*سرهنگی: شرافت نعلین امام بر سرهنگ عراقی
مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری ضمن اشاره به خاطرات اسرای عراقی که در ایران منتشر شده، گفت: سرهنگ عراقی صبار علامی نقل میکند که شبها با فرماندهان عراقی مینشستیم و خاطرات را مرور میکردیم. سرهنگ سامر در یکی از این شبها گفت که یک دختر خرمشهری را به عنوان غنیمت به خانه برده بودم و در خانه من کلفتی میکرد. یکی از کارهای او این بود که هر روز با گماشته من به خرید میرفت، او در این رفت و آمدها دفتر سازمان ملل را پیدا کرده بود و یک روز به آنجا پناهنده شد که من با پیگیری از طریق دوستانم او را باز گرداندم.
وی افزود: پس از اینکه این دختر را بازگرداندیم از او پرسیدیم که چرا فرار کرده بودی که او در جواب گفت میخواهم به وطنم برگردم زیرا شرافت نعلین خمینی بیشتر از شماست و ای کاش که این دختر این جمله را نگفته بود چون در عراق محب خمینی محکوم به مرگ است و ماموران امنیتی به خاطر این جمله او را بردند و بعد از دو هفته به قتل رساندند.
*وجود زنان در جنگ اثر گذار است
سرهنگی گفت: در جنگهای دفاعی، وجود زنان اثرگذار است یعنی مقاومت مردم در جبهه به روحیه زنان در پشت جبهه بستگی دارد. ناپلئون میگوید من وقتی میخواستم به جایی حمله کنم پیش از آن وضعیت روحی زنان آنجا را بررسی میکردم و اینکه صدام از زنان ایران شکست خورده حقیقت دارد.
او در بخش دیگری از سخنانش گفت: در جنگها زنان هستند که ساک شوهران، برادران، پدران و فرزندان خود را میبندند و این مسئله روی آنها فشار وارد میکند.
*خاطرات همسر سیدالاسرا منتشر میشود
مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری با اشاره به اینکه در سال جاری 4 عنوان کتاب از خاطرات زنان منتشر خواهد شد، گفت: یکی از این کتابها خاطرات همسر شهید لشگری است شهیدی که 18 سال در اسارت به سر برده بود؛ همسر وی نقل میکند که یخچال را باز کردم و دیدم پر از پوست میوه است، گفتم حسین این چه کاری است که کردهای و گفت این چیزهایی که شمار دور میریزید در اسارت ما میخوردیم. این زن میگوید که شهید لشگری پیوسته کابوس میدیده و فکر میکرده که قرار است به اسارت برده شود.
*زور گلوله به عشق نمیرسد
سرهنگی در بخش پایانی سخنانش گفت: هیچوقت زور گلوله به عشق به زندگی نمیرسد، کسانی که میخواستند روزگاری زندگی را از ما بگیرند فهمیدند که نمیتوانند و این ناشی از قدرت زنان ما در دوران جنگ است.
*زندگانی: تیزر «دختر شینا» من را تکان داد
امین زندگانی که در این تیزر در نقش شهید حاج ستار ابراهیمی ایفای نقش کرده بود گفت: میگویند انسان وقتی زود احساساتی میشود یا دارد پیر میشود یا قرار است هوایی شود، من هم دیروز مستند A157 را در حوزه هنری دیدم که به شدت تکاندهنده بود و امروز نیز تیزر این کتاب من را تکان داد البته نباید گفت که تیزر دختر شینا بلکه به نظر من این فیلم دختر شینا است و کار خوبی را امروز شاهد بودیم.
وی افزود: نگران بودم صمیمیتی که در کتاب وجود داشت در فیلم در نیاید و به کتاب لطمه بخورد اما الان که کار را دیدم این صمیمیت وجود داشت و خوشحالم که در این کار حضور داشتم.
*امنیت امروز مدیون خانواده شهدا است
زندگانی گفت: غرور فرزندی سینما و بزرگی مادری ادبیات امیدوارم که با این کار رقم بخورد و به رشد هم کمک کنند و تهاجم فرهنگی که فرهنگ و روابط اجتماعی و خانوادگی ما را هدف گرفته بتواند خنثی کند.
او در بخش پایانی سخنانش گفت: اگر امروز امنیت داریم آن را مدیون عشق خانواده شهدا و فرهنگ ایثار هستیم و امیدواریم نسلی داشته باشیم که بتواند پاسدار این عشق و فرهنگ باشد، یک ایران داریم، یک جنگ تحمیلی داشتیم و امروز یک خانواده شهدا داریم پس باید قدرشان را دانست.
*حمزهزاده: سینما و ادبیات فرزندان یک خانواده هستند
محمد حمزهزاده مدیرعامل انتشارات سوره مهر گفت: سینما و ادبیات هردو فرزندان یک خانواده هستند ولی ادبیات مانند یک خواهر بزرگتر است که میتواند برای سینما مادری کند و البته سینما مانند یک جوان برومند باید هرجا بتواند دستی از ادبیان بگیرد و امروز شاهدیم که سینما جوانمردی کرده و به کمک این خواهر بزرگتر آمده است.
وی گفت: تجربه معرفی کتاب توسط هنرمندان تجربهای است که پیش از این شاهد آن بودهایم و امیدواریم این تجربه ادامه پیدا کند.
*ابراهیمی: «دختر شینا» پدر و مادرمان را به خانههای ایرانی برده است
معصومه ابراهیمی دختر شهید حاج ستاد ابراهیمی ضمن تشکر از تولیدکنندگان این تیزر گفت: خوشبختی یعنی قلب پدر و مادر بتپد و ما 5 خواهر و برادر چقدر خوشبختیم که به واسطه این کتاب قلب پدران و مادران این سرزمین تپیده است و به واسطه آن، پدر و مادر ما به خانههای ایرانیها راه یافتهاند.
*ذوعلم: تجربه موفقی در «کتاب و زندگی» داشتیم
احمد ذوعلم مدیر مرکز رسانهای شیرازه و تهیه کننده این تیزر ضمن خوشآمد به شرکت کنندگان در این مراسم گفت: هدف از برگزاری مسابقه کتاب و زندگی این بود که کتابهایی انتخاب شوند تا در یک بازه کوتاه مردم کتابها را تهیه کرده و مطالعه کنند و تجربه دور اول و دوم این مسابقه یک تجربه موفق بود.
وی افزود: رسیده به تیراژ نیم میلیون نسخه برای کتاب «من زندهام» در دور اول نشان از موفقیت این مسابقه بوده، در دور سوم سعی کردیم با یک روش متفاوت به تبلیغ کتاب بپردازیم، پس از بررسیها و مشورتهای مختلف به سراغ ایده قدیمی استفاده از ابزار سینما رفتیم، این کار به لطف خدا با همکاری امین زندگی و الیکا عبدالرزاقی در یک زمان فشرده و با محدودیتهای موجود در زمینه کتاب به ثمر رسیده است.
*شاهسواری: افسوس بر کسانی که نمیخوانند
منوچهر شاهسواری از تهیه کنندگان سینما ضمن ابراز خرسندی از مطالعه این کتاب گفت: خوشحالم که توفیق داشتم دختر شینا را مطالعه کنم و افسوس بر کسانی که نمیتوانند بخوانند و فرصت مطالعه این کتاب را از دست دادهاند.
در این مراسم چهرههای فرهنگی و هنری چون مرتضی سرهنگی، امین زندگانی، محمدصادق رحمانی، حبیب ایل بیگی و ... شرکت کرده بودند.
در پایان این مراسم از تولیدکنندگان و دستاندرکاران آن تقدیر به عمل آمد.