یک رسانه آمریکایی تصریح کرد با توجه به مصوبه جدید کنگره و دولت آمریکا درباره ویزا، ایرانی‌ها دلیل معتبری در زمینه نقض توافق هسته‌ای و اصرار بر تداوم تحریم‌ها دارند.

به گزارش مشرق، نشنال اینترست خاطر نشان کرد: مجلس تبدیل لایحه ویزا به قانون با امضای اوباما نمایندگان آمریکا لایحه‌ای را درباره اعمال محدودیت‌های تازه برای شهروندان 38 کشور دارای قانون لغو روادید در صورت سفر آنها به چهار کشور سوریه، عراق، سودان و ایران تصویب کرد. قانون معافیت روادید به شهروندان اروپایی و برخی دیگر کشورها اجازه می‌دهد بدون نیاز به دریافت روادید پیش از سفر، به آمریکا وارد شوند و مجلس نمایندگان آمریکا به تازگی در طرحی، لغو این معافیت برای افرادی که پس از سال 2011 میلادی به یکی از چهار کشور ایران، عراق، سوریه و سودان سفر کرده‌اند را به تصویب رساند.

نشنال اینترست افزود: برای پی بردن به اینکه فهرست یاد شده کشورها تا چه میزان نابجا بوده، می‌توان یادآوری کرد که ربایندگان هواپیماها در حادثه 11سپتامبر 2001 اهل کجا بودند. 15 تن از این افراد عربستانی، دو نفر اماراتی و یکی از آنها اهل مصر و فرد دیگر لبنانی بودند. هر دو عامل حادثه اخیر سن برناردینو در آمریکا اصلیتی پاکستانی داشتند. زنی عامل حادثه سن برناردینو (که شهروند آمریکا نبود) آشکارا در عربستان افکار افراطی را تجربه کرده بود. توماس اردبرینک در مقاله‌ای در نیویورک تایمز در مورد این قانون محدودیت صدور ویزا نوشت «از آنجائی که ایران خود دشمن داعش است، دقیقا اینکه چرا نام ایران در لیست این قانون اعمال محدودیت گنجانده شده، مشخص نیست.»

تحلیل نشریه آمریکایی خاطر نشان می‌کند: الگوی تروریست‌های گذشته که از عربستان، پاکستان و یا امارات ( که در لیست رسمی کشورهای حامی تروریسم قرار ندارند) نشات گرفته ارتباطی به لیست کشورهای حامی تروریسم نداشته بلکه به نفوذهای افراطی درون جوامع در این سه کشور مرتبط بوده است. این در حالی است که فهرست کشورهای حامی تروریسم تنظیم شده توسط آمریکا یک بیانیه مخدوش شده سیاسی است که کشورهایی که کمتر در امور تروریسم دخیل بوده و یا اصلا دخالت نداشته‌اند، در این لیست اضافه و یا حذف شده‌اند.

در ادامه این تحلیل آمده است به دلیل اینکه شهروندان اروپایی که به این کشورها سفر کرده‌اند و یا حق شهروندی از این کشورها دارند با لغو معافیت ویزا برای سفر به آمریکا روبرو می‌شوند، می‌توان انتظار داشت که دولتهای اروپایی نیز امتیاز مشابه را از شهروندان آمریکایی بگیرد. این بدان معناست که شهروندان آمریکایی با ارتباطات خانوادگی با ایران، عراق، سودان و سوریه که برای دیدار با وابستگان خود به این کشورها رفته‌اند با مشکلات ویزا روبرو می‌شوند در حالی که شهروندان دیگر کشورها مواجه نخواهند شد.

نشنال اینترست تصریح کرد: تحت این قانون احتمال نقض توافق هسته‌ای با ایران وجود دارد. این احتمال وجود دارد که بیشتر تجار اروپایی و آسیایی از سفر به ایران پرهیز کنند. تجار اروپایی و آسیایی ممکن است به دلیل اینکه معافیت صدور ویزا به آمریکا را از دست بدهند از سفر به ایران دوری کنند. مسئله رونق اقتصادی و احیای روابط اقتصادی با جهان برای ایران مهم به شمار می‌رود.

نشریه آمریکایی می‌افزاید: منطق برجام اینگونه است که از سیاستی که هدفش تاثیر مستقیم یا غیرمستقیم بر روابط تجاری و اقتصادی با ایران بوده، جلوگیری شود. این سوال نیز مطرح است که چرا نام ایران باید در میان این کشورها باشد در حالی که هیچ ارتباطی میان سفر به ایران و تبدیل شدن به یک تروریست وجود ندارد. چرا به این مساله پرداخته نشده که ممکن است فردی به کشور دیگری سفر کند و دست به طراحی‌های تروریستی علیه آمریکا بزند.

پاسخ به این پرسش را اردبرینک در مطلبی مطرح کرده که مسئله انتقادها از ایران همچنان از لحاظ سیاسی در واشنگتن به شدت موردپسند سیاسیون بوده است. تحت فشار گذاشتن ایران در این قانون محدودیت صدور ویزا گامی دیگر در جهت اقدام‌ها برای حفظ انزوای تهران و فشار اقتصادی علیه این کشور است. بنابراین ایرانی‌ها دلیل معتبری در مورد نقض برجام دارند.
منبع: کیهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس