کد خبر 47854
تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۱

همزمان با تصميم پارلمان قزاقستان مبني بر اعزام نيرو و مشارکت در ماموريت نيروهاي بين‌المللي تحت رهبري ناتو در افغانستان، طالبان در خصوص عواقب اين اقدام به دولت قزاقستان هشدار داد.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از فارس، پس از تصميم چند روز گذشته پارلمان قزاقستان در اعزام نيروي نظامي به افغانستان، نيروهاي طالبان در اطلاعيه‌اي هشدار دادند، اعزام نيرو براي کمک به نيروهاي ائتلاف عواقب ناخوشايندي براي مردم و دولت قزاقستان در پي خواهد داشت.
طالبان در اطلاعيه خود آورده‌ است: از ملت مسلمان قزاقستان مي‌خواهيم در مقابل اين تصميم دولت‌مردان خود مخالفت کرده و از اعزام نيروي نظامي به افغانستان پرهيز کنند.
طالبان در اطلاعيه خود همچنين به مقامات دولتي قزاقستان هشدار داده‌ است که همکاري با ناتو و اعزام نيروهاي نظامي به افغانستان، پيامدهاي شديدي براي آنان در پي خواهد داشت.
در پايان اطلاعيه طالبان خاطر نشان شده ‌است که اين تصميم دولت قزاقستان به مناسبات افغانستان با اين کشور اثرات منفي بسياري بر جاي خواهد گذاشت و عامل بروز بي‌ثباتي در منطقه آسياي مرکزي خواهد شد.
پارلمان قزاقستان در 18 مي سال جاري ميلادي (28 ارديبهشت) مصوبه اعزام نيروهاي نظامي کشورش به افغانستان تحت رهبري ناتو را تصويب کرده بود.
درباره تعداد نيروها و زمان اعزام آن هنوز اطلاع مشخصي در دست نيست.
کارشناسان مسائل منطقه‌اي معتقدند که قزاقستان با اعزام نيروهاي نظامي خود به افغانستان اشتباه بزرگي را در سياست خارجي خود مرتکب شد، زيرا قزاقستان در منطقه آسياي مرکزي تنها کشوري خواهد بود که نيروهاي نظامي خود را به افغانستان اعزام مي‌کند.
اين کارشناسان بر اين باورند که قزاقستان به منظور حفظ منافع آمريکا در منطقه و قطع نظر از خواسته‌هاي مردم خود تصميم به اعزام نيروهاي نظامي کشورش به افغانستان کرده ‌است.
به اعتقاد اين کارشناسان، اين اقدام قزاقستان از سوي ديگر به روند مناسبات اين کشور با روسيه که همسايه و شريک نزديک و استراتژيک آستانه است، اثرات منفي بسياري برجاي خواهد گذاشت.
چندي قبل نيز نظربايف رئيس جمهور قزاقستان توافقنامه نهايي ترانزيت محموله‌هاي آمريکا به افغانستان از قلمرو کشورش را امضا کرد .
در توافقنامه جديد امضا شده بين واشنگتن و آستانه درباره ترانزيت محموله‌هاي مورد نياز آمريکا و ناتو به افغانستان از قلمرو قزاقستان، مسائلي از قبيل چگونگي صدور مجوز ترانزيت محموله‌ها و پرسنل از طريق حريم هوايي قزاقستان‌، ميزان غرامتي که طرفين بايد در صورت آسيب احتمالي به يکديگر پرداخت کنند و رعايت قوانين گمرکي در مرزهاي خروجي زميني و هوايي در نظر گرفته شده است.
اما در حالي که مقامات رسمي آستانه و واشنگتن، اين توافقنامه ‌را گامي در جهت مساعدت به برقراري ثبات در افغانستان و همچنين کمک به تامين امنيت در کشورهاي آسياي مرکزي ميدانند، کارشناسان مسائل منطقه‌اي، اين توافقنامه را گام ديگري براي تثبيت حضور نظامي آمريکا در منطقه ارزيابي مي‌کنند.
اين در حالي است که روسيه نگران توافق اخير بين قزاقستان و ناتو است و شايد تا مدتي اين نگراني خود را به منظور حمايت از برقراري ثبات در افغانستان علني نکند، اما اين موضوع در ملاقات‌هاي خصوصي مقام‌هاي عاليرتبه 2 کشور قزاقستان و روسيه در آينده مورد بحث و بررسي قرار خواهد گرفت.
تحليلگران معتقدند که در صورتي که نظربايف بدون توجه به منافع مسکو به همکاري‌هاي خود با واشنگتن و ناتو ادامه دهد، به احتمال زياد با سرنوشتي مشابه "آقايف " و "باقي اف "، روساي جمهور سابق قرقيزستان مواجه خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس