منابع انگلیسی روز شنبه گزارش دادند که دولت انگلیس بشدت نگران از گسترش سریع قدرت گروه داعش و سایر گروه های افراطی در لیبی بوده و به همین دلیل طرح هایی را برای مقابله با این تهدیدات تحت بررسی قرار داده است.

به گزارش مشرق، این منابع گفتند دولت انگلیس احتمال دارد که به همراه سایر همپیمانان اروپایی اش اقدام به دخالت نظامی نظامی در لیبی بکند.

روزنامه دیلی تلگراف روز شنبه در گزارشی در این خصوص نوشت: نگرانی ها در حال حاضر درخصوص احتمال کشیده شدن فعالیت نیروهای داعش از سواحل مدیترانه به داخل اروپا تشدید شده است

به نوشته دیلی تلگراف، مقامات ارشد وزارتخانه های امور خارجه و دفاع انگلیس گفته اند که آنها به شدت نگران افزایش سریع نیروهای داعش و دیگر گروه های تروریستی در لیبی هستند و به همین دلیل طرح هایی را برای مداخله نظامی در این کشور به منظور مقابله با این تهدید در نظر گرفته اند.

این روزنامه افزود: یک منبع دولتی اعلام کرد که مقامات یاد شده «در حال حرکت در مسیر» اجرای طراحی برای اعزام نیروهای پشتیبان نظامی در کنار دیگر متحدان اروپایی خود به منظور مقابله با داعش در لیبی هستند.

دیلی تلگراف نوشت: «مانوئل والس» نخست وزیر فرانسه روز جمعه گذشته خواستار تلاش های بین المللی برای مقابله با نیروهای افراط گرا که در حال گسترش در کشور لیبی واقع در شمال آفریقا هستند، شد.

به نوشته دیلی تلگراف، نخست وزیر فرانسه گفته است : ما در جنگ هستیم، ما دشمنی داریم که باید به مبارزه با آن بپردازیم و در سوریه و عراق و خیلی زود در لیبی، نابودش کنیم.'

این روزنامه افزود: فرانسه هواپیماهای جاسوسی خود را به لیبی فرستاده است تا میزان وسعت تهدیدات تروریستی از جانب این کشور که از زمان سقوط معمر قذافی دیکتاتور لیبی به دنبال دخالت نظامی کشورهای غربی در سال 2011 میلادی، به داخل هرج ومرج سقوط کرده است، را بررسی کنند.

دیلی تلگراف افزود: سازمان ملل متحد معتقد است که حدود 2 تا 3 هزار افراط گرای مسلح در لیبی فعالیت می کنند و داعش نیز کنترل بخشی از سواحل مدیترانه در اطراف شهر سرت در شمال لیبی را در اختیار دارد.

این روزنامه افزود: 'پنی موردانت» یک مقام وزارت دفاع انگلیس اخیرا در جمع نمایندگان پارلمان این کشور اعلام کرده بود که دولت کامرون «در حال نظارت دقیق بر تهدید روبه گسترش گروه های افراط گرا در لیبی» از جمله گروه های مرتبط با داعش است.

دیلی تلگراف افزود: 'توبیاس ال وود» معاون وزیر خارجه انگلیس نیز بیان داشته است: درحالی که داعش در حال ایجاد مواضع مستحکمی برای خود در سواحل مدیترانه است، «ما نیز در حال همکاری نزدیک با شرکای بین المللی خود هستیم تا به درک درستی از حضور نیروهای تروریستی در لیبی و نحوه مقابله با آنها در این کشور برسیم.»

این روزنامه نوشت: کشور ایتالیا نیز در حال تشکیل ائتلاف نظامی اروپایی برای کمک به دولت آینده لیبی است و در حال جلب حمایت دیگر شرکای اروپایی خود در این رابطه است. بااین وجود اجرای هر گونه طرح نظامی جدیدی در لیبی مستلزم روی کار آمدن یک دولت ملی به رسمیت شناخته شده در این کشور است.

دیلی تلگراف افزود: یک منبع دولتی انگلیس تأکید کرده است : لازم است تا دولتی به رسمیت شناخته شده در لیبی روی کار آید که بتواند از ما درخواست کمک کند، در آن صورت است که هر اقدامی را برای کمک به آنها در خصوص مقابله با داعش انجام خواهیم داد.

اما 'مایکل فالون ' وزیر دفاع انگلیس به دیلی تلگراف گفته است: این مهم است که چشمان خودمان را بر روی لیبی باز نگه داریم اما انگلیس بایستی رهبری داعش را در سوریه هدف قرار دهد.

دیلی تلگراف افزود: فالون می گوید:' این بسیار مهم است که همان طور که دیوید کامرون گفت سر مار را بزنیم چرا که در آنجا مغزش متفکرش وجود دارد.'

روزنامه دیلی اکسپرس نیز روز شنبه در گزارشی نوشت انگلیس به دلیل گسترش فعالیت نیروهای افراط گرا در لیبی که شمار آنها درحدود 3 هزار نفر برآورد می شود، ممکن است اقدام به حمله نظامی علیه مواضع داعش در این کشور کند.

این روزنامه افزود: داعش در تبلیغاتش در تشریح لیبی که تنها در 300مایلی سواحل اروپا قرار دارد، برخوردار از یک 'پتانسیل بسیار زیاد' برای این گروه یاد می کند.

گزارش های یاد شده در حالی منتشر می شود که پیشتر نیز گزارش هایی از آمادگی دولت انگلیس برای مداخله نظامی در کشور لیبی منتشر شده بود.

پیش از این، روزنامه ساندی تلگراف در تیرماه گذشته و متعاقب کشته شدن افزون بر 30 گردشگر انگلیسی در جریان یک حمله تروریستی در تونس، در گزارشی مدعی شده بود که دیوید کامرون با پیش نویس طرحی برای مداخله نظامی علیه گروه های افراطی و تروریستی چون داعش در کشور لیبی موافقت کرده است.

این روزنامه نوشته بود که کامرون دستور داده است تا طرحی برای حمله علیه گروه های افراطی در لیبی و همان طور گروه داعش که از آن به عنوان 'فرقه مرگ ' یاد می کند، تهیه شود.

ساندی تلگراف عنوان کرد: دیوید کامرون مشخص کرده است که انگلیس باید آماده مبارزه با گروه های تروریستی در هرجایی در جهان باشد همان طور که دولتش طرحی را برای به شکست کشاندن گروه های افراطی در لیبی در دستور کارش قرار داده است.

این روزنامه نوشت: به گفته نخست وزیر انگلیس در صورت عدم اتحاد کشورهای جهان، گروه داعش مبدل به یکی از بزرگ ترین تهدیدات علیه جهان خواهد شد.

ساندی تلگراف بابیان اینکه عامل قتل 30 گردشگر انگلیسی در تونس در لیبی آموزش دیده بود، نوشت: منابع امنیتی غربی بر این باورند که لیبی برای مقابله با تهدیدات افراط گرایان نیاز به کمک های بین المللی دارد.

روزنامه تایمز نیز اخیرا در گزارشی فاش کرد که صدها تن از سربازان انگلیسی قرار است در چارچوب یک مأموریت بین المللی برای ثبات بخشیدن به اوضاع نابسامان لیبی و نیز مبارزه با عناصر گروه تروریستی داعش راهی این کشور شوند.

این روزنامه به نقل از منابع انگلیسی افزود: اعضای این گروه مداخله گر بین المللی، متشکل از نیروهای نظامی کشورهای انگلیس ، ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، آلمان و آمریکا هستند.

تایمز افزود: مأموریت نیروهای نظامی انگلیس به همراه نظامیان کشورهای یادشده، با هماهنگی اتحادیه اروپا، سازمان ملل و گروه '3 به علاوه 5 ' صورت خواهد گرفت.

به نوشته این روزنامه، هدف از اعزام این نیروها کمک به مقامات سیاسی لیبی و بازسازی ارگان ها و نهادهای دولتی و آموزش نیروهای نظامی و امنیتی این کشور است.

تایمز افزود: هدف دیگر این نیروها کمک به تشکیل یک دولت واحد ملی در لیبی است که از زمان سقوط رژیم معمر قذافی در چهار سال پیش غیرممکن به نظر می رسید و به گفته منابع سیاسی و نظامی انگلیس و لیبی، تحقق این مساله در شرایط کنونی بسیار امکان پذیر شده است.

فروپاشی دولت لیبی و هرج ومرج حاکم در این کشور، پس از سرنگونی رژیم معمر قذافی در سال 2011 میلادی به دنبال مداخله کشورهای غربی از جمله انگلیس صورت گرفته است.

لیبی از زمان سقوط رژیم معمر قذافی، دوران سیاسی پرتنش و پرتلاطمی را به خود دیده و درحال حاضر شاهد یک حاکمیت دوگانه است.

از یک سال قبل که نیروهای مسلح موسوم به 'فجر لیبی' شهر طرابلس را اشغال کردند، پارلمان منتخب این کشور که از حمایت بین المللی برخوردار است در فاصله یک هزار کیلومتری در شهر 'طبرق' واقع در شرق لیبی، دولت در تبعید را تشکیل داده است.

درگیری طولانی میان حامیان دولت مشروع لیبی در بنغازی و دولت خود خوانده برخوردار از حمایت شبه نظامیان در طرابلس، اکنون با پیوستن گروه های مرتبط با گروه تروریستی داعش به جبهه های درگیری، شدت و حدت بیشتری یافته است.

'عبدالفتاح السیسی' رییس جمهور مصردر اواسط آبان ماه گذشته و در آستانه دیدارش با دیوید کامرون در لندن ، ضمن هشدار نسبت به تهدید آمیز بودن شرایط لیبی، خواستار مداخله انگلیس و ناتو به منظور کمک به حل بحران این کشور شده بود.

السیسی در گفت وگو با روزنامه دیلی تلگراف گفته بود که دولت انگلیس بایستی 'مأموریتش' را در لیبی پیش از آنکه این کشور تحت کنترل افراط گرایان درآید، کامل کند.
منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس