانند ماه را ببینند بنابر این همین که به محاسبات اطمینان دارند کفایت می‌کند و می‌توانند نماز آیات را بخوانند.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • غلام شیش لول بند ۲۱:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۰۵
    0 0
    نماز ایات چند رکعته؟ راستش بلد نیستم حقیقت
  • نشونه ۲۳:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۷/۰۵
    0 0
    دو رکعته که هر رکعتش 5 تا رکوع داره یه سرچ بزن تو اینترنت هست
  • محمد علی ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۷/۰۶
    0 0
    نماز آیات دو رکعت است و در هر رکعت پنج رکوع دارد ، که به دو روش خوانده می شود . صورت اول: بعد از نیت و تکبیرة الاحرام، حمد و سوره خوانده شود و به رکوع برود، سپس سر از رکوع برداشته و دوباره حمد و سوره را بخواند و به رکوع رود و باز سر از رکوع بردارد و حمد و سوره بخواند و به رکوع رود و سپس سر از رکوع بردارد و همین طور ادامه دهد تا یک رکعت پنج رکوعى که قبل از هر رکوعى حمد و سوره خوانده است انجام دهد، سپس به سجده رفته و دو سجده نماید و بعد براى رکعت دوم قیام کند و مانند رکعت اول انجام دهد و دو سجده را بجا آورد و بعد از آن تشهد بخواند و سلام دهد. صورت دوم: بعد از نیت و تکبیرةالاحرام، حمد و یک آیه (البته احتساب بسم‌الله به عنوان یک آیه خلاف احتیاط است) از سوره‏اى را قرائت کرده و رکوع کند، سپس سر از رکوع بردارد و آیه دیگرى از آن سوره را بخواند و به رکوع رود، و بعد سر از رکوع برداشته و آیه دیگرى از همان سوره را قرائت نماید و همین طور تا رکوع پنجم ادامه دهد تا سوره‏اى که پیش از هر رکوع، یک آیه از آن را قرائت کرده، قبل از رکوع آخر تمام شود. سپس رکوع پنجم را بجا آورد و به سجده رود، و پس از اتمام دو سجده، براى رکعت دوم قیام نماید و حمد و آیه‏اى از یک سوره را بخواند و به رکوع برود و همین طور مانند رکعت اول ادامه دهد تا تشهد بخواند و سلام دهد و چنانچه بخواهد براى هر رکوعى به یک آیه از سوره‏اى اکتفا کند، نباید سوره حمد را بیش از یک مرتبه در اول آن رکعت بخواند. اکنون به عنوان نمونه، نماز آیات را به شکل کوتاه آن با تقسیم سوره "قدر" بیان می کنیم: پس از نیت ، با گفتن "الله اکبر" نماز را شروع می کنیم. سوره حمد را بخوانید و حالا پس از بسم الله الرحمن الرحیم ، آیه اول سوره قدر را بخوانید به رکوع بروید برخیزید و آیه دوم سوره قدر را بخوانید (بسم الله الرحمن الرحیم نمی خواهد فقط آیه بعدی سوره قدر) به رکوع بروید برخیزید و آیه سوم سوره قدر را بخوانید ؛ به رکوع بروید برخیزید و آیه چهارم سوره قدر را بخوانید ؛ به رکوع بروید برخیزید و آیه پنجم سوره قدر را بخوانید ؛ به رکوع بروید به سجده بروید( دو بار سجده مثل نماز عادی ) رکعت دوم را مانند رکعت اول بخوانید ، فقط در رکعت دوم می توانید قنوت را هم بخوانید سپس رکوع پنجم را بعد از قنوت بجا آورده، سر از رکوع برداشته و به سجده می روید . با تشهد و سلام ، نماز را به اتمام می رسانید . ضمناً این نماز را می توان به جماعت خواند ، چرا که جز نمازهای واجب می باشد . احکام نماز آیات ١- از وقتى که خورشید یا ماه شروع به گرفتن مى‏کند انسان باید نماز آیات را بخواند و بنابر احتیاط واجب باید به قدرى تاخیر نیندازد که شروع به باز شدن کند. ٢- اگر خواندن نماز آیات را به قدرى تاخیر بیندازد ، که آفتاب یا ماه شروع به باز شدن کند ، باید نیت ادا و قضا نکند ولى اگر بعد از باز شدن تمام آن،نماز بخواند ، باید نیت قضا نماید. ٣- اگر مدت گرفتن خورشید یا ماه بیشتر از خواندن یک رکعت‏باشد ولى انسان نماز را نخواند، تا به اندازه خواندن یک رکعت ‏به آخر وقت آن مانده باشد باید نیت ادا کند بلکه اگر مدت گرفتن آنها به اندازه خواندن یک رکعت هم باشد بنابر احتیاط واجب باید نماز آیات را بخواند و ادا است. 4- موقعى که زلزله و رعد و برق و مانند اینها اتفاق مى افتد، انسان باید فورا نماز آیات را بخواند و اگر نخواند معصیت کرده و تا آخر عمر بر او واجب است و هر وقت‏بخواند ادا است.
  • غلام شیش لول بند ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۷/۰۶
    0 0
    غلامتم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس