روحانی طی روزهای حضور خود علاوه بر دیدارهای دیپلماتیک، با رسانههای مختلف خبری نیز به گفتگو پرداخت.
رئیس جمهوری کشورمان روز جمعه 3 مهر ماه در چارچوب برنامههای خود نشستی را سردبیران و مسئولان رسانههای عمده آمریکایی داشت و به تشریح اصول سیاست خارجی دولت جمهوری اسلامی ایران و دستاوردهای بینالمللی و منطقهای آن پرداخت.
مشروح دیدار های روحانی در نیویورک به شرح زیر است:
دیدار روحانی با بانکیمون
حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران در محل سازمان ملل با بان کیمون، دبیرکل این سازمان دیدار کرد. (مشروح دیدار)
دیدار روحانی با رئیس جمهور برزیل
رئیس جمهوری در دیدار با همتای برزیلی خود تاکید کرد که نباید اجازه داد گروه های تروریستی به دولت های تروریستی تبدیل شوند.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر جمعه به وقت نیویورک در دیدار «دیلما روسف» همتای برزیلی خود درخصوص مسایل سوریه گفت: سوریه در جنگی بزرگ با تروریست ها درگیر است و مردم این کشور دچار سختی های فراوان از جمله آوارگی شده اند. (مشروح دیدار)
دیدار نخستوزیر سوئد با روحانی
حسن روحانی در دیدار نخست وزیر سوئد که عصر جمعه به وقت نیویورک و در محل اقامت وی انجام شد، به توافق هسته ای میان ایران و 1+5 اشاره کرد و اظهارداشت: در ماههای اخیر شاهد تحول مثبتی در روابط اقتصادی دو کشور بوده ایم که این همکاریها، با گسترش سرمایه گذاری و توام با انتقال فناوری، می تواند بیش از پیش گسترش یابد.
رئیس جمهوری به امکانات و توانمندیهای گسترده اقتصادی دو کشور اشاره و تصریح کرد: سفر هیات اقتصادی سوئد به تهران این فرصت را برای سرمایه گذاران سوئدی و بخش های خصوصی دو کشور فراهم می کند تا با ظرفیت ها و توانمندی های یکدیگر بیشتر آشنا شوند. (مشروح دیدار)
چراغ سبز روحانی به شرکتهای آمریکایی
تهران برای حضور شرکتهای آمریکایی منعی قایل نیست و این شرکتها نیز می توانند در فضایی رقابتی از شرایط پساتحریم، برای سرمایه گذاری و انتقال فناوری به ایران بهره بگیرند.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی عصر جمعه و در نشست با مدیران شرکتهای تجاری، اقتصادی و صنعتی آمریکا به مذاکرات گسترده شرکتهای بزرگ اروپایی و آسیایی با ایران اشاره و گفت: فضای پساتحریم، شرایط جدید اقتصادی و سیاسی را فراهم کرده که شرکتهای بزرگ تجاری، اقتصادی و صنعتی باید از آن استفاده کنند.
دکتر روحانی با اشاره به برخی موانع احتمالی برای سرمایه گذاری و حضور شرکتهای آمریکایی در ایران افزود: تردیدی نیست که این موانع و مخالفت ها پایدار نخواهد ماند.
رییس جمهوری گفت: دولت یازدهم از آغاز فعالیت خود به اصلاح اقتصاد کلان ایران پرداخته و عملکرد آن به گونه ای بوده که موفق شده با وجود تداوم تحریمها، تورم را مهار، از دوره رکود عبور کند و اقتصاد وارد دوره رونق و رشد 3 درصدی شود. (مشروح خبر)
دیدار روحانی با موگرینی
حسن روحانی رئیس جمهور ایران با دونالد تاسک رئیس شورای اروپا و فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نیویورک دیدار کرد.
این درحالی است که دیروز هم محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و موگرینی در نیویورک دیدار و در مورد وضعیت توافق هستهای و بحران سوریه گفتوگو کردند.
این دیدار در حاشیه سفر رئیس جمهور ایران به نیویورک برای حضور در هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد. (مشروح دیدار)
گفتگو روحانی با شبکه سی ان ان
حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور که برای شرکت در هفتادمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرده، در گفتوگو با شبکه خبری سی ان ان گفت: گفتوگوی مستقیمی با آمریکا درباره سوریه نداریم، اما از طریق اتحادیه اروپا و سازمان ملل به شکل غیر مستقیم تبادل نظر داریم.
وی ادامه داد: اولویت در سوریه تقویت حکومت مرکزی برای پایان دادن به تروریسم و خونریزی، بازگشت آوارگان و اصلاحات سیاسی است.
روحانی در بخش دیگر این گفتوگو تصریح کرد: اگر تعهد جدی در اجرای توافقات هستهای و لغو کامل تحریمها ببینیم، شاید امکان گفتوگو در سایر مسائل هم فراهم شود.
وی ناراحتی ملت ایران از سیاستهای دولت آمریکا، نظیر مداخلات سیاسی و حتی نظامی را طبیعی و منطقی خواند و گفت: ملت ایران خواستار این هستند که در چارچوب روابطی درست و سازنده و مبتنی بر احترام متقابل تنشها کاهش یابد. (مشروح گفتگو)
در جمع نمایندگان اندیشکده های غربی:
روحانی: بر هیچ پایتخت عربی حکمرانی نمیکنیم
حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه در جمع نمایندگان اندیشکدههای آمریکایی حضور یافت. اغلب زمان این نشست به بحث در مورد موضوعات منطقهای و نظرات تهران در خصوص اوضاع سوریه، عراق و یمن گذشت.
وی در ابتدای این نشست تأکید کرد که ایران تعهدات خود در توافق هستهای را به طور کامل اجرایی میکند. او با این حال گفت برخی اظهارات مطرح شده در واشنگتن، از جمله از سوی نمایندگان کنگره، موجب بدبینی به آمریکا شده است. (مشروح خبر)
گفتگو روحانی با رادیو سراسری آمریکا
حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان که برای نشست سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده است در گفتگو با رادیو سراسری آمریکا، ان پی آر، گفت: ایران پس از شکست و نابودی داعش آماده گفتگو درباره گزینه ها در قبال سوریه است اما کسانی که علیه داعش ائتلاف کرده اند ابتدا باید برای اخراج تروریست ها متحد شوند.
روحانی افزود: ایران آماده آغاز گفتگوها درباره سوریه پس از نابودی داعش است اما قدرتهای متحد شده برای مبارزه با گروههای تروریستی، از جمله روسیه، باید با همکاری یکدیگر سریعا تروریست ها را اخراج کنند. (مشروح خبر)
دیدار روحانی با نخست وزیر ترکیه
حسن روحانی روز یکشنبه در دیدار "احمد داوود اوغلو" نخست وزیر ترکیه که در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد انجام شد، گفت: ایران و ترکیه در بسیاری از مسایل جهانی با هم اشتراک نظر دارند و باید روابط دو کشور در همه زمینه ها بیش از پیش توسعه یابد.
رئیس جمهوری به جنایات تروریست ها علیه مسلمانان در عراق و سوریه اشاره کرد و گفت: باید همکاری ها و رایزنی های جدی دو کشور گسترش یابد تا با درک درست واقعیت ها، رایزنی و همکاری مشترک بتوانیم کمک کنیم تا بسیاری از مشکلات فعلی از سر ملتهای منطقه برداشته شود.
روحانی اظهارداشت: دولتهای ترکیه و ایران خواهان بازگشت آرامش به منطقه، از بین بردن تروریست ها، جلوگیری از تجزیه همسایگان در منطقه و تامین امنیت و نیز بازگشت آوارگان به خانه هایشان هستیم.
دیدار روحانی با رئیس جمهور بولیوی
حسن روحانی عصر یکشنبه به وقت نیویورک در دیدار "اوو مورالس" رئیس جمهوری بولیوی، روابط دو کشور را صمیمانه و دوستانه برشمرد و خاطرنشان کرد: هیچ دولت ثالثی نمیتواند در خصوص مناسبات ایران و بولیوی تصمیمگیری کند و ما در خصوص هر آنچه به نفع دولت و ملت خود میدانیم، مستقل تصمیم گیری خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه کشورهای آمریکای لاتین بویژه بولیوی برای جمهوری اسلامی ایران دارای اهمیت ویژه ای هستند، افزود: باید در راستای توسعه و تقویت مناسبات همه جانبه با یکدیگر تلاش کنیم.
روحانی فشار و تحریم قدرتهای بزرگ در موضوع هستهای را برای تسلیم شدن ملت ایران در برابر خواسته های آنان دانست و گفت: مذاکرهکنندگان جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات توانستند قدرتمندانه همه اصولی که بر آن اصرار داشتیم را مطرح کنند تا ملت ایران با ایستادگی و مقاومت به اهداف خود در این مذاکرات برسد.
دیدار رئیس جمهور با همتای اکوادوری خود
حسن روحانی عصر یکشنبه به وقت نیویورک در دیدار "رافائل کورهآ" رئیس جمهوری اکوادور با بیان اینکه قدرتهای بزرگ اگر ببینند که کشورهای در حال توسعه در کنار یکدیگر هستند، نمیتوانند زورگویی کنند، گفت: کشورهای مستقل باید در محافل بینالمللی از جمله سازمان ملل متحد، صدایی واحد داشته باشند، تا قدرتمندان بدانند ملتها تنها نیستند.
روحانی خاطر نشان کرد: کشورهای در حال توسعه باید در زمینه مسایل منطقهای و بینالمللی سیاستهای واحدی داشته باشند و با برنامهریزی از ظرفیتهای مشترک همکاری با یکدیگر به بهترین شکل استفاده کنند.
رئیس جمهوری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران آماده توسعه روابط در بخشهای مختلف با اکوادور است، گفت: فضای جدید به وجود آمده پس از توافق هسته ای و لغو تحریمها علیه ایران فرصت مناسبی را ایجاد می کند که باید برای استفاده بهینه از آن برنامهریزی کنیم.
دیدار رئیس جمهور با عبدالله عبدالله
حجت الاسلام حسن روحانی عصر یکشنبه در دیدار عبدالله عبدالله که در محل اقامت رئیسجمهور در نیویورک برگزار شد، گفت: تحکیم امنیت افغانستان باعث تقویت روند توسعه این کشور میشود و تلاشها باید در این راستا متمرکز شود.
روحانی ادامه داد: ایران همواره یار دولت و مردم افغانستان است و توسعه و امنیت همسایگان و از جمله افغانستان را توسعه و امنیت خود می داند.
وی اظهارداشت: با جنگ و کشتار هیچ گروهی به نتیجه نخواهد رسید و اگر واقعا بتوان راهحلی یافت که برخی گروهها اسلحه را زمین بگذارند، برای توسعه افغانستان خوب است.
روحانی به معضل تولید مواد مخدر در بخشهایی از افغانستان و مشکلات آن برای همسایگان اشاره کرد و اظهارداشت: دولت افغانستان باید اقدامات خود را برای مبارزه با کشت و تولید مواد مخدر تشدید کند.
دیدار روحانی همتای سنگالی
حجتالاسلام حسن روحانی روز یکشنبه و در این دیدار که در محل اقامت وی در نیویورک انجام شد، گفت: ایران و سنگال ظرفیتهای فراوانی برای توسعه همکاریهای دوجانبه دارند که از این ظرفیتها باید در جهت اهداف دو ملت استفاده کرد.
وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط با کشورهای آفریقایی اهمیت ویژهای قائل است، گفت: از گسترش روابط با داکار در همه زمینهها استقبال میکنیم.
روحانی اظهارداشت: ایران پیشرفتهای زیادی در بخش علم و فناوریهای نوین داشته که میتواند در این زمینه ها نیز با کشور دوست و برادر سنگال همکاری کند.
دیدار رئیس جمهور با اولاند
حجت الاسلام روحانی یکشنبه در دیدار با فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه بر تسریع در تدوین نقشۀ راه توسعۀ همه جانبۀ همکاریهای تهران-پاریس تاکید کرد و افزود: «ایران آماده است در عرصۀ حمل و نقل، علوم و فناوریهای جدید و انرژی از جمله انرژی صلحآمیز هستهای با فرانسه همکاری کند.»
وی با اشاره به توافق هستهای میان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 که در تاریخ 23 تیر ماه در وینِ اتریش به دست آمد، گفت: «همۀ طرفها باید تلاش و به تعهدات خود عمل کنند تا این توافق به خوبی عملیاتی و پایههای آن مستحکم شود.»
رئیس جمهور موقعیت خاص جغرافیایی، قطب ثبات و امنیت، مرکزیت انرژی و نیروی انسانی توانمند و تحصیل کردۀ ایرانی را پایههای مناسبی برای گسترش روابط دانست و گفت: «ایران از توسعۀ روابط و همکاریهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با فرانسه استقبال میکند.»
روحانی موضوعات مربوط به مبارزه با تروریسم و ایجاد و تقویت صلح و ثبات در سوریه، یمن و لبنان را از جمله موارد رایزنی میان ایران و فرانسه خواند.
رئیس جمهور ایران در این دیدار پس از ابراز همدردی اولاند در مورد فاجعۀ منا، این حادثه را بسیار تلخ و سنگین دانست و گفت که این فاجعه به دلیل سوء مدیریت روی داده است و دولت عربستان باید به مسئولیتهای قانونی و اخلاقی خود عمل کند.
اولاند نیز در این دیدار گفت توافق هستهای با همکاری و حسن نیت همه طرفها حاصل شد و اکنون باید همه تلاشها برای اجرای دقیق و کامل این توافق متمرکز شود.
رئیس جمهور فرانسه با اشاره به سفرهیاتهای متعدد اقتصادی به تهران، گفت: «باید گام به گام سطح روابط تهران - پاریس را به سطح قابل انتظار برسانیم و دولت فرانسه برای توسعۀ همکاریها با تهران عزم راسخ دارد.»
وی از ایران به عنوان بازیگر بزرگ منطقه نام برد و افزود: «ایران در دورۀ جدید با توجه به جایگاه ویژه خود، میتواند نقش متوازن کنندهای در منطقه ایفا کند.»
دیدار روحانی با همتای چینی خودحجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی صبح دوشنبه به وقت نیویورک در ملاقات با شی جین پینگ، رییسجمهوری چین با بیان این که خوشحالیم که با همکاری چین و سایر کشورها توانستیم در مذاکرات هستهای به توفیق دست پیدا کنیم، گفت: جمهوری اسلامی ایران دوستان خود را که در شرایط سخت تحریم روابط مناسبی با ملت ایران داشتهاند در دوران جدید فراموش نخواهد کرد و مطمئن هستیم روابط ما با چین به گونهای است که هیچ قدرت دیگری نمیتواند در مناسبات خوب دو کشور تأثیرگذار باشد.
او با اشاره به این که چین در اجرای توافق هستهای نیز نقش مؤثری خواهد داشت، افزود: از روزی که قصد داریم توافق را اجرا کنیم باید نسبت به عملیاتی شدن همه محورهای توافق، از جمله لغو تحریمها و همکاریهای صلحآمیز هستهای مطمئن باشیم. (مشروح دیدار)
دیدار روحانی با پوتین
حسن روحانی رئیس جمهور ایران و ولادمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در حاشیه هفتادمین مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با یکدیگر دیدار کردند.
روحانی و دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس همچنین امروز در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند.
دیدار روحانی با کامرون در نیویورک
حسن روحانی رئیس جمهور ایران و دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند.
روحانی پیشتر در نیویورک با رؤسا و مقامات ارشد چین، فرانسه، ژاپن، سنگال، ایتالیا، عراق، بولیوی، اکوادور و انگلیس دیدار کرده بود.
سخنان روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل
حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان در هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کرد.
من به نمایندگی از سوی ملت بزرگی سخن می گویم که امروز در غم از دست دادن هزاران زائر مسلمان و صدها نفر از هموطنان خود به سوگ نشسته است؛سالمندان، جوانان،زنان و مردانی که برای انجام مناسک مذهبی در گردهمایی عظیم معنوی و جهانی حج شرکت کرده بودند؛ولی متاسفانه قربانی بی کفایتی و سوء مدیریت مجریان شده و حتی به دلیل عدم پاسخگویی مسئولان، از شناسایی مفقودین و بازگرداندن سریع پیکر قربانیان به خانواده های عزادارشان دریغ شده است. ابعاد فاجعه جان باختن و مجروح شدن هزاران انسان بی گناه از چهارگوشه جهان، فراتر از آن است که در حد یک سانحه طبیعی یا یک مسئله محلی با آن برخورد شود. خسارت جریحه دار شدن عواطف میلیون ها مسلمان بزرگتر از آن است که صرفاً با محاسبات مادی قابل جبران باشد. افکار عمومی خواستار آن است که مسئولان دولت عربستان سعودی بی درنگ، به مسئولیت بین المللی خود در تأمین دسترسی کنسولی فوری برای شناسایی سریع و بازگرداندن بدون تأخیر اجساد مطهر عمل نمایند. همچنین ضروری است شرایط لازم را برای بررسی مستقل و دقیقِ علل و عوامل این فاجعه و روش های پیشگیری از تکرار آن، در آینده فراهم نمایند. (مشروح خبر)
روحانی پس از دیدار ها و نشست های چند روزه در نیویورک به تهران بازگشت تا در مراسم تشییح پیکر شهدای حادثه منا شرکت کند.
اظهارات روحانی در بدو ورود خود به تهران
حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان ظهر امروز سهشنبه در بدو ورود به تهران در جمع خبرنگاران درباره حادثه منا اظهار داشت: امسال در این ایام مبارک و ایام عید قربان و غدیر که همواره روزهای خوش مردم از لحاظ دینی و معنوی است به خاطر بیتدبیری و بی مبالاتی و عدم کارایی دولت فعلی عربستان سعودی مسلمانان از جمله مردم مسلمان ایران که زائر خانه خدا بودند مظلومه جان باختند.
رئیس جمهور کشورمان تصریح کرد: قربانیان این حادثه شرایطشان به گونهای است که شرایطشان تأثرآور است البته من وقتی وارد نیویورک شدم از حادثه اطلاع یافتم و در هواپیما با آقای جهانگیری قبل از پیاده شدن به طور مفصل صحبت کرده و اقداماتی که لازم بود ابلاغ کردم. (مشروح خبر)